Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Χαράτσι 35 ευρώ σε 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, θα ξεκινήσει η διαδικασία της είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους 35 ευρώ που εκκρεμεί από τις παλαιές κτηματογραφήσεις του 1995-98, δηλαδή από την πρώτη γενιά κτηματογράφησης που ολοκληρώθηκε το 2010.

Το τέλος υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί από περίπου 1,5-2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες που έχουν ενταχθεί στις μελέτες κτηματογράφησης της πρώτης γενιάς.

Πρόκειται για ακίνητα που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του '90, αντιστοιχούν 6,7 εκατ. δικαιώματα των 3,6 εκατ. ιδιοκτησιών και βρίσκονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Πάτρα, η Λάρισα, το Ηράκλειο και τα Ιωάννινα.

Επίσης, σε παράλληλο χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει και η είσπραξη του αναλογικού τέλους που εκκρεμεί από την κτηματογράφηση του 2008 και αντιστοιχεί στο ένα τοις χιλίοις της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιωμάτων, που συνδέονται με τα ακίνητα για τα οποία προβλέπεται αναλογικό τέλος, ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.