Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σοκάρει ο θάνατος πρώην πρωταθλητή του μήκους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πένθος βυθίστηκε ο στίβος της Ισπανίας καθώς ο 36χρονος πρώην πρωταθλητής του μήκους, Γιάγο Λαμέλα βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Πέμπτης (8/5), χωρίς να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου του.

Ο Λαμέλα που αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους αθλητές του αγωνίσματος για την Ισπανία αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2009, ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, ενώ δύο χρόνια αργότερα εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική ώστε να αντιμετωπίσει την βαριά κατάθλιψη.



Όπως αναφέρεται στον Τύπο της χώρας ίσως αυτό να τον οδήγησε και στο θάνατο, παρότι ο πρώην προπονητής του, Χουάνχο Αζπεϊτια τον είχε συναντήσει μερικές εβδομάδες πριν και ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, συζητώντας μαζί του για το ενδεχόμενο να αρχίσει και πάλι να προπονείται.

Από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Λαμέλα ήταν το 1999 όταν στο Παγκόσμιο κλειστού της Ιαπωνίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 8.56μ που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ, για να πάρει την ίδια θέση το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου στο Παγκόσμιο της Ισπανίας με 8.40μ. Διάκριση που επανέλαβε το 2003, όταν με 8.28μ κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο κλειστού που φιλοξενήθηκε στο Μπέρμιγχαμ, έχοντας επίδοση στα 8.28μ, ενώ λίγους μήνες αργότερα στο Παγκόσμιο στο Παρίσι αναδείχθηκε «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 8.22μ.

Επίσης, το 1999 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης U23 στη Σουηδία με 8.36μ, ήταν δεύτερος το 2002 στο Ευρωπαϊκό κλειστού στη Σεβίλλη με 8.17μ και τρίτος στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου στο Μόναχο την ίδια χρονιά με 7.99μ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.