Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αρπαγή γυναίκας μέσα στη μέση του δρόμου!


Φανατικός θαυμαστής της pole dancer ο δράστης - Δείτε το βίντεο.

Την αρπαγή μιας γυναίκας έξω από το στριπ κλαμπ όπου εργάζεται στη Μόσχα κατέγραψαν οι κάμερες παρακολούθησης. Η 24χρονη χορεύτρια pole dancing Zoe Pavlova είχε μόλις τελειώσει τη δουλειά της και ο 41χρονος Sidor Borodin την περίμενε.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, την ώρα που η νεαρή γυναίκα έφευγε μαζί με μία φίλη της, ο 41χρονος θαυμαστής της την άρπαξε σηκωτή, κυριολεκτικά, την έβαλε στο αυτοκίνητό και την οδήγησε στο σπίτι του.

Όπως λέει ο ίδιος, σύμφωνα με τη Daily Mail, την πήγε σπίτι του για να τη γνωρίσει καλύτερα αλλά ύστερα από πολλά τηλεφωνήματα από τον ιδιοκτήτη του στριπ κλαμπ πείστηκε να την αφήσει να φύγει.

Ο Borodin φαίνεται πως είναι τακτικός θαμώνας στο κλαμπ και είχε γοητευτεί από την 24χρονη.

Λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία που ερευνά την υπόθεση.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο











Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη δικαιοσύνη το πόρισμα για τις άδειες των αλλοδαπών στην Ζάκυνθο


Επιβεβαιώνει τη διάπραξη πλαστογραφίας σε μεγάλη έκταση.

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στα γραφεία των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών απεστάλη η έκθεση των επιθεωρητών που αφορούσε τις καταγγελίες για παράνομες εκδοθείσες άδειες αλλοδαπών στον τέως Δήμο Αρκαδίων Ζακύνθου.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει μεταξύ των άλλων την διάπραξη πλαστογραφίας σε μεγάλη έκταση και την απώλεια στοιχείων για εκατοντάδες φακέλους που ενώ βρέθηκαν εγγεγραμμένοι στα βιβλία πρωτοκόλλου, δεν έφτασαν ποτέ στην αρμόδια κρατική υπηρεσία της Αποκεντρωμένης διοίκησης. Επίσης διαπιστώνει την απώλεια εσόδων για το δημόσιο και τον δήμο από τη διαχείριση των παραβόλων των αιτήσεων των αλλοδαπών. Ακόμη διαπιστώνεται η απώλεια εκατοντάδων βεβαιώσεων για έκδοση αδειών παραμονής αλλοδαπών δίχως να εξακριβώνεται που και υπό ποίες συνθήκες διατέθηκαν αυτές.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι από το 2007 έως το 2013 η Αποκεντρωμένη διοίκηση ζητούσε πληροφορίες και διευκρινίσεις από το τμήμα Αλλοδαπών, αρχικά του δήμου Αρκαδίων και μετέπειτα του δήμου Ζακύνθου, δίχως να λαμβάνει απάντηση με αποτέλεσμα ο προϊστάμενος του τμήματος να ζητήσει οδηγίες για το θέμα αυτό από τη Διεύθυνση μεταναστευτικής πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη στην έκθεση αναφέρεται ότι υπήρξε πλημμελής παράδοση του αρχείου του τμήματος Αλλοδαπών του δήμου Αρκαδίων στον ενιαίο δήμο Ζακύνθου ενώ κατά τον επιτόπιο έλεγχο των επιθεωρητών το αρχείο βρέθηκε σε κακή κατάσταση επειδή είχε φθαρεί και όπως αναφέρουν οι επιθεωρητές ήταν ελλιπέστατο.

Τέλος αναφέρεται ότι στον προϊστάμενο του τμήματος Αλλοδαπών του τέως δήμου Αρκαδίων ο τότε δήμαρχος Αρκαδίων και σημερινός δήμαρχος Ζακύνθου επέβαλλε αρχικά την ποινή της επίπληξης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αύριο το πρωί θα παραδώσει το πόρισμα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ως συμπληρωματικό στοιχείο στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά του δημάρχου Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη για το θέμα αυτό.



Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνες» για τον θανάσιμο τραυματισμό εργαζόμενου σε εργοτάξιο του μετρό


Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε τέσσερα άτομα από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
.
Ποινή φυλάκισης δύο ετών, στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε τέσσερα άτομα που καταδικάστηκαν για τον θανάσιμο τραυματισμού 50χρονου εργαζόμενου, πριν από πέντε χρόνια, στο εργοτάξιο του μετρό, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. O άτυχος άνδρας -πατέρας δύο παιδιών- είχε χάσει τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από εξάρτημα γερανού, στη διάρκεια αποσυναρμολόγησής του.

Για την υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η τότε πρόεδρος της -πτωχευμένης σήμερα- εταιρείας που είχε αναλάβει την υπεργολαβία στα έργα του μετρό στο σιδηροδρομικό σταθμό, ο γενικός διευθυντής της ίδιας εταιρείας, ο τεχνικός της διευθυντής και ο τεχνικός ασφαλείας του έργου. Σε όλους του δικαστηρίου επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών, την οποία ανέστειλε επί 3ετία για τους δύο τελευταίους, ενώ για τους υπόλοιπους αποφάσισε να την μετατρέψει προς 5 ευρώ ημερησίως, καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ανασταλεί.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο της παραπάνω πράξης τον χειριστή του γερανού. Στην ακροαματική διαδικασία παρέστησαν μόνο ο τελευταίος και ο τεχνικός ασφαλείας του έργου. Οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Chantelle Harlow το μοντέλο με τη λεύκη


Κατάφερε να να μετατρέψει το «ελάττωμά» της σε προτέρημα.

Ονομάζεται Chantelle Harlow, είναι 19 ετών και εργάζεται σαν μοντέλο παρά το δερματολογικό πρόβλημα από το οποίο πάσχει.

