Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οι μικροί... Νέμο


Δείτε απίστευτες πόζες μωρών κάτω από το νερό.

Πριν μάθουν να μπουσουλάνε, να στέκονται ή να περπατάνε, μαθαίνουν να κολυμπούν. Το baby swimming είναι ευρέως διαδεδομένο στην Αμερική και πολλοί γονείς πηγαίνουν τα μωρά τους να μάθουν κολύμπι.

Ο φωτογράφος Seth Casteel απαθανάτισε μωράκια ενώ μαθαίνουν κολύμπι και το συγκεκριμένο project δημοσιεύτηκε στους New York Times.

Οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές κλέβουν την παράσταση κάτω από το νερό με τις αστείες πόζες τους.

Δείτε τις φωτογραφίες
































Διαβάστε περισσότερα...

Υπέστη εγκεφαλικό και κατέγραψε τις αντιδράσεις με το κινητό της


Το βίντεο έσωσε τη ζωής μίας 49χρονης γυναίκας από το Καναδά
.
Η Stacey Yepes αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό της. Πήρε στα χέρια το κινητό της τηλέφωνο και άρχισε να καταγράφει τον εαυτό της.

Ξαφνικά προσπάθησε να χαμογελάσει στην κάμερα ωστόσο μόνο η δεξιά πλευρά του προσώπου της υπάκουε. Η 49χρονη γραμματέας από το Τορόντο διαισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πήγε αμέσως στο νοσοκομείο και έδειξε το επίμαχο βίντεο στους γιατρούς. Οι γιατροί είδαν το βίντεο και επιβεβαίωσαν ότι αντιμετώπισε ένα μίνι ισχαιμικό επεισόδιο.

«Τα εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να επηρεάσουν άτομα κάθε ηλικίας, ακόμη και αν υπάρχουν λίγοι παράγοντες κινδύνου. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου» ανέφερε ο νευρολόγος που παρακολουθεί την 49χρονη Cheryl Jaigobin.

Σήμερα η Stacey Yepes είναι καλά στην υγεία της ενώ η κίνησή της να καταγράψει το περιστατικό αυτό φαίνεται να της έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Εγκεφαλικών επεισοδίων, 55.000 γυναίκες παθαίνουν κάθε χρόνο εγκεφαλικό.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε θέσεις μάχης τα ταξί


Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, καταγγέλλοντας πως η φορολόγησή τους έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η μορφή των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να αποφασιστεί σε γενική συνέλευση του κλάδου τους. Το Συνδικάτο Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής κάνει λόγο για ασφυκτική φορολόγηση ύψους 26% από το πρώτο ευρώ, ενώ δηλώνουν δυσαρεστημένοι και από το γεγονός ότι πρέπει να πληρώνουν προκαταβολή ύψους 55% για τη χρήση του επόμενου έτους.

Κατηγορούν ακόμη τουριστικούς παράγοντες ότι υποκλέπτουν το μεταφορικό τους έργο με την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού.

«Εμείς οι απλοί πολίτες, οι άνθρωποι χωρίς αξιώματα και τίτλους, εμείς που πέντε χρόνια τώρα δίνουμε το αίμα μας και τη ζωή μας για να βγουν τα νούμερα των δανειστών και των εκπροσώπων τους, εμείς πρώτοι θα σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα ισχυρίζεται ότι τη μεγάλωσαν μαϊμούδες!


Πέρασε από ανιχνευτή ψεύδους για να αποδειχτεί ότι λέει αλήθεια…

Μία 63χρονη από το Μπράντφορντ ισχυρίζεται ότι τη μεγάλωσαν οι μαϊμούδες στην Κολομβία. Η Marina Chapman λέει ότι την απήγαγαν όταν ήταν παιδί και την εγκατέλειψαν στη ζούγκλα της Κολομβίας, όπου έγινε μέλος μιας οικογένειας καπουτσίνων μαϊμούδων.

