Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Εισαγωγή καταρτιζομένων στα ΚΕΚ ΑμεΑ ΟΑΕΔ - αποκλείονται τα άτομα με ψυχική αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την εισαγωγή καταρτιζομένων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία, για το σχολικό έτος 2014-2015, αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.

Οι ειδικότητες ανά βαθμίδα εκπαίδευσης είναι:

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ, ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ (ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ), ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ,

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ανωτέρω προγράμματα κατάρτισης, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 έως 55 ετών. Στα προγράμματα δε δύνανται να συμμετέχουν όσοι κατά τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχουν συμμετάσχει σε κατάρτιση της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας ή σε οποιοδήποτε ΚΕΚ ή άλλη Σχολή, καθώς επίσης τα άτομα με αναπηρία οφειλόμενη σε ψυχική ασθένεια.

Ο αριθμός των εισαγομένων ανά τμήμα καθορίζεται από την Διεύθυνση της Σχολής, σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις και τις δυνατότητες κατάρτισης και δεν μπορεί να είναι μικρότερος από επτά (7) άτομα ανά τμήμα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των καταρτιζομένων είναι μικρότερος από επτά (7) δεν συνιστάται τμήμα και η Διεύθυνση της Σχολής δύναται, εφόσον λάβει υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα των καταρτιζομένων, να τοποθετήσει τους ενδιαφερόμενους σε άλλη ειδικότητα.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι δύο (2) εκπαιδευτικά έτη και στους καταρτιζόμενους παρέχεται επιδότηση και υγειονομική κάλυψη στο ΙΚΑ.

Σε περίπτωση περισσοτέρων υποψηφίων από τις προβλεπόμενες θέσεις θα πραγματοποιηθεί επιλογή λαμβάνοντας υπόψη το ατομικό εισόδημα (σε περίπτωση οικογενειακού εισοδήματος τότε το ατομικό εισόδημα προκύπτει από τη διαίρεση του οικογενειακού με τον αριθμό των μελών της οικογένειας).

Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας, (Γαλατσίου 19, Γαλάτσι), τηλ. 210-2023687, από τη Δευτέρα 06-10-2014 έως την Τετάρτη 15-10-2014 και ώρες 9.00 π.μ. -13.30 μ.μ. σύμφωνα με την με αριθμ. 82005/02/10/2014 Απόφαση Διοικητή του ΟΑΕΔ.


Αντιδράσεις υπήρξαν από την ΕΣΑμεΑ για τον αποκλεισμό των ατόμων με ψυχική αναπηρία, από την όλη διαδικασία. Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΣΑμεΑ που θα το βρείτε εδώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.