Η Chantelle έχει λεύκη, που είναι μια πάθηση κατά την οποία ορισμένες περιοχές του δέρματος χάνουν την μελανίνη, την χρωστική ουσία που μας προστατεύει από τις ηλιακές ακτίνες, και γίνονται λευκές.

Το μειονέκτημά της αυτό σε σχέση με τις επαγγελματίες στον χώρο της, δεν την απέτρεψε από το να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Η κοπέλα που έχει καταγωγή από τον Καναδά, μετακόμισε στην Αμερική όπου και εργάστηκε για γνωστούς οίκους μόδας που την έκαναν γνωστή και στην Ευρώπη.

«Υπάρχουν άτομα με λευκό και άλλα με μαύρο δέρμα. Εγώ τα έχω και τα δύο» λέει η ίδια σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, αστειευόμενη.

Η 19χρονη δεν είναι η μοναδική που κατάφερε να μετατρέψει το «ελάττωμά» της σε προτέρημα, κάτι που έχουν καταφέρει και οι: Vanessa Paradis, Laetitia Casta, Charlotte Gainsbourg και από τους άνδρες ο γοητευτικός Adrien Brody, ενώ από λεύκη έπασχε και ο σταρ της ποπ, Michael Jackson.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν θίγει την διοικητική-οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ»


Απόφαση του ΣτΕ για το Παρατηρητήριο.

Δεν θίγει τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι η γνώμη που διατυπώνει το Παρατηρητήριο δεν παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ αλλά ούτε και την περιορίζει.

Οι δικαστές απέρριψαν αιτήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και διαφόρων Δήμων της χώρας, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών που αφορούσαν την κατάρτιση και υποβολή προϋπολογισμού των περιφερειών οικονομικού έτους 2014 και την παροχή οδηγιών για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων και Κοινοτήτων.

Οι αποφάσεις του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ (1716 και 1717/2014) κρίνουν ότι η γνώμη του Παρατηρητηρίου δεν είναι μεν δεσμευτική για το Περιφερειακό συμβούλιο όμως οφείλει να τη λαμβάνει υπόψη.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο το Παρατηρητήριο στοχεύει στην κατάρτιση από τους ΟΤΑ ρεαλιστικών και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και απολογισμών, καθώς και η μηνιαία παρακολούθηση εκτέλεση των προϋπολογισμών τους. Επίσης, οι προτάσεις του Παρατηρητήριου λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση του ενοποιημένου προϋπολογισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

Οι δικαστές ξεκαθαρίζουν πάντως πως το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να τηρεί τις αρχές διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και κατάρτισης του προϋπολογισμού και η νομιμότητα των πράξεων του ελέγχονται από την αυτοτελή υπηρεσία εποπτείας των ΟΤΑ και τον ελεγκτή νομιμότητας. Και σε κάθε περίπτωση η νομιμότητα όλων αυτών κρίνεται από τα δικαστήρια.



Διαβάστε περισσότερα...

«Έκρηξη» της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στην Ελλάδα


Καταγγελία για λεωφορεία που «ξεφορτώνουν» παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων από κυκλώματα παίρνει τεράστιες διαστάσεις και στη χώρα μας πλέον, όπως ανακοινώθηκε σε διεθνές φόρουμ στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ακόμη και για «βαποράκια» ναρκωτικών, ενώ σπρώχνονται και στην επαιτεία. Ενδεικτική της κατάστασης είναι καταγγελία που έγινε ότι, ειδικά στη συμπρωτεύουσα, έρχονται καθημερινά λεωφορεία με παιδιά που δε συνοδεύονται πάντα από τους γονείς του και «ξεφορτώνονται» σε διάφορα σημεία για να προωθηθούν στην επαιτεία ή στην πορνεία!

Το γεγονός κατήγγειλε ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος στο πλαίσιο του φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Εξαφανίσεις και εμπορία παιδιών» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση παιδιά (ICMEC) και της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε για καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων με παιδιά από τη Βουλγαρία και την Αλβανία στην Ελλάδα και έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα για την ταυτότητα των παιδιών και γι’ αυτούς που τα συνοδεύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η Ροσάνκα Βενελίνοβα (Rossanka Venellinova), πρόεδρος της ΜΚΟ «Nadja» στη Βουλγαρία που ασχολείται με θέματα εκμετάλλευσης παιδιών, σημειώνοντας ότι το 99% των παιδιών αυτών είναι Ρομά.

Κοινή πεποίθηση πάντως όσων συμμετέχουν στο φόρουμ είναι ότι οι εξαφανίσεις παιδιών, η εκμετάλλευση και ειδικότερα η εμπορία παιδιών λαμβάνουν σήμερα ανησυχητικές διαστάσεις σε όλες τις κοινωνίες. Νεότερες εκθέσεις καταδεικνύουν ότι, μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπολογίζεται ότι εξαφανίζονται 250.000 παιδιά κάθε χρόνο, το 27% των θυμάτων εμπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι παιδιά και το 30% των θυμάτων εμπορίας στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη προέρχεται από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Παράλληλα, διαπιστώνουμε έκρηξη του φαινομένου της παιδοφιλίας και παιδεραστίας, με τα αποκαλούμενα "lover boys", δηλαδή εμφανίσιμα νεαρά άτομα, να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο για να προσελκύσουν με ερωτικό ενδιαφέρον ανήλικα και να εκβιάσουν στη συνέχεια» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Πολλές φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι η παιδοφιλία που δε σημαίνει απαραίτητα σεξουαλική επαφή με ανήλικους. Αρνούμαστε δε ότι συμβαίνει στον περίγυρό μας και ότι κάποιοι θα πλήρωναν για σεξ με ένα παιδί» εκτίμησε από την πλευρά της η Κάρολιν Χιούμερ (Caroline Humer), διευθύντρια προγράμματος στο Διεθνές Κέντρο για τα εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά.

Για την κ.Χιούμερ άλλωστε, οι αριθμοί θυμάτων παιδιών αυξάνονται «όχι γιατί μεγαλώνει το πρόβλημα αλλά γιατί μόλις πριν από λίγα χρόνια αρχίσαμε να το αναγνωρίζουμε».