Η ίδια υποστηρίζει ότι η ομάδα των θηλαστικών τής δίδαξε πώς να τρώει, πώς να πίνει και γενικά πώς να επιβιώνει, μέχρι που ένα ζευγάρι τη βρήκε να τρώει γυμνή καρύδες και την υιοθέτησε.

«Έπρεπε να μάθω να μιλάω και δεν ήθελα να φορώ ρούχα», εξομολογείται η 63χρονη σήμερα γυναίκα σε ένα ντοκιμαντέρ της βρετανικής τηλεόρασης, σε μία προσπάθεια να βρει την πραγματική της οικογένεια αλλά και να αποδείξει ότι η ιστορία της είναι αληθινή.



Η μητέρα δύο παιδιών, υπεβλήθη σε εξονυχιστικά τεστ προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. Πέρασε με επιτυχία ανιχνευτή ψεύδους, ενώ οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως σε νεαρή ηλικία υπέστη υποσιτισμό, ανάλογο με αυτόν που προκαλείται από κατανάλωση αποκλειστικά ξηρών καρπών και φρούτων. Ειδικοί πάντως υποστηρίζουν πως η ιστορία είναι αποκύημα της φαντασίας της, λόγω του τραύματος που υπέστη όταν εγκαταλείφθηκε.

Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τη μελέτη των καπουτσίνων μαϊμούδων.

Δείτε το βίντεο





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο παίχτης μπόουλινγκ που θα σας συγκινήσει


Αξιοθαύμαστη η δύναμη του...




Διαβάστε περισσότερα...

Εκτεταμένες ξηράνσεις ελαιοδέντρων στα Χανιά


Προσβλήθηκαν από τον μύκητα Phoma incompta.

Εκτεταμένες ξηράνσεις ελαιοδέντρων που οφείλονται σε μύκητα διαπίστωσε κλιμάκιο γεωπόνων που επισκέφθηκε ελαιοκαλλιέργειες στη Χρυσοσκαλίτισσα Χανίων, έπειτα από αναφορές που είχαν γίνει από παραγωγούς της περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, γεωπόνοι του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού έλεγχου της υπηρεσίας και του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Κισσάμου επισκέφτηκαν την περιοχή και εντόπισαν ελαιώνες με εκτεταμένες ξηράνσεις ελαιοδέντρων και προσβολή από τον μύκητα Phoma incompta. Επίσης υπήρχαν και μεμονωμένες ξηράνσεις σε νεαρούς βλαστούς από το έντομο της Κηκιδόμυγας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στους παραγωγούς δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την αφαίρεση ξερών κλαδιών και το κάψιμό τους, για τον ψεκασμό με μυκητοκτόνα την κατάλληλη εποχή, καθώς και για τους τρόπους απολύμανσης των εργαλείων κλαδέματος για κάθε δέντρο.

Όσο αφορά την Κηκιδόμυγα δεν υπήρχε σημαντική προσβολή ώστε να απαιτείται ψεκασμός.



Διαβάστε περισσότερα...

Έμεινε επί 12 ημέρες σε βάθος 1.000 μέτρων


Στην επιφάνεια ο Γερμανός που είχε παγιδευτεί σε σπήλαιο.

Ο Γερμανός σπηλαιολόγος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από κατολίσθηση και είχε παγιδευτεί πριν από 12 ημέρες σε βάθος 1.000 μέτρων στο σπήλαιο Ρίζεντινγκ-Σαχτχέλε στις βαυαρικές Άλπεις, ανασύρθηκε τελικά σήμερα στην επιφάνεια, έπειτα από μια μαζική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για την διάσωσή του και διήρκεσε μιάμιση εβδομάδα.

Ο 52χρονος Γιόχαν Βεστχάουζερ εξήλθε από το σπήλαιο αυτό κοντά στο Μπέρχτεσγκαντεν στις Άλπεις στις 11:44 πμ (12:44 ώρα Ελλάδος), αφού μεταφέρθηκε πάνω σ' ένα φορείο με ρόδες για περισσότερα από 6 χιλιόμετρα μέσα από ελικοειδείς σήραγγες και στενές ρωγμές στους βράχους του σπηλαίου, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης που εργάστηκαν για την διάσωσή του.

