Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ιδρώτα από τα άσπρα πουκάμισα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν το αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο ή φόρεμα έχει αρχίζει να κιτρινίζει γύρω από τον γιακά ή κάτω από τις μασχάλες, μην σας λούζει κρύος ιδρώτας! Η εξάλειψη αυτών των αντιαισθητικών κηλίδων είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε, με τη βοήθεια φυσικών συστατικών.

Και αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό δεν κοστίζει ουσιαστικά τίποτα, που σημαίνει ότι τα χρήματα που θα δίνατε για το καθαριστήριο μπορείτε να τα αξιοποιήσετε αλλού.
Τι θα χρειαστείτε:
Ι κούπα ξύδι
½ φλιτζάνι σόδα μαγειρικής
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πόσιμο οξυζενέ (το βρίσκετε στα φαρμακεία)

Εκτέλεση

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα σημάδια από ιδρώτα στο πουκάμισο προκαλούνται από τον ιδρώτα, αλλά στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα μιας αντίδρασης μεταξύ του αλουμινίου (που χρησιμοποιείται στα αποσμητικά) και του σώματος.

Για να αποτρέψετε τον αποχρωματισμό μουλιάστε το ρούχο σε ένα μπολ γεμάτο με ξίδι και δύο φλιτζάνια ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά.



Ανακατέψτε μαζί τη σόδα μαγειρικής, το αλάτι και το πόσιμο οξυζενέ μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Αφαιρέστε το πουκάμισο από το μείγμα νερό – ξύδι και στύψτε το απαλά για να φύγουν τα πολλά υγρά. Σε μια επίπεδη επιφάνεια απλώστε το πουκάμισο και απλώστε σιγά σιγά τη πάστα στα επίμαχα σημεία. Όλα τα συστατικά είναι φυσικά υλικά λεύκανσης και θα απομακρύνουν τον λεκέ. Αφήστε τα να δράσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά.



Στη συνέχεια βάλτε το πουκάμισο για πλύσιμο στο πλυντήριο μαζί με άλλα λευκά ρούχα. Τώρα μπορείτε να βγάλετε άφοβα το σακάκι σας και να σηκώσετε τα χέρια σας με υπερηφάνεια χωρίς να αισθάνεστε αμήχανα για δυσάρεστους λεκέδες.




Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.