«Στις ΗΠΑ, εξαφανίζονται κάθε μέρα 2000 παιδιά εκ των οποίων το 94% με 96% επιστρέφει τελικά σπίτι του. Τα υπόλοιπα όμως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και ένα ποσοστό, ηλικίας 10 έως 12 χρόνων, προωθείται στην πορνεία» δήλωσε η κ.Χιούμερ επισημαίνοντας την εξαιρετική σημασία που έχει η άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας όταν διαπιστωθεί ότι ένα παιδί έχει εξαφανισθεί.

«Είναι λάθος η αντίληψη ότι πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες πριν δηλώσουμε την εξαφάνιση γιατί έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος. Προτρέπουμε τους γονείς να μην περιμένουν και να καταγγέλλουν αμέσως την εξαφάνιση του παιδιού τους» κατέληξε.

Σημαντικός πάντως για την καταπολέμηση του φαινόμενου της εμπορίας παιδιών είναι και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Γραμμής 116000 για τα εξαφανισμένα παιδιά, στην οποία όπως τονίστηκε, μπορεί να γίνει κλήση χωρίς να υπάρχουν μονάδες σε καρτοκινητό ή επαρκής μπαταρία και να υπάρχει απάντηση στη γλώσσα του καλούντος.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η θαλάσσια αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη


Μέχρι τις 15 Μαΐου θα φτάσει στην πόλη το πρώτο καράβι από τη Σαλαμίνα.

Το πρώτο καράβι που θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, αναμένεται πως μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει φτάσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τη Σαλαμίνα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, τις επόμενες μέρες θα καταφθάσουν και τα υπόλοιπα δύο και τότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια.

Προς το παρόν εξετάζονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τον ελλιμενισμό των καραβιών.

Πάντως ο αρχικός σχεδιασμός του εγχειρήματος παραμένει ο ίδιος μετά την σχετική αδειοδότηση της λειτουργίας της γραμμής από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά μία ώρα, θα συνδέουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου με ενδιάμεση στάση στη μαρίνα της Καλαμαριάς, θα διαρκούν περίπου πενήντα λεπτά και το εισιτήριο θα είναι 2,5 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη μόνιμη λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, η σχετική προγραμματική σύμβαση για τη μελετητική ωρίμανση του έργου υπεγράφη στα τέλη Φεβρουαρίου ενώ οι μελέτες για τις χερσαίες υποδομές αναμένεται να είναι έτοιμες σε έναν χρόνο.

Σε δύο χρόνια υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες και οι μελέτες για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου.



Διαβάστε περισσότερα...

Άντρας φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα τη σύζυγό του


Συνελήφθη μαζί με ένα συνεργό του.

Δύο άντρες, ένας 47χρονος Έλληνας και ένας 52χρονος Βούλγαρος, συνελήφθησαν χτες από αστυνομικούς κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, σε βάρος μιας 45χρονης, σύζυγο του Έλληνα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 1η Μαΐου, κατά τις πρωινές ώρες στην περιοχή της Κάντζας, στην οικία όπου συγκατοικούσαν το θύμα με τους συλληφθέντες σημειώθηκε επεισόδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου προκλήθηκαν σωματικές βλάβες στο θύμα στην κοιλιακή χώρα και σε άλλα σημεία του σώματος.

Αν και αρχικά η 45χρονη δεν πήγε σε νοσοκομείο, 4 μέρες μετά και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 5ης Μαΐου διεκομίσθη σε κωματώδη κατάσταση και κατέληξε το ίδιο βράδυ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατός της επήλθε από ρήξη σπλήνας. Κατά την εξέτασή τους, οι δράστες ομολόγησαν ότι και οι δύο είχαν χειροδικήσει σε βάρος της.

Επίσης, ο 47χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 45χρονης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο ανακριτή.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαιρούνται από τις υποχρεωτικές μεταθέσεις όσοι έχουν 12 χρόνια υπηρεσίας


Βούληση του υπουργείου να κριθούν όσο γίνεται λιγότεροι εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι.

Εξαιρούνται από τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια υπηρεσίας. Η ρύθμιση αυτή έχει προκαλέσει ως ένα βαθμό τη δυσαρέσκεια των νεότερων εκπαιδευτικών που δεν καλύπτουν το 60% τουλάχιστον του υποχρεωτικού τους ωραρίου και είναι υποψήφιοι για μετάθεση.

Ο Υπουργός Παιδείας αιτιολόγησε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών με 12 χρόνια υπηρεσίας αναφέροντας ότι η εξαίρεση αποβλέπει στο να μην υποχρεωθούν εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση και μετά από πληθώρα μεταβολών και υπηρετήσεων συχνά σε ποικίλες και απομακρυσμένες περιοχές από τον τόπο των συμφερόντων τους να μετακινηθούν εκ νέου.

Η βούληση του Υπουργείου Παιδείας είναι αφενός να μη διαταραχθεί η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών, παρά τη θέλησή τους και χωρίς κριτήρια και, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυνατές παραμέτρους να τεθούν ευνοϊκά μέτρα ώστε ο αριθμός αυτών που θα πρέπει να κριθούν υπεράριθμοι και να μετατεθούν υποχρεωτικά να είναι ο ελάχιστος δυνατός και αφετέρου να υπάρξουν εχέγγυα για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων διασφαλίζοντας την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Υποψήφιοι Άτομα με Αναπηρία στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές


Ανακοίνωση 07.05.2014


Με επιστολή της στους φορείς μέλη της η ΕΣΑμεΑ ζητά τους υποψήφιους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, άτομα με αναπηρία, ώστε να καταρτίσει τον τελικό κατάλογο όλων των υποψηφίων με αναπηρία και να ενημερώσει όλα τα Μέλη της καθώς και όλα τα Μέσα της χώρας.

