Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Σπέτσες, μια χαλαρή απόδραση από την Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κοσμοπολίτικο νησί με τη ναυτική ιστορία.

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τις Σπέτσες ως το νησί του Σαββατοκύριακου αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό το αρχοντικό νησί παρά το γεγονός ότι είναι μικρό ενδείκνυται και για απόδραση περισσότερων ημερών.

Πρόκειται για ένα πευκόφυτο νησί, με όμορφες παραλίες και αρχοντική ομορφιά. Φτάνοντας κανείς στις Σπέτσες, είτε από τον Πειραιά είτε από την ακτή της Πελοποννήσου, ένα από τα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή του είναι τα πολυτελή σκάφη που έχουν δέσει στην ακτή. Φανατικοί επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, φτάνουν κάθε χρόνο με θαλαμηγούς και απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού.

Πατώντας το πόδι σας στην Ντάπια, την καρδιά των Σπετσών θα δείτε τα νεοκλασικά αρχοντικά να δεσπόζουν και το σημείο όπου κινείται κυρίως η ζωή του νησιού. Λίγα λεπτά από εκεί αξίζει να κάνετε έναν περίπατο προς το Καστέλλι, μια ιστορική συνοικία των Σπετσών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ποδήλατο ή ένα μηχανάκι ενώ πρέπει να ξέρετε ότι στο νησί απαγορεύεται να πάτε με το αυτοκίνητό σας, ένα πράγμα βέβαια που κάνει ακόμη πιο όμορφη την παραμονή σας εκεί. Αν είστε πιο ρομαντικός χαρακτήρας αξίζει να κάνετε και μια βόλτα με μια από τις άμαξες που θα βρείτε στο νησί. Στις Σπέτσες θα απολαύσετε τον περίπατό σας κατά μήκος του λιμανιού και της παραλίας και θα πιείτε τον καφέ σας σε ένα από δεκάδες μαγαζιά που έχουν θέα τη θάλασσα. Στη δεξιά άκρη του παλιού λιμανιού θα δείτε τον φάρο του νησιού, έναν από τους παλαιότερους φάρους που λειτούργησαν στην Ελλάδα.

Τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού θα τις βρείτε στην βόρεια πλευρά στην οποία θα πάτε είτε με το δικό σας μέσο είτε με κάποιο καϊκάκι από τη θάλασσα. Αν θέλετε να κάνετε μια βουτιά πιο κοντά στο κέντρο, αξίζει η παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Όσον αφορά τη διαμονή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν και δεν είναι θεωρείται ένα φθηνό νησί, ωστόσο σίγουρα μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα καλύψουν τις ανάγκες σας και δεν θα σας κοστίσουν ακριβά. Το ίδιο ισχύει και με το φαγητό που θα επιλέξετε καθώς θα βρείτε μια ποικιλία από ακριβά εστιατόρια αλλά και πιο οικονομικές λύσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε είτε ένα διήμερο είτε περισσότερες μέρες σε ένα νησί που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και μάλιστα όχι πολύ μακριά από την Αθήνα.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.