Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Διόδια το 2016 στην Autobahn;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διόδια θέλει να βάλει η γερμανική κυβέρνηση στους διάσημους αυτοκινητόδρομούς της, οι οποίοι δεν έχουν όριο ταχύτητας στο μεγαλύτερο μέρος τους. Από αυτό εξαιρούνται οι μοτοσικλέτες.



Το διόδια που θέλουν να επιβάλλουν οι Γερμανοί από την 1η Ιανουαρίου του 2016 έχουν ωστόσο και άλλη ιδιαιτερότητα. Η κυριότερη είναι ότι δεν θα απευθύνονται στα οχήματα με γερμανικές πινακίδες, αλλά σε όλα τα άλλα. Οι κάτοχοί τους θα μπορούν να προμηθεύονται το «πάσο» για τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους στα σημεία εισόδου στη Γερμανία, αλλά και συγκεκριμένα σημεία πώλησης με κόστος που φημολογείται ότι θα ανέρχεται στα 100 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο.

Όπως αναφέρει το mototriti.gr, η απόφαση των Γερμανών για επιβολή διοδίων σε μη γερμανικά οχήματα έχει οδηγήσει ήδη σε αντιδράσεις από πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε., κυρίως από την Αυστρία -εκατομμύρια Αυστριακοί χρησιμοποιούν τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους κάθε χρόνο- και μένει να δούμε αν η απόφαση των Γερμανών θα φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όπως και να έχει από το μέτρο εξαιρούνται όλες οι μοτοσικλέτες, άσχετα από το τι γράφει η πινακίδα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.