Αν είστε υποψήφιος δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος άτομο με αναπηρία, μπορείτε να στείλετε: Ονοματεπώνυμο, Δήμο ή Περιφέρεια, Όνομα Συνδυασμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση pressofficer@esaea.gr ή στο φαξ 210.5238967, μέχρι την Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 15.00.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ακόμη και ο τίτλος είναι αναχρονιστικός… Αναλυτικές παρατηρήσεις & προτάσεις στο ν/σ του υπ. Παιδείας για την Ειδική Αγωγή / Εκπαίδευση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07.05.2014
Αρ. Πρωτ.: 2125


Η ΕΣΑμεΑ μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στις 5 Μαΐου 2014 με την ευρεία συμμετοχή σωματείων της εκπαιδευτικής κοινότητας, του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Κ. Λολίτσα, κατέθεσε επικαιροποιημένο υπόμνημα για το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που τέθηκε σε διαβούλευση από το υπουργείο Παιδείας.
Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο σχεδιάστηκε για τα άτομα με αναπηρία ΧΩΡΙΣ τα άτομα με αναπηρία, ερήμην της ΕΣΑμεΑ, των φορέων μελών της και του συνόλου των φορέων της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δυστυχώς, το «νέο» αυτό νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, με τον τίτλο του και μόνο είναι προσανατολισμένο στο παρελθόν. Καταρχήν, ο όρος «ειδική αγωγή», τον οποίο διατηρεί, δεν είναι συμβατός με το άρθρο 24 «Εκπαίδευση» της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την οποία η χώρα έχει υπογράψει.

Ο νομοθέτης οφείλει να μιλήσει για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία καθολικά. Η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία πρέπει, βάσει της νέας δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία και των Διεθνών Συμβάσεων που έχουν υιοθετηθεί από τη χώρα μας, να αποτελέσει υποσύστημα της γενικής εκπαίδευσης. Αυτό δεν θα επιτευχθεί όταν η ίδια η νομοθεσία διαχωρίζει τους μαθητές με αναπηρία σε «αγώγιμους» και «εκπαιδεύσιμους».

Επίσης, το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε ρητή αντίθεση και με σειρά άλλων άρθρων της Διεθνούς Σύμβασης, όπως το άρθρο 9 «Προσβασιμότητα», αφού ο νομοθέτης με περισσή ευκολία προχώρησε στην κατάργηση της παρ. 7 του άρθρου 2 του ν. 3699/2008, με την οποία καθορίζονταν η σύσταση συμβουλευτικών γνωμοδοτικών Επιτροπών για την παρακολούθηση της φυσικής και ηλεκτρονικής προσβασιμότητας στα σχολεία της χώρας. Η διάταξη παρά την επιμονή της Ε.Σ.ΑμεΑ να εφαρμοστεί, όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε αλλά με το παρόν νομοσχέδιο καταργείται, παρόλο που στη χώρα μας ένα μεγάλο μέρος των σχολικών κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων είναι απροσπέλαστα, όχι μόνο στους μαθητές με αναπηρία αλλά και στους εκπαιδευτικούς, και εν γένει στους εργαζόμενους με αναπηρία.

Η προσβασιμότητα, ως σημείο κλειδί για την ισότιμη ένταξη των μαθητών με αναπηρία στο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως κάθε μαθητή που ανήκει στο γενικό πληθυσμό, παραμένει άγνωστη στους συντάκτες του νομοσχεδίου!

Αναλυτικά οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ στην επιστολή.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 97-2003 (101.5 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Από τη σύσκεψη για το ν/σ της Ειδικής Αγωγής, με φορείς, εκπαιδευτικούς, γονείς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06.05.2014
Αρ. Πρωτ.: 2114

Σύσκεψη - διαβούλευση για το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε η ΕΣΑμεΑ με τους φορείς μέλη της, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και πολίτες που θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος, το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Μαΐου στα γραφεία της στην Ηλιούπολη. Παρών ήταν επίσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής Κώστας Λολίτσας του υπουργείου Παιδείας. Τη σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Σκοπός ήταν η διαμόρφωση μιας ενιαίας θέσης γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα, ώστε η Συνομοσπονδία να καταθέσει τις οριστικές προτάσεις της οργανωμένες και τεκμηριωμένες. Το νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας σε καμία περίπτωση δεν έχει μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία δεν έχει ανάγκη από νομοθετήματα αλλά μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση.

Το νομοσχέδιο σχεδιάστηκε ερήμην της ΕΣΑμεΑ και του συνόλου των φορέων της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα υπενθυμίσουμε τον διαρκή αγώνα της ΕΣΑμεΑ να παρευρεθεί εκπρόσωπός της στην Επιτροπή που συστήθηκε για το σχεδιασμό και την αναμόρφωση της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία χωρίς επιτυχία. Το νομοσχέδιο αυτό σχεδιάστηκε για εμάς, ΧΩΡΙΣ εμάς. Το αποτέλεσμα ήταν ένα νομοσχέδιο - συρραφή διατάξεων και νομοθετημάτων που το μεγαλύτερο μέρος τους δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη και συνεπώς δεν έχουν αξιολογηθεί. Ακόμη χειρότερα, αυτό το νομοσχέδιο έρχεται σε ρητή αντίθεση με το άρθρο 24 «Εκπαίδευση» της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που κυρώθηκε από το σύνολο των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την ψήφιση του ν. 4074/2012.