Ο Γερμανός σπηλαιολόγος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από κατολίσθηση στις 8 Ιουνίου, ενώ εξερευνούσε μαζί με δύο συναδέλφους του το σπήλαιο Ρίζεντινγκ-Σαχτχέλε, στα σύνορα με την Αυστρία. Ο 52χρονος δεν μπορούσε να βγει μόνος του στην επιφάνεια, καθώς αδυνατούσε να σταθεί όρθιος και να αναρριχηθεί στις απότομες και στενές, οριζόντιες και κάθετες σήραγγες του σπηλαίου.

Ο ένας από τους συναδέλφους του είχε παραμείνει μαζί του, ενώ ο δεύτερος είχε φύγει για να ζητήσει βοήθεια. Αυτός ο τελευταίος είχε χρειαστεί 12 ώρες για να καταφέρει να φτάσει στην επιφάνεια.

Περίπου 70 μέλη σωστικών συνεργείων εργάστηκαν μέσα στο σπήλαιο για να βοηθήσουν τον Βεστχάουζερ να βγει στην επιφάνεια, ενώ άλλες ομάδες, μαζί με γιατρούς, τον περίμεναν επάνω, σύμφωνα με την υπηρεσία της Βαυαρίας για επιχειρήσεις διάσωσης σε ορεινές περιοχές.

«Βρίσκεται τώρα στην επιφάνεια και λαμβάνει ιατρική φροντίδα», αναφέρει η υπηρεσία αυτή σε ανακοίνωσή της.

Οι στοές του σπηλαίου Ρίζεντινγκ-Σαχτχέλε φτάνουν σε βάθος 1.148 μέτρων και εκτείνονται σε μήκος 19,2 χιλιομέτρων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ρατσιστικά κρούσματα στο Μουντιάλ ερευνά η FIFA!


Στο στόχαστρο οι οπαδοί του Μεξικό για ομοφοβικές συμπεριφορές.

Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσει το Μεξικό, για ακατάλληλη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο ματς κόντρα στο Καμερούν που έγινε στο Νατάλ.

Όπως ανακοίνωσε η FIFA «διατηρεί μια σταθερή, μηδενικής ανοχής, στάση εναντίον κάθε μορφής διάκριση ή ρατσισμό» και έτσι ξεκίνησε αμέσως τις διαδικασίες για έρευνα της υπόθεσης.

Παράλληλα, η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει ενημερωθεί για ακροδεξιά πανό που εμφάνισαν οπαδοί της Κροατίας και της Ρωσίας στα γήπεδα, όμως επίσημα δεν έχει αναφερθεί κάποια δίωξη εναντίον αυτών των ομάδων.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή μόλυνε ανήλικη με τον HIV


Ο άντρας μετέδωσε τον ιό του AIDS σε ένα 15χρονο κορίτσι.

Σε φυλάκιση 75 ετών καταδικάστηκε ένας άντρας από το Ντάλας των ΗΠΑ επειδή εις γνώση του μετέδωσε τον ιό HIV σε ένα ανήλικο κορίτσι.

Ο Matthew Reese δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Συνολικά τού απαγγέλθηκαν 3 κατηγορίες, από τις 2 εκ των οποίων καταδικάστηκε σε 20 και 55 χρόνια φυλάκισης, ενώ δεν αποκλείεται να του επιβληθεί επιπλέον φυλάκιση 20 ετών, την προσεχή Τρίτη.

Ο Reese ήταν 30 ετών όταν είχε αναπτύξει σχέση 7 μηνών με ένα 15χρονο κορίτσι. Ο ίδιος γνώριζε ότι έπασχε από AIDS ήδη από το 2006.

«Τον κατηγορώ επειδή γνώριζε. Νιώθω ότι εάν ήταν μαζί μου και μου το είχε πει, δεν θα ήμουν μαζί του. Είμαι ακόμη νέα. Δεν θέλω να πρέπει να παίρνω φάρμακα κάθε μέρα», δήλωσε το κορίτσι το οποίο ενώπιο του δικαστηρίου εξήγησε ότι ο άντρας άλλαξε για πάντα τη ζωή της.




