Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Έκανε σεξ με άντρα που τελικά ήταν γυναίκα


Χρησιμοποιούσε ομοίωμα ανδρικού μορίου.

Μια δίκη που έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στη Βρετανία, αφορά πράγματι σε μια περίεργη, γαργαλιστική υπόθεση. Στο εδώλιο, κάθεται η 25χρονη Gayle Newland (στις παρακάτω φωτογραφίες), η οποία κατηγορείται ότι υποδυόταν τον άντρα στην φιλενάδα της, και όταν το ζευγάρι έκανε έρωτα, εκείνη φορούσε προσθετικό μόριο... Μάλιστα, για να μη καταλάβει τίποτα η ερωμένη της, ότι δεν ήταν δηλαδή άντρας, της ζητούσε να έχει πάντα δεμένα τα μάτια της με μαντίλι.

Όπως ανέφερε το θύμα, πίστευε ότι έκανε έρωτα με έναν άντρα ονόματι Kye Fortune, ο οποίος την είχε πείσει ότι ανάρρωνε από όγκο στον εγκέφαλο και πως δεν ήθελε να δει τις ουλές του. Αλλά, τελικά κατάλαβε ότι ήταν η φίλη της Gayle Newland. Η 25χρονη δικάζεται στο Chester Crown Court στο Chester της Βρετανίας και αρνείται τις κατηγορίες για πέντε σεξουαλικές επιθέσεις, μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2013.

Όπως ειπώθηκε στη δίκη, το θύμα έλαβε ένα αίτημα φιλίας Facebook, το 2011, από τον Kye Fortune που συστήθηκε ως ένας άντρας με καταγωγή από Φιλιππίνες και από Λατινική Αμερική. Ο Kye της είπε ότι είχε κάνει πρόσφατα μια εγχείρηση στο κεφάλι, και ότι δεν ένιωθε άνετα ώστε να δει το πρόσωπό του και τις ουλές.

Όταν συναντήθηκαν για να ολοκληρώσουν τη σχέση τους, ο Kye την υποχρέωνε να φορά μαντίλι για να μην τον βλέπε κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Η διείσδυση γινόταν με ένα ομοίωμα ανδρικού οργάνου… Το μυστικό αποκαλύφθηκε όταν έπειτα από αρκετό καιρό, το θύμα συμπέρανε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και σε μια ερωτική τους συνεύρεση, αφαίρεσε το μαντίλι και ανακάλυψε με φρίκη ότι όχι μόνο ο ερωτικός της παρτενέρ δεν ήταν άντρας, αλλά γυναίκα και μάλιστα μια παλιά της φίλη, η Gayle Newland.

Η δίκη συνεχίζεται.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αξέχαστες εμφανίσεις στο ξέφρενο πάρτι στην έρημο όπου όλα επιτρέπονται


Αστέρια που λάμπουν με μια εβδομάδα «ζωής» - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το φεστιβάλ Burning Man που γίνεται κάθε χρόνο στην έρημο της Νεβάδα είναι μια γιορτή της τέχνης, της μουσικής, της εναλλακτικής ζωής αλλά αυτό που κυριαρχεί αναμφίβολα είναι η προσπάθεια των συμμετεχόντων να κάνουν εμφανίσεις που θα μείνουν αξέχαστες.

Πολλοί σχεδιάζουν επί μήνες αυτά που θα φορέσουν στην ξέφρενη εβδομάδα ζωής της πόλης στην έρημο που στήνεται για το φεστιβάλ και εξαφανίζεται με την ολοκλήρωσή του.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη δεκαετία του ’80 και εκπέμπει το μήνυμα μιας εναλλακτικής ζωής, της ενότητας, της ενσωμάτωσης, της δημιουργικότητας και του αντι-καταναλωτισμού. Αυτό προσπαθούν να οπτικοποιήσουν εκείνοι που σπεύδουν να συμμετάσχουν στα επονομαζόμενα σύγχρονα «Σόδομα και Γόμορρα».

Ανάμεσα στους 70.000 ανθρώπους που έζησαν μια εβδομάδα στην αυτοσχέδια κοινότητα της ερήμου, κάποιους θα τους θυμόμαστε. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ, του χρόνου.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση-σοκ της Unicef: 11 παιδιά πεθαίνουν κάθε λεπτό στον κόσμο - ΠΟΥ: Μειώθηκε κατά 53% η παιδική θνησιμότητα


Έντεκα παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε λεπτό σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία από την έκθεση προόδου της UNICEF για το 2015. Η θνησιμότητα των παιδιών εμφανίζει ωστόσο πτώση 53% από το 1990, ενώ υπολογίζεται ότι 38 εκατομμύρια ζωές μπορούν να σωθούν ως το 2030 αν η πρόοδος επιταχυνθεί και άλλο.

Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι από το 2000, όταν τα κράτη δεσμεύτηκαν για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας (ΑΣΧ), έχουν σωθεί οι ζωές 48 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών.

Ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν ως επί το πλείστον από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, ανέρχεται σήμερα σε 5,9 εκατομμύρια το χρόνο, 700 κάθε ώρα, έντεκα κάθε λεπτό.

24 από τις 81 χώρες χαμηλού και κατώτερου-μεσαίου εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης της Καμπότζης, της Αιθιοπίας, του Μπαγκλαντές και της Ουγκάντας, πέτυχαν τον ΑΣΧ για μείωση της κάτω των πέντε ετών θνησιμότητας κατά τα δύο τρίτα ή περισσότερο. Επίσης, μεταξύ 2000 και 2015, 21 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής τριπλασίασαν το ρυθμό προόδου τους, σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1990.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της UNICEF, «απλές, υψηλά αποτελεσματικές, οικονομικά αποδοτικές λύσεις, που συνέβαλαν σε αυτή τη δραματική μείωση των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών, περιλαμβάνουν την επίβλεψη από ειδικευμένο προσωπικό κατά την προγεννητική και μεταγεννητική φροντίδα, το μητρικό θηλασμό, τους εμβολιασμούς, τις επεξεργασμένες με εντομοκτόνο κουνουπιέρες, τη βελτιωμένη ύδρευση και αποχέτευση, τη θεραπεία ενυδάτωσης από το στόμα για τη διάρροια, αντιβιοτικά για την πνευμονία, συμπληρώματα διατροφής και θεραπευτικές τροφές».

Ωστόσο, παρά την πρόοδο, δεν έχει εκπληρωθεί παγκοσμίως ο στόχος των ΑΣΧ για μείωση της, κάτω των πέντε ετών, θνησιμότητας κατά τα δύο τρίτα. Σήμερα, οι κύριες αιτίες των θανάτων κάτω των πέντε ετών περιλαμβάνουν την προωρότητα, την πνευμονία, τις επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, τη διάρροια και την ελονοσία. Ο υποσιτισμός συμβάλλει σε σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών.

--------------


Η παιδική θνησιμότητα έχει μειωθεί σήμερα περίπου στο μισό, σε σχέση με το 1990, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Unicef.