Στην ηλεκτρονική διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας για το νομοσχέδιο τα σχόλια πέφτουν βροχή, με πληθώρα ενστάσεων, ιδιαίτερα από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και από γονείς. Στις 29 Απριλίου η ΕΣΑμεΑ είχε αποστείλει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων υπόμνημα ως μία πρώτη παρέμβαση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, καταδεικνύοντας σειρά προβληματικών σημείων, ενώ σήμερα Τρίτη 6/5 παρενέβη και στην ηλεκτρονική διαβούλευση.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν δεκάδες φορείς από τον χώρο της εκπαίδευσης και του αναπηρικού κινήματος, φορείς και μέλη της ΕΣΑμεΑ, εκπρόσωποι των Σχολικών Συμβούλων, των ΚΔΑΥ, από τα ΚΕΔΔΥ, από τον ΠΕΣΕΑ κ.α.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος υπ. Εσωτερικών: Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρία


Ανακοίνωση 05.05.2014

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «είναι δεδομένο ότι η Πολιτεία επιχειρεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που συνδέονται και με την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, επιβάλλεται να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των εκλογέων αυτών στην κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας.
Σύμφωνα, με την παρ. 3 του άρθρου 83 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (Α΄57), παρέχεται το δικαίωμα σε κάθε εκλογέα με σωματική αδυναμία να απευθύνεται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν κατά την ψηφοφορία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ρύθμιση αυτή έχει γενικό χαρακτήρα, κρίνεται σκόπιμο να παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες και διευκρινίσεις για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρίες κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς με αναπηρία ψηφίζουν πάντοτε με απόλυτη προτεραιότητα. Ειδικά για τις περιπτώσεις των εκλογέων με κινητικές αναπηρίες, οι οποίοι χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή άλλο συναφές μηχάνημα, παρατηρούνται δυσκολίες, όταν στα εκλογικά καταστήματα δεν υπάρχουν ράμπες, ανελκυστήρες ή άλλα μέσα που να εξασφαλίζουν την πρόσβαση στην αίθουσα ψηφοφορίας. Στην περίπτωση αυτή, ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής καλείται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνει τους εν λόγω εκλογείς κατά την προσέλευσή τους στο εκλογικό τμήμα. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή των μελών της εφορευτικής επιτροπής, της φρουράς του καταστήματος, εάν υπάρχει, ή ακόμη και των εκλογέων. Όταν ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής διαπιστώνει ότι η πρόσβαση εκλογέα με κινητικές αναπηρίες στην αίθουσα ψηφοφορίας είναι αδύνατη, καλείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και να διασφαλίσει ταυτόχρονα τη μυστικότητα και την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Ως τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να είναι η προσωπική μέριμνα του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής και ενός μέλους της εφορευτικής επιτροπής, που επιλέγεται, να παραδώσουν στον εκλογέα φάκελο με σφραγίδα και μονογραφή, καθώς και πλήρη σειρά ψηφοδελτίων, ώστε αυτός να αποσυρθεί σε κατάλληλο, προσιτό σ’ αυτόν, χώρο του ίδιου κτιριακού συγκροτήματος (π.χ. του ισογείου χώρου) για να ψηφίσει. Στη συνέχεια, ο εκλογέας παραδίδει τον κλειστό φάκελο με την ψήφο του στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, και εκείνος τον ρίχνει στην κάλπη του εκλογικού τμήματος, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο εκλογέας που ψήφισε. Επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των δικαστικών αντιπροσώπων να αναζητήσουν και άλλες λύσεις, αρκεί να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων αυτών.

Η παρούσα να κοινοποιηθεί, με την ευθύνη σας σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας του νομού σας, προκειμένου να λάβουν γνώση οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την εφαρμογή της».

Η εγκύκλιος έχει αναρτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 97-2003 (128.5 KB).


Διαβάστε περισσότερα...

Τρία νέα πολιτικά κόμματα από… εφήβους


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του αύριο».

Τρία νέα πολιτικά κόμματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής δημιουργήθηκαν πρόσφατα από νέους και νέες ηλικίας 13 έως 16 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος εξειδίκευσης που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του αύριο».

«Όταν τα αποθέματα στερεύουν, οι ιδέες μοιάζουν να επαναλαμβάνονται και οι λύσεις ακούγονται ίδιες, τα παιδιά έχουν κάτι να μας πουν», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πρόγραμμα αποτελεί μια ιδέα του Άντονι Μοντγκόμερι, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο ίδιος βασίστηκε σε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί στην Ιρλανδία εδώ και πολλά χρόνια. «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτο δυναμικό, αλλά και ιδιαίτερες προκλήσεις. Έτσι θα ήταν λάθος απλώς να μεταφέρουμε εδώ ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε για μια άλλη κουλτούρα. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, δημιουργήσαμε από την αρχή ένα πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις, προκλήσεις, αλλά και στα οράματα των παιδιών της Ελλάδας" σημειώνει ο καθηγητής.

Οι ιδέες, τα οράματα και οι προτάσεις των νέων πολιτικών κομμάτων θα παρουσιαστούν το ερχόμενο Σάββατο, σε εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» έχει στόχο αφενός να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές δυνατότητες, με προικισμένα και ανοιχτά μυαλά, και αφετέρου να καλλιεργήσει τις δυνατότητές τους, έτσι ώστε να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια. Είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό Πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε μαθητές σχολείου, ακολουθώντας αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το πρόγραμμα λειτούργησε για πρώτη χρονιά, το έτος 2013-2014. Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα είναι η δεύτερη χρονιά λειτουργίας του προγράμματος, που συμπίπτει με τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Παιδιών του Σήμερα-Ηγετών του Αύριο», («First International Μeeting of Children Leaders») στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή εκπροσώπων από Πανεπιστήμια και εταιρείες του εξωτερικού που θα αξιολογήσουν τα παιδιά που συμμετέχουν στο Ελληνικό πρόγραμμα και θα επιλέξουν παιδιά που θέλουν να βοηθήσουν ή να βραβεύσουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Γυρίζει την Αμερική για να συναντήσει όλους τους Facebook φίλους του


Από το διαδίκτυο στην πραγματική ζωή.

Με εκείνες τις ξεχασμένες γνωριμίες από το λύκειο και εκείνο το συνάδελφο που ξέρει κανείς μόνο το όνομά του, οι λίστες με τους «φίλους» μας στο Facebook μεγαλώνουν και μεγαλώνουν. Οι περισσότεροι απλά θα έσβηναν κάποιους από τους «φίλους» αυτούς, με τους οποίους δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία επαφή. Ο Mikel McLaughlin όμως είχε μια διαφορετική ιδέα: αποφάσισε να τους κάνει πραγματικούς φίλους του, στην πραγματική και όχι στη διαδικτυακή ζωή του.

