Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η οδύσσεια μίας μητέρας που δεν παύει να χαμογελάει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει εφτά παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας - Ο σύζυγός της αυτοκτόνησε αφήνοντάς της χρέη 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Vikie Shanks από τη Βρετανία είναι μία γυναίκα που η ζωή δεν της έδειξε και το καλύτερό της πρόσωπο. Εκείνη όμως δε λύγισε ποτέ. Στάθηκε απέναντι στα προβλήματά της και τα αντιμετώπισε παλικαρίσια.

Η Vikie Shanks έχει εφτά παιδιά, έξι κορίτσια κι ένα αγόρι: την 23χρονη Jamie, την 20χρονη Kacie, τις 19χρονες δίδυμες Lorie και Mirie, την 17χρονη Nikita, την 13χρονη Pippa και τον 15χρονο γιο της Osborn.

Από τα εφτά της παιδιά τα έξι είναι αυτιστικά, τα δύο πάσχουν και από εγκεφαλική παράλυση, ενώ η Kacie, το μοναδικό παιδί που δεν έχει αυτισμό, πάσχει από σοβαρή μορφή δυσλεξίας.

Μέσα σε όλα αυτά το 2007, όπως διαβάζουμε στην Dailymail, ο σύζυγός της αυτοκτόνησε, αφήνοντάς της χρέη, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και από τότε μεγαλώνει μόνη της τα επτά ιδιαίτερα παιδιά της. Όμως εκείνη δεν το βάζει κάτω και κυρίως δεν σταματάει να χαμογελάει.







Βρίσκει πάντα λύσεις στα προβλήματα, είναι χαρούμενη και τα βγάζει πέρα με το καθημερινό χάος που επικρατεί στο σπίτι με μια καρτερικότητα και ηρεμία που πολλοί θα ζήλευαν.

Και τα παιδιά της όμως αντιμετωπίζουν με την ίδια ηρεμία τον καθημερινό γολγοθά τους Όλα τους έχουν μάθει να ζουν με τις δυσκολίες τους κι έχουν ευτυχισμένες και παραγωγικές ζωές.Η Nikita, η Lorie, η Pippa και ο Osborm διαγνώστηκαν με αυτισμό στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Ο Osborn και η Pippa, πάσχουν επίσης από μια μορφή εγκεφαλικής παράλυσης που έχει επηρεάσει την ισορροπία τους, το περπάτημά τους και την κίνηση των χεριών τους.

Η Jamie και η Mirie έχουν πιο ήπιας μορφής αυτισμό, ενώ η Nikita έχει προβλήματα συμπεριφοράς και βίαια ξεσπάσματα. Παρ’ όλ’ αυτά, το 17χρονο κορίτσι αποφοίτησε από το ειδικό σχολείο στο οποίο πήγαινε και πλέον σπουδάζει υποκριτική στο πανεπιστήμιο.







Η μητέρα της δηλώνει περήφανη για την πρόοδό της.

«Υπήρχαν στιγμές που η συμπεριφορά της ήταν απαίσια. Διέλυε στην κυριολεξία το σπίτι και με χτυπούσε. Ήμουν γεμάτη μελανιές. Ήταν γεμάτη θυμό σαν άγριο ζώο. Δυσκολεύτηκε πολύ να εκφράσει λεκτικά γιατί ήταν τόσο θυμωμένη, αλλά αυτό γινόταν γιατί δεν μπορούσα να διαβάσω το μυαλό της. Μου σπάραζε την καρδιά» είπε η Vikie.

Τρία από τα παιδιά της, ήδη ασχολούνται με το θέατρο και την υποκριτική ενώ η Vikie πιστεύει ότι τα αυτιστικά παιδιά έχουν μια φυσική κλίση προς την υποκριτική.

«Στην καθημερινότητά τους αυτά τα παιδιά παίζουν διαφορετικούς ρόλους για να προσαρμοστούν το περιβάλλον. Ενώ όλοι εμείς γνωρίζουμε ενστικτωδώς πώς να συμπεριφερθούμε, οι αυτιστικοί πρέπει να το μάθουν», λέει χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Ο άντρας της Vikie, Paul, είχε κατάθλιψη και πολλά ψυχολογικά προβλήματα. «Η αστυνομία τον βρήκε στο δάσος πίσω από το σπίτι μας. Είχε κόψει τις φλέβες και το λαιμό του. Ένιωσα τρόμο. Δεν είχε χρόνο για θλίψη. Δεν ήξερα πως θα μεγαλώσω μόνη μου τόσα παιδιά» εξομολογείται.



Και συνεχίζει: «Μου άφησε χρέη που ξεπερνούσαν το 1 εκατ. δολάρια. Ήμασταν χρεωμένοι μέχρι το λαιμό κάτι που δεν γνώριζα. Έπρεπε να αντιμετωπίσω αυτό το οικονομικό χάος».

Η Vikie Shanks έχει γράψει βιβλίο για τη ζωή της, στηρίζει οργανώσεις για τον αυτισμό, πραγματοποιεί ομιλίες, παρέχει στήριξη σε οικογένειες με αυτιστικά παιδιά και έχει μια δυναμική παρουσία στην τοπική κοινωνία

Το χαμόγελο είναι πάντα στα χείλη της και η ίδια δηλώνει σαν όλες τις μαμάδες ότι έχει επτά υπέροχα παιδιά που της έχουν χαρίσει μόνο ευτυχία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.