Ενώ το 1990 πέθαναν 12,7 εκατομμύρια παιδιά έως πέντε ετών, φέτος ο αντίστοιχος αριθμός υπολογίζεται ότι για πρώτη φορά θα μειωθεί κάτω από τα έξι εκατομμύρια (5,9 εκατ.).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντάντσεν Γιου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", χαρακτήρισαν ασφαλώς θετική αυτή την εξέλιξη, όμως επεσήμαναν ότι η πρόοδος είναι μικρότερη σε σχέση με τους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί.

Ο στόχος του ΟΗΕ ήταν η μείωση της παιδικής θνησιμότητας κατά τα δύο τρίτα μεταξύ 1990-2015, ενώ η μείωση έφθασε στο 53%. Τον στόχο του ΟΗΕ πέτυχαν να υλοποιήσουν μόνο 62 από τις 195 χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 16.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά, πολλά από αιτίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί (πνευμονίες, διάρροια, ελονοσία, κακή διατροφή κ.α.).

Συνολικά, μεταξύ 1990-2015 πέθαναν 236,3 εκατομμύρια παιδιά έως πέντε ετών, τα περισσότερα στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.



Ο μεγαλύτερος κίνδυνος πρόωρου θανάτου είναι στις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού. Σχεδόν οι μισοί θάνατοι (45%) συμβαίνουν κατά τον πρώτο μήνα μετά τον τοκετό.



Η έκθεση επίσης αναδεικνύει τις μεγάλες ανισότητες που υπάρχουν διεθνώς και στην παιδική θνησιμότητα. Ενώ τα παιδιά στην υποσαχάρια Αφρική έχουν μία στις 12 πιθανότητες να πεθάνουν προτού γιορτάσουν τα πέμπτα γενέθλιά τους, στις ανεπτυγμένες χώρες η αντίστοιχη πιθανότητα είναι μόλις μία στις 147.

Τα νέα στοιχεία για την παιδική θνησιμότητα δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής στη Νέα Υόρκη, όπου θα τεθούν οι ανανεωμένοι «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι θα αντικαταστήσουν για την επόμενη 15ετία (2016-2030) τους «Στόχους Ανάπτυξης Χιλιετίας» (1990-2015).

Το 1990 οι θάνατοι παιδιών ανά 1.000 γεννήσεις ήσαν κατά μέσο όρο 91, το 2015 έπεσαν στους 53 και ο νέος στόχος για το 2030 είναι η μείωσή τους στους 25. Σήμερα 116 χώρες έχουν ήδη «πιάσει» αυτό τον στόχο, αλλά άλλες απέχουν πολύ.

Με τις σημερινές τάσεις, γύρω στα 94 εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν μεταξύ 2015 - 2030, αλλά αν υπάρξει περαιτέρω πρόοδος και οι νέοι στόχοι επιτευχθούν, τότε οι θάνατοι μέσα στην επόμενη 15ετία θα περιοριστούν στα 56 εκατομμύρια, δηλαδή 38 εκατ. παιδιά θα σωθούν. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται σημαντική πρόοδος σε 47 χώρες, από τις οποίες οι 34 στην υποσαχάρια Αφρική.

Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είχε κρύψει όπλο στον… κόλπο της


Το είπε μόνη της στις Αρχές γιατί φοβήθηκε μην εκπυρσοκροτήσει.

Μία Αμερικανίδα συνελήφθη από αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είχε κρύψει ένα όπλο μέσα... στον κόλπο της, καθώς και μεταμφεταμίνες στην τσάντα της.

Η Άσλεϊ Καστανέδα, 31 ετών, ταξίδευε μαζί με έναν 30χρονο, τον Γκαμπριέλ Γκαρθία, όταν αστυνομικοί τούς σταμάτησαν στο Βόρειο Γουέικο του Τέξας για τροχαία παράβαση.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 32,6 γραμμάρια μεταμφεταμίνες, εκ των οποίων τα 2,7 ήταν κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού και τα υπόλοιπα 29,9 μέσα στην τσάντα της γυναίκας.

Καθ΄οδόν προς το κρατητήριο, η Καστανέδα είπε μόνη της στους αστυνομικούς ότι είχε κρύψει στον κόλπο της ένα όπλο γιατί φοβήθηκε μήπως αυτό...εκπυρσοκροτήσει.

«Οι αστυνομικοί σταμάτησαν αμέσως το όχημα και μία γυναίκα αστυνομικός πραγματοποίησε σωματική έρευνα στην Καστανέδα για να διαπιστώσει ότι είχε πράγματι κρύψει στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός της ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου Smith & Wesson και μάλιστα γεμάτο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της που ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook η αστυνομία, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι διαστάσεις του όπλου ήταν περίπου όσο ένα iPhone 6 Plus, μήκους περίπου 11,9 εκατοστών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ναι» από το ΣτΕ στο υπ. Παιδείας για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις


Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου.

«Ναι» είπε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας σε νέο αίτημα του υπουργείου Παιδείας για κατ εξαίρεση προσλήψεις οι οποίες έχουν «παγώσει» λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ άναψε το πράσινο φως για:

- αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τα Δημόσια ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών, υποδιευθυντών και εκπαιδευτικών Δημόσιων ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, κ.λπ.

- πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η πρόσληψη 7 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της δακοκτονίας στο νομό Αρκαδίας.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε αίτηση στο ΣτΕ για την κατ΄ εξαίρεση απασχόληση ανέργων που είναι στις λίστες επιτυχόντων στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ ύψους 200.000.000 ευρώ επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα σχετικά κονδύλια.

Τέλος, ο Δήμος Βόλου ζητεί την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 76 ατόμων με 8μήνη σύμβαση για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και ενός ψυχολόγου και μιας κοινωνικής λειτουργού για το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ορίζεται για την προσευχή και την έπαρση σημαίας στα σχολεία Αθμιας


Να αποφεύγονται οι φωτοτυπημένες εργασίας.

Αναλυτική εγκύκλιο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Αθμιας για το 2015-16 απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ των άλλων αναφέρεται στην ενότητα των κατ’ οίκον εργασιών ότι οι φωτοτυπημένες εργασίες πρέπει να αποφεύγονται δεδομένου ότι αυτές δε συμβάλλουν στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, στην εμβάθυνση και κριτική διερεύνηση των γνωστικών πληροφοριών και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη κριτικής- δημιουργικής σκέψης που αποτελεί και το ζητούμενο της διδακτικής διαδικασίας.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ρητά ότι οι σωματικές ποινές δεν επιτρέπονται.

Κατ’ οίκον εργασίες

Το ζήτημα των κατ΄ οίκον εργασιών διασαφηνίζεται με τις με αριθμ. Φ.12/428/85241/Γ1/18-8-2003 και Φ.12/342/35602/Γ1/9-5-2005 εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «κατ’ οίκον εργασίες». Οι Σχολικοί Σύμβουλοι κατά τις επισκέψεις στα σχολεία ευθύνης τους, ενημερώνονται και δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τις κατ’ οίκον εργασίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να αποφεύγεται το πλήθος των εργασιών, οι οποίες δε συμβάλλουν στην ποιοτική πρόσληψη της γνώσης, στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης και σίγουρα δεν υποβοηθούν τον μαθητή στην οικοδόμηση τόσο των κατώτερων (γνώση, κατανόηση, εφαρμογή) όσο και των ανώτερων (ανάλυση, σύνθεση, αξιολόγηση) βαθμίδων της γνωστικής ταξινομίας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι φωτοτυπημένες εργασίες πρέπει να αποφεύγονται δεδομένου ότι αυτές δε συμβάλλουν στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, στην εμβάθυνση και κριτική διερεύνηση των γνωστικών πληροφοριών και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη κριτικής- δημιουργικής σκέψης που αποτελεί και το ζητούμενο της διδακτικής διαδικασίας.

