Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Τα «μονοπάτια» του διαστημικού τουρισμού ακολουθεί η Boeing

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

To CST-100 Starliner θα είναι το νέο διαστημόπλοιο επανδρωμένων αποστολών της εταιρείας.

Στο όνομα, CST-100 Starliner κατέληξαν οι αρμόδιοι της εταιρείας Boeing για το νέο διαστημόπλοιο επανδρωμένων αποστολών για εμπορικούς σκοπούς που θα παρουσιάσουν. Όπως διευκρίνισαν μάλιστα έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην αυτόματη/ αυτοματοποιημένη πτήση, την αξιόπιστη λειτουργία και τις συχνές πτήσεις με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μεταφορά πληρωμάτων.

boeing  CST-100 Starliner

Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιείται επίσης για μεταφορά διαστημικών τουριστών σε τροχιά. Θα εκτοξεύεται από το ακρωτήριο Κανάβεραλ με πύραυλο ULA Atlas V.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η NASA υπέγραψε συμβόλαια με τη Boeing και τη SpaceX για την ανάπτυξη συστημάτων που θα μεταφέρουν οικονομικά και με ασφάλεια αστροναύτες στον σταθμό. Το CST-100 θα συναρμολογείται και θα ετοιμάζεται για πτήση στο C3PF (Commercial Crew and Cargo Processing Facility) στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνταν από τη NASA για 20 χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος του διαστημικού λεωφορείου.

Το C3PF αναμένεται να είναι πλήρως έτοιμο τον Δεκέμβριο του 2015, και μια δοκιμαστική έκδοση του σκάφους θα περάσει σειρά δοκιμών, που θα κορυφωθούν το 2017. Σημειώνεται ότι ο Τζον Έλμπον, στέλεχος της εταιρείας (Space Exploration) δήλωσε ότι 100 χρόνια πριν ο κόσμος βρισκόταν στην αυγή της εποχής της εμπορικής αεροπορίας- τώρα βρίσκεται στην αυγή των εμπορικών διαστημικών πτήσεων.

Τόσο το Starliner όσο και το Dragon της SpaceX είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη NASA, η οποία μέσω αυτών θα αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα επανδρωμένων αποστολών στο Διάστημα (προς το παρόν, μετά την απόσυρση του διαστημικού λεωφορείου, κλείνει θέσεις σε ρωσικές αποστολές με κάψουλες Σογιούζ). Και τα δύο σκάφη αναμένεται να μεταφέρουν 4 μέλη πληρώματος στον σταθμό κάθε φορά


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.