Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ένας νεκρός σε αιματηρή συμπλοκή για κτηματικές διαφορές


"Άναψαν τα αίματα" το απόγευμα στον οικισμό Μπιτζαριανό του Καστελίου Πεδιάδος στο Ηράκλειο, όταν - σύμφωνα με πληροφορίες - δύο άντρες μετά από λογομαχία, πιάστηκαν στα χέρια, παρουσία δύο ακόμη ατόμων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην διάρκεια της συμπλοκής ο ένας από τους δύο (55 ετών), πυροβόλησε τον άλλον (58 ετών) στο κεφάλι και στην συνέχεια ετράπη σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον βαρύτατα τραυματισμένο άντρα στο Κέντρο Υγείας Καστελίου,αλλά υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα του.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη από το Ηράκλειο πήγε στην περιοχή έχοντας εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί ο δράστης του φονικού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφορμή για την συμπλοκή ήταν οι κτηματικές διαφορές των δύο αντρών που υπήρχαν από το παρελθόν.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε κάθειρξη 22 ετών καταδικάστηκε η ουκρανή πιλότος Σαβτσένκο


Την ανταλλαγή της με δύο ρώσους στρατιωτικούς προτείνει ο Ποροσένκο.

Η ουκρανή πιλότος Νάντια Σαβτσένκο καταδικάστηκε σήμερα από ρωσικό δικαστήριο σε κάθειρξη 22 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχη για συνέργεια στη δολοφονία δύο Ρώσων δημοσιογράφων, τον Ιούνιο του 2014 στην ανατολική Ουκρανία.

Η τελευταία ημέρα της εξάμηνης δίκης της Σαβτσένκο, η οποία έχει γίνει για τους Ουκρανούς ένα σύμβολο του αγώνα τους απέναντι στη Ρωσία, έκλεισε μέσα σε πλήρη σύγχυση στο δικαστήριο της κωμόπολης Ντονέτσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Η κατηγορούμενη άρχισε να τραγουδάει ένα παραδοσιακό τραγούδι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, καλύπτοντας τη φωνή του δικαστή που ανακοίνωνε την απόφαση.

Ένας από τους δικηγόρους της, ο Νικολάι Πολοζόφ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κρίθηκε ένοχη για όλες τις κατηγορίες που της είχαν αποδοθεί, κυρίως όμως για συνέργεια στη δολοφονία δύο δημοσιογράφων της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, του Ιγκόρ Κορνελιούκ και του Αντόν Βολοσίν, στις 17 Ιουλίου 2014 στο Λουγκάνσκ.

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούσαν την καταδίκη της σε κάθειρξη 23 ετών.

Στη Σαβτσένκο επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 30.000 ρουβλιών (390 ευρώ) επειδή πέρασε παράνομα τα σύνορα των δύο χωρών.

Η 34χρονη πιλότος, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, διαβεβαιώνει ότι συνελήφθη από φιλορώσους αντάρτες στην Ουκρανία πριν σκοτωθούν οι δύο δημοσιογράφοι και κατόπιν παραδόθηκε στις ρωσικές αρχές.

Ένας από τους συνηγόρους της, ο Μαρκ Φεϊγκίν, κάλεσε μέσω του Twitter τους υποστηρικτές της να οργανώσουν «ειρηνικές διαδηλώσεις» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποινή που της επιβλήθηκε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει η Νάντια Σαβτσένκο στη χώρα της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία.

Σήμερα, μόλις έγινε γνωστή η καταδίκη της, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι το Κίεβο δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την απόφαση του δικαστηρίου και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στις συνομιλίες που είχαν στη Νορμανδία, είχε υποσχεθεί ότι η Σαβτσένκο θα παραδοθεί στην Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο πρότεινε επίσης την ανταλλαγή της Σαβτσένκο με δύο Ρώσους που κρατούνται στην Ουκρανία και, όπως υποστηρίζει το Κίεβο, είναι στρατιωτικοί. «Είμαι έτοιμος να παραδώσω στη Ρωσία δύο Ρώσους στρατιωτικούς που κρατούνται στο έδαφός μας για τη συμμετοχή τους σε στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο "Ελ. Βενιζέλος"


Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Ασφαλείας του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής της αστυνομίας του αεροδρόμιου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι αεροπορικές εταιρείες και ο διευθυντής ασφαλείας του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ήδη αυστηρά μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Σκοπός είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι σε επαγρύπνηση. Οι έλεγχοι να είναι ακόμη πιο σχολαστικοί από τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης που αφορούν στις χειραποσκευές κατά την επιβίβαση των επιβατών στα αεροπλάνα.

Επίσης θα αυξηθούν οι έλεγχοι με τη μέθοδο σνίφερ. Η συγκεκριμένη μέθοδος γίνεται με ένα ειδικό πανί που οι εργαζόμενοι το περνούν πάνω από τα ρούχα του πολίτη και μέσα σε 5 λεπτά δείχνει εάν έχει έρθει σε επαφή με εκρηκτικά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι περιπολίες ένστολων αστυνομικών να είναι πιο συχνές όπως και των ιδιωτικών εταιριών φύλαξης.

Αναμένεται να αυξηθεί το προσωπικό της ΕΛΑΣ στο αεροδρόμιο τόσο ένστολων αστυνομιών όσο και ανδρών της ασφαλείας. Επίσης σε λίγη ώρα ξεκινά νέα σύσκεψη μεταξύ του διοικητή της αστυνομίας του αεροδρομίου και τους επικεφαλής του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της ΕΚΑΜ. Αυτές οι δυο επίλεκτες μονάδες βρίσκονται καθημερινά στο αεροδρομίου αλλά πλέον θα σε κόκκινο συναγερμό.

Τέλος μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και εκτός του αεροδρομίου. Συσκέψεις επί συσκέψεων στη ΓΑΔΑ και ήδη έχει αποφασιστεί ότι η φύλαξη των πρεσβειών αλλά και ξένων εταιριών αναβαθμίζεται. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ακριβώς τα ίδια που είχαν ληφθεί μετά το μπαράζ των επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος και το Facebook για τα BlackBerry


Μετά το WhatsApp έρχεται κι άλλη μία απώλεια.

Πριν από λίγο καιρό η διάσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε ότι σε λίγους μήνες δεν θα υποστηρίζεται πλέον σε BlackΒerry συσκευές. Τώρα έρχεται ακόμη ένα «χτύπημα» για την πάλαι ποτέ επιτυχημένη εταιρεία κατασκευής κινητών, με το Facebook να ακολουθεί την ίδια πορεία και να ανακοινώνει την απόφασή της.

Από το τέλος του τρέχοντος έτους οι χρήστες των BlackΒerry δεν θα έχουν την δυνατότητα να κατεβάζουν την «εφαρμογή» του Facebook στο κινητό τους, πράγμα που σημαίνει μία σημαντική, ίσως τη σημαντικότερη του τελευταίου διαστήματος, απώλεια για την εταιρεία.

Η χρήση των άλλοτε δημοφιλών συσκευών έχει μειωθεί δραματικά ώστε, σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αλλά κι άλλες εφαρμογές, όπως η θυγατρική του, το WhatsApp, να μην μπορούν -και να μην θέλουν- να ασχολούνται με αυτές.

«Αν και αυτές οι κινητές συσκευές έχουν αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας μας, δεν προσφέρουν το είδος των δυνατοτήτων που χρειαζόμαστε για να επεκτείνουμε τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής μας στο μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος του WhatsApp.

Από την άλλη, η πλευρά της BlackΒerry ανέφερε τα εξής: «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με την απόφασή τους, καθώς όπως ξέρουμε, πολλοί χρήστες αγαπούν αυτές τις εφαρμογές. Παλέψαμε να πείσουμε το WhatsApp και το Facebook για να αλλάξουν γνώμη αλλά αυτή τη στιγμή, η απόφασή τους δεν αλλάζει».

