Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Η φάλαινα που… ήθελε να κάνει σερφ


Απροσδόκητη συνάντηση μέσα στα κύματα - Δείτε φωτογραφίες.

Επικεντρωμένος στα κύματα ήταν ο εικονιζόμενος σέρφερ στο Hermanus του Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική κι έτσι ήταν γι’ αυτόν μεγάλος αιφνιδιασμός όχι μόνο το ότι απέκτησε παρέα την ώρα που «πετούσε» πάνω στη θάλασσα αλλά και το ότι η παρέα αυτή ήταν μια… φάλαινα.

Με παιχνιδιάρικη διάθεση η φάλαινα κολύμπησε σε απόσταση αναπνοής από τον σέρφερ με τον οποίο μοιράστηκαν το «σπίτι» της- τη θάλασσα.

Τη συνάντηση κατέγραψε στο φακό του ο φωτογράφος Dave de Beer, ο οποίος παρακολουθούσε τους σέρφερ να προπονούνται για έναν διαγωνισμό και ήταν μάρτυρας και αυτού του σπάνιου στιγμιότυπου.

«Η νεαρή φάλαινα έδειχνε τόσο παιχνιδιάρικη διάθεση που πραγματικά έπαιξε με τους σέρφερ πάνω στα κύματα», περιγράφει ο φωτογράφος στην εφημερίδα Mirror.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η παράξενη εφεύρεση για παιδιά που έκανε πλούσια μια μητέρα


Μία απλή επίσκεψη στο γιατρό την έκανε να χτίσει την «αυτοκρατορία» της.

Όταν η Jennifer Holland πήγαινε μία συνηθισμένη επίσκεψη το 15 μηνών παιδί της στο γιατρό, δεν φανταζόταν ότι κάπως έτσι θα ξεκινήσει η επιχείρησή της που θα την κάνει πλούσια.

Όταν κάθε λίγο το αγοράκι της διπλωνόταν στην αγκαλιά της σε μια προσπάθεια του γιατρού να εξετάσει το λαιμό του με το ειδικό ξυλάκι και το φακό, η ίδια σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να φτιάξει ένα εργαλείο που να κάνει πιο εύκολη αυτή την εξέταση. Πλέον η Holland κερδίζει πολλά χρήματα από την εφεύρεσή της που ονομάζεται Throat Scope. Πρόκειται για μια συσκευή που συνδυάζει το εργαλείο μιας χρήσης για το λαιμό με ένα φακό. Έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το ξύλινο εργαλείο και το φακό που κρατούσε απασχολημένα και τα δύο χέρια του γιατρού.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με την ιατρική ή τη φαρμακευτική, η 33χρονη η οποία ζει στην Αυστραλία και παλιότερα εργαζόταν ως λογίστρια, έκανε μια έρευνα στο διαδίκτυο η οποία την οδήγησε στη δημιουργία ενός πρωτότυπου εργαλείου και στη συνέχεια του Throat Scope.

«Το πρώτο εργαλείο ήταν ένα κομμάτι από πολυανθρακικό πλαστικό που βρήκα στο σπίτι και ένα φακό LED. Κατάλαβα ότι το φως μπορεί να περνάει μέσω του πλαστικού κι ότι εγώ θα μπορούσα να παράγω ένα προϊόν που θα ήταν πολύ ανταγωνιστικό στην τιμή σε σχέση με το ξύλινο εργαλείο», είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι με αυτό οι γιατροί θα μπορούσαν να έχουν το ένα χέρι τους ελεύθερο για να κρατήσουν ένα τυχόν ανήσυχο παιδί.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το Throat Scope, ένας φακός με μια αναλώσιμη πλαστική συσκευή που τοποθετείται μέσα στο στόμα. Το 2014 παρουσίασε για πρώτη φορά το εργαλείο στην τηλεόραση και σιγά-σιγά έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα άρχισε να το πουλάει. Το προϊόν κοστίζει περίπου 50 λεπτά του ευρώ και πρόσφατα έκλεισε μια συμφωνία με έναν ιατρικό διανομέα από την Ιταλία που θα προωθήσει το προϊόν σε 140 διαφορετικές χώρες με τη χρήση του να επεκτείνεται και στον οδοντιατρικό κλάδο. Το προϊόν έχει επίσης ήδη ξεκινήσει να πωλείται στον Καναδά και είναι διαθέσιμο σε φαρμακεία στην Αυστραλία.