Αξιολόγηση μαθητών – επανάληψη τάξης στο δημοτικό σχολείο

Για την αξιολόγηση των μαθητών και την επανάληψη τάξης στο δημοτικό σχολείο ισχύουν όσα προβλέπονται από τα Π.Δ. 8/1995 (ΦΕΚ 3, τ.Α’) & Π.Δ. 121/1995 (ΦΕΚ 75, τ. Α’), καθώς και από τη με αριθμ. Φ.7/228/Γ1/1561/15-11-1996 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., όπως συμπληρώθηκε με τα εδάφια β και γ της παρ. 5 της με αριθμ. Φ.3/716/Γ1/825/27-7-1998 εγκυκλίου του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. Για την αξιολόγηση της 2ης ξένης γλώσσας (Γαλλικής & Γερμανικής) στις Ε΄ & Στ΄ τάξεις του δημοτικού σχολείου ισχύουν όσα αναφέρονται στη με αριθμ. Φ.52/1588/152164/Γ1/25-11-2008 εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Σε ό, τι αφορά στην αξιολόγηση των μαθητών στα νέα διδακτικά αντικείμενα (Τ.Π.Ε., Αγγλικά στην Α΄ και Β΄ τάξη και Θεατρική Αγωγή), στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π.) ισχύουν όσα αναφέρονται στις με αριθμ. Φ.7/709/138775/Γ1/2-12-2011 και Φ.7Α /837/153507/Γ1/06-12-2012 εγκυκλίους του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση επανάληψης τάξης από μαθητή, θα πρέπει να τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία (ενημέρωση του οικείου Σχολικού Συμβούλου, πλήρης και συνεχής ενημέρωση και συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες του μαθητή).

Πρωινή Προσευχή – έπαρση σημαίας

Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α΄), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ. 10, εδαφ. δ, σας επισημαίνεται ότι:

Α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν τα τμήματά τους. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται.

Β. Επίσημη ανάρτηση της σημαίας γίνεται:

α. Την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας)

β. Τις εθνικές επετείους και τις τοπικές εθνικές εορτές

γ. Όταν κρίνεται απαραίτητο από το Σύλλογο Διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές

Η εγκύκλιος


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση αύριο για μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών


Στις 25 Σεπτεμβρίου η «Βραδιά του Ερευνητή».

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) διοργανώνει αύριο μια προκαταρκτική εκδήλωση, εμπλουτισμένη με πολλές διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα, ενόψει της φετινής πανευρωπαϊκής «Βραδιάς του Ερευνητή», που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και οι συνεργάτες τους θα παρουσιάσουν με τρόπο πρωτότυπο, ελκυστικό και κατανοητό τη σπουδαιότητα της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή, στα υλικά και στην τεχνολογία του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, περιγράφοντας τι ερευνούν οι επιστήμονες, τι περιλαμβάνει το επάγγελμα του ερευνητή, πώς η έρευνα συνδέεται με την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Στόχος του ΕΙΕ είναι η ανάδειξη της συνύπαρξης των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Ως το μόνο ερευνητικό κέντρο της χώρας μας που διεξάγει έρευνα σε ένα ευρύτατο φάσμα των επιστημών, το ΕΙΕ θα προβάλει με ποιούς τρόπους οι ερευνητές του μπορούν να δώσουν ένα ή περισσότερα "χρώματα" στην έρευνά τους, ανάλογα με το αν προέρχονται από τις θετικές ή τις ανθρωπιστικές επιστήμες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτο κουδούνι με 6.000 κενά στα σχολεία


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας.

Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει τελικά με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την ενημέρωση της υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελικής-Ευφρόσυνης Κιάου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στο υπουργείο.

Η υπουργός έκανε λόγο για «αγώνα δρόμου» αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, που ήταν και το πρώτο δεκαήμερο της θητείας της στο υπουργείο. Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό, επισήμανε: «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο».

Αναφερόμενη στα ζητήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, τόνισε ότι έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις 2.600 μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα προχωρούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. «Τα 2/3 των αποσπάσεων (σ.σ. εξωτερικού) είχαν ολοκληρωθεί από την προηγούμενη ηγεσία», ανέφερε.

Στη συνέχεια, η υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αναπληρωτών, λέγοντας ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, ωστόσο, λόγω των περιορισμών που έχει φέτος το ΕΣΠΑ, θα δυσκολέψει η κατανομή της χρηματοδότησης, εξού και τα κενά που μένουν ακάλυπτα στην έναρξη της χρονιάς. Ειδικότερα, οι 12.000 θέσεις θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ, ανά περιφέρεια, με δεσμευτικούς όρους. Οι υπόλοιπες 7.000 θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους: 3.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 4.000 και ίσως παραπάνω, από τη μεταφορά 72 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο υπουργείο Παιδείας. Η μεταφορά αυτή έγινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση για το έτος 2014-15 ήταν 11.000 από ΕΣΠΑ και 6.000 για τον κορμό (σ.σ. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Από αυτή την οπτική γωνία, η χρόνια φέτος είναι καλύτερη από άποψη έγκρισης πιστώσεων», ανέφερε η κ. Κιάου. Ωστόσο προσέθεσε ότι «για τον κορμό -τα κενά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας- υπάρχουν λεφτά για 7.000 θέσεις, αλλά τα κενά είναι 13.500, έτσι, είναι αυξημένες οι ανάγκες». Με αυτόν τον τρόπο, προκύπτουν οι 6.000 και πλέον κενές θέσεις, οι οποίες αφορούν και γενική και ειδική αγωγή, καθώς οι χρηματοδοτήσεις που καλύπτει το ΕΣΠΑ καλύπτουν, μεταξύ άλλων, τα ολοήμερα σχολεία, εκπαιδευτικές δράσεις, υποστηρικτική διδασκαλία, ξένες γλώσσες.