Σίγουρα η απόφαση και των δύο εφαρμογών αποτελεί καίριο πλήγμα για την εταιρεία, καθώς αναμένεται να είναι πολλοί οι χρήστες που αν και τόσο καιρό ήταν προσηλωμένοι στην BlackBerry, θα καταφύγουν σε κάποια Android ή Apple συσκευή. Κάποιοι χρήστες μάλιστα ήδη εξέφρασαν στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα την επιθυμία τους να αλλάξουν συσκευή παρά τα χρόνια «αφοσίωσής» τους στη συγκεκριμένη εταιρεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 19 εκατομμύρια Ρώσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας


Η ύφεση υπονομεύει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας ανήλθε σε 19,2 εκατομμύρια ανθρώπους το 2015, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 ετών, καθώς η ύφεση υπονομεύει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία Rosstat αντικατοπτρίζουν τον διπλό αντίκτυπο στο βιοτικό επίπεδο των Ρώσων που έχει η κρίση την οποία προκάλεσαν η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και οι κυρώσεις που επέβαλαν οι χώρες της Δύσης λόγω της ουκρανικής σύρραξης.

Κατά μέσο όρο τον περασμένο χρόνο, 19,2 εκατομμύρια Ρώσοι, ήτοι το 13,4% του πληθυσμού έζησαν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου που έχει θέσει η κυβέρνηση σε σχέση με ένα σύνολο απαραίτητων προϊόντων. Το 2014, αυτός ο αριθμός ανερχόταν σε 16,1 εκατομμύρια ανθρώπους (11,2% του πληθυσμού), ήτοι καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του σχεδόν 20%.

Το όριο αυτό έχει οριστεί στο τέταρτο τρίμηνο στα 9.452 ρούβλια (123 ευρώ σε σχέση με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων που έχει διαμορφωθεί σήμερα).

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, το πρώτο τρίμηνο καταγράφθηκε το ανώτατο όριο, όταν ο αριθμός των Ρώσων που θεωρούνται φτωχοί ανήλθε σε 22,9 εκατομμύρια, ήτοι 15,9% του πληθυσμού.

Στο τέταρτο τρίμηνο ο αριθμός των Ρώσων κάτω από το όριο της φτώχειας βρέθηκε στα 14,5 εκατομμύρια, ήτοι το 10% του πληθυσμού.

Η τάση αυτή εξηγείται από την αύξηση των τιμών που προκάλεσε τον περασμένο χρόνο η νομισματική κρίση σε συνδυασμό με την κατακρήμνιση του ρουβλιού, όπως επίσης και το εμπάργκο που επέβαλε το Κρεμλίνο στα προϊόντα διατροφής των χωρών της Δύσης ως αντίποινα για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο εξ αποστάσεως στην Ειδική Αγωγή


ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy Education, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), με κωδικό αδείας 6603, διοργανώνει:


Εξ αποστάσεως σεμινάριο διάρκειας 150 ωρών, επιμόρφωσης στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής, με σκοπό την σωστή εκπαίδευση των ειδικών περιπτώσεων και την εξοικείωση με τις βασικές έννοιες των Μαθησιακών Δυσκολιών, την αιτιολογία, τα συμπτώματα, τις βασικές θεωρίες και τις μεθόδους αξιολόγησης των συγκεκριμένων δυσκολιών.

Τα σεμινάρια αυτά οδηγούν σε βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου αλλά και σε κατ΄επιλογιν πιστοποίηση του εκπαιδευτή στην ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών.

Κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται το σεμινάριο:
1.σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση.
2.σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, νηπιοβρεφοκόμους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό καθώς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (Πτυχιούχοι: ΑΕΙ Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, ΤΕΙ: Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, ΙΕΚ: Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, Νοσηλευτικής και συναφών ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής).
3.σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων.
4.σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. ΙΕΚ)

Το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο εξ αποστάσεως κατάρτισης, η οποία περιλαμβάνει:

1. Μελέτη εκπαιδευτικού υλικού που αφορά την «Επιμόρφωση σε θέματα ειδικής αγωγής».

2. Εκπόνηση εργασιών, σε πεδία σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος.

Στόχος προγράμματος:

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να παρέχει στους εκπαιδευόμενους εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση σε θέματα ειδικής αγωγής. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που χρειάζονται ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτή σε θέματα ειδικής αγωγής.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

ü Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή

ü Ειδική Ενταξιακή Αγωγή και Εκπαίδευση

ü Μαθησιακές Δυσκολίες: Βασικές έννοιες και χαρακτηριστικά

ü Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα

ü Nοητική καθυστέρηση

ü Αυτισμός

ü Κώφωση/Βαρηκοΐα

ü Προβλήματα όρασης

ü Μαθητές με ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες και ταλέντα

ü Εκπαίδευση ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες

ü Κινητικές αναπηρίες

ü Προβλήματα συμπεριφοράς και ενδοσχολικής βίας

ü Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά με ειδικές ανάγκες

ü Συμβουλευτική γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες

ü Μύθοι και στερεότυπα στην αναπηρία

Επιλογή καταρτιζομένων:
Βιογραφικό σημείωμα
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης)

Η επιτυχής παρακολούθηση όλων των ενοτήτων οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης Επιμόρφωσης με τίτλο: «Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Ειδική αγωγή»

Η βεβαίωση επιμόρφωσης που θα λάβει κάθε επιμορφούμενος θα του δίνει μόρια σε διδασκαλίες σε φορείς Δια Βίου Μάθησης, όπως είναι τα ΣΔΕ, Κ.Ε.Κ, ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων κ.λ.π.

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 350 ευρώ.

Τρόπος πληρωμής:

Πριν την έναρξη του προγράμματος όλο το ποσό

Δύο ισόποσες δόσεις των 175,50. Η πρώτη πριν την έναρξη του προγράμματος και η δεύτερη στην τρίτη εβδομάδα από την έναρξη.

Εκπτώσεις:

20% για κατόχους κάρτας ανεργίας και για όσους προεξοφλήσουν το συνολικό ποσό πριν την έναρξη του τμήματος

30% για Α.ΜΕ.Α.

40% για ομάδες ενδιαφερομένων από 5 άτομα και πάνω

Δικαιολογητικά αίτησης συμμετοχής:
Αίτηση ηλεκτρονικά στο: www.easy-education.gr
Απλή φωτοτυπία ταυτότητας
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Αποδεικτικό κατάθεσης διδάκτρων ή προκαταβολής
Αντίστοιχο δικαιολογητικό για κάθε κατηγορία ειδικής έκπτωσης

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Περίοδος αιτήσεων:

Από Τετάρτη 16/03/2016 έως και Παρασκευή 01/04/2016

Τρόπος & τόπος υποβολής δικαιολογητικών:
Ηλεκτρονικά με σκαναρισμένα τα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: εδώ
Με αποστολή φακέλου με τα δικαιολογητικά στην διεύθυνση: EASY-EDUCATION,ΕΛΗΑΣ 1, 59100, ΒΕΡΟΙΑ, 23310-22004

Καταβολή Διδάκτρων:

Τράπεζα πειραιώς

Αριθμός Λογαριασμού: 5243-063022-541

Κωδικός έργου: ΕΣΕΑ001

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε ο Κωδικός έργου καθώς και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

Πληροφορίες:

Βέροια,Εληάς 1 Όροφος 1ος, Καπετάν Άγρα 6 ισόγειο

Τηλ: 23310 70102,

www.easy-education.gr,

Υπ. Σπουδών: Μουρτζίλας Γ. Νικόλαος

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ – 21:00 μ.μ


Πηγή: http://www.easy-education.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί φιλιόμαστε με κλειστά μάτια;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί πολλές φορές κλείνουμε τα μάτια όταν φιλάμε το ταίρι μας; Η απάντηση ως φαίνεται κρύβεται στον εγκέφαλο και στην αδυναμία του να χρησιμοποιεί ταυτοχρόνως την όραση και άλλες αισθήσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας Άγγλων επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να επεξεργαστεί την αίσθηση της αφής όταν ταυτοχρόνως αναλύει τα οπτικά ερεθίσματα και έτσι, τη στιγμή που αρχίζει το φιλί, τα μάτια αντανακλαστικά κλείνουν.