Η επιχείρησή της υπολογίζεται ότι κοστίζει κάποια εκατομμύρια δολάρια και η ίδια υποστηρίζει ότι το να είναι μητέρα, τής έδωσε όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες για να φτιάξει αυτή την κερδοφόρα επιχείρηση.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδικά νικητήρια κλικ στο διαγωνισμό του World Press Photo


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Αυτές οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν και κέρδισαν ανάμεσα σε 82.951 «κλικ» που συμμετείχαν στον 59ο διαγωνισμό του World Press Photo. Μετά την πρώτη φωτογραφία που κέρδισε στο διαγωνισμό το 1955, σχεδόν κάθε χρόνο έκτοτε μία από τις χιλιάδες φωτογραφίες που διαγωνίζονται για το σπουδαίο βραβείο αποσπά την τιμητική αυτή πρώτη θέση. 5.775 φωτογράφοι από 128 χώρες δήλωσαν συμμετοχή, αλλά μόνο κάποιοι είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται.

Η καλύτερη φωτογραφία του 2015

Ελπίδα για μια νέα ζωή, Warren Richardson



Κατηγορία: Contemporary Issues

Ομίχλη στην Κίνα, Zhang Lei



Κατηγορία: Daily Life

Ο εθισμός της Κίνας στο κάρβουνο, Kevin Frayer



Κατηγορία: General News

Μαχητής του IS σε νοσοκομείο του Κουρδιστάν, Mauricio Lima



Κατηγορία: Long-Term Projects

Σεξουαλική επίθεση σε αμερικανίδα στρατιωτικό, Mary F. Calvert



Κατηγορία: Nature

Καταιγίδα στην παραλία Bondi, Rohan Kelly



Κατηγορία: People

Περιμένοντας για την καταγραφή, Matic Zorman



Κατηγορία: Sports

Οι πρωταθλητές του FIS, Christian Walgram




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «αιωρούμενοι» ουρανοξύστες του Ντουμπάι


Φωτογραφίες μέσα από το πέπλο της ομίχλης.

Σαν να αιωρούνται μοιάζουν οι κορυφές από τους ουρανοξύστες του Ντουμπάι στις φωτογραφίες του Sebastian Tontsch, ο οποίος ανέβηκε στον 90ο όροφο ενός από τους ουρανοξύστες αυτούς για να αποτυπώσει στο φακό του την εντυπωσιακή θέα.

Ο 27χρονος φωτογράφισε τα γειτονικά κτήρια από τόσο μεγάλο ύψος που σε συνδυασμό με την ομίχλη που τα περιβάλλει μοιάζουν να πετούν.

Ο Tontsch, Γερμανός που ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φωτογραφίζει μαζί με τα κτήρια όλη την εξτραβαγκάνζα και τον πλούτο του Ντουμπάι αλλά και το πώς εξελίσσεται σε μία μεγάπολη μετά τη μεταμόρφωσή του στα τέλη του προηγούμενου αιώνα.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πολύχρωμη γεωμετρία της σουηδικής φύσης


Εκπληκτικές φωτογραφίες από drone.

Χρησιμοποιώντας drone ο Σουηδός Tobias Hägg φωτογραφίζει τη χώρα του από ψηλά καταγράφοντας τα διαφορετικά χρώματα της χλωρίδας τις διαφορετικές εποχές του χρόνου αλλά και σχήματα που μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί με... χάρακα.

