Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Ιμπαγάσα στηρίζει το «Μέλλον» των παιδιών των μεταναστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επίσκεψη αγάπης του «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή.

Μια αγκαλιά από τον Αριέλ Ιμπαγάσα στα παιδιά… Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού επισκέφθηκε τον ξενώνα «Μέλλον» στο Μοσχάτο, όπου φιλοξενούνται παιδιά μεταναστών. Ο Αργεντινός άσος πρόσφερε σε «πιτσιρίκια» και εφήβους στιγμές χαράς, ξενοιασιάς και αγάπης.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα συναντήθηκε με τα παιδιά και τους μίλησε για τις εμπειρίες του, τις απόψεις του για τον αθλητισμό και τον ρατσισμό, απάντησε στις ερωτήσεις τους, μοίρασε αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε μαζί τους και παρέδωσε στους υπευθύνους του ξενώνα δώρα και αθλητικό υλικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τη γενικότερη αποστολή, τις δραστηριότητες και τα προβλήματα του «Μέλλον», ενώ ενδιαφέρθηκε και για τις ιδιαίτερες αθλητικές επιδόσεις ορισμένων από τα παιδιά και τους εφήβους που φιλοξενούνται στον ξενώνα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε και την πρόθεση του Ολυμπιακού να συνδράμει, στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και σε άλλους συναφείς τομείς, την προσπάθεια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που διαχειρίζονται τον Ξενώνα.

Μάλιστα, το προσεχές Σάββατο, έχει οργανωθεί μία επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού ενός μεγάλου αριθμού των παιδιών, που φιλοξενούνται στον ξενώνα.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο «Μέλλον» είναι ηλικίας από 5 έως 18 χρόνων και προέρχονται από διαφορετικές χώρες εκτός ΕΕ (όπως Αφγανιστάν, Συρία, Μάλι, Ιράν, Πακιστάν). Η παραμονή τους είναι προσωρινή και έως ότου, είτε επιλυθεί το νομικό τους καθεστώς στην Ελλάδα, είτε επανενωθούν με τις οικογένειές τους, που βρίσκονται στην Ευρώπη, ή αλλού. Στα παιδιά, εκτός από τη φιλοξενία τους, παρέχεται ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα κίνητρα και εφόδια για την ένταξή τους σε μία ομαλή ζωή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.