Η αδυναμία αυτή δεν έχει αντίκτυπο μόνο στις ερωτικές στιγμές μας, αλλά σε πολλές άλλες παραμέτρους της ζωής, από την ασφάλεια έως την κοινωνική ζωή, λένε οι ερευνητές από το Κολέγιο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η όλη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 16 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 36 ετών, οι οποίοι αναζητούσαν γράμματα στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενόσω οι επιστήμονες μετρούσαν την αντίδραση των χεριών τους σε ένα σύντομο παλμό που εκλυόταν άλλοτε στο δεξιό και άλλοτε στο αριστερό τους χέρι.

Η ευαισθησία των εθελοντών στο απτικό ερέθισμα ήταν σαφέστατα μειωμένη όταν η αναζήτηση ήταν δύσκολη και οι εθελοντές έπρεπε να καταβάλλουν προσπάθεια για να εντοπίσουν το γράμμα. Όπως γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Πειραματικής Ψυχολογίας: Ανθρώπινη Αντίληψη & Επιδόσεις» (JEPHPP), την οποία εκδίδει η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA), είναι ήδη καλά τεκμηριωμένο πως η αφηρημάδα μπορεί να μας κάνει να «χάσουμε» πολλά οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, με ό,τι κινδύνους μπορεί κάτι τέτοιο να κρύβει.

Ωστόσο η μελέτη τους θέλησε να εξακριβώσει εάν η «οπτική αφηρημάδα» μπορεί να επισκιάσει τις άλλες αισθήσεις – και ως φαίνεται αυτό όντως συμβαίνει. Γιατί αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα; Φυσικά όχι για το φιλί, αλλά όταν λ.χ. κάποιον ψάχνει μία οδό και κοιτάζει τις πινακίδες, μπορεί εύκολα να του αρπάξει κάποιος το πορτοφόλι από την τσέπη. Ή πάλι στα αυτοκίνητα με απτικές προειδοποιήσεις όταν βγαίνουν από την λωρίδα τους, ο οδηγός μπορεί να μην τις αντιληφθεί εάν την ώρα εκείνη έχει το νου του να μην χάσει την έξοδό του από τον δρόμο όπου βρίσκεται.

«Όταν εστιάζουμε την προσοχή μας σε ένα οπτικό ερέθισμα, μειώνεται η επίγνωση των άλλων αισθήσεων», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ. Πόλι Ντάλτον, λέκτορας Νοητικής Ψυχολογίας στο Royal Holloway. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνουν υπ’ όψιν οι σχεδιαστές αυτοκινήτων, αεροπλάνων και άλλων μηχανημάτων στα οποία η ασφάλεια έχει ζωτική σημασία»,

Και πρόσθεσε: «Τα ευρήματά μας εξηγούν γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στις άλλες αισθήσεις μας. Είναι ο τρόπος που έχουμε για να κατευθύνουμε τις νοητικές δυνάμεις μας προς αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει τη δεδομένη στιγμή».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή δικηγόρου κατά της αποχής που βρίσκεται σε εξέλιξη


Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας.

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επιχειρεί να βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις των δικηγόρων ο τέως δικαστικός λειτουργός και δικηγόρος Δημήτρης Καλουτάς.

Ο κ. Καλουτάς προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για αποχή των δικηγόρων ως παράνομες, αντίθετες τόσο στον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, όσο και τον Αστικό Κώδικα.

Στην προσφυγή του αναφέρει ότι η πανελλαδική αποχή που ξεκίνησε πριν από περίπου δυόμιση μήνες έχει «εξαθλιώσει όλους οικογενειάρχες, μαχόμενους δικηγόρους και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά και ανεπάγγελτη σύζυγο». Μάλιστα, κάνει λόγο για καταχρηστικές αποφάσεις οι οποίες «με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην εξαθλίωση τους δικηγόρους, κατά παράβαση των αρχών της καλής πίστης και των χρηστών ηθών όπως καταγράφονται στον Αστικό Κώδικα και τον Κώδικά Δεοντολογία των δικηγόρων».

Νωρίτερα, αναβλήθηκε, λόγω μη απαρτίας, η γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας που ήταν προγραμματισμένη στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ.

Η γενική συνέλευση, που αφορούσε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναβλήθηκε, καθώς προσήλθαν μόνο 800 δικηγόροι, ενώ για το σχηματισμό απαρτίας απαιτούνταν τουλάχιστον 2.000 δικηγόροι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Την ενοχή Τομπούλογλου ζήτησε η εισαγγελέας για «φακελάκι» 25.000 ευρώ


Τι υποστήριξε στην απολογία του ο πρώην πρόεδρος του δ.σ του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».

«Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε χρήματα. Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία». Με την αποστροφή αυτή η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκλεισε την αγόρευση της με την οποία ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για «φακελάκι» 25.000 ευρώ ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου.

Η εισαγγελική λειτουργός παραθέτοντας ένα προς ένα τα στοιχεία που καταγράφονται στο κατηγορητήριο αλλά και όσα προέκυψαν από την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία εμφανίστηκε πεπεισμένη πως ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεση, που ήρθε στο φως τον Δεκέμβριο του 2013 προκαλώντας πολιτικό σάλο, ζήτησε από τον Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά , πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας η οποία είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία.

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Μάλιστα , η εισαγγελική λειτουργός έκανε ειδική αναφορά και στην απομαγνητοφώνηση της συνάντησης του Χάρη Τομπούλογλου με τον πρόεδρο εργαζομένων της Alpha Bank ,στις 24 Δεκεμβρίου 2013, Τάσο Γκιάτη στην οποία καταγράφεται να λέει τις φράσεις ''δεν πιστεύω να μας έχει στήσει'', ''για σένα τι να κάνω'' τονίζοντας ότι «χωρίς αμφιβολία ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε τα χρήματα αυτά».

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε, επίσης, την ενοχή του συνεργάτη του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χρήστου Τριαναταφύλλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. «Ήξερε που πήγαινε και με ποιον πήγαινε» υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός η ζήτησε την απαλλαγή του ιατρού, Στέφανου Μιχαλάτου, λόγω αμφιβολιών, καθώς , όπως είπε, δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

«Είμαι θύμα πλεκτάνης»

Στην απολογία του ο Χάρης Τομπούλογλου επέμεινε πως μπήκε στο «στόχαστρο» για πολιτικούς λόγους και μίλησε για «πλεκτάνη» που στήθηκε σε βάρος του «δείχνοντας» μάλιστα ως υπεύθυνο το γραφείο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως» είπε και δέχτηκε βροχή σχετικών ερωτήσεων από την έδρα.

Αναφερόμενος στο «φακελάκι» με τις 25.000 ευρώ που καταγράφεται σε βίντεο να παίρνει στα χέρια του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε την αρμοδιότητα να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία.

Ο συνεργάτης του Χ. Τομπούλογλου, Χρήστος Τριανταφύλλου απολογούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία εμπλοκή σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη προσθέτοντας πως συνόδευσε τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου γιατί φοβόταν μην τον ληστέψουν.

«Έχω παραπεμφθεί σε αυτήν την άκρως δυσάρεστη θέση και δεν ξέρω γιατί» είπε στην απολογία του ο τρίτος κατηγορούμενος Στέφανος Μιχαλάκος.

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του τον Απρίλιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξάμηνη παράταση στην καταβολή αναπηρικών συντάξεων


Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα όσοι περιμένουν την ιατρική κρίση από ΚΕ.Π.Α.