Διαβάστε περισσότερα...

Νέο κρούσμα ντόπινγκ στον ελληνικό στίβο


Θετικός σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκε αθλητής όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Νέο κρούσμα ντόπινγκ ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, το πρώτο δείγμα αθλητή ή αθλήτριας βρέθηκε θετικό μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο μέρος της θερινής περιόδου.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες μετά τα δύο άλλα θετικά δείγματα που βρέθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Τα δείγματα των τριών αθλητών θα εξεταστούν για δεύτερη φορά και θα ακολουθήσει η ποινή που προβλέπεται απ’ τους κανονισμούς.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταργήθηκε η ερασιτεχνική άδεια αλιείας


Με απόφαση Βαρβιτσιώτη.

Το φετινό καλοκαίρι για τους ερασιτέχνες ψαράδες είναι χωρίς περιορισμούς, καθώς θα μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι χωρίς ταλαιπωρία και με περισσότερη ξεγνοιασιά, αφού επισήμως καταργήθηκε η ερασιτεχνική άδεια αλιείας μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Συγκεκριμένα, μετά τη ψήφιση και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Ναυτιλίας, καταργήθηκε η υποχρέωση εφοδιασμού των σκαφών ή των επιβαινόντων σε αυτό με την ερασιτεχνική άδεια αλιείας.

Η κατάργησή της έχει ως στόχο να κάνει τις υπηρεσίες του θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού πιο ελκυστικές και ανταγωνιστικές στη χώρα, ενώ αναμένεται να οδηγήσει στην εξοικονόμηση σημαντικού αριθμού εργατοωρών και προσωπικού για τις Λιμενικές Αρχές, που θα διευκολύνει και θα βελτιώσει το ελεγκτικό τους έργο, ιδίως ως προς τη διέλευση των συνόρων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, περίπου 85.000 άνθρωποι ετησίως έπρεπε να περάσουν από ένα λιμεναρχείο να πληρώσουν ένα παράβολο, να ανανεώσουν την ερασιτεχνική άδεια αλιείας τους και, κάθε φορά που πηγαίνουν σε μια άλλη περιοχή, να πρέπει να ξαναπάνε στο λιμεναρχείο, να θεωρήσουν την άδεια τους και να τους επιτραπεί να κάνουν ερασιτεχνική αλιεία στη ζώνη την οποία επιβλέπει το συγκεκριμένο λιμεναρχείο.

Η κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαίρεση από την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων της νομοθεσίας σχετικά με την αλιεία, όπως ενδεικτικά, ώρες της ημέρας, εποχές του έτους και περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η αλιεία, επιτρεπόμενα εργαλεία, είδη και ποσότητες αλιευμάτων, απαγόρευση πώλησης και γενικά εμπορίας των αλιευμάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Προβληματισμένοι από τις ζημιές στα προϊόντα τους, εξαιτίας του καιρού, εμφανίζονται οι αγρότες


Μιλούν για αδιαφορία του ΕΛΓΑ.

Μηνυτήριες αναφορές και αγωγές αποζημίωσης για τη ζημιά που ήδη έπαθαν, αλλά και ίσως πρόκειται να πάθουν στο μέλλον, λόγω της μη εφαρμογής, όπως υποστηρίζουν, του εθνικού προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ, σκέφτονται να καταθέσουν κονσερβοποιοί και παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας όπως αναφέρουν σε επιστολή που θα αποστείλουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Καρασμάνη. Νομικά κατά της διοίκησης του ΕΛΓΑ, αποφάσισαν να κινηθούν και αγρότες της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας όπως επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός της, Χρήστος Γιαννακάκης.

