Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ζωντανός μέσα από τα συντρίμμια 72χρονος στον Ισημερινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στοίχισε τη ζωή σε 659 ανθρώπους ενώ άλλοι 33 αγνοούνται.

Δεκατρείς ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό στον Ισημερινό, ένας άνδρας 72 ετών βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια, χάρη στις προσπάθειες μελών ενός από τα σωστικά συνεργεία που έστειλε στη χώρα η Βενεζουέλα, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η πρεσβεία του Καράκας στο Κίτο.

Ο Μανουέλ Βάσκες διασώθηκε προχθές Παρασκευή στην κοινότητα Χαραμίχο, στην επαρχία Μαναμπί, στο δυτικό τμήμα του Ισημερινού.

Μέλη ενός σωστικού συνεργείου κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν «κρότους από ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει εν μέρει», μέσα στο οποίο ανακάλυψαν τον άνδρα, παγιδευμένο σε ένα από τα δωμάτια.

Διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο, καθώς πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, είχε υποστεί απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος, αφυδάτωση και ασιτία. Έχασε επίσης δάχτυλα των ποδιών του.

Ο σεισμός 7,8 βαθμών που σημειώθηκε τη 16η Απριλίου στον Ισημερινό –ο χειρότερος στη Λατινική Αμερική έπειτα από εκείνον που είχε πλήξει την Αϊτή το 2010– στοίχισε τη ζωή σε 659 ανθρώπους, 33 άλλοι συνεχίζουν να αγνοούνται, ενώ 4.605 τραυματίστηκαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.