Την εξάμηνη παράταση στις αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα των δικαιούχων, που εκκρεμούν οι υποθέσεις στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α., προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους, λόγω αναπηρίας, παρατείνεται για 6 μήνες. Το ποσό που καταβάλλεται ως σύνταξη αναπηρίας για το εξάμηνο αυτό είναι το ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι, πριν από τη λήξη του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.

Στην ανωτέρω ρύθμιση υπάγονται οι συνταξιούχοι, λόγω αναπηρίας, εφόσον αθροιστικά πληρούν τα κατωτέρω:

α) Το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους, λόγω αναπηρίας, έχει λήξει ή λήγει, μέχρι την 30.6.2016 και εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητά τους.

β) Είχαν δικαιωθεί κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα σύνταξη, λόγω αναπηρίας, κατόπιν κρίσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εγκύκλιο, ισχύουν τα εξής:

α) Η παράταση καταβολής που αναφέρεται στην κοινοποιούμενη διάταξη, εφαρμόζεται, πέραν από τις συντάξεις, λόγω αναπηρίας, για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται, λόγω αναπηρίας (ενδεικτικά: Προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα απόλυτης αναπηρίας, κλπ), καθώς και για τις συντάξεις που χορηγούνται με αιτία την αναπηρία (ενδεικτικά: Συντάξεις ν. 612/1977, συντάξεις σε παιδιά που είναι ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία).

β) Τα οικονομικά αποτελέσματα από τη ρύθμιση αυτή αρχίζουν από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4369/2016 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ήτοι από 27.2.2016.

γ) Τα οικονομικά αποτελέσματα από την κοινοποιούμενη ρύθμιση λήγουν:

Είτε με τη συμπλήρωση έξι μηνών παράτασης χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας, βάσει της κοινοποιούμενης διάταξης.
Είτε πριν τη συμπλήρωση των έξι μηνών, εφόσον στο μεταξύ εκδοθεί νέα οριστική κρίση υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ και απόφαση συνταξιοδότησης.
δ) Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης της σύνταξης, λόγω αναπηρίας, βάσει της κοινοποιούμενης διάταξης, εξακολουθούν να γίνονται οι κρατήσεις υπέρ ασθένειας και παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

ε) Εάν μετά την οριστική κρίση των υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ, κριθεί ότι οι ανωτέρω συνταξιούχοι, που η χορήγηση της σύνταξής τους παρατάθηκε, βάσει της κοινοποιούμενης διάταξης, δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας (συντάξιμο, βάσει της νομοθεσίας, που διέπει κάθε ασφαλιστικό φορέα) ή φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας μικρότερο από το προγενεστέρως κριθέν (67%), οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% επί των τυχόν χορηγούμενων συνταξιοδοτικών παροχών. Στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΟΦ: Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι


Απάντηση του Οργανισμού για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Η αποτροπή των ελλείψεων φαρμάκων δεν αποτελεί ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι και μπορεί να οφείλονται σε προβλήματα παραγωγής ή ποιότητας, απρόβλεπτη αύξηση της ζήτησης, παράλληλο εμπόριο, και άλλες παραμέτρους που δεν είναι πάντοτε εφικτό να προβλεφθούν. Αυτό αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, επισημαίνοντας ότι «το θέμα ανακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες μέσω δημοσιευμάτων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Όπως σημειώνει, γίνεται αναφορά σε προϊόντα των οποίων η κυκλοφορία έχει διακοπεί ή είναι μηδενική (όπως Betrimine Sirop, Difend Sol, Efemoline, Epaxal, Melocalm κ.ά.), ενώ επανέρχεται σταθερά το θέμα της έλλειψης συγκεκριμένων εμβολίων για τα οποία υπάρχει ήδη ενημέρωση για την πανευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος (όπως Tetravac, Infanrix Tetra, Infanrix Ipv Hib, Pentavac).

«Η δημοσίευση καταλόγων με 100 και πλέον προϊόντα με την επισήμανση ότι βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη ή περιορισμό διάθεσης δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τις πραγματικές ελλείψεις και την εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπισή τους», υπογραμμίζει ο ΕΟΦ και καλεί όλους τους επαγγελματίες της υγείας σε εποικοδομητική επικοινωνία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στο Βέλγιο - Λεπτό προς λεπτό το χρονικό των επιθέσεων στις Βρυξέλλες


«Πολλές εθνικότητες» μεταξύ των τραυματιών στο μετρό.

H βελγική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 34 άνθρωποι σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

«Όλες οι σημαίες του Βελγίου θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κρατικά κτίρια της χώρας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Κοντερλιέ, ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ίβαν Μαγιέρ γνωστοποίησε ότι υπάρχουν «πολλές εθνικότητες» μεταξύ των θυμάτων των σημερινών επιθέσεων σε ένα συρμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι η ταυτοποίηση των στοιχείων των θυμάτων «θα πάρει χρόνο» λόγω της «χαοτικής» κατάσταση που επικρατεί.

«Η κατάσταση στο μετρό είναι χαοτική» παραδέχθηκε ο Μαγιέρ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου κι επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ένα σημαντικό έργο για την αναγνώριση των θυμάτων».

«Αυτό θα πάρει χρόνο» προειδοποίησε, ενώ προτεραιότητα των ερευνητών είναι να ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης.

«Το πρώτο πρόσωπο που οι δυνάμεις θέλουν να ταυτοποιήσουν, είναι ο δράστης» ώστε να «τον διαχωρίσουν» από τα θύματα.

Ο απολογισμός των επιθέσεων που συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τις Βρυξέλλες αυξήθηκε. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 96 τραυματίστηκαν γύρω στις 08.00 τοπική ώρα στις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Στον σταθμό του μετρό Μάαλμπεκ, όπου μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε μία γραμμή γύρω στις 09.00 τοπική ώρα, υπάρχουν «πιθανόν 20 νεκροί» όπως επίσης «106 τραυματίες» σύμφωνα με τον δήμαρχο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έκαναν λόγο για «20 νεκρούς» και 72 τραυματίες.

Μεταξύ των 106 τραυματιών, υπάρχουν «17 σοβαρά τραυματίες», 23 άνθρωποι «που έχουν εκτεταμένα τραύματα από την έκρηξη» και άλλοι 66 «ελαφρύτερα τραυματίες», είπε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλές εθνικότητες» μεταξύ των τραυματιών, καθώς οι Βρυξέλλες ήταν μια «πολύ κοσμοπολίτικη πόλη».

Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε την κατάρρευση τριών τοίχων ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης στο σταθμό του μετρό, περιέγραψε ένας εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής των Βρυξελλών, ο Πιερ Μεΐς.

«Μία έκρηξη σημειώθηκε στο συρμό του μετρό, αυτός ο συρμός εκκενώθηκε» όπως επίσης κι ένας άλλος συρμός που εκινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση, εξήγησε η Φρανσουάζ Λεντούν, μία εκπρόσωπος τύπου του Stib, της εταιρείας που διαχειρίζεται τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

--------------

Στο υψηλότερο σημείο το επίπεδο συναγερμού.