Έτσι ξεκίνησε η «αποστολή» του να συναντήσει τους 377 Facebook φίλους του.

«Πρόσεξα πως οι άνθρωποι κάνουν ξεκαθάρισμα στη λίστα των ‘φίλων’ τους στο Facebook, αναρωτήθηκα να υπάρχει κάποια εναλλακτική. Ίσως, σκέφτηκα, αντί να διαγράψω φίλους με τους οποίους δεν έχω πρόσφατα μιλήσει, να τους μιλήσω!», λέει ο Mikel.

Ο McLaughlin άρχισε το ταξίδι του την Πρωταπριλιά, σύμφωνα με τη Huffington Post, αρχίζοντας από τη Μινεσότα όπου συναντήθηκε με τον «J», με τον οποίο ήταν φίλοι στο Facebook για χρόνια χωρίς να έχει ιδέα ποιος ήταν ή πώς έγιναν φίλοι!

Πλέον έχει διανύσει το ένα τρίτο του ταξιδιού του ενώ ένας στους τέσσερις φίλους του στο Facebook ήταν και φίλος του στην πραγματική ζωή πριν το ταξίδι του.








Διαβάστε περισσότερα...

Διόρθωση στην εγκύκλιο των στρατιωτικών σχολών


Λάθη στα ηλικιακά όρια.

Λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία των αιτήσεων για τις στρατιωτικές σχολές και το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε διόρθωση λάθους που αφορούσε τα ηλικιακά όρια στις στρατιωτικές σχολές. Συγκεκριμένα οι διορθώσεις έχουν ως εξής:

Στη σελίδα 5, η υποπαράγραφος στ (1) (β) και στ (2)

{«…(β) Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 1 Ιανουαρίου 1994 και μεταγενέστερα.
(2) Οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις. Διόρθωση ηλικίας με δικαστική απόφαση λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 1 Ιανουαρίου 1994 και μεταγενέστερα»}.

Αντικαθίσταται ως εξής:

«…(β) Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 31 Δεκεμβρίου 1993 και μεταγενέστερα.
(2) Οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις. Διόρθωση ηλικίας με δικαστική απόφαση λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31 Δεκεμβρίου 1993 και μεταγενέστερα».



Διαβάστε περισσότερα...

«Όλοι δίνουν τις μάχες τους, αυτή είναι η Ανάστασή μου»


Η μεγάλη επιστροφή της Anastacia μετά τη νίκη της ενάντια στον καρκίνο.

Η διάσημη τραγουδίστρια Anastacia, εμφανίστηκε χαμογελαστή στην επίσκεψή της στο Μιλάνο, μετά την νίκη που πέτυχε ενάντια στον καρκίνο, για δεύτερη μάλιστα φορά στην ζωή της.

Το νέο της άλμπουμ «Resurrection» δεν θα μπορούσε να ονομαστεί διαφορετικά, αφού όπως υποστηρίζει η ίδια αυτό που βίωσε ήταν μια πραγματική «Ανάσταση».

«Είμαι απλά ένα άτομο που αγαπάει τη ζωή και που έδωσε μάχη και αυτό συνεχίζω να κάνω» δήλωσε η Anastacia Lyn Newkirk, όπως είναι το αληθινό της όνομα, σε συνέντευξη που έδωσε στα ιταλικά Μέσα.

Η Anastacia που μετράει ήδη περισσότερες από 30 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε όλο τον κόσμο, έχει υποστεί διπλή μαστεκτομή αλλά όπως δηλώνει πρόκειται για μια μάχη σαν αυτή που όλοι δίνουμε, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο δραματική.

«Μου έκανε εντύπωση όταν ανακάλυψα πως το όνομά μου στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει Ανάσταση και αυτή τη λέξη θέλησα να την μεταφέρω και στο καινούριο μου άλμπουμ» δήλωσε από το Μιλάνο όπου και βρέθηκε για να προωθήσει τον καινούριο της δίσκο...










Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα γεννήθηκε χωρίς γεννητικά όργανα


Οι γιατροί κατάφεραν να τα δημιουργήσουν με δέρμα από το μηρό της.

Μια ομάδα γιατρών από την Αργεντινή κατάφερε να «χαρίσει» γυναικείο κόλπο σε μια 26χρονη, η οποία είχε γεννηθεί χωρίς γεννητικά όργανα.

Η γυναίκα στην ηλικία των 14 ετών έμαθε ότι έπασχε από το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH), που χαρακτηρίζεται από την απουσία κόλπου, μήτρας και τραχήλου και είναι μια συγγενής ανωμαλία που επηρεάζει μία στις 5.000 γυναίκες.

Πλαστικοί χειρουργοί στην περιοχή Σαν Μαρτίν του Μπουένος Άιρες χρησιμοποίησαν μια ασυνήθιστη τεχνική, κατά την οποία χρησιμοποιούν εσωτερικό δέρμα από το μηρό της ασθενούς για να δημιουργήσουν ένα ομοίωμα κόλπου.

Η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως θέλει τους γιατρούς να ανοίγουν την κοιλιά της ασθενούς, για να πάρουν ένα κομμάτι από το παχύ έντερο, ανέφερε ο χειρουργός Hector Lanza, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής κι επανορθωτικής χειρουργικής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, η επέμβαση έγινε πριν από δύο χρόνια, όμως η είδηση ήρθε τώρα στο φως μετά τη δημοσιοποίηση μιας έρευνας για το περιστατικό στο επιστημονικό έντυπο Aesthetic Plastic Surgery της Διεθνούς Ένωσης Αισθητικής Χειρουργικής (ISAPS).

Πριν από περίπου ένα μήνα, τέσσερις γυναίκες, οι οποίες έπασχαν από το ίδιο σύνδρομο απέκτησαν γυναικείους κόλπους που είχαν δημιουργηθεί στο εργαστήριο, προσθέτει το δημοσίευμα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Φρένο» στο λαθρεμπόριο καυσίμων βάζει υπουργική απόφαση


Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και οι απαιτήσεις διασφάλισης των μετρήσεων.

