Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σύρια μητέρα ζητά να συναντηθεί με τον γιο της που νοσηλεύεται με καρκίνο στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια Σύρια μητέρα κατέθεσε στην Υπηρεσία Ασύλου αίτημα οικογενειακής επανένωσης προκειμένου να βρεθεί κοντά στο 11χρονο καρκινοπαθές παιδί της που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας και χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης μυελού των οστών.



Η Μανάλ Μπαμπουλί, όπως ονομάζεται η γυναίκα και τα άλλα τρία παιδιά της που βρίσκονται μαζί της, είναι πιθανοί συμβατοί δότες και επείγει η άμεση μεταφορά τους στη Γερμανία προκειμένου να επανενωθεί η οικογένεια.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, η Σύρια μητέρα ανέφερε πως ο γιος της Ράμι διαγνώσθηκε με καρκίνο στην ηλικία των 6 ετών και ακολούθησε θεραπεία 4 ετών στη Συρία, η οποία διεκόπη λόγω του πολέμου.

«Δεν μπορούσα πλέον να τον πηγαίνω στο νοσοκομείο και έτσι αποφάσισα να τον πάω στο Λίβανο όπου συνέχισε την θεραπεία του για άλλους 7 μήνες. Το υψηλό όμως κόστος μάς ανάγκασε να φύγουμε οικογενειακώς για την Τουρκία και εκεί ο Ράμι νοσηλεύτηκε για 3 μήνες, ώσπου ο γιατρός του τον έστειλε, με δικά του έξοδα, μαζί με τον πατέρα του, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μονάχου όπου βρίσκεται και τους τελευταίους 4 μήνες» εξήγησε.

Η κ. Μπαμπουλί μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της, 3, 8 και 14 χρόνων και τον 18χρονο ανιψιό της, πέρασαν στις 22 Φεβρουαρίου με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα και έφτασαν μετά από μερικές μέρες στην Ειδομένη. «Μείναμε σε σκηνή στον καταυλισμό επί 18 μέρες και όταν είδα ότι δεν πρόκειται να ανοίξει η ουδέτερη ζώνη, απευθύνθηκα στην οργάνωση “Άρσις” και τους μίλησα για το γιο μου με αποτέλεσμα να μας μεταφέρουν για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη και να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Την Δευτέρα κατατέθηκε στην Υπηρεσία Ασύλου το σχετικό αίτημα προς τις γερμανικές αρχές και, όπως είπε ο δικηγόρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες Νίκος Γαρυπίδης, «πιστεύουμε πώς σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Μέχρι τότε, η γυναίκα μαζί με τα παιδιά της θα φιλοξενείται από την «Αρσις» στο πλαίσιο του προγράμματος Action for the refugees το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο μήνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.