«Φέτος είναι μεγαλύτερες οι ανάγκες, και δύσκολα θα καλυφθούν με τις εγκεκριμένες πιστώσεις. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς του ΕΣΠΑ και τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών (σ.σ. υπολογίζονται περίπου στις 3.500). Το πρόβλημα των κενών είναι διαχρονικό, επειδή δεν γίνονται διορισμοί», είπε συνοψίζοντας η κ. Κιάου και προσέθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί της χώρας είναι συνολικά 137.000, και άρα ο αριθμός των κενών θέσεων δεν είναι τέτοιος που θα εμποδίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις των αναπληρωτών έχουν ξεπεράσει τις 100.000 και αναμένεται να προσεγγίσουν τις 130.000. Η κ. Κιάου δήλωσε ότι αύριο, που λήγει η προθεσμία των αιτήσεων, το υπουργείο θα παραλάβει τα κενά και οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών μπορούν να αναρτηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα ακολουθήσει ένα τριήμερο για τυχόν ενστάσεις, οι οριστικοί πίνακες αναμένονται από τις 22 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εκλογές, και ακολούθως θα προχωρήσουν οι τοποθετήσεις. Ειδικότερα, το υπουργείο θα δώσει προτεραιότητα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, γι' αυτό από τον κορμό των 7.000 εκπαιδευτικών, το 54,36% θα αφορά στην Πρωτοβάθμια, «γιατί τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα κ πλήρως», όπως επισήμανε η κ. Κιάου. Ακόμη, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «θα προσπαθήσουμε αύριο να ανοίξουν όλα τα σχολεία, ιδιαίτερα τα δημοτικά» και ανέφερε ότι προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών εντοπίζονται κυρίως στο βόρειο και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Εξάλλου, παράλληλα με την έκδοση της ΠΝΠ, λύθηκαν και νομοθετικές ρυθμίσεις που εκκρεμούσαν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον καθαρισμό στα σχολεία και τη μεταφορά των μαθητών. Όσον αφορά τους οδηγούς για τη μεταφορά μαθητών στα ειδικά σχολεία, υπάρχει ειδική συμφωνία με το γενικό επιτελείο στρατού, που παρέχει οδηγούς.

Επιπλέον, όσον αφορά τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία, καθώς είχαν προχωρήσει όλες οι σχετικές διαδικασίες από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου

Ως προς τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, η υπουργός ανέφερε ότι έχουν προχωρήσει οι πληρωμές 25 εκατ. ευρώ προς τα ιδρύματα και τις σχολές και αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα 75 εκατομμύρια που έχουν προβλεφθεί.

Τέλος, όσον αφορά τις μετεγγραφές, η σχετική εγκύκλιος θα βγει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών. Έτσι, περί τις αρχές Οκτωβρίου, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφών. Μόνη εξαίρεση, η διαδικασία μετεγγραφών της Αρχιτεκτονικής, η οποία είναι διαφορετική και έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γκουρού της γυμναστικής γέννησε πριν δυο μέρες και μας δείχνει το σώμα της!


Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο λαμπερές κι αν είναι οι αγαπημένες μας celebrities,στις φωτογραφίες που τις βλέπουμε κατά καιρούς στα περιοδικά, έχουν συνήθως υποστεί επεξεργασία.

Γκουρού της γυμναστικής γέννησε πριν δυο μέρες και μας δείχνει το σώμα της!

Αν παρολ’ αυτά νομίζετε ότι είναι εκπληκτικές, θα σοκαριστείτε μόλις δείτε τις φωτογραφίες της «γκουρού στην γυμναστική» και personal trainer Sophie Guidolin, η οποία δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία – χωρίς φίλτρα όπως ισχυρίζεται – μόλις δυο μέρες αφότου γέννησε τα δίδυμα κοριτσάκια της.

Η γυμνάστρια έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους από 224.000 οπαδούς Instagram, και έχει τραβήξει αρκετές selfies καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, τις οποίες και μοιράστηκε με άλλες γυναίκες.

Το κείμενο που συνοδεύει την ανάρτησή της αναφέρει τα εξής:

"Είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς αλλάζει το ανθρώπινο σώμα και πώς προσαρμόζεται για να δημιουργήσει μια νέα ζωή. Εχουν περάσει δύο μέρες από τότε που γέννησα τα δίδυμα κοριτσάκια μου. Αυτό το ποστ μου δίνει κουράγιο γιατί μόλις σηκώθηκα και περπάτησα έπειτα από καισαρική τομή. Ηταν κάτι που ήθελα να αποφύγω, ωστόσο, ήταν πολύ καλύτερα απ' ότι πίστευα, και θεωρώ πως η ανάρρωση πάει μια χαρά μέχρι στιγμής!», γράφει και συνεχίζει:

«Τα μωρά είναι περίπου 2.300 κιλά το καθένα. Κουβαλούσα 10 κιλά και είμαι περήφανη για το σώμα μου, που το πέρασε αυτό και πέτυχε. Εχω δει γυναίκες να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους 2 εβδομάδες μετά χωρίς κοιλιά, όμως, αυτή είναι η δική μου πραγματικότητα. Η κοιλιά μου είναι σαν ένα μαλακό ζελέ και τρυφερή στην υφή».



Η μητέρα τεσσάρων πλέον παιδιών - έχει και άλλα δύο αγοράκια - γυμναζόταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και σταμάτησε μόλις την 34η εβδομάδα!






Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως ψηφίζουμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου


Εγκύκλιο με οδηγίες προς τους εκλογείς αναφορικά με την ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε περίπτωση που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο και προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Σταυρός προτίμησης

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εκλογές διεξάγονται πριν τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες της 25ης Ιανουαρίου, συνεπώς δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης, καθώς οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος (λίστα).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την ψηφοφορία, ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής οφείλει να ενημερώνει τους εκλογείς σχετικά με τα ανωτέρω για το σταυρό προτίμησης.

Σε περίπτωση όμως που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο και προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Όπως προβλέπει το άρθρο 95 παρ. 2 του π.δ. 26/2012, η ψηφοφορία αρχίζει την 07:00 και λήγει στις 19:00.

Ετεροδημότες

Τη δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν όσοι ετεροδημότες είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως την 30ή Ιουνίου 2015 και περιελήφθησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Οι εκλογείς που περιλαμβάνονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, απαγορεύεται να ψηφίσουν στο Δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Για το σκοπό αυτό και προς αποφυγή του ενδεχομένου διπλοψηφίας, οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι φέρουν την ένδειξη Ε πριν από το όνομα των εκλογέων αυτών (άρθρο 95 π.δ. 26/2012).

Η ανωτέρω προθεσµία (30.06.2015) ισχύει και για τη διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδηµοτών.

Όσοι υπέβαλαν αιτήσεις διαγραφής έως την ηµεροµηνία αυτή δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεµβρίου 2015 ως ετεροδηµότες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ. 1 εδ. τελευτ. του Π.Δ. 26/2012, προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εκλογέων ως ετεροδημοτών, αποτελεί η εγγραφή, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του τόπου διαμονής τους, σαράντα (40) τουλάχιστον ετεροδημοτών προερχομένων από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαψεύδει η ΤτΕ τα περί νέας χαλάρωσης των capital controls


Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος τις πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στα Μέσα Ενημέρωσης περί επικείμενης νέας χαλάρωσης των capital controls.

Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος της ΤτΕ οποιαδήποτε χαλάρωση προϋποθέτει, πρώτον υποβολή αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την έγκριση του αιτήματος από αρμόδια επιτροπή της ΕΚΤ και τέλος έπεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης ή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ αρμόδια πηγή της ΤτΕ, ανάλογο αίτημα προς την ΕΚΤ δεν έχει υποβληθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ποινή" 600.000 ευρώ για εμβάσματα στο εξωτερικό


Επιπλέον φόρους και πρόστιμα ύψους 600.000 ευρώ κατά μέσον όρο καλούνται να πληρώσουν όσοι ελέγχθησαν το 2015 για τα εμβάσματα που«φυγάδευσαν» την τριετία 2009-2011 στο εξωτερικό και για τα οποία δεν είχαν φορολογηθεί στην Ελλάδα. Οπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι έλεγχοι που διενεργούνται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) μπορεί αριθμητικά να είναι λιγότεροι απ’ ό,τι το 2014, ωστόσο είναι εντυπωσιακά τα ποσά φόρου που προκύπτουν από τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα, το 2014 ο φόρος που επιβαλλόταν ανά υπόθεση ανερχόταν κατά μέσον όρο στις 370.000 ευρώ, ενώ το 2015 εκτινάχθηκε στις 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η σημαντική αυτή αύξηση έγκειται κυρίως στους πολλαπλούς ελέγχους που διενεργούνται μεταξύ των λιστών. Συνολικά το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει αναλάβει τον έλεγχο 24.710 υποθέσεων.

Οπως αναφέρει το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στην περίπτωση που στις 10.000 εκ των 24.710 υποθέσεων επιβληθούν φόροι ύψους 600.000 ευρώ κατά μέσον όρο τα έσοδα του Δημοσίου μπορούν να ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ. Αυτό όμως, όπως σημειώνει, προϋποθέτει αύξηση των ελεγκτών, δεδομένου ότι αρκετοί από αυτούς που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των εμβασμάτων «περνούν» τα πρωινά τους στα διοικητικά δικαστήρια, παρά το γεγονός ότι έχουν καταθέσει τις σχετικές εκθέσεις ελέγχου.

Οι εντολές, πάντως, από το οικονομικό επιτελείο είναι να ολοκληρώνουν τον έλεγχο δύο ή και τριών υποθέσεων την ημέρα προκειμένου να επιτευχθεί ο φετινός στόχος του Κέντρου, ο οποίος προβλέπει την ολοκλήρωση περισσότερων από 700 ελέγχους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα για τα Special Olympics


Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε η Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου - Δημάκου, έκθεση επιτόπιου κατασταλτικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία ‘SPECIAL OLYMPICS - Αθήνα 2011’ από ελεγκτική ομάδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η εν λόγω έκθεση διαβιβάστηκε στην Υπουργό από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

"Αντικείμενο του ελέγχου αποτέλεσε η οικονομική διαχείριση του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία ‘SPECIAL OLYMPICS - Αθήνα 2011’ ως προς το διατεθέν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο άνω Ν.Π.Ι.Δ. δημόσιο χρήμα, και τη σύννομη ή μη διάθεσή του" αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταβλήθηκαν οι πληρωμές για τα κοινωφελή προγράμματα στον ΟΑΕΔ


Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέβαλε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2015 στον ΟΑΕΔ, ποσό ύψους 47.115.782 ευρώ το οποίο καλύπτει το σύνολο των μέχρι σήμερα δεδουλευμένων καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές 32.433 ωφελουμένων ανέργων.

Σημειωτέον ότι οι Πίνακες των ως άνω ωφελουμένων ανέργων οριστικοποιήθηκαν από 2 Ιουλίου 2015 στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα» με Δικαιούχο την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και Επιβλέποντες Φορείς τους ΟΤΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίωξη στον Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση του Γιακουμάκη


Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, ο φάκελος για την υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν υπεύθυνος για την... «άνωθεν» παρέμβαση προς τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ώστε να πέσουν «στα μαλακά» οι φοιτητές που φέρονται να ασκούσαν ψυχολογική βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τότε ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παραδεχθεί ότι τηλεφώνησε στη Σχολή και μίλησε με τον πρώην διευθυντή κ. Μάντζαρη, για άλλη όμως περίπτωση σπουδαστή, ο οποίος είχε ζωγραφίσει σε τοίχο του δωματίου του την Κρήτη, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια Εθνική πρόκριση


Αυτή είναι η πραγματική Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών. Με μεγαλείο ψυχής, με πάθος που περίσσευε και ξετυλίγοντας το τεράστιο ταλέντο τους και τις ικανότητές τους, οι παίκτες του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι στον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Αλμάτι του Καζακστάν απέναντι στην πανίσχυρη Κροατία της οποίας επιβλήθηκαν με 13-12 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην 4άδα της διοργάνωσης.


Η ελληνική ομάδα περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στον ημιτελικό της Παρασκευής 11/9 (16.40) που θα είναι ο νικητής του προημιτελικού Σερβία - Ισπανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε τον καλύτερό του εαυτό και ήταν αυτή η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στη διοργάνωση, μέχρι την επόμενη. Οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους αλαζόνες και υπερόπτες Κροάτες, αλλά και την εχθρική διαιτησία. Κατάφεραν, όμως, να επικρατήσουν, να φέρουν μια ακόμα διάκριση στην πατρίδα και να επιδιώξουν πλέον να την κάνουν μεγαλύτερη διεκδικώντας ένα μετάλλιο.

Οι Κροάτες, που ήταν φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αλλά βρήκαν το δάσκαλό τους από την ελληνική ομάδα, εκνευρίστηκαν από το αρνητικό αποτέλεσμα με πρώτο τον προπονητή τους που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία. Σε επεισόδιο ενεπλάκη ο παίκτη της Εθνικής μας Παπούκας που αντάλαξε γροθιές με το Νο 2 της Κροατίας, αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση και κόκκινη κάρτα και χάνει το επόμενο ματς της Εθνικής.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 84χρονος ηθοποιός που παντρεύτηκε την 24χρονη μαθήτριά του


Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, λέει ο λαός και το έκανε πράξη ένας 84χρονος ηθοποιός, ο οποίος παντρεύτηκε την 24χρονη μαθήτριά του.



Ο Ivan Krasko είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και γνωστούς ηθοποιούς στη Ρωσία. Έχει παντρευτεί τρεις φορές και πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να κάνει τον τέταρτο γάμο του με την κατά 60 χρόνια μικρότερή του, Natalia Shevel.



Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη και το «παρών» έδωσαν λιγοστοί φίλοι του ζευγαριού. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο 84χρονος αποκάλυψε ότι «γνώρισε την γυναίκα της ζωής του στο πανεπιστήμιο, όπου εκείνος δίδασκε και εκείνη σπούδαζε ηθοποιός».

Μάλιστα περιέγραψε στους δημοσιογράφους πως τον... κατέκτησε η 24χρονη γυναίκα.

«Μου έγραφε ρομαντικά ποιήματα, με τα λόγια της άρχισα να αισθάνομαι πάλι άνδρας, με τέτοιο τρόπο, που νόμιζα ότι ήταν κάτι που είχα χάσει προ πολλού. Πρόκειται για μια επανεκκίνηση, κάτι που έλειπε και επέστρεψε...», ανέφερε.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκάλυψη στην υπόθεση της μικρής Άννυ - Αναζητούν τον τρίτο άνδρα στο διαμέρισμα της Κυψέλης


Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα "Εspresso" νέα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε και τρίτος άνδρας στο διαμέρισμα όπου έλαβε χώρα το φριχτό έγκλημα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας, κάνουν λόγο για γενετικό υλικό και τρίτου άνδρα, το οποίο εντοπίστηκε στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, όπου ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (ή Σάββας) κατηγορείται ότι σκότωσε και τεμάχισε την ίδια του την κόρη.

