Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλα κενά χτυπά το κουδούνι αύριο στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 999 στην Πρωτοβάθμια, στα 300 στη Δευτεροβάθμια.

Σημαντικά είναι τα κενά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Ηράκλειου λίγο πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές τα κενά στην πρωτοβάθμια φθάνουν τα 999 και στη δευτεροβάθμια ξεπερνούν τα 300.

Με βάση στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αιρετός στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, τα κενά στα Δημοτικά Σχολεία του νομού Ηρακλείου υπολογίζονται σε 999, με τον αριθμό των ελλείψεων σε δασκάλους να φτάνει τους 360 και των νηπιαγωγών τους 205, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε κενές θέσεις Αγγλικών, Φ. Αγωγής , Μουσικής , Γαλλικών, Γερμανικών, Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών, Πληροφορικής κά.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να πιέσουν ουσιαστικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας ώστε «να πάρουμε τις απαραίτητες πιστώσεις αναπληρωτών(οι οποίοι δεν αναμένονται πριν τις 22 του μηνός) και να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας όπως τους αρμόζει. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε πάλι για το αυτονόητο χωρίς να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα» όπως αναφέρει .

Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο ,σύμφωνα με την ΕΛΜΕ «στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά ακολουθούν το γενικό, πανελλαδικό κανόνα και αυξάνονται για έκτη συνεχή χρονιά. Ο αριθμός ξεπερνάει τα 300. Υπολογίζονται 160 - 170 κενά σε Γυμνάσια -ΓΕΛ-ΕΠΑΛ , 80 στην Ειδική Αγωγή , 30 στο Μουσικό Σχολείο και 20 στο Καλλιτεχνικό».

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή, ημέρα της έναρξης του σχολικού έτους παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

«Παρά το γεγονός ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο , η ΕΛΜΕ Ηρακλείου , θα συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις για τα παραπάνω προβλήματα και θα συνεχίσει με συμπόρευση και κοινή δράση με τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες γονέων σε ένα πλατύ πανκοινωνικό-πανεκπαιδευτικό μέτωπο για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ και όλων των μνημονίων» αναφέρει η ΕΛΜΕ .

Επίσης σε κινητοποιήσεις προχωρεί και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι αύριο Παρασκευή, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς η Ένωση Γονέων θα συμμετάσχει μαζί με την ΕΛΜΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

«Μαζί με τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά , ευχόμαστε να οπλιστείτε με τη δύναμη διεκδίκησης που απαιτούν τα συσσωρεμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ» αναφέρει η Ένωση Γονέων μαθητών Ηρακλείου και προσθέτει ότι « η ζοφερή πραγματικότητα δεν μας αφήνει κανένα περιθώρια εφησυχασμού και αναμονή».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.