Στην εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών στις δεξαμενές των φορολογικών αποθηκών και των αποθηκών τελωνειακής αποταμίευσης ενεργειακών προϊόντων, προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών.

Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί καλύπτει πλέον όλες τις διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης των εισροών-εκροών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την έκδοση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης γίνεται ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στη μάχη ενάντια στο λαθρεμπόριο καυσίμων και ικανοποιείται μία πάγια απαίτηση της κοινωνίας καθώς και των εμπλεκόμενων μερών στη διακίνηση των καυσίμων. Πρόκειται για την έναρξη υλοποίησης ενός τεράστιου έργου που καλύπτει πανελλαδικά ένα σύνολο περίπου 1.000 δεξαμενών τελικών ενεργειακών προϊόντων.

Η απόφαση περιγράφει τις απαιτήσεις συμμόρφωσης, λειτουργίας, καταγραφής και διασφάλισης των μετρήσεων και ηλεκτρονικής αποστολής των δεδομένων, καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής, το είδος και το περιεχόμενο των στοιχείων που παρέχονται από το σύστημα αυτό.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των συστημάτων αυτών, προβλέπεται ότι κατά το πρώτο έτος εφαρμογής θα πρέπει να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών και να αποστέλλουν τα δεδομένα τους (σε κεντρική βάση δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών) στο 40% του συνόλου των δεξαμενών κυριότητας κάθε εγκεκριμένου αποθηκευτή και κάθε διαχειριστή αποθήκης τελωνειακής αποταμίευσης. Το υπόλοιπο ποσοστό των δεξαμενών θα πρέπει να συμμορφωθούν έως το τέλος του δευτέρου έτους εφαρμογής.

Ειδικά στην περίπτωση δεξαμενών που ήδη έχουν εγκατεστημένα τέτοια συστήματα οφείλουν πέραν από τη συμμόρφωσή τους στις απαιτήσεις της υπουργική απόφασης, να συνδεθούν και να αποστέλλουν τα δεδομένα τους εντός 2 μηνών από την έκδοσή της.



Διαβάστε περισσότερα...

"Συναγερμός" για κρούσματα πολιομυελίτιδας


Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή κρούσματος πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα, με δεδομένο τον αυξημένο αριθμό μεταναστών που εγκαταλείπουν τη Συρία, όπου εξαιτίας του πολέμου έχει καταρρεύσει το υγειονομικό σύστημα τη χώρας και τα προγράμματα εμβολιασμού έχουν ατονήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Παναγιώτη Ευσταθίου, όλοι οι Σύριοι μετανάστες κάτω των 18 ετών που φιλοξενούνται στα κέντρα κράτησης θα εμβολιάζονται.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ΕΚΕΠΥ προχωρά στην ίδρυση ιατρείων σε όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ελέγχονται υγειονομικά οι φιλοξενούμενοι σε αυτά και ήδη έχουν προσληφθεί τα πρώτα 90 άτομα για τη στελέχωση των ιατρείων.

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ως «περιοχή ελεύθερη από πολιομυελίτιδα» τον Ιούνιο του 2002, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα τελευταία κρούσματα σημειώθηκαν το 1996 σε 5 ανεμβολίαστα παιδιά αθιγγάνων. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα και η εξάλειψη αυτή οφείλεται στα υψηλά επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού (>95%) και στη συστηματική επιτήρηση της Πολιομυελίτιδας - Οξείας Χαλαρής Παράλυσης που διενεργεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με νέες προκλήσεις όσον αφορά τη δημόσια υγεία και στο πλαίσιο αυτό προάγονται δράσεις και συνεργασίες για την καλύτερη αντιμετώπισή τους», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, Πάνος Ευσταθίου, με αφορμή την πρώτη επιστημονική συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών Κέντρων Επιχειρήσεων Υγείας από διάφορες χώρες για την προστασία των πληθυσμών από υγειονομικές απειλές, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο, 9-10 Μαΐου στην Αθήνα.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται αλλαγές σε ΚΟΚ και διπλώματα


Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) αλλά και στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τον ΚΟΚ, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση η πρόταση του υπουργείου τους επόμενους τρεις μήνες. Μάλιστα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχει επεξεργαστεί 40 άρθρα του ΚΟΚ στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναθεώρησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει μείωση στα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων, τα οποία όμως δε θεωρούνται ότι σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση ατυχημάτων.

Επίσης, το υπουργείο Υποδομών έχει θέσει υπό επεξεργασία νέο θεσμικό πλαίσιο και την οργάνωση της πολιτείας των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί άμεσα. Ειδικότερα ως προς τις εξετάσεις, αλλαγές θα υπάρξουν στην επιλογή των εξεταστών ώστε να είναι πιστοποιημένοι και η διαδικασία απολύτως διαφανής.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η συγγραφή νέων εγχειριδίων για τους υποψήφιους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων, καθώς επίσης και η δημιουργία μηχανογραφικής εφαρμογής για την εποπτεία του έργου των εξετάσεων. Επίσης προωθείται η μηχανοργάνωση της λειτουργίας των σχολών εκπαίδευσης και των υπηρεσιών Μεταφορών των περιφερειών της χώρας, με στόχο την καλύτερη εποπτεία, απλοποίηση και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Σε ότι αφορά τα θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στα τμήματα των εθνικών οδών που λειτουργούν με το σύστημα παραχώρησης σε σχέση με την προ της έναρξης παραχώρησης περίοδο.

Πάντως, στις εργασίες του συμβουλίου, ετέθη η ανάγκη χάραξης μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την οδική ασφάλεια με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ελαχιστοποίηση των θανάτων και των τραυματισμών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχ. Χρυσοχοίδης μπορεί τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα της οδικής ασφάλειας στην ΕΕ να βελτιώνονται συνεχώς ως αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών, στρατηγικών και ενεργειών, που αφορούν στο τρίπτυχο «υποδομή - όχημα - οδηγός», ωστόσο πολλά είναι αυτά που μπορούν και πρέπει να γίνουν, «καθώς η σωτηρία έστω και μιας ανθρώπινης ζωής» επιβάλει εγρήγορση όλων.