Το DNA ενός τρίτου άνδρα βρέθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς, δίπλα στο στρώμα όπου κοιμόταν το κοριτσάκι και συγκεκριμένα, στο σοβατεπί του τοίχου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της "Espresso", η κηλίδα εμπεριείχε το γενετικό υλικό τριών ατόμων: της Άννυ, του Νικολάι ή Νίκι (φίλου του πατέρα της 4χρονης) κι ενός άγνωστου άνδρα.

Παράλληλα, από τα ευρήματα που εξετάστηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για την παρουσία του Νικολάι στο διαμέρισμα, την επίμαχη μέρα, με το γενετικό του υλικό να εμφανίζεται σε αντικείμενα τα οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τον διαμελισμό του πτώματος της Άννυ.

Εν τω μεταξύ, DNA του πατέρα της 4χρονης βρέθηκε σε μαχαίρι της κουζίνας και σε άλλα σημεία του σπιτιού ενώ οι αμέτρητες κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν σχεδόν σε όλους τους χώρους του υπογείου διαμερίσματος, ανήκουν στο παιδί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών προωθεί το υπ. Εσωτερικών


Ετοιμάζει διάταξη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών στα σχολεία τους, που επανέρχεται κάθε χρόνο, φιλοδοξεί να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με διάταξη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και προκειμένου να αρθούν οι δυσκολίες που προκύπτουν με σχετικούς διαγωνισμούς (άγονοι, καθυστερήσεις υπογραφής νέων συμβάσεων κ.λπ.), παρέχεται στις Περιφέρειες η δυνατότητα ανάθεσης του έργου κατά περίπτωση: α) σε προσωρινούς μειοδότες, β) σε μεταφορείς που είχαν αναλάβει το έργο κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά ή γ) να προχωρούν σε νέα διαπραγμάτευση.

Η συγκεκριμένη ΠΝΠ έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους και έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Για τον ίδιο θέμα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1931 Β) τροποποιείται και συμπληρώνεται η σχετική ΚΥΑ 24001/2013 ώστε να αρθούν τυχόν αδιέξοδα.

Συγκεκριμένα, αίρεται ο περιορισμός τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών να εντάσσονται σε μία ή και περισσότερες ομάδες δρομολογίων και στο εξής επιτρέπεται η προκήρυξη διαγωνισμού για μεμονωμένα δρομολόγια.

Επίσης, προκειμένου για μεταφορικό έργο το οποίο προκηρύσσεται ανά δρομολόγιο μονής ή διπλής διαδρομής, οι Περιφέρειες, όταν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, μπορούν να αυξάνουν το προβλεπόμενο ποσοστό 20% της προαίρεσης, η οποία αφορά την τροποποίηση της σύμβασης, μέχρι του ύψους της συνολικής προαίρεσης που έχει προκηρυχθεί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης ότι η μεταφορά των μαθητών των μουσικών σχολείων, των καλλιτεχνικών σχολείων και των σχολείων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης θα διενεργείται χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς. Μέχρι τώρα, δωρεάν μεταφορά με ιδιωτικά λεωφορεία κατόπιν σχετικής σύμβασης δικαιούνταν οι μαθητές των εν λόγω σχολείων όταν η απόσταση από τον τόπο διαμονής στη σχολική μονάδα υπερέβαινε τα 20 χλμ.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Νίκος Χριστοδουλάκης, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευφροσύνη Κιάου και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

-------------

Κανονικά οι μεταφορές μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Διαβεβαιώσεις από το Σύνδεσμο Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.

Κανονικά θα ξεκινήσουν τα σχολικά δρομολόγια για τη μεταφορά 12.000 μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία, διαβεβαιώνει ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι «το πράσινο φως που άναψε η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή στους μεταφορείς των ενταλμάτων πληρωμής της σχολικής περιόδου 2014-2015, ανοίγει τον δρόμο για την κανονική διεξαγωγή των δρομολογίων».

Σημειώνει, ακόμη, ότι «η παράταση των περσινών συμβάσεων ουσιαστικά αποτελεί δικαίωση του σχετικού αιτήματος που υποβάλαμε, τόσο προς τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας, όσο και προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάποιοι μαθητές δεν θα κάνουν αγιασμό στις 11 Σεπτεμβρίου


Έντονο πρόβλημα σε σχολεία νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Για κάποιους μαθητές το κουδούνι στο σχολείο τους δε θα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου αλλά μερικές μέρες αργότερα όταν και θα προσληφθούν οι πρώτοι αναπληρωτές. Ήδη σε περιοχές με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μειωθεί ο αριθμός των σχολείων που θα είναι κλειστά την 11η Σεπτεμβρίου αλλά και τις επόμενες μέρες, που θα ακολουθήσουν μέχρι το πρώτο κύμα των αναπληρωτών.

Σε κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχει ληφθεί απόφαση να μη λειτουργήσουν τα Ολοήμερα σχολεία ώστε οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν προσωρινά σε σχολικές μονάδες που δεν έχουν εκπαιδευτικούς. Με τη μη λειτουργία των Ολοήμερων φαίνεται ότι θα περιοριστεί αρκετά ο αριθμός των Δημοτικών, που θα είναι κλειστά, ενώ έντονο είναι το πρόβλημα στα νηπιαγωγεία. Υπάρχει νησιωτική περιοχή όπου περίπου 30 νηπιαγωγεία δε θα ανοίξουν ενώ κλειστά σχολεία αναμένεται να έχουμε σε περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, όπου παραδοσιακά προσλαμβάνονται εκατοντάδες αναπληρωτές.

Όπως έχουμε γράψει, φέτος λόγω των εκλογών και της ανάκλησης των εγκυκλίων αναπληρωτών έχουμε αγιασμό χωρίς αυτούς καθώς μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους. Στο Υπουργείο Παιδείας δίνουν αγώνα δρόμου ώστε οι πρώτες προσλήψεις να πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την ανακοίνωση των προσλήψεων μέχρι την παρουσίαση των αναπληρωτών μεσολαβούν κάποιες μέρες, ενώ θα πρέπει να συνεδριάσουν και τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ οπότε και θα έχουμε μερικές μέρες ακόμα με κλειστά σχολεία.

Στο μέτωπο των πιστώσεων τα νέα είναι ευχάριστα καθώς έχουν εξασφαλιστεί συνολικά 19.000 πιστώσεις που μπορούν να δώσουν περισσότερες από 20.000 προσλήψεις, εικάζουμε 21.000, καθώς με εξαίρεση τις 12.000 πιστώσεις του ΕΣΠΑ οι υπόλοιπες είναι 10μηνης διάρκειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε το σύστημα για τις ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών


Τι γίνεται αν χάσει κάποιος τον κωδικό ασφαλείας.

Άνοιξε το σύστημα για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του υπουργείου με το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της ταχυδρομικής αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας, η διαδικασία εγγραφής εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται.

Αναλυτικά μέσα σε ορισμένο διάστημα, η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:

1. Στην προθεσμία 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password.

2. Αμέσως, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος επιτυχίας με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά που θα αποσταλούν αναφέρονται και στην εφαρμογή (βλέπε ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) και εκτυπώνονται και στο τέλος της ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ.

