Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πού έχουν μεγαλύτερο «σουξέ» οι θηλυκές γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα γούστα των ανδρών συνδέονται με τη χώρα στην οποία μεγάλωσαν.

Τα… γούστα των ανδρών στις γυναίκες φαίνεται πως συνδέονται με τη χώρα που μεγάλωσαν και ζουν. Δηλαδή, εκείνοι που βρίσκονται σε μέρη με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, καλύτερο επίπεδο διαβίωσης και μικρότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας προτιμούν πολύ περισσότερο γυναίκες με θηλυκά χαρακτηριστικά. Σε αντίθεση με εκείνους που προέρχονται από χώρες με χειρότερο σύστημα υγείας και επίπεδο διαβίωσης, σύμφωνα με μία νέα παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη στη Φινλανδία

Από τις εθνικότητες που συμμετείχαν στην έρευνα, τα θηλυκά χαρακτηριστικά σε ένα γυναικείο πρόσωπο προέκυψε ότι προτιμώνται περισσότερο από τους Ιάπωνες και λιγότερο από τους Νεπαλέζους.

Η ομάδα των ερευνητών υπό την Ούρσουλα Μαρτσινκόφσκα, βιολόγο στο πανεπιστήμιο Turku της Φινλανδίας, υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη εξέλιξη ενδεχομένως να οδήγησε τους άνδρες που ζούσαν σε αντίξοα περιβάλλοντα στο να επιλέγουν συντρόφους με λιγότερο θηλυκά χαρακτηριστικά, περισσότερο αυταρχικές κι επομένως πιο ικανές να επιβιώσουν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Biology Letters, οι επιστήμονες κάλεσαν 1.972 ετεροφυλόφιλους άνδρες ηλικίας 18 με 24 ετών από 28 χώρες να επιλέξουν το πιο ελκυστικό πρόσωπο νεαρής γυναίκας ανάμεσα σε 20 ζευγάρια φωτογραφιών.

Το κάθε ζεύγος φωτογραφιών απεικόνιζε το ίδιο πρόσωπο, αλλά μία από τις δύο φωτογραφίες είχε παραποιηθεί ώστε το πρόσωπο να αποκτήσει είτε πιο θηλυκά χαρακτηριστικά-- όπως μεγαλύτερα μάτια, πλουσιότερα χείλη, σαγόνι με λιγότερες γωνίες και λιγότερο έντονα φρύδια-- είτε πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά.

Παρότι οι άνδρες απ’ όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα επέλεξαν τις φωτογραφίες προσώπων με θηλυκά χαρακτηριστικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ανδρών που συμμετείχαν ως προς τον βαθμό προτίμησής τους.

Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες από χώρες με υψηλό «εθνικό δείκτη υγείας» έδειχναν εντονότερη προτίμηση για τα πρόσωπα με έντονα θηλυκά χαρακτηριστικά.

Ο δείκτης αυτός βασίστηκε σε οκτώ παράγοντες: στο ποσοστό θνησιμότητας ενηλίκων, στο ποσοστό θνησιμότητας παιδιών κάτω των πέντε ετών, στο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας, στο ποσοστό θνησιμότητας νεογέννητων, στο ποσοστό μητρικής θνησιμότητας, στο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση, στο προσδόκιμο υγιούς ζωής και στο σύνολο των ετών που χάνονται εξαιτίας μεταδιδόμενων ασθενειών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αποτέλεσμα της έρευνας ενδεχομένως να επηρεάζεται και από τα επίπεδα της τεστοστερόνης καθώς--όπως οι ίδιοι επισημαίνουν--παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης είναι λιγότερο πιθανό να προτιμούν τις γυναίκες με έντονα θηλυκά χαρακτηριστικά και ότι οι άνδρες που έχουν μεγαλώσει σε χώρες με χαμηλό επίπεδο διαβίωσης συνήθως έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταρρίπτουν την θεωρία που θέλει τους άνδρες που ζουν σε χώρες με χαμηλό επίπεδο διαβίωσης να προτιμούν γυναίκες με έντονα θηλυκά χαρακτηριστικά, μία ένδειξη γονιμότητας και «καλών γονιδίων», ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν έναν υγιή απόγονο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.