Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Το Πλανητάριο «επιστρέφει» στη Σελήνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα ψηφιακή παράσταση παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Μία νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Τα Πρώτα Βήματα - Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα» θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, από το Σάββατο, 28 Ιουνίου.



Πρόκειται για μια διπλή παράσταση, που περιλαμβάνει την ψηφιακή παραγωγή «Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα», την οποία δημιούργησε η Google, καθώς και τη 15λεπτη ψηφιακή παραγωγή «Τα Πρώτα Βήματα», που δημιούργησε το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Με την ευκαιρία του θερινού ηλιοστασίου, θα γίνει μια παρουσίαση της παράστασης τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου. Η είσοδος την ημέρα αυτή θα είναι ελεύθερη για το κοινό και για τις τρεις παραστάσεις (ώρες 18:30, 20:00 και 21:00), που θα πραγματοποιηθούν. Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα γίνεται από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Στην «Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα» παρουσιάζεται ο διαγωνισμός Google Lunar XPrize για την επιτυχή προσσελήνωση και λειτουργία ενός ρομπότ στη Σελήνη, από ομάδες χρηματοδοτούμενες από ιδιωτικούς πόρους.

Νικήτρια του διαγωνισμού θα είναι εκείνη η ομάδα που θα καταφέρει να αποστείλει και να προσσεληνώσει με ασφάλεια ένα ρομποτικό όχημα στην επιφάνεια της Σελήνης, το οποίο θα πρέπει να διασχίσει απόσταση 500 μέτρων, συλλέγοντας βίντεο, εικόνες και άλλα ψηφιακά δεδομένα, που μετά θα πρέπει να αποστείλει με επιτυχία πίσω στη Γη. Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας αναμένεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση του Διαστήματος, που ίσως και να οδηγήσει στην μόνιμη παρουσία του ανθρώπου στη Σελήνη.

Στα «Πρώτα Βήματα», που θα προβάλλονται αμέσως πριν, εξιστορούνται οι προσπάθειες Σοβιετικών και Αμερικανών να πατήσουν για πρώτη φορά το πόδι τους στη Σελήνη.

Δείτε το trailer του Google Lunar XPrize...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.