Μετά από κοινή τους σύσκεψη, οι δύο πλευρές ζητούν από τον υπουργό, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να κινήσουν τις διαδικασίες έτσι ώστε ακόμα και την ύστατη στιγμή να πετάξουν τα αεροπλάνα χαλαζικής προστασίας, αλλά και να αντικατασταθεί άμεσα η διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Δουλεύει με εννέα «αλλοδαπούς τουρίστες», οι οποίοι μαζεύουν τα ροδάκινα από τα χωράφια, ενώ οι καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής δεν έχουν πλήξει σημαντικά την παραγωγή του, όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ροδακινοπαραγωγός, Κώστας Λιολιόπουλος. «Χάνουμε ένα 10% από το σύνολο της παραγωγής μας λόγω καιρού», είπε χαρακτηριστικά.
Ο αγρότης από την Πέλλα, Χρήστος Καμτσής, αναφερόμενος στις άσχημες καιρικές συνθήκες, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν κοστίσει στους παραγωγούς της περιοχής απώλειες ως και 20% στο σύνολο της παραγωγής τους σε ροδάκινα, κεράσια και βερίκοκα. Μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στις χαμηλές τιμές που “προσφέρονται” για τα προϊόντα τους, «τα οποία και βλέπουμε στα ράφια να πωλούνται πανάκριβα».

Ο παραγωγός στο Δήμο Αλμωπίας, Διονύσης Βρένος, είπε ότι στην ευρύτερη περιοχή καταγράφονται ζημιές λόγω καιρού στα κεράσια και τις πατάτες.

Για «βιβλική» καταστροφή μίλησε ο αγρότης Σερρών Παύλος Αραμπατζής, τονίζοντας ότι η χθεσινή νεροποντή, με τη... συνοδεία χαλαζιού και έντονου αέρα «ισοπέδωσε» το 1/3 του νομού. Στο στόχαστρο των άσχημων καιρικών συνθηκών βρέθηκαν καλαμπόκι, ηλιόσπορος, σιτάρια, βαμβάκι, κηπευτικά, καρπούζια και η μηδική καλλιέργεια που όπως διευκρίνισε «έσβησε εντελώς».

«Χιλιάδες στρέμματα βρέθηκαν στο στόχαστρο του χαλαζιού και της νεροποντής που έπεσε χθες στην περιοχή Μουριές στο Κιλκίς», σύμφωνα με τον παραγωγό, Γιώργο Τερζίδη, ο οποίος και πρόσθεσε ότι τα μεγάλα θύματα του καιρού είναι οι καλλιέργειες με καλαμπόκια, σιτηρά και καπνά, αλλά και τα αμπέλια.
Σχετικά αλώβητοι παραμένουν οι παραγωγοί στην Χαλκιδική και όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός στην περιοχή Μουδανιών, Γιώργος Τσακίρογλου, «μετράμε ευτυχώς μόνο μικρές ζημιές σε νεκταρίνια, βαμβάκια και ελιές».
«Να συμμορφωθούν και να σηκώσουν αμέσως τα αεροπλάνα χαλαζικής προστασίας», ζήτησε ο ροδακινοπαραγωγός Λάρισας, Αλέξανδρος Παντραλέξης, σημειώνοντας: «είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι και στο έλεος του καιρού και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει την επόμενη ώρα». Υπογραμμίζοντας ότι «ακούμε τον καιρό και τρέμουμε», ο κ. Παντραλέξης ζήτησε «να μπει οριστικό τέλος στην αδιαφορία του ΕΛΓΑ».
«Ο χθεσινό άσχημος καιρός μου βούλιαξε 550 στρέμματα βαμβάκι και τομάτες», τόνισε ο παραγωγός στη Βοιωτία, Γιάννης Βάγκος, προσθέτοντας ότι όλη η περιοχή έχει πληγεί σημαντικά από το χαλάζι και τις βροχές.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για ξέγνοιαστες διακοπές από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών


Προειδοποιήσεις και συστάσεις για την αντιμετώπιση ατυχημάτων και ασθενειών.