Στόχος του φωτογράφου είναι να αναδείξει μέρη αφανή που παραμένουν μακριά από τα μάτια των περισσότερων.

Ο Tobias έχει φωτογραφίσει τόσο τοπία κοντά στο σπίτι του στο Eskilstuna αλλά και εθνικά πάρκα και παραλίμνιες περιοχές.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ιδρώτα από τα άσπρα πουκάμισα


Όταν το αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο ή φόρεμα έχει αρχίζει να κιτρινίζει γύρω από τον γιακά ή κάτω από τις μασχάλες, μην σας λούζει κρύος ιδρώτας! Η εξάλειψη αυτών των αντιαισθητικών κηλίδων είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε, με τη βοήθεια φυσικών συστατικών.

Και αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό δεν κοστίζει ουσιαστικά τίποτα, που σημαίνει ότι τα χρήματα που θα δίνατε για το καθαριστήριο μπορείτε να τα αξιοποιήσετε αλλού.
Τι θα χρειαστείτε:
Ι κούπα ξύδι
½ φλιτζάνι σόδα μαγειρικής
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πόσιμο οξυζενέ (το βρίσκετε στα φαρμακεία)

Εκτέλεση

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα σημάδια από ιδρώτα στο πουκάμισο προκαλούνται από τον ιδρώτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης μεταξύ του αλουμινίου (που χρησιμοποιείται στα αποσμητικά) και του σώματος.

Για να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό μουλιάστε το ρούχο σε ένα μπολ γεμάτο με ξίδι και δύο φλιτζάνια ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά.



Ανακατέψτε μαζί τη σόδα μαγειρικής, το αλάτι και το πόσιμο οξυζενέ μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Αφαιρέστε το πουκάμισο από το μείγμα νερό – ξύδι και στύψτε το απαλά για να φύγουν τα πολλά υγρά. Σε μια επίπεδη επιφάνεια απλώστε το πουκάμισο και απλώστε σιγά σιγά τη πάστα στα επίμαχα σημεία. Όλα τα συστατικά είναι φυσικά υλικά λεύκανσης και θα απομακρύνουν τον λεκέ. Αφήστε τα να δράσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά.



Στη συνέχεια βάλτε το πουκάμισο για πλύσιμο στο πλυντήριο μαζί με άλλα λευκά ρούχα. Τώρα μπορείτε να βγάλετε άφοβα το σακάκι σας και να σηκώσετε τα χέρια σας με υπερηφάνεια χωρίς να αισθάνεστε αμήχανα για δυσάρεστους λεκέδες.




Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αϊτή: Η ΕΕ αυξάνει τη βοήθεια προς τη χώρα


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει επιπρόσθετη βοήθεια ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ στην Αϊτή, ώστε οι αρχές της χώρας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ξηρασίας και της μεταναστευτικής κρίσης που συνεχίζεται με τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία.

Η ΕΕ θα εκταμιεύσει επειγόντως €12,2 εκατ. προκειμένου «να καλυφθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα και πόσιμο νερό 400.000 και πλέον Αϊτινών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσε τη Μεγάλη Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο έχει προκαλέσει την καταστροφή σχεδόν του 70% της συγκομιδής του αγροτικού τομέα τους τελευταίους μήνες και περίπου 3,6 εκατ. Αϊτινοί βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την πείνα, εκ των οποίων το 1,3 εκατομμύριο βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας διατροφικής ανασφάλειας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Πάνω από 60.000 σεισμόπληκτοι του 2010 συνεχίζουν ακόμη να ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, ενώ οι αϊτινές αρχές δεν επεμβαίνουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που απελαύνονται από τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όπου τέθηκε σε εφαρμογή μια νέα, σκληρότερη πολιτική έναντι των μεταναστών το καλοκαίρι του 2015.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, 87.000 άνθρωποι που έχουν την υπηκοότητα της Αϊτής ή απλά κατάγονται από αυτή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονταν πάνω από 1.200 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Χιλιάδες από τους ανθρώπους αυτούς, που συχνά απελάθηκαν χωρίς να προλάβουν καν να φτιάξουν μια βαλίτσα, έχουν εγκατασταθεί κοντά στα σύνορα, ζώντας σε υγειονομικές συνθήκες εξαιρετικά ανασφαλείς.