3. Πάνω στο φάκελο που θα στείλει στο τμήμα επιτυχίας, ο επιτυχών θα γράψει τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή
όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο
τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου (από το καρτελάκι ή από τη Βεβαίωση Πρόσβασης)
τον αριθμό πρωτοκόλλου της ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ (βλέπε πάνω δεξιά στην 1η σελίδα της εκτυπωμένης ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ).

4. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής (βλέπε ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΣΧΟΛΗΣ).

Τι γίνεται αν κάποιος χάσει τον κωδικό του

Σε περίπτωση κατά την οποία οι επιτυχόντες έχουν χάσει τον κωδικό ασφαλείας τους, θα μπορούν να προβούν σε επανέκδοση των κωδικών τους στη σχολική μονάδα στην οποία και το δημιούργησαν αρχικά.

Οριστική υποβολή

Με δεδομένο ότι μετά την οριστική υποβολή της προεγγραφής ο επιτυχών δεν θα έχει δυνατότητα περαιτέρω αλλαγών στις επιλογές του, εμφανίζεται ένα μήνυμα με το οποίο ενημερώνεται πως μετά από αυτό το βήμα, δεν θα μπορεί να κάνει καμία τροποποίηση στις επιλογές του.

Εκτύπωση

Σημειώνεται ότι ο επιτυχόντας θα πρέπει να εκτυπώσει την τελική εκτύπωση και να την κρατήσει ως αποδεικτικό οριστικοποίησης της προεγγραφής του. Η οριστική υποβολή της αίτησης προεγγραφής του επιτυχόντα έχει μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Εγχειρίδιο χρήσης


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφουν οι σχολικές καθαρίστριες στη Θεσσαλονίκη


Παρατείνονται οι συμβάσεις τους.

Λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων, με την παράταση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, δίδεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αναμένεται να εκδοθεί -πιθανότατα εντός της ημέρας- κατόπιν συνεννόησης των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας.

Την εξέλιξη πληροφορήθηκαν εκπρόσωποι των καθαριστριών στη Θεσσαλονίκη, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπηρεσιακό υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Φίλιππο Τσαλίδη, στο πλαίσιο κινητοποίησης, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

«Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα μπούμε και οι 8.500 καθαρίστριες στα σχολεία και θα επανέλθουμε στις θέσεις μας και τα σχολεία μας άμεσα, ίσως και από αύριο. Δεν είχαμε απάντηση τι γίνεται με τα δεδουλευμένα -έως τεσσάρων μηνών- από την προηγούμενη σχολική χρονιά, που δεν καταβλήθηκαν σε μέρος των εργαζομένων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος των καθαριστριών, Φανή Τζούμα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα τα σχολεία, η κ.Τζούμα σημείωσε, ότι «προτού κλείσουν τα αφήνουμε καθαρά και φροντίζουμε να παραμείνουν καθαρά, παρόλα αυτά μία γενική καθαριότητα πριν την έναρξη της χρονιάς είναι αναγκαία».

Παρών στη συνάντηση των καθαριστριών με τον υπηρεσιακό υφυπουργό ήταν ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής. «Περιμένουμε την ανακοίνωση, ότι παρατείνονται οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2015-16» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρδαλής, εξηγώντας ότι η διαδικασία είχε δρομολογηθεί και εκκρεμούσε μέχρι την έκδοση απόφασης του ΣτΕ για τις κατ' εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς και ότι «δεν πρόκειται για προσλήψεις, αλλά για ανανέωση συμβάσεων».

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις διαδικασίες, έχουμε πάρει τις αιτήσεις των καθαριστριών για τις συμβάσεις έργου και έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία πού θα πάνε, αλλά περιμένουμε το πράσινο φως από το υπουργείο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Σε ό,τι αφορά δε την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι σχολικές μονάδες στον κεντρικό Δήμο, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, διαβεβαίωσε ότι «όλα τα σχολεία ανοίγουν αύριο καθαρά, καθώς μοιράσαμε και αναθέσαμε στις μόνιμες καθαρίστριες, που έχουμε, το έργο που έπρεπε να γίνει, ώστε αύριο να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στις Αχαρνές


Θα διεξαχθούν αεροπορικές επιδείξεις στο πλαίσιο του «Athens Flying Week 2015».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την περιοχή του δήμου Αχαρνών το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Σεπτεμβρίου και κατά τις ώρες 08:30-19:30 αντίστοιχα, λόγω διεξαγωγής των αεροπορικών επιδείξεων με την επωνυμία «Athens Flying Week 2015».

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Καθορισμός των κατωτέρω οδών ως μονής κυκλοφορίας (μονοδρόμηση):
- Τατοΐου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ν. Κύμης και Ερυθραίας, με κατεύθυνση κυκλοφορίας των οχημάτων προς Βαρυμπόμπη.
- Αδάμων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τατοΐου και Ερυθραίας, με κατεύθυνση κυκλοφορίας των οχημάτων προς Νέα Ερυθραία.

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, στις κατωτέρω οδούς ως εξής:
- Τατοΐου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ν. Κύμης και Ερυθραίας.
- Αδάμων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τατοΐου και Ερυθραίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι γίνεται αν κάνατε λάθος στην αίτηση της ηλεκτρονικής προεγγραφής


Αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μετά την οριστικοποίηση.

Μετά την οριστική υποβολή της ηλεκτρονικής προεγγραφής ο επιτυχών δεν θα έχει δυνατότητα περαιτέρω αλλαγών στις επιλογές του. Το παραπάνω αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος ενώ σχετικό μήνυμα θα δουν και όσοι φθάσουν στο βήμα της οριστικοποίησης.

Προσοχή: Είστε σίγουρος ότι θέλετε να οριστικοποιήσετε την αίτησή σας; Αν οριστικοποιήσετε δεν μπορείτε πλέον να κάνετε κάποια αλλαγή

Ωστόσο αν κάποιος από τους πρωτοετείς κάνει κάποιο λάθος, όπως ενημερωθήκαμε, θα αποστείλει στη γραμματεία της σχολής μαζί με την εκτυπωμένη αίτηση προεγγραφής και μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ποιο είναι το λάθος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 16χρονης Μαρίας


Το κορίτσι, που είχε εξαφανιστεί, βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Έληξε το βράδυ της Τετάρτης η περιπέτεια της 16χρονης Μαρίας, δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που την αναζητούσαν.

Η ανήλικη κοπέλα, η οποία είχε εξαφανιστεί από τη Νέα Σμύρνη απογευματινές ώρες της 7ης Σεπτεμβρίου, είναι καλά στην υγεία της, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με μεγάλα κενά χτυπά το κουδούνι αύριο στο Ηράκλειο


Στα 999 στην Πρωτοβάθμια, στα 300 στη Δευτεροβάθμια.

Σημαντικά είναι τα κενά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Ηράκλειου λίγο πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές τα κενά στην πρωτοβάθμια φθάνουν τα 999 και στη δευτεροβάθμια ξεπερνούν τα 300.