Προειδοποίηση στους καταναλωτές να μην αγοράσουν προϊόντα (καρεκλάκια παραλίας) με συγκεκριμένο μηχανισμό ανοίγματος που δεν έχουν προστατευτικό κάλυμμα ή σε περίπτωση που τα έχουν ήδη στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν, απηύθυνε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) έπειτα από καταγγελίες που δέχθηκε, πέρυσι το καλοκαίρι, για σοβαρά ατυχήματα (π.χ. κόψιμο μικρού δακτύλου χεριού).

Το ΚΕΠΚΑ δέχτηκε καταγγελίες, για σοβαρά ατυχήματα από χαμηλά, φορητά καρεκλάκια παραλίας, που δεν είχαν προστατευτικό κάλυμμα στο κλείσιμο του μπροστινού ποδιού, με αποτέλεσμα, όταν εγκλωβιζόταν δάχτυλο ανάμεσα στο σώμα της καρέκλας και στο πόδι, με το βάρος του σώματος λειτουργούσε, ως κόφτης.

Το ΚΕΠΚΑ απηύθυνε ερώτημα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία ζήτησε αμέσως από τα Τμήματα Εμπορίου Περιφερειακών Ενοτήτων, όλης της Ελλάδας, να διενεργήσουν ελέγχους, σε καταστήματα, με εποχιακά είδη, είδη camping, πολυκαταστήματα. Τα προϊόντα, με τον συγκεκριμένο μηχανισμό ανοίγματος, πρέπει να φέρουν προστατευτική τάπα (στο άνω μέρος του σωλήνα του ποδιού), προς αποφυγή εγκλωβισμού των δακτύλων και τραυματισμού του χρήστη.

Εξάλλου, το ΚΕΠΚΑ δίνει «οδηγίες» για την αντιμετώπιση ατυχημάτων και ασθενειών, αλλά και τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες όταν απολαμβάνουν τη δροσιά της θάλασσας.

Για τις αγαπημένες... βουτιές των παιδιών στη θάλασσα πρέπει να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα ασφάλειας (π.χ. παιδιά που δεν ξέρουν κολύμπι πρέπει να φορούν σωσίβιο, δεν πρέπει να επιτρέπεται σε παιδιά που δεν ξέρουν κολύμπι να παίζουν σε νεροτσουλήθρες και να ανεβαίνουν σε ρυμουλκούμενα φουσκωτά).

Για τους λάτρεις των αθλητικών δραστηριοτήτων, το ΚΕΠΚΑ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως, «το windsurfing (ιστιοσανίδα) απαιτεί μεγάλη εξάσκηση. Δεν είναι μόνο επικίνδυνο, για ένα αναβάτη, χωρίς εμπειρία, αλλά και για τους λουόμενους».



Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφές μαθητών σε εκκλησιαστικά σχολεία


Εγγραφές μέχρι 30 Ιουνίου και από Σεπτέμβριο 1-30.

Η Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. ανακοινώνει ότι τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια, τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και τα Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ) δέχονται εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2014-2015 έως 30 Ιουνίου 2014 (ειδικά για τη Ριζάρειο μέχρι 20/6/2014) και από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω σχολεία είναι ισότιμα με τα άλλα Δημόσια Σχολεία και παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επιπλέον, προσφέρουν στους μαθητές τους δωρεάν σίτιση και διαμονή στις κατά τόπους Εκκλησιαστικές Εστίες, με τη μέριμνα της Εκκλησίας της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες και δικαιολογητικά σχετικά με τις εγγραφές (αίτηση υποψήφιου, απολυτήριος τίτλος, συστατική επιστολή του επιχώριου Μητροπολίτη), μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις των Σχολείων σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.
















    Ι.Σ.Δ.Ε. (ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ)
    1.Ι.Σ.Δ.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    ΑΓΡΑΙΩΝ 3
    Τ.Κ. 43100, ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    24410 29458
    Fax: 24410 29458
    2.Ι.Σ.Δ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
    ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 42
    Τ.Κ. 24100, ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    27210 20818
    Fax: 27210 20818
    3.Ι.Σ.Δ.Ε. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
    ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ 2 ΣΒΟΡΩΝΟΣ
    Τ.Κ. 60100, ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    23510 29552
    Fax:   2351029439

Διαβάστε περισσότερα...