Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Χάος στις Βρυξέλλες με εκτήξεις, πυροβολισμούς, νεκρούς και τραυματίες - Σε ύψιστο συναγερμό τίθεται η πόλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Υπάρχουν πολλοί τραυματίες - η λειτουργία του διακόπηκε- Δείτε βίντεο

Χάος και πανικός επικράτησαν στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, στο Βέλγιο, μετά τις δύο εκρήξεις που συντάραξαν τον χώρο το πρωί της Τρίτης. Άνθρωποι πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν ενώ οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα προκαλούν σοκ για το νέο χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετές απώλειες, χωρίς οι αρχές να επιβεβαιώνουν επίσημα τον αριθμό τον νεκρών. Ορισμένες αναφορές έκαναν λόγο για 11 θύματα.

Έκρηξη σημειώθηκε και στο σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε και έκλεισε αμέσως μετά τις εκρήξεις, ενώ διακόπηκαν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς αυτό. Οι αρχές του αεροδρομίου κάλεσαν μέσω Twitter τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποφεύγουν τη γύρω περιοχή. Όλες οι πτήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, ακυρώθηκαν. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.



Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως πριν από τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα στο αεροδρόμιο, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Το βελγικό δίκτυο RTBF , επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, μετέδωσε πως υπήρχαν άνθρωποι τραυματισμένοι και χωρίς τις αισθήσεις στην αίθουσα των αναχωρήσεων, απέναντι από το ξενοδοχείο Sheraton.





Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις». «Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».



«Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

Το Belga, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, μετέδωσε πως αυξήθηκε το επίπεδο του συναγερμού για την ασφάλεια στην ύψιστη βαθμίδα, το 4, σε όλη τη χώρα.

Οι ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη, στις Βρυξέλλες, του Σαλά Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι το Νοέμβριο.







-------------------

Ζωντανή εικόνα από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα την πόλη.

Παρακολουθείστε τη ζωντανή εικόνα που μεταδίδει το SkyNews μετά τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο Βρυξελλών. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο χώρο των αναχωρήσεων, κοντά στο ντεσκ των American Airlines.

Το αεροδρόμιο έχει κλείσει και εκκενώνεται, δεν εκτελούνται πτήσεις ενώ και η σιδηροδρομική σύνδεσή του έχει διακοπεί.



-------------------

Βίντεο από τις σκηνές χάους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Πανικόβλητοι έτρεχαν οι ταξιδιώτες.

Στιγμές χάους και πανικού επικρατούν στο αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών που πριν λίγο συγκλονίστηκε από δύο ισχυρές εκρήξεις. Βίντεο από το αεροδρόμιο δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν ενώ πυκνός καπνός καλύπτει τον τον χώρο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τουλάχιστον η μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χώρο των American Airlines, στην αίθουσα των αναχωρήσεων.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για «πολλούς τραυματίες» αλλά ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό ή την κατάστασή τους.





-------------------

Νεκροί και τραυματίες από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Σκηνές τρόμου στην καρδιά του Βελγίου.

Υπάρχουν απώλειες από τις δύο εκρήξεις που συντάραξαν πριν λίγο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, κάτι που επιβεβαιώνει και η βελγική κυβέρνηση που κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αλλά υπάρχουν αναφορές για 11 νεκρούς.

Τα αίτια των εκρήξεων παραμένουν άγνωστα. Το Reuters μεταδίδει πως ακούστηκαν πυροβολισμοί πριν τις εκρήξεις και κραυγές στα αραβικά.

Το αεροδρόμιο εκκενώνεται και έχει κλείσει για όλα τα αεροσκάφη. Όσα κατευθύνονταν εκεί οδηγούνται προς το αεροδρόμιο της Λιέγης.



Παράλληλα διακόπηκε και η σιδηροδρομική σύνδεσή του.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο «πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις». «Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι». «Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο», σημείωσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο check-in των American Airlines.

Το βελγικό δίκτυο RTBF, επικαλούμενο μάρτυρα, μετέδωσε πως υπήρχαν τραυματίες και άνθρωποι χωρίς τις αισθήσεις τους στο χώρο των αναχωρήσεων, απέναντι από το ξενοδοχείο Sheraton.

-------------------

Εντολή στους κατοίκους των Βρυξελλών να παραμείνουν στα σπίτια τους

Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί.

Πανικός και φόβος επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα καθώς το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βόμβα εξερράγη κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό.

Οι Αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους της βελγικής πρωτεύουσας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι εκρήξεις σημειώνονται ένα 24ωρο μετά την ταυτοποίηση ενός εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε χτες από τις βελγικές αρχές.

-------------------

Πυροβολισμοί και φωνές στα αραβικά λίγο πριν τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Βρέθηκαν κι άλλες βόμβες - Σε ύψιστο συναγερμό τίθεται η πόλη.

Οι φόβοι για πολλά θύματα εντείνονται καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι εικόνες από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μετά τη διπλή έκρηξη που συντάραξε το κτήριο με αποτέλεσμα να υπάρχουν «αρκετοί» νεκροί και τραυματίες, κάτι που επιβεβαιώνει και η βελγική κυβέρνηση.

Το Βελγικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει πως λίγο πριν τις εκρήξεις έπεσαν και πυροβολισμοί ενώ ακούστηκαν φωνές στα αραβικά.

Άλλα βελγικά μέσα αναφέρουν πως στους χώρους του αεροδρομίου βρέθηκαν κι άλλες βόμβες.

Σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί στο χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου Zaventem, η μία, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο τσεκ-ιν των American Airlines. Επικράτησε πανικός με ταξιδιώτες να τρέχουν να σωθούν ενώ τα παράθυρα του αεροδρομίου γίνονταν συντρίμμια και από το κτήριο έβγαινε πυκνός καπνός.

Η λειτουργία του αεροδρομίου διεκόπη για όλα τα αεροσκάφη κι άρχισε εσπευσμένα η εκκένωσή του ενώ διακόπηκαν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

-------------------

Έκρηξη και στο μετρό των Βρυξελλών

Σκηνικό χάους στην πόλη - Διπλή έκρηξη στο αεροδρόμιο.

Νέα έκρηξη συνταράσσει τις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά στο μετρό κι ενώ ακόμα επικρατεί πανικός από τη διπλή έκρηξη στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με βελγική εφημερίδα η έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό Maelbeek, κοντά σε γραφεία της ΕΕ αλλά πολύ κοντά στη συνοικία Μόλενμπέεκ όπου συνελήφθη πριν λίγες ημέρες ο Σαλά Αμντεσλάμ.

rd01np99


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.