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι προσφέρει 400.000 ευρώ για τους χορηγηθεί βοήθεια.

Πέρα από την κάλυψη των επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών, €17 εκατ. από το νέο πακέτο ευρωπαϊκής βοήθειας θα κατανεμηθούν σε έργα μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, ώστε να μπορέσει η Αϊτή να αυξήσει τις δυνατότητές της όσον αφορά την αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή.

Το ενδέκατο σχέδιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης (ΕΤΑ) για την περίοδο 2014-2020 προβλέπει τη χορήγηση €420 εκατομμυρίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα λύσετε τις διαφορές σας, μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς να φτάσετε στα δικαστήρια


Από τον «σασμό» στην διαμεσολάβηση.

Ακολουθώντας τα βήματα του σασμού, της άγνωστης παράδοσης των Κρητικών που έλκει τις ρίζες του στα χρόνια της ενετοκρατίας υπαγορεύοντας την μεσολάβηση με τη βοήθεια «ειρηνοποιών» σε υποθέσεις ζωοκλοπών, σωματικών βλαβών ακόμη και βεντετών για να μην… μιλήσουν τα όπλα, οδηγηθήκαμε σε ένα νέο θεσμό που έχει πολλά κοινά στοιχεία.

Πρόκειται για τον θεσμό της διαμεσολάβησης που τα τελευταία χρόνια μπήκε στη ζωή των Ελλήνων σε μια προσπάθεια να δώσει λύσεις σε υποθέσεις μέσα σε χρόνο εξπρές, χωρίς αυτές να φτάσουν στο ακροατήριο. Είναι χαρακτηριστικό πως για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση στα δικαστήρια εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται 1.580 ημέρες ενώ με την διαμεσολάβηση αρκούν 6 έως 45 ημέρες!

Ο Σπύρος Αντωνέλος διαπιστευμένος διαμεσολαβητής-δικηγόρος πιστεύει πως οι Έλληνες έχουν στο DNA τους μια τέτοια διαδικασία. «Υπάρχει πλούσια παράδοση», λέει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για το σασμό που εφαρμόζεται με επιτυχία στην Κρήτη, από τα χρόνια της ενετοκρατίας, έως και σήμερα.

«Η διαμεσολάβηση ταιριάζει στους Έλληνες για τους οποίους λέμε πως διέπονται από δικομανία. Πρόκειται για μια διαδικασία που απευθύνεται στο δίκαιο άλλα και στη μανία», λέει ο κ. Αντωνέλος, συμπληρώνοντας: «Είναι μια ανθρώπινη διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν λύσεις και για το θυμικό, χωρίς παράλληλα να διαταραχθούν σχέσεις μέσα σε ένα ακροατήριο δικαστηρίου. Άλλωστε όλοι νιώθουν, στο τέλος, πως είναι συνέταιροι στη λύση. Ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας».

Τι είναι η διαμεσολάβηση

Η διαμεσολάβηση είναι μια εναλλακτική μέθοδος εξωδικαστικής επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, όπου τα δύο μέρη με τη βοήθεια ενός τρίτου, ουδέτερου και αμερόληπτου ατόμου, του διαμεσολαβητή, πετυχαίνουν την επίλυση της διαφοράς τους, καταλήγοντας σε ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο είναι το ίδιο ισχυρό με μια δικαστική απόφαση.

Μια διαδικασία που διασφαλίζει ταυτόχρονα εχεμύθεια και ταχύτητα. Εξωδικαστικά μπορούν να επιλυθούν αστικές και εμπορικές διαφορές, όπως για παράδειγμα οικογενειακές, οροφοκτησίας, εργατικές, υποθέσεις ηθικής βλάβης, αστικής ιατρικής ευθύνης, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και χρηστών, ακόμη και φαινόμενα bulling.