Μετά το γενικό συναγερμό που έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το κύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, οι διαδικτυακές εκδόσεις των εφημερίδων να καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Ακολουθεί η ροή των ειδήσεων σε ώρα Βελγίου:

8:45 Πρώτες πληροφορίες για τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Zαβεντέμ

8:59 Αποσαφηνίζεται ότι πρώτα ακούστηκαν πυροβολισμοί στην αίθουσα αναχωρήσεων του Zαβεντέμ και ακολούθησαν οι δύο εκρήξεις

9:10 Το επίπεδο συναγερμού ανεβαίνει κατά μία βαθμίδα (στο 4) που είναι το υψηλότερο σημείο

9:11 Έκρηξη στον σταθμό μετρό Mαλμπεκ σε σταθμευμένο συρμό της αμαξοστοιχίας, με ανεξακρίβωτο αριθμό νεκρών και δεκάδες τραυματίες

9:17 Εκκενώνεται ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός των Βρυξελλών, ενώ σε μήνυμά του ο Βέλγος πρωθυπουργός Mισέλ αναφέρει ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και προτεραιότητά της αυτή τη στιγμή είναι η περίθαλψη των τραυματισμένων

9:28 Το μετρό των Βρυξελλών διακόπτει την λειτουργία του, οι επιβάτες κατεβαίνουν από τους συρμούς και οι χώροι εκκενώνονται

9:45 Φήμες για έκρηξη στον σταθμό του μετρό Αρ Λουά

9:48 Ενεργοποιείται το σχέδιο συναγερμού για την περίθαλψη των δεκάδων τραυματιών στα νοσοκομεία των Βρυξελλών

9:49 Επιβεβαιώνεται ότι οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο ανέρχονται σε 13, ενώ οι βαριά τραυματίες σε 35

9:54 Εκκενώνεται ο χώρος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών

9:56 Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Mισέλ, ενώ η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη

10:06 Εκατοντάδες εργαζόμενοι και ταξιδιώτες υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τον χώρο του αεροδρομίου

10:09 Σύσταση του Κέντρου Κρίσης προς τους πολίτες να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται και να μην κυκλοφορούν

10:10 Αποσαφηνίζεται ότι η μία από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας

10:11 10:14 Εκκενώνεται το Κοινοβούλιο και το Πρωθυπουργικό Γραφείο

10:20 «Πέφτει» το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και η επικοινωνία μέσω κινητών καθίσταται αδύνατη

10:22 'Όλα τα Μέσα μαζικής μεταφοράς των Βρυξελλών διακόπτουν την λειτουργία τους, οι σταθμοί μετρό παραμένουν κλειστοί, ενώ τα σχολεία κλείνουν τις πόρτες τους

10:26 Επιβεβαιώνεται ότι από την έκρηξη στον σταθμό μετρό Mαλμπεκ υπάρχουν τραυματίες

10:38 Δηλώσεις του Βέλγου πρωθυπουργού, ο οποίος καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια ή τον χώρο εργασίας τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους

10:42 Διακόπτει την λειτουργία του το μετρό του Σαρλρουά

10:45 Κλείνουν για λόγους ασφαλείας όλα τα τούνελ των Βρυξελλών

10:47 Εκκενώνεται ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αμβέρσας

10:58 Για προληπτικούς λόγους εκκενώνονται όλα τα δικαστικά μέγαρα των Βρυξελλών

11:06 Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Οστάνδης

11:12 Δέκα οι νεκροί από την έκρηξη στον σταθμό Mαλμπεκ

11:23 Νέα έκρηξη ακούγεται στο κέντρο των Βρυξελλών κοντά στα κτίρια των ευρωπαϊκών θεσμών

11:26 Η Brussels Airlines διακόπτει τις πτήσεις της

11:32 Νέα έκκληση απευθύνει η βελγική αστυνομία προς τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους

11:37 Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας

11:38 1000 στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους των Βρυξελλών

11:50 «Συνέβη αυτό που φοβόμασταν», αναφέρει σε συνέντευξη τύπου ο Βέλγος πρωθυπουργός Mισέλ μιλώντας για «βομβιστές αυτοκτονίας» που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Zαβεντέμ και το Mαλμπέκ. Μίλησε για «μαύρη μέρα» για το Βέλγιο, διαβίβασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και συνέστησε στους πολίτες να επιδείξουν «ψυχραιμία και αλληλεγγύη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το υπ. Εργασίας διαψεύδει ότι το νέο ασφαλιστικό «τιμωρεί» όσους εργάζονται για χρόνια


«Το σχέδιο έχει σαφή αναδιανεμητικό χαρακτήρα».

Στη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα» προχώρησε το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του. Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση οδηγεί στη λήψη μειωμένων συντάξεων των εργαζομένων με περισσότερα χρόνια δουλειάς».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζει τα εξής:

«Οι "αποκαλυπτικοί" πίνακες με παραδείγματα που δημοσιεύει η εφημερίδα, προκειμένου να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της, βασίζονται για άλλη μία φορά σε ανακριβή στοιχεία και λανθασμένες συγκρίσεις. Πρώτη προχειρότητα, η αναφορά σε εθνική σύνταξη σε "386 ευρώ στα 67", αντί για 384 ευρώ στα 62 με 40 έτη ασφάλισης ή στα 67 με 15. Επιπλέον, στον πρώτο συγκριτικό πίνακα που θέλει να παρουσιάσει τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης χαμηλότερα από αυτά του νόμου 3863/2010, δεν συνυπολογίζεται η εθνική σύνταξη, η οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της συνταξιοδοτικής παροχής. Έτσι, εμφανίζονται χαμηλότερα τα ποσοστά αναπλήρωσης της μεταρρύθμισης, ενώ η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Πρόσθετη αλχημεία αποτελεί η σύγκριση ανάμεσα στο σχέδιο μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας και το Ν. 3863/2010, όπως υποτίθεται ότι ισχύει σήμερα, χωρίς, όμως, να συνυπολογίζονται οι περικοπές που έχουν υποστεί οι σημερινές συντάξεις από τις 11 διαδοχικές μνημονιακές μειώσεις».

«Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας έχει σαφή αναδιανεμητικό χαρακτήρα», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι, «στο πλαίσιο αυτό, τα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει, είναι τέτοια, ώστε να προστατεύουν πλήρως τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, αλλά και να δίνουν προοπτική αξιοπρεπούς συνταξιοδότησης στους σημερινούς μακροχρόνια άνεργους. Με την τερατώδη ανεργία και τις διαδεδομένες, άτυπες μορφές εργασίας, πολλοί συμπολίτες μας δεν θα μπορέσουν να έχουν περισσότερα από 25 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών. Για το λόγο αυτό, ήταν αναγκαίο να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για αξιοπρεπείς συντάξεις ακόμη και με τα λίγα αυτά χρόνια ασφάλισης».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, «αυτό δεν σημαίνει ότι, όσοι έχουν περισσότερα χρόνια ασφάλισης, δεν έχουν και μεγαλύτερη σύνταξη. Αυτό ήδη εξασφαλίζεται και, σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο εξετάζει σενάρια βελτίωσης της αναλογικότητας για όσους έχουν περισσότερα έτη ασφάλισης, χωρίς να θίγονται ιδιαίτερα οι συντάξεις αυτών με λιγότερα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Παρασκευή.

Λόγω της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα διεξαχθεί στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την Παρασκευή 25 Μαρτίου, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες, ως εξής:

Από 06.00 ώρα έως πέρατος της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Διον. Αρεοπαγίτου:

  • Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.
  • Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.
  • Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη & Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Ομήρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Ακαδημίας.

Από 06.00 ώρα έως πέρατος της στρατιωτικής παρέλασης:

  • Λ. Β. Όλγας, καθ’ όλο το μήκος της. Ειδικά η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσει από ώρα 17.00΄της 24.03.2016.
  • Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Αμαλίας.
  • Ηρ. Αττικού, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Β. Γεωργίου Β΄, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Β. Γεωργίου Α΄, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Λ. Β. Αμαλίας, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Πανεπιστημίου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Πλατεία Ομονοίας.
  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της Ιερά Οδού.
  • Αθηνάς, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Αγ. Κων/νου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Πλ. Καραϊσκάκη.
  • Καρόλου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθης και της οδού Καρόλου.
  • Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανεπιστημίου και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά.
  • Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών.
  • Πλατεία Συντάγματος.
  • Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Σταδίου, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φραντζή Αμβρ. και Δ. Αρεοπαγίτου.
  • Ακαδημίας, καθ’ όλο το μήκος της.


Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής, που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, Λεωφόρους και Πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερος ο 52χρονος οικοδόμος που κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια


Ελεύθερος χωρίς την επιβολή νέων περιοριστικών όρων, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 52χρονος οικοδόμος, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, μετά από καταγγελίες δύο ανηλίκων, που υποστηρίζουν ότι τις υποχρέωνε σε ακόλαστες πράξεις μαγνητοσκοπώντας τες με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο κατηγορούμενος, που είχε αφεθεί ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της απαγόρευσης συναναστροφής του με τις δύο ανήλικες και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, δηλώνοντας θύμα των δύο ανηλίκων.

Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 15 και 17 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2013 ως και τα τέλη Ιανουαρίου του 2014, ο κατηγορούμενος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της πρώτης, πήγαινε στο σπίτι της και την έπαιρνε για βόλτα ή για καφέ, εκμεταλλευόμενος επίσης το γεγονός ότι διέθετε δύο άλογα και το κορίτσι αγαπούσε την ιππασία, ενώ την έμαθε να οδηγεί αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση, ενώ στην πορεία γνώρισε και την δεύτερη ανήλικη.

Όπως καταγγέλθηκε, με απειλές σε βάρος των ιδίων ή των μελών της οικογενείας τους, τις μετέφερε με το όχημά του σε διάφορες ερημικές τοποθεσίες, όπως, στους πρόποδες του λόφου Φιλερήμου στην Ιαλυσό, σε ερημική τοποθεσία στην παραλία της Ιαλυσού, στο δάσος του Αγίου Σουλά στην Σορωνή ή στην περιοχή της Φάτνης Σαλάκου.

Εκεί φέρεται να εξανάγκαζε τα κορίτσια, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, να γδύνονται εντός του οχήματος και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις η μία στην άλλη, ενώ αυτός καθόταν στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου του, τις μαγνητοσκοπούσε και αυνανιζόταν.

Χθες ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, αρνήθηκε εκ νέου τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι έχει υποβάλει ήδη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, ενώ στρέφεται και κατά των γονέων τους, υποστηρίζοντας ότι ηθικός αυτουργός της εις βάρος του σκευωρίας είναι ο πατέρας της πρώτης.

Εχει παρουσιάσει εξάλλου, κατάθεση της ανήλικης, που ομολογεί ουσιαστικά ότι ήταν εκείνη που τον φλέρταρε και ανέπτυξε ελεύθερη σχέση μαζί του.

Ερχόντουσαν σε επαφή και ενώπιον φίλων της, ενώ υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να καταθέσει σε βάρος του γιατί φοβόταν ότι θα την χτυπήσει. Το ίδιο κατέθεσε ουσιαστικά και η φίλη της.

Ο 52χρονος έχει προσκομίσει επιπλέον αποκαλυπτικά μηνύματα της πρώτης καταγγέλλουσας, με τα οποία ομολογείται ότι τα όσα κατατέθηκαν σε βάρος του είναι ψέματα. Σ’ αυτά φέρεται να ομολογείται σε φίλη της ότι αισθάνεται τύψεις για τα όσα κατήγγειλε σε βάρος του διότι δεν ευσταθούν, αποκαλύπτει ότι έχει ενημερώσει σχετικά τους γονείς της και επιπλέον αναφέρει ότι είναι στις προθέσεις της, να τον αποκαταστήσει με νέα της κατάθεση.

Ο κατηγορούμενος φέρεται επιπλέον να έχει σειρά μηνυμάτων της ίδιας ανήλικης προς τον ίδιο, στον προσωπικό του ιστότοπο στο Facebook, σε ανύποπτο χρόνο, στα οποία φέρεται να τον πολιορκεί αλλά και φωτογραφικό υλικό και αναρτήσεις από το οποίο φέρεται να προκύπτει ότι την επομένη της καταγγελίας σε βάρος του, διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γ. Κυπραίος.


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση της Εισαγγελέως για την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες στη δημόσια υγεία από τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, κρούει, με επιστολή της προς τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αλλά και στην Β’ ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα.

Στην επιστολή της κ. Εισαγγελέως, που κοινοποιήθηκε στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας, τίθενται προ των ευθυνών τους, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ενώ καθίσταται σαφές ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές έρευνες, ιατροί, που με αλτρουισμό και αυταπάρνηση, ασκούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, τα καθήκοντα τους.

Στην επιστολή της κ. Εισαγγελέως, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Θέμα: «Ελλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου»

Με το από 25.02.2006 υπόμνημα του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Ρ., το οποίο απευθυνόταν προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και κοινοποιήθηκε και στην Β’ΥΠΕ και σε Εμάς, με το από 15.03.2006 υπόμνημα της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας, αλλά και κατόπιν προφορικής μας ενημέρωσης μας κατέστησαν γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Όπως ειδικότερα εκτίθεται στα ανωτέρω υπομνήματα, το εν λόγω Νοσοκομείο είναι η μοναδική δημόσια νοσηλευτική μονάδα τριτοβάθμιας περίθαλψης που εξυπηρετεί όχι μόνον τους κατοίκους του, πoυ ανέρχονται σε 120.000 περίπου, άλλα και όλους αυτούς των γειτονικών νησιών.

Επιπλέον, κατά την τουριστική περίοδο, ήτοι κατά τους μήνες Απρίλιο έως τουλάχιστον Οκτώβριο εκάστου έτους, που ο αριθμός των τουριστών τόσο στο νησί της Ρόδου όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, μπορεί να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, ο αριθμός των περιστατικών περίθαλψης είτε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είτε στα κατά περίπτωση Τμήματα, και ο αριθμός εισαγωγής ασθενών είναι αντιληπτό ότι αυξάνεται δραματικά.

Αυτοί δε τις περισσότερες φορές προσφεύγουν στις Πρεσβείες ή τα Προξενικά Γραφεία των χωρών τους, προκειμένου να λάβουν γνώση όλων των ενεργειών του ιατρικού προσωπικού, με σκοπό να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το Ελληνικά Κράτος και δη από το Νοσοκομείο.

Επιπλέον, το τελευταίο τουλάχιστον έτος έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιστατικών λόγω της αθρόας εισέλευσης προσφύγων στη Δωδεκάνησο. Αυτά (μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα, μεγάλος αριθμών ασθενών από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, αύξηση των περιστατικών και νοσηλειών λόγω του τουρισμού και του προσφυγικού ζητήματος) σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη του ιατρικού προσωπικού, όπως αναλυτικά εκτίθεται στα ανωτέρω υπομνήματα, καθιστούν αδύνατη αφενός την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφετέρου την ορθή εκτέλεση ίων καθηκόντων εκ μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών.

Ειδικότερα, ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που συνίσταται σε Χειρουργικά και Παθολογικό, όπου, ως γνωστόν, προσέρχεται η πλειονότητα των ασθενών κάθε είδους (τοπικοί, τουρίστες, πρόσφυγες) καταγράφονται 40 χιλιάδες ασθενείς που αντιστοιχούν σε 150 περίπου ημερησίως. Στο τμήμα αυτό, λοιπόν, υπηρετούν ΜΟΝΟ δύο παθολόγοι, εκ τον οποίων ο ένας επικουρικός, ένας χειρουργός και δυο ορθοπεδικοί (μολονότι ο αριθμός τον τροχαίων κατά την τουριστική περίοδο αυξάνεται κατά χιλιάδες σε σχέση με την υπόλοιπη, όπως γνωρίζουμε εξ ιδίας αντίληψης από τον χειρισμό των σχετικών υποθέσεων), ενώ οι υπηρετούντες ως ειδικευόμενοι σήμερα είναι μόλις 23, κατανεμημένοι κυρίως στη Γενική Ιατρική, Παιδιατρική και Νεφρολογία.

