Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κάποιοι μαθητές δεν θα κάνουν αγιασμό στις 11 Σεπτεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έντονο πρόβλημα σε σχολεία νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Για κάποιους μαθητές το κουδούνι στο σχολείο τους δε θα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου αλλά μερικές μέρες αργότερα όταν και θα προσληφθούν οι πρώτοι αναπληρωτές. Ήδη σε περιοχές με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μειωθεί ο αριθμός των σχολείων που θα είναι κλειστά την 11η Σεπτεμβρίου αλλά και τις επόμενες μέρες, που θα ακολουθήσουν μέχρι το πρώτο κύμα των αναπληρωτών.

Σε κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχει ληφθεί απόφαση να μη λειτουργήσουν τα Ολοήμερα σχολεία ώστε οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν προσωρινά σε σχολικές μονάδες που δεν έχουν εκπαιδευτικούς. Με τη μη λειτουργία των Ολοήμερων φαίνεται ότι θα περιοριστεί αρκετά ο αριθμός των Δημοτικών, που θα είναι κλειστά, ενώ έντονο είναι το πρόβλημα στα νηπιαγωγεία. Υπάρχει νησιωτική περιοχή όπου περίπου 30 νηπιαγωγεία δε θα ανοίξουν ενώ κλειστά σχολεία αναμένεται να έχουμε σε περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, όπου παραδοσιακά προσλαμβάνονται εκατοντάδες αναπληρωτές.

Όπως έχουμε γράψει, φέτος λόγω των εκλογών και της ανάκλησης των εγκυκλίων αναπληρωτών έχουμε αγιασμό χωρίς αυτούς καθώς μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους. Στο Υπουργείο Παιδείας δίνουν αγώνα δρόμου ώστε οι πρώτες προσλήψεις να πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την ανακοίνωση των προσλήψεων μέχρι την παρουσίαση των αναπληρωτών μεσολαβούν κάποιες μέρες, ενώ θα πρέπει να συνεδριάσουν και τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ οπότε και θα έχουμε μερικές μέρες ακόμα με κλειστά σχολεία.

Στο μέτωπο των πιστώσεων τα νέα είναι ευχάριστα καθώς έχουν εξασφαλιστεί συνολικά 19.000 πιστώσεις που μπορούν να δώσουν περισσότερες από 20.000 προσλήψεις, εικάζουμε 21.000, καθώς με εξαίρεση τις 12.000 πιστώσεις του ΕΣΠΑ οι υπόλοιπες είναι 10μηνης διάρκειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.