Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση αύριο για μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 25 Σεπτεμβρίου η «Βραδιά του Ερευνητή».

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) διοργανώνει αύριο μια προκαταρκτική εκδήλωση, εμπλουτισμένη με πολλές διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα, ενόψει της φετινής πανευρωπαϊκής «Βραδιάς του Ερευνητή», που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και οι συνεργάτες τους θα παρουσιάσουν με τρόπο πρωτότυπο, ελκυστικό και κατανοητό τη σπουδαιότητα της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή, στα υλικά και στην τεχνολογία του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, περιγράφοντας τι ερευνούν οι επιστήμονες, τι περιλαμβάνει το επάγγελμα του ερευνητή, πώς η έρευνα συνδέεται με την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Στόχος του ΕΙΕ είναι η ανάδειξη της συνύπαρξης των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Ως το μόνο ερευνητικό κέντρο της χώρας μας που διεξάγει έρευνα σε ένα ευρύτατο φάσμα των επιστημών, το ΕΙΕ θα προβάλει με ποιούς τρόπους οι ερευνητές του μπορούν να δώσουν ένα ή περισσότερα "χρώματα" στην έρευνά τους, ανάλογα με το αν προέρχονται από τις θετικές ή τις ανθρωπιστικές επιστήμες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.