«Είναι κοινός τόπος, πως οι οδικές μας υποδομές θα πρέπει να κατασκευάζονται, συντηρούνται και διαχειρίζονται με βάση τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και λαμβάνοντας υπόψη όλους τους χρήστες της οδού» σημείωσε και πρόσθεσε πως «Ε.Ε. και κράτη μέλη καλούνται να συνεργαστούν στενά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και εφαρμογής κοινών σχεδιαστικών προτύπων οδικών δικτύων και επιμέρους στοιχείων αυτών, ιδιαίτερα όσον αφορά νέες τεχνολογίες. Η διαλειτουργικότητα αποτελεί προϋπόθεση στον αγώνα μας».

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε πως ο κατάλληλος σχεδιασμός των δικτύων μπορεί να αποτρέψει ατυχήματα και να μειώσει την επίδραση της παραμέτρου «οδηγός» και να «προσπεράσει» το ανθρώπινο λάθος. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς και γενικότερα βελτίωση συμπεριφοράς του χρήστη της οδού μιας και αποτελούν , όπως είπε, βασικό κεφάλαιο. Παράλληλα, πρόσθεσε, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στα ζητήματα αστυνόμευσης και επιβολής των κανόνων για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων. Επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών γι αυτά τα ζητήματα και η δημιουργία πανευρωπαϊκής βάσης δεδομένων, ώστε να διασφαλιστεί ισότιμη μεταχείριση των οδηγών σε ζητήματα παραβατικότητας, και να ενισχυθούν οι πολιτικές στον τομέα. Επιπλέον θα πρέπει να δημιουργηθεί και το κατάλληλο πλαίσιο και να ενισχυθούν οι τεχνικοί έλεγχοι των οχημάτων, ώστε να πλησιάσουμε ακόμη πιο κοντά στο όραμα των μηδενικών θανάτων στους δρόμους της ΕΕ.

Πάντως, όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός για να υλοποιηθούν τα μέτρα χρειάζονται και τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους. «Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται κάθε φορά που προγραμματίζουμε επενδύσεις για τα οδικά δίκτυα, να προσέχουμε την παράμετρο επενδύσεις για την οδική ασφάλεια. Η ΕΕ μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού CEF, αλλά και των διαρθρωτικών ταμείων δίνουν προτεραιότητα σε παρεμβάσεις, που σχετίζονται με ασφάλεια, σύγχρονα δίκτυα και ευφυή συστήματα μεταφορών» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Μάλιστα, σε ότι αφορά τα έργα συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας , όπως ο ίδιος είπε, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 500 εκατ. ευρώ για την ερχόμενη 6ετία.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλλας επεσήμανε ότι έχουν ήδη προϋπολογιστεί 200 εκατομμύρια ευρώ από τα ομόλογα έργων για τη χρηματοδότηση τριών πιλοτικών έργων υποδομής στην Ευρώπη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρει ο θάνατος πρώην πρωταθλητή του μήκους


Στο πένθος βυθίστηκε ο στίβος της Ισπανίας καθώς ο 36χρονος πρώην πρωταθλητής του μήκους, Γιάγο Λαμέλα βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Πέμπτης (8/5), χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του.

Ο Λαμέλα που αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους αθλητές του αγωνίσματος για την Ισπανία αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2009, ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, ενώ δύο χρόνια αργότερα εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική ώστε να αντιμετωπίσει την βαριά κατάθλιψη.



Όπως αναφέρεται στον Τύπο της χώρας ίσως αυτό να τον οδήγησε και στο θάνατο, παρότι ο πρώην προπονητής του, Χουάνχο Αζπεϊτια τον είχε συναντήσει μερικές εβδομάδες πριν και ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, συζητώντας μαζί του για το ενδεχόμενο να αρχίσει και πάλι να προπονείται.

Από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Λαμέλα ήταν το 1999 όταν στο Παγκόσμιο κλειστού της Ιαπωνίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 8.56μ που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ, για να πάρει την ίδια θέση το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου στο Παγκόσμιο της Ισπανίας με 8.40μ. Διάκριση που επανέλαβε το 2003, όταν με 8.28μ κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο κλειστού που φιλοξενήθηκε στο Μπέρμιγχαμ, έχοντας επίδοση στα 8.28μ, ενώ λίγους μήνες αργότερα στο Παγκόσμιο στο Παρίσι αναδείχθηκε «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 8.22μ.

Επίσης, το 1999 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης U23 στη Σουηδία με 8.36μ, ήταν δεύτερος το 2002 στο Ευρωπαϊκό κλειστού στη Σεβίλλη με 8.17μ και τρίτος στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου στο Μόναχο την ίδια χρονιά με 7.99μ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αερομεταφορά νεογέννητου από τη Ρόδο στο Ηράκλειο


Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Ρόδο στο Ηράκλειο νεογνό αγοράκι, μόλις μιας ώρας, που γεννήθηκε πρόωρα.

Μάλιστα το ελικόπτερο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προσγειώθηκε στο χώρο του περιφερειακού πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου του Ηρακλείου λόγω του επείγοντος του περιστατικού, στις 17:39 μ.μ.

Η αερομεταφορά του μωρού έγινε μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.



Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Νίκης την Κυριακή


Κλειστή θα παραμείνει από τις 11:00 το πρωί έως και τις 17:00 το απόγευμα η λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Κυριακή, 11 Μαΐου, από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ασφαλή και άνετη κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στους πεζούς.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτο κρούσμα του MERS στον Λίβανο


Το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS εντοπίστηκε στον Λίβανο.

Η κατάσταση του ασθενούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, βελτιώνεται και μπόρεσε να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι ένας ασθενής διαγνώστηκε ότι είναι φορέας του κοροναϊού MERS όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο», αναφέρει η ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...