Στην Ελλάδα η μέθοδος της διαμεσολάβησης ισχύει από το 2010, ωστόσο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται μόλις τα τελευταία δυο χρόνια. Όπως εκτιμάται, πανελλαδικά περισσότεροι από 80 διάδικοι σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις έχουν ζητήσει τη βοήθεια διαμεσολαβητή, αποφεύγοντας την χρονοβόρα και κοστοβόρα προσφυγή στα δικαστήρια. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το κόστος είναι 33% μικρότερο. Η διαμεσολάβηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή των δικηγόρων καθώς, όπως λέει ο κ. Αντωνέλος, ο οποίος είναι και εκπαιδευτής διαμεσολαβητών, ένας στους έξι δικηγόρους έχει παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια. Ωστόσο, η διαμεσολάβηση, θέλει ακόμη το χρόνο της για να υιοθετηθεί συστηματικά από τα εμπλεκόμενα μέρη ανακουφίζοντας το πολύπαθο δικαστικό σύστημα.

«Η σημερινή οικονομική πραγματικότητα δεν επιτρέπει αναβολές. Το οικονομικό μοντέλο μεταβάλλεται, όπως και οι ανάγκες επιβίωσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις η άμεση επίλυση μιας διαφοράς είναι θέμα επιβίωσης», αναφέρει ο Σπύρος Αντωνέλος, φέρνοντας ως παράδειγμα δυο συνεταίρους που έχουν διαφωνίες. «Δεν μπορούν να περιμένουν μήνες και χρόνια για να λύσουν τη διαφωνία τους στα δικαστήρια. Το πιο πιθανό είναι η εταιρία τους να κλείσει πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Για το λόγο αυτό χρειάζονται σύντομες και ανθρώπινες λύσεις», λέει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι και «το ίδιο το κράτος δεν έχει την πολυτέλεια να μην λύνουν τις διαφορές τους οι πολίτες, καθώς αυτό μπλοκάρει τα πάντα με τις περιουσίες τους να μένουν αναξιοποίητες και να χάνονται εργατοώρες στα δικαστήρια με μεγάλο οικονομικό κόστος».

«Καλά νέα σε δύσκολους καιρούς»

«Η διαμεσολάβηση είναι καλά νέα σε δύσκολους καιρούς» καθώς, όπως λέει ο κ. Αντωνέλος, «μπορεί να συμπληρώσει το δικαστικό σύστημα δίνοντας γρήγορες λύσεις για τις 1 εκατομμύριο εκκρεμείς υποθέσεις στα ελληνικά δικαστήρια». Ο χρόνος που χρειάζεται για να διευθετηθεί μια υπόθεση μέσω της διαμεσολάβησης εξαρτάται από τη φύση της, τον αριθμό των εμπλεκομένων και τη διάθεση τους για συνεργασία, αλλά είναι ελάχιστος αν αναλογιστεί κανείς τα χρόνια που μπορεί να ταλαιπωρηθεί στις δικαστικές αίθουσες και τα χρήματα που θα ξοδέψει: «Πρόκειται για μια ευαίσθητη διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας πρέπει να εντυπωθεί στους εμπλεκόμενους η εμπιστοσύνη σε όλους».

Σε χώρες του εξωτερικού η διαμεσολάβηση εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, ενώ παρατηρείται πως η επιτυχία της έχει σχέση με το κόστος και την ταχύτητα της απονομής της δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ,όπου η διαμεσολάβηση εφαρμόζεται εδώ και 35 χρόνια και το 96,1% των ιδιωτικών αστικών διαφορών επιλύονται με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε, το κόστος της προσφυγής στα δικαστήρια είναι τεράστιο για αυτό και οι πολίτες επιλέγουν άλλο δρόμο.

Έρευνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξαν πως τα ποσοστά επιτυχίας της διαμεσολάβησης αγγίξουν το 80% , ανάλογα με τη χώρα.

Στη Γαλλία, για παράδειγμα, το ποσοστό προσφυγής σε διαμεσολάβηση έφτασε το 28% το 2014, στις εμπορικές διαφορές το 45%, ενώ για διαφορές κάτω των 5.000 ευρώ το 70%. Στην Ελβετία, το 70% των αστικών διαφορών επιλύονται με διαμεσολάβηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε μυστήρια που δε βρήκαν ποτέ εξήγηση


Περιστατικά που έχουν καταγραφεί αλλά μέχρι και σήμερα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Μια γυναίκα που άρχισε ξαφνικά να βγάζει νύχια αντί για τρίχες στα χέρια της. Ένας κρατήρας που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε πως δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο ενώ όσοι ερευνητές ασχολήθηκαν με την ύπαρξη του πέθαναν από άγνωστη αιτία πριν ολοκληρώσουν την έρευνα τους. Μια έπαυλη όπου μάνα και γιος βρέθηκαν νεκροί χωρίς να γίνει ποτέ γνωστό τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ.

Ένας φάρος όπου οι φαροφύλακες του εξαφανίστηκαν από μια καταιγίδα που ποτέ όμως δεν σημειώθηκε. Τα περίεργα φώτα στον ουρανό της Νορβηγίας που βλέπουν κατά καιρούς κάτοικοι και περαστικοί και μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τι ακριβώς είναι και ποιο φαινόμενο τα δημιουργεί...

Θα μπορούσαν να αποτελούν σενάριο για κάποιο από τα επεισόδια της σειράς X-Files. Πρόκειται όμως για περιστατικά που έχουν καταγραφεί αλλά μέχρι και σήμερα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Shanyna Isom



Μια κρίση άσθματος οδήγησε το 2009 την Shanyna Isom στο νοσοκομείο. Η αντιμετώπιση της κατάστασης της περιελάμβανε την χορήγηση φαρμάκων. Λίγο καιρό αργότερα η Shanyna άρχισε να έχει φαγούρα σε όλο της το σώμα ενώ τα πόδια της άρχισαν να μελανιάζουν. Το πιο περίεργο όμως ήταν ότι άρχισε να βγάζει καύκαλα ενώ έχανε και κιλά. Σε νοσοκομείο της Βαλτιμόρης που επισκέφθηκε ερευνητές της είπαν πως υποφέρει από μια κατάσταση που την κάνει να αναπτύσσει 12 φορές περισσότερα δερματικά κύτταρα από ότι τρίχες με αποτέλεσμα να γεμίζει «νύχια» που μοιάζουν με μικρά λέπια αντί για τριχοφυΐα. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί εξήγηση για την κατάστασή της...

Ο κρατήρας Patomskiy



Ο συγκεκριμένος κρατήρας ανακαλύφθηκε το 1949 από τον γεωλόγο Vadim Kolpakov σε μια αποστολή του στη Σιβηρία. Ο Kolpakov γνώριζε ότι στη περιοχή δεν υπήρχε καμία ηφαιστειακή δραστηριότητα που να εξηγεί τη δημιουργία του κρατήρα την ώρα που οι ντόπιοι απέφευγαν την περιοχή γιατί είχαν ακουσθεί διάφορες περίεργες ιστορίες. Μεταξύ αυτών που ακούστηκαν ήταν ότι είχε δημιουργηθεί από ηφαίστειο, από μετεωρίτη ενώ υπήρξαν και σενάρια ότι κρυβόταν κάποιο UFO υπόγεια.

Το 2005 σε μια άλλη αποστολή στο ίδιο μέρος η οποία δεν ολοκληρώθηκε, ο αρχηγός της ομάδας έπαθε ξαφνικά ανακοπή λίγα χιλιόμετρα από το μέρος που βρίσκεται ο κρατήρας. Για τους ντόπιους ο θάνατος προήλθε από αυτή τη καταραμένη περιοχή όπως οι ιστορίες τους έλεγαν. Λύση στο μυστήριο για την ύπαρξη του στο συγκεκριμένο σημείο δεν δόθηκε ποτέ...