Με βάση στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αιρετός στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, τα κενά στα Δημοτικά Σχολεία του νομού Ηρακλείου υπολογίζονται σε 999, με τον αριθμό των ελλείψεων σε δασκάλους να φτάνει τους 360 και των νηπιαγωγών τους 205, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε κενές θέσεις Αγγλικών, Φ. Αγωγής , Μουσικής , Γαλλικών, Γερμανικών, Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών, Πληροφορικής κά.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να πιέσουν ουσιαστικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας ώστε «να πάρουμε τις απαραίτητες πιστώσεις αναπληρωτών(οι οποίοι δεν αναμένονται πριν τις 22 του μηνός) και να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας όπως τους αρμόζει. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε πάλι για το αυτονόητο χωρίς να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα» όπως αναφέρει .

Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο ,σύμφωνα με την ΕΛΜΕ «στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά ακολουθούν το γενικό, πανελλαδικό κανόνα και αυξάνονται για έκτη συνεχή χρονιά. Ο αριθμός ξεπερνάει τα 300. Υπολογίζονται 160 - 170 κενά σε Γυμνάσια -ΓΕΛ-ΕΠΑΛ , 80 στην Ειδική Αγωγή , 30 στο Μουσικό Σχολείο και 20 στο Καλλιτεχνικό».

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή, ημέρα της έναρξης του σχολικού έτους παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

«Παρά το γεγονός ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο , η ΕΛΜΕ Ηρακλείου , θα συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις για τα παραπάνω προβλήματα και θα συνεχίσει με συμπόρευση και κοινή δράση με τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες γονέων σε ένα πλατύ πανκοινωνικό-πανεκπαιδευτικό μέτωπο για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ και όλων των μνημονίων» αναφέρει η ΕΛΜΕ .

Επίσης σε κινητοποιήσεις προχωρεί και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι αύριο Παρασκευή, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς η Ένωση Γονέων θα συμμετάσχει μαζί με την ΕΛΜΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

«Μαζί με τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά , ευχόμαστε να οπλιστείτε με τη δύναμη διεκδίκησης που απαιτούν τα συσσωρεμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ» αναφέρει η Ένωση Γονέων μαθητών Ηρακλείου και προσθέτει ότι « η ζοφερή πραγματικότητα δεν μας αφήνει κανένα περιθώρια εφησυχασμού και αναμονή».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακιστέα μπέιμπι σίτερ που χτυπούσε βρέφος εννέα μηνών στα Σκόπια


Κρυφή κάμερα είχε καταγράψει την αποτρόπαια πράξη της.

Δικαστήριο των Σκοπίων έκρινε σήμερα προφυλακιστέα για διάστημα 30 ημερών μία μπέιμπι σίτερ, μετά την εμφάνιση ενός βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο αυτή κακοποιεί ένα βρέφος εννέα μηνών για να το ηρεμήσει.

Οι γονείς του βρέφους είχαν ανησυχήσει, όταν εντόπισαν αρκετές μελανιές σε σημεία του σώματος του και αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφή κάμερα προκειμένου να βιντεοσκοπήσουν τη συμπεριφορά της μπέιμπι σίτερ.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο Facebook η θεία του βρέφους φαίνεται πως η μπέιμπι σίτερ χτυπάει και βρίζει συνεχώς το βρέφος για να το ηρεμήσει.

Σήμερα, το βίντεο «κατέβηκε» από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο είχε αναρτηθεί.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έγκαιρη προετοιμασία του υπουργείου Παιδείας για το ΕΣΠΑ


Τι γίνεται με τις πιστώσεις του ΠΔΕ.

Εγκαίρως έχει προετοιμαστεί το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά το ΕΣΠΑ καθώς από τις 6 Ιουνίου, όπως ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Οικονομίας, είχε γνωστοποιηθεί το ποσό που θα έχει στη διάθεσή του το Παιδείας για τις δράσεις στις οποίες γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών. «Αρχές Ιουνίου έγινε η εξειδίκευση των δράσεων και στις αρχές Αυγούστου έκλεισε και το κομμάτι της περιφερειακής κατανομής» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομίας.

Το υπουργείο Παιδείας με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με το Οικονομίας κατάφερε μάλιστα να αυξήσει τον αρχικό προϋπολογισμό κατά 32.000.000 ευρώ ενώ εξασφαλίστηκαν και 1000 περίπου πιστώσεις από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ).

Όσον αφορά το πρόβλημα της κατανομής των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, που εντοπίζεται κυρίως στην Αττική, μας γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχουν συνεννοήσεις και αναμένεται να αυξηθούν οι προϋπολογισμοί των Συλλογικών Αποφάσεων Έργων.

Ως προς το θέμα των Δημόσιων Επενδύσεων φαίνεται ότι έχουμε αίσια έκβαση στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την εξασφάλιση χρημάτων μέσω του ΠΔΕ. Περίπου 70.000.000 ευρώ θα εξασφαλιστούν για προσλήψεις 4.000 αναπληρωτών. Αναμένεται, λοιπόν να εκδοθεί η Πράξη Νομοθετική Περιεχόμενου για την οποία η πρόθεση είναι να εκδοθεί άμεσα ώστε να ακολουθήσει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για να ξεκλειδωθούν οι πιστώσεις, που όπως έχουμε γράψει είναι δεκάμηνες.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό των προσλήψεων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας ο προγραμματισμός προβλέπει εμπροσθοβαρές ΕΣΠΑ, ως προς τις προσλήψεις των αναπληρωτών, με μεγάλο μέρος αυτών να πραγματοποιούνται μέσα στο Σεπτέμβριο με εξαίρεση τις πράξεις Τάξεις Υποδοχής που έχουν ημερομηνία έναρξης στις 15 Οκτωβρίου και Ενισχυτική Διδασκαλία στη Βθμια με ημερομηνία έναρξης 1 Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ημαθία


Εργαζόμενος καταπλακώθηκε από μεγάλο κομμάτι ζάχαρης που αποκολλήθηκε.

Τη ζωή του έχασε ένας 27χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο Πλατύ Ημαθίας. Ο άτυχος νέο πραγματοποιούσε εργασίες καθαρισμού σε μονάδα επεξεργασίας του εργοστασίου μαζί με άλλους συναδέλφους του.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Σταύρος Κασίσογλου, επισήμανε ότι ο άτυχος νέος συμμετείχε σε ομάδα που καθάριζε ένα σιλό, ώστε αυτό να αδειάσει για να έρθει η καινούργια παραγωγή, όταν ένα «πετσωμένο» κομμάτι ζάχαρης αποκολλήθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και έπεσε πάνω του καταπλακώνοντάς τον.

«Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε αμέσως ο γιατρός εργασίας, ο οποίος όμως απλώς διαπίστωσε τον θάνατο του νέου» σημείωσε ο κ.Κασίσογλου, σύμφωνα με τον οποίο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας στον χώρο.

Ο άτυχος 27χρονος δεν ανήκε -κατά τον κ. Κασίσογλου- στο μόνιμο προσωπικό της ΕΒΖ αλλά στο σωματείο φορτοεκφορτωτών. Κατά τον κ. Κασίσογλου, η αποκόλληση του κομματιού προκαλεί έκπληξη, καθώς αυτοί οι όγκοι ζάχαρης είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσουν. «Χρησιμοποιούμε σφυρί για να τους ξεκολλήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...