Περαιτέρω, όπως εκτίθεται αναλυτικά στα σχετικά υπομνήματα υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα στο θέμα των εφημερίων, καθόσον οι ίδιοι ιατροί δεν υπερβαίνουν απλά τον αριθμό των εφημέριων που αντιστοιχούν στον καθένα κατά μήνα, αλλά υπερβάλουν των δυνάμεων και δυνατοτήτων τους, με κίνδυνο ιατρικού λάθους (γνωμάτευσης, αντιμετώπισης κλπ) είτε λόγω της κόπωσης είτε λόγω της μη ορθής διάγνωσης λόγω έλλειψης συγκεκριμένης ειδικότητας. Στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα προστίθεται και το πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, όπως εκτίθεται αναλυτικά στα συγκεκριμένα υπομνήματα. Πέραν, όμως, των εν λόγω εγγράφων αφορμή για την αποστολή του παρόντος αποτέλεσε και ο μεγάλος αριθμός γραπτών και προφορικών καταγγελιών προς εμάς, αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου, από απλούς πολίτες της Ρόδου και των λοιπών νησιών της Δωδεκανήσου, με σκοπό τη διερεύνηση τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτά ότι με βάση τα παραπάνω δεδομένα είναι ορατός ο κίνδυνος ποινικής διερεύνησης ενδεχόμενης τέλεσης ποινικών αδικημάτων, σε περίπτωση δε διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης ο κίνδυνος αυτός είναι έτι ορατότερος. Και ναι μεν το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλει των δυνάμεων του, επιδεικνύοντας αλτρουισμό και αυταπάρνηση, υπηρετώντας αγόγγυστα, ταπεινά και με ζήλο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ως το υπέρτατο αγαθό του κάθε ανθρώπου, παρά ταύτα, ως δέσμιοι της τραγικής κατάστασης, είναι σφόδρα πιθανό να καταστούν υπόλογοι για τα ανωτέρω ψυχικά αγαθά, αγγίζοντας τα όριο της απόδοσης σε αυτούς πειθαρχικών αλλά κυρίως ποινικών ευθυνών.

Επειδή, κατά συνέπεια, υφίσταται σοβαρότατος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Επειδή τα Δωδεκάνησα αποτελούν προπύργιο του Ελληνικού τουρισμού και πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας, διανύουμε δε περίοδο που αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία τόσο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας όσο και τη διατήρηση της παράδοσης μας ως χώρα φιλόξενη.

Θέτουμε τα παραπάνω υπόψη σας και παρακαλούμε, λόγω της σοβαρότητας και αμεσότητας του θέματος για τις ενέργειες σας, ως οι πλέον αρμόδιοι για θέματα διοικητικής φύσεως και επίλυσης τέτοιου είδους προβλημάτων.

Με τιμή

Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου

Κυριακή Κλιάμπα

Εισαγγελέας Πρωτοδικών».


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεση επίλυση των προβλημάτων του «Παπαγεωργίου» ζητούν φορείς της Θεσσαλονίκης


Κατηγορούν το υπ. Υγείας για άνιση μεταχείριση σε σύγκριση με τα άλλα ιδρύματα της χώρας.

Την άμεση επίλυση των τρεχόντων θεμάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και τη δρομολόγηση λύσεων για τα χρονίζοντα προβλήματά του, ζητούν από τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας με κοινό ψήφισμά τους οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου αποδίδονται σε επιλογές της Πολιτείας οι οποίες απειλούν όχι μόνο την απόδοση και την πληρότητα παροχής υπηρεσιών αλλά αυτή καθαυτή την ύπαρξη και λειτουργία του, αναφέρεται στο ψήφισμα το οποίο συνυπογράφουν το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Οικονομικό Επιμελητήριο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Ενώ υπάρχει το ιλιγγιώδες χρέος του ΕΟΠΠΥ (210 εκατ. ευρώ), το υπουργείο εξαιρεί το Νοσοκομείο από την επιδότηση του 2015, κορυφώνοντας τη διαρκώς άνιση μεταχείριση σε σύγκριση με τα άλλα ιδρύματα της χώρας. Ενώ έχουν καταδειχθεί οι μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό, το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αφενός εξαιρείται από τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού, αφετέρου το προσωπικό του μειώνεται ακόμα περισσότερο, με υπουργικές αποφάσεις που αποσπούν υπαλλήλους του, χωρίς γνώμη ή ακόμα και με αρνητική γνωμοδότηση του ΔΣ του» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθεροι χωρίς πρόσθετους όρους οι κατηγορούμενοι συγγενείς για ανθρωποκτονία 85χρονου από πρόθεση, από κοινού


Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή νέων περιοριστικών όρων, αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, δύο συγγενείς του 85χρονου Μ. Μ. του Β., που υπέκυψε την 11η Νοεμβρίου 2015, στην εντατική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού.

Όπως έχει γράψει η «δημοκρατική» το τι ακριβώς συνέβη στη οικία του στην οδό Χατζηαντωνίου, στην Ιαλυσό, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Η 58χρονη κόρη και ο 31χρόνος εγγονός του 85χρονου, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους τρεις φορές κάθε μήνα (την 1η, 11η και 21η ημέρα) στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Τους αποδίδεται, ότι στην οδό Χατζηαντωνίου στην Ιαλυσό, τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 και σε χρόνο που δεν προσδιορίστηκε επακριβώς, εισήλθαν εντός της οικίας του συγγενούς τους και του προκάλεσαν με τα χέρια, με ένα μαχαίρι κουζίνας αλλά και ρίχνοντας τον από το μπαλκόνι της πρώτης στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής, κακώσεις κεφαλής, κακώσεις θώρακος και κοιλίας, κατάγματα ώμου και μηρού. Απολογούμενοι χθες ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, αναφέρθηκαν στα όσα έχουν καταθέσει απολογουμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, πριν τον θάνατο του οικείου τους, αρνούμενοι μετ’ αγανακτήσεως εκ νέου και στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε βάρος τους κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Εξέφρασαν την βαθύτατη θλίψη και οδύνη τους για την απώλεια του οικείου τους αλλά και τη μετέπειτα απώλεια της συζύγου του, η οποία έπασχε από άνοια.

Επεσήμαναν ότι τόσο από την αρχική ιατροδικαστική έκθεση, όσο και από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 881/07-12-2015 ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής του ιατροδικαστού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Κοτρέτσου, προκύπτει αναφανδόν ότι ο θάνατος του 85χρονου και η πολυπλοκότητα των τραυματισμών του, οφείλονται στην πτώση του από ύψος και από τάση αυτοχειρίας, λόγω της διατάραξης εκ της οποίας έπασχε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής «τα τραύματα που διαπιστώθηκαν εξωτερικώς στο θώρακα και το επιγάστριο έχουν προκληθεί από νύσσον και τέμνον όργανο. Η συνολική εικόνα των ανωτέρω τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση – κατανομή) ΕΙΝΑΙ ενδεικτικη προκλησησ απο το ιδιο το ατομο στο πλαισιο απόπειρας αυτοχειρΙας».

Δήλωσαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τις εναντίον τους κατηγορίες, οι οποίες πλέον ούτως ή άλλως έχουν καταρριφθεί από την ως άνω ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής.

Αιτήθηκαν εξάλλου την δια βουλεύματος απαλλαγή τους.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έκριναν από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, που ελήφθησαν και περαιτέρω από τα στοιχεία που συνέλεξε η Σήμανση, τα οποία απεστάλησαν προς έλεγχο DNA, στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, ότι υπήρξε πάλη εντός του διαμερίσματος του θύματος και περαιτέρω ότι καταβλήθηκε προσπάθεια για να καθαριστεί ο χώρος.

Από την ιατροδικαστική έκθεση φέρεται να προέκυψε ωστόσο ότι δεν υπήρξε πάλη μετά και τον έλεγχο και των κατηγορούμενων.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κκ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος Κιουρτζής και Γιάννης Κουκούλας.


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 7χρονος Ραμί με λευχαιμία θα επανενωθεί με την οικογένειά του


Οι γερμανικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα για τη μεταφορά τους από την Ελλάδα στη Γερμανία όπου νοσηλεύεται.

Οι γερμανικές αρχές, έκαναν δεκτό το αίτημα επανένωσης του 7χρονου Ραμί με την οικογένειά του, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου.