Η έπαυλη Redpath



Άλυτο μυστήριο παραμένει και ο φόνος της Ada Maria Mills Redpath και του γιου της Clifford το 1901 στην έπαυλή τους στον Καναδά. Η Ada που ήταν χήρα και άρρωστη καθώς και ο γιος της ο οποίος έχαιρε άκρας υγείας βρέθηκαν νεκροί την ίδια μέρα. Η αναφορά του ιατροδικαστή-βασισμένη σε στοιχεία ενός γιατρού που δεν βρέθηκε ποτέ στην έπαυλη-έλεγε ότι ο Clifford έπασχε από επιληψία και ότι αυτός και η μητέρα του σκοτώθηκαν επειδή τον έπιασε κρίση. Περίεργο ήταν ότι ποτέ δεν ήρθε αστυνομία στο σπίτι ενώ οι κηδείες έγιναν πολύ γρήγορα και κανείς στη περιοχή δε θέλησε να ξαναφέρει το θέμα στην επιφάνεια...

Ο φάρος του Eilean Mor


Ήταν 26 Δεκεμβρίου του 1900 όταν ένα πλοίο με προμήθειες προσάραξε στο νησί Eilean Mor. Οι τρείς φαροφύλακες οι οποίοι ήταν και οι μόνοι κάτοικοι του νησιού δεν εμφανίσθηκαν ποτέ. Ο καπετάνιος πάτησε τη κόρνα του πλοίου και άναψε μια φωτοβολίδα μήπως τον δουν οι φαροφύλακες. Κανένας δεν εμφανίστηκε όμως και έστειλε πάνω στο φάρο τον αντικαταστάτη φαροφύλακα που είχε στο πλοίο του, τον Joseph Moore. Ο Moore δήλωσε μετέπειτα πως μέχρι να φτάσει στο φάρο τον είχε κυριεύσει ένα αίσθημα απόλυτου τρόμου. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, τα δύο από τα τρία αδιάβροχα έλειπαν και όταν μπήκε στη κουζίνα παρατήρησε το μισοτελειωμένο φαγητό, την αναποδογυρισμένη καρέκλα και το σταματημένο ρολόι στο τοίχο.



Στο νησί κατέφθασε ειδική ομάδα προκειμένου να ερευνήσει τι είχε συμβεί η οποία και βρήκε το ημερολόγιο συμβάντων του φάρου στο οποίο είχαν καταγραφεί ισχυρότατοι άνεμοι και καταιγίδες. Ο φαροφύλακας που κατέγραφε είχε σημειώσει ότι ο ένας του συνάδελφος έκλαιγε κατά τη διάρκεια της φοβερής καταιγίδας και ότι μετά από λίγες μέρες ο καιρός καλυτέρεψε και όλα ήταν εντάξει. Το Eilean Mor ήταν ορατό από το κοντινό νησί Lewis από το οποίο ποτέ δεν παρατηρήθηκαν καταιγίδες στη περιοχή εκείνες τις ημέρες που έγραφε το ημερολόγιο…

Τα φώτα του Hessdalen



Ήταν ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα όταν το 1997 ο Harald Dale που είχε κατασκηνώσει στη Νορβηγία με την οικογένεια του είδε ξαφνικά στον ουρανό τρία φώτα να τρεμοπαίζουν και φώναξε την οικογένεια του από τις σκηνές έντρομος. Μετά από λίγα λεπτά τα φώτα εξαφανίστηκαν. Τα περιστατικά με ανθρώπους που είδαν αυτά τα φώτα στον ουρανό του Hessadalen είναι πολλά ιδιαίτερα την δεκαετία του 90.Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλήξει από τι προκαλείται αυτό το φαινόμενο...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...