Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αρνητική στον Έμπολα η δεύτερη νοσηλεύτρια στην Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανησυχία για την εμφάνιση του ιού εκτός Αφρικής.

Δεν έχει προσβληθεί με τον ιό του Έμπολα η δεύτερη νοσηλεύτρια στην Ισπανία, που χθες συγκαταλεγόταν στο ένα από τα τρία νέα ύποπτα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στη χώρα. Επίσης «καθαρός» είναι και ένας Ισπανός, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία, ενώ για το τρίτο άτομο, έναν μηχανικό, δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες.

Και τα τρία περιστατικά τελούσαν υπό ιατρική παρακολούθηση μετά την εισαγωγή τους χθες στο νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης, το οποίο δέχεται περιστατικά μόλυνσης από τον ιό Έμπολα.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Έμπολα, εκτός Αφρικής, είναι η 40χρονη ισπανίδα νοσηλεύτρια Teresa Romero Ramos. Η 40χρονη αισθάνθηκε τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ εισήχθη στο νοσοκομείο τη Δευτέρα. Ωστόσο, στο διάστημα αυτό βρισκόταν σε άδεια και τον περισσότερο χρόνο έμεινε στο σπίτι της την περασμένη εβδομάδα, την περίοδο που μπορούσε να μεταδώσει τη νόσο, σύμφωνα με τον σύζυγό της.

Η νοσοκόμα συμμετείχε στην ομάδα που περιέθαλψε δύο ισπανούς ιεραπόστολους που είχαν προσβληθεί απο τον ιό Εμπολα και επαναπατρίσθηκαν από τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε στις 12 Αυγούστου και τις 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, και στη συνέχεια πέθαναν. Στον δημοσιογράφο της εφημερίδας El Mundo απάντησε ότι τήρησε το πρωτόκολλο νοσηλείας των μολυσματικών ασθενών και ότι δεν έκανε κάτι ικανό να της προκαλέσει ανησυχία ως προς την πιθανότητα να έχει μολυνθεί από τον ιό.

Η εξάπλωση του ιού του Έμπολα εκτός Αφρικής έχει προκαλέσει ανησυχία. Αναπόφευκτη θεωρεί την ύπαρξη και νέων κρουσμάτων του φονικού ιού του Έμπολα στην Ευρώπη, η Σουζάνα Γιάκαμπ, επικεφαλής της διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη.

Όπως δήλωσε στο Reuters, την Τρίτη, πάντως, οι αρχές είναι πολύ καλά προετοιμασμένες για να ελέγξουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της ασθένειας. «Είναι μάλλον αναπόφευκτο… ότι τέτοια περιστατικά θα συμβούν στο μέλλον λόγω των μαζικών ταξιδιών που γίνονται τόσο από την Ευρώπη προς τις πληγείσες χώρες και αντιστρόφως» υποστήριξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.