Δεκτό έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο, οι γερμανικές Αρχές το αίτημα επανένωσης του μικρού Ράμι με την οικογένειά του. Ο ανήλικος από τη Συρία χρειάζεται, άμεσα, μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εν δυνάμει δότες.

Το αίτημα ανάληψης ευθύνης προς τις γερμανικές Αρχές, προκειμένου να αποδεχτούν την επανένωση της οικογένειας του μικρού Ράμι, κατέθεσε χτες η Υπηρεσία Ασύλου, λίγες ώρες μετά την υποβολή αιτήματος ασύλου από την οικογένεια στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης.

Το αίτημα αφορά τη μητέρα του Ραμί με τα τρία ανήλικα παιδιά της (3,8 και 14 ετών), καθώς και τον 18χρονο ανιψιό της, ο οποίος τους συνοδεύει. Η οικογένεια του παιδιού από τη Συρία είναι πιθανοί συμβατοί δότες και επείγει η άμεση μεταφορά τους στη Γερμανία. Ο μικρός Ράμι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Στη Γερμανία βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του.

Η μητέρα του παιδιού, Μανάλ Μπαμπουλί, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της και τον ανιψιό της πέρασαν στις 22 Φεβρουαρίου με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα και έφτασαν αρχικά στην Ειδομένη. Λίγες ημέρες αργότερα απευθύνθηκαν στην ΜΚΟ «Άρσις» και τους μετέφερε για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη, μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης.

Η μεταφορά της οικογένειας στη Γερμανία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς μετρό την Πέμπτη η Αθήνα


Ακινητοποιημένοι οι συρμοί λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Χωρίς μετρό θα μείνει μεθαύριο Πέμπτη η πρωτεύουσα λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών διαμαρτύρεται για την διαρκή υπονόμευση δομών και υποδομών, καθώς και για τη στοχοποίηση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία συγκοινωνιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω μαθητικής παρέλασης


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη στο κέντρο.

Λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 09:30, δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η διακοπή θα γίνει στους παρακάτω οδικούς άξονες:

  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σέκερη και Λ.Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και τις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
  • Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

Επίσης τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνήγορος του Πολίτη: Ασφάλιση και φορολογικό, τα πιο προβληματικά πεδία


«Να μην μετεξελιχθεί η κρίση σε αμφισβήτηση των βασικών παραμέτρων του κράτους δικαίου».

Η κοινωνική ασφάλιση και το φορολογικό αναδεικνύονται ως τα πλέον προβληματικά πεδία στη σχέση του κράτους με την κοινωνία καθώς σε αυτά επικεντρώθηκαν τα περισσότερα παράπονα όσων προσέφυγαν πέρυσι στον Συνήγορο του Πολίτη.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης αρχής για το 2015, οι καθυστερήσεις στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων και στην απόδοση των δικαιούμενων συντάξεων στους ασφαλισμένους του «δεν μετριούνται ούτε σε ημέρες ούτε σε μήνες, αλλά σε χρόνια. Ούτε αφορούν εξαιρετικές περιπτώσεις ασφαλισμένων, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες». Το ασφαλιστικό σύστημα απέχει πολύ από το να πράττει επαρκώς αυτό που θα όφειλε να πράξει, ιδιαιτέρως σε μία περίοδο κοινωνικοοικονομικής κατάρρευσης, προσθέτει η έκθεση η οποία δόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής.

Στον τομέα των οικονομικών συναλλαγών κράτους - πολιτών ξεχώρισαν τα ζητήματα φορολόγησης της κατοχής ακίνητης περιουσίας, σε συνδυασμό με προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη φορολόγηση εισοδήματος αλλά και την είσπραξη δημόσιων εσόδων για λογαριασμό τρίτων ή τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. Αδυναμίες εντοπίστηκαν και στα θέματα φοροαπαλλαγών ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα, αναδείχθηκε η αδυναμία διασύνδεσης των τμημάτων των ΔΟΥ και ιδιαίτερα ενημέρωσης του μητρώου αυτών.

«Να μην υπάρξει υποχώρηση στο πεδίο της προστασίας του σκληρού πυρήνα των δικαιωμάτων, ούτε να μετεξελιχθεί η οικονομική κρίση σε αμφισβήτηση των βασικών παραμέτρων του κράτους δικαίου», τόνισε ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη Βασίλης Καρύδης κατά την παρουσίαση της έκθεσης.

Μεγάλο ποσοστό (31,60%) των προβλημάτων κακοδιοίκησης εξακολουθεί να εντοπίζεται στα ασφαλιστικά ταμεία και σε ΝΠ∆∆ που εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας. Ακολουθεί η αυτοδιοίκηση (δήμοι και περιφέρειες) με 22,41%, παρουσιάζοντας αυξητική τάση σε σχέση με το 2014, ενώ το 15,69% των προβλημάτων αφορούσε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ το 10,29% το υπουργείο Εσωτερικών.

Για το ζήτημα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ο Γιώργος Μόσχος, βοηθός Συνήγορος, αρμόδιος για τα δικαιώματα του παιδιού, ανέφερε ότι επισήμως ο αριθμός τους είναι 23.000, αλλά εκτιμάται ότι ανεπίσημα είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ τόνισε ότι «δεν θέλουμε να δούμε ανήλικα να κρατούνται ή να επαναπροωθούνται και να παραβιάζονται τα δικαιώματά τους. Ο Συνήγορος προτείνει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να μειωθεί περαιτέρω το διάστημα που μεσολαβεί από τον εντοπισμό ασυνόδευτου ανηλίκου έως την πραγματοποίηση της συνοδευόμενης μεταφοράς στον χώρο φιλοξενίας, να διασφαλίζεται η άμεση τοποθέτηση ασυνόδευτων ανηλίκων με την ίδρυση και λειτουργία επιτόπιου ξενώνα όπου είναι δυνατόν, καθώς και να είναι ανοιχτοί στην τοπική κοινότητα οι χώροι όπου φιλοξενούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, μέσω και της δημιουργίας δικτύου ΜΚΟ και άλλων εθελοντικών φορέων που δραστηριοποιούνται τοπικά, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες παραμονής των παιδιών, να μειωθούν οι τυχόν εντάσεις και να βελτιωθεί η ψυχολογική κατάσταση των ανηλίκων.

Για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο Συνήγορος προτείνει μεταξύ άλλων, να δημιουργηθεί έκτακτο τοπικό σχέδιο διαχείρισης των ζητημάτων μεταναστών και προσφύγων για κάθε νησί χωριστά, να ενισχυθεί η στελέχωση των αστυνομικών και λιμενικών αρχών στα νησιά αιχμής, να υπάρξει συνολικό σχέδιο διαχείρισης από κάθε υπουργείο για την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, να υπάρξει ομαλή και σταθερή κάλυψη των δαπανών διαβίωσης των εισερχομένων στα νησιά αλλοδαπών, κυρίως από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αξιοποιηθούν τα εργαλεία της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση, όπως μεταφορά δικαιούχων διεθνούς προστασίας σε άλλες χώρες, έκτακτη χρηματική ενίσχυση των αναγκών υποδοχής στις περιοχές που δέχονται τις μεγαλύτερες ροές.

Ο αριθμός των αναφορών που κατατέθηκαν στον Συνήγορο το 2015 εμφανίζεται μειωμένος (11.502) σε σχέση με τον αριθμό-ρεκόρ του 2014 (16.339), γεγονός που αποδίδεται στη μετατόπιση του ενδιαφέροντος των πολιτών στα πάγια ζητήματα της καθημερινότητας και όχι τόσο στις σχέσεις κράτους - πολίτη. Από τις εντός αρμοδιότητας αναφορές που διεκπεραιώθηκαν πέρυσι, σε ποσοστό 50,86% διαπιστώθηκε κακοδιοίκηση, δηλαδή η καταγγελία του πολίτη αποδείχθηκε βάσιμη, ενώ με τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου επιλύθηκε το 85,12% των βάσιμων αναφορών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...