Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Λύση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών προωθεί το υπ. Εσωτερικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ετοιμάζει διάταξη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών στα σχολεία τους, που επανέρχεται κάθε χρόνο, φιλοδοξεί να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με διάταξη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και προκειμένου να αρθούν οι δυσκολίες που προκύπτουν με σχετικούς διαγωνισμούς (άγονοι, καθυστερήσεις υπογραφής νέων συμβάσεων κ.λπ.), παρέχεται στις Περιφέρειες η δυνατότητα ανάθεσης του έργου κατά περίπτωση: α) σε προσωρινούς μειοδότες, β) σε μεταφορείς που είχαν αναλάβει το έργο κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά ή γ) να προχωρούν σε νέα διαπραγμάτευση.

Η συγκεκριμένη ΠΝΠ έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους και έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Για τον ίδιο θέμα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1931 Β) τροποποιείται και συμπληρώνεται η σχετική ΚΥΑ 24001/2013 ώστε να αρθούν τυχόν αδιέξοδα.

Συγκεκριμένα, αίρεται ο περιορισμός τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών να εντάσσονται σε μία ή και περισσότερες ομάδες δρομολογίων και στο εξής επιτρέπεται η προκήρυξη διαγωνισμού για μεμονωμένα δρομολόγια.

Επίσης, προκειμένου για μεταφορικό έργο το οποίο προκηρύσσεται ανά δρομολόγιο μονής ή διπλής διαδρομής, οι Περιφέρειες, όταν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, μπορούν να αυξάνουν το προβλεπόμενο ποσοστό 20% της προαίρεσης, η οποία αφορά την τροποποίηση της σύμβασης, μέχρι του ύψους της συνολικής προαίρεσης που έχει προκηρυχθεί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης ότι η μεταφορά των μαθητών των μουσικών σχολείων, των καλλιτεχνικών σχολείων και των σχολείων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης θα διενεργείται χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς. Μέχρι τώρα, δωρεάν μεταφορά με ιδιωτικά λεωφορεία κατόπιν σχετικής σύμβασης δικαιούνταν οι μαθητές των εν λόγω σχολείων όταν η απόσταση από τον τόπο διαμονής στη σχολική μονάδα υπερέβαινε τα 20 χλμ.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Νίκος Χριστοδουλάκης, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευφροσύνη Κιάου και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

-------------

Κανονικά οι μεταφορές μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Διαβεβαιώσεις από το Σύνδεσμο Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.

Κανονικά θα ξεκινήσουν τα σχολικά δρομολόγια για τη μεταφορά 12.000 μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία, διαβεβαιώνει ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι «το πράσινο φως που άναψε η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή στους μεταφορείς των ενταλμάτων πληρωμής της σχολικής περιόδου 2014-2015, ανοίγει τον δρόμο για την κανονική διεξαγωγή των δρομολογίων».

Σημειώνει, ακόμη, ότι «η παράταση των περσινών συμβάσεων ουσιαστικά αποτελεί δικαίωση του σχετικού αιτήματος που υποβάλαμε, τόσο προς τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας, όσο και προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.