Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Όλες οι εξελίξεις για την παιδοκτονία από τον αστυνομικό των Ματ


"Ο παιδοκτόνος κοιμήθηκε σαν πουλάκι στο κελί του"


Ψύχραιμος, χωρίς να φαίνεται ότι έχει τύψεις, έπεσε για ύπνο και κοιμήθηκε σαν πουλάκι ο παιδοκτόνος της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες αφότου στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".

Σαν να μην συνέβη το παραμικρό, ξάπλωσε και κοιμήθηκε στο κελί του μέχρι το πρωί. Αυτό μεταφέρουν συνάδελφοι του παιδοκτόνου που υπηρετεί στα ΜΑΤ σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο 47χρονος αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, καθώς χθες ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν είμαι καλά» και ζήτησε να υποβληθεί και σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον οποίο πάντως ο 47χρονος αποδέσμευσε λέγοντας ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του, ο παιδοκτόνος τον τελευταίο χρόνο είχε επισκεφθεί τρεις ιδιώτες ψυχιάτρους και είχε διαγνωστεί με μανιοκατάθλιψη.

-----------------------

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του φονικού που συγκλόνισε τη χώρα


H προανακριτική απολογία του παιδοκτόνου, που σκότωσε την 7χρονη κόρη του, στην Ασφάλεια προκαλεί σοκ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Espresso", το μεσημέρι της Τρίτης επρόκειτο να πάρει την 7χρονη κόρη του από το σχολείο για να την αφήσει στην πεθερά του, ώστε στη συνέχεια να πάει για βάρδια στην υπηρεσία του. Όμως δήλωσε ασθένεια και δεν πήγε.

Όπως ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, καβγάδισε με τη γυναίκα του, ενώ η κορούλα του έκανε φασαρία στο σπίτι και της ζήτησε να ησυχάσει. Μετά τη δεύτερη παρατήρηση το κοριτσάκι κάθισε να δει τηλεόραση και τότε εκείνος φέρεται ότι το πλησίασε από πίσω και το στραγγάλισε!

Πληροφορίες από την οικογένεια αναφέρουν ότι το κοριτσάκι είχε εκμυστηρευτεί στο παρελθόν στη γιαγιά του πως ο πατέρας του δεν ήταν καλά και θα τον έδιωχναν από το σπίτι, κάτι που ίσως είχε πει και στον ίδιο.

Η κηδεία του άτυχου παιδιού έγινε χθες το απόγευμα σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

-----------------------

Προφυλακιστέος ο παιδοκτόνος αστυνομικός


Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή ο 47χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του πριν δυο μέρες, στον Εύοσμο, κρίθηκε προφυλακιστέος και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο κατηγορούμενος έφτασε στις 13:20 στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και πριν λίγο του ανακοινώθηκε η απόφαση. Να σημειωθεί πως ο 47χρονος είχε ζητήσει χθες 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, καθώς και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εμπρησμός η αιτία της φωτιάς στον Ασπρόπυργο


Σε εμπρησμό προερχόμενο από εξωτερικό χώρο αποδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία την αιτία της πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και αυτήν τη στιγμή ελέγχεται πλήρως σε όλη την έκταση των 45 στρεμμάτων.

Αποτελεσματική η πορεία του έργου κατάσβεσης

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής αρχιπύραρχος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, τον οποίο συναντήσαμε το πρωί να συντονίζει το έργο κατάσβεσης. Μαζί του και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννα Τσούπρα η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της για την «αποτελεσματική πορεία του έργου κατάσβεσης και τη μείωση των ρύπων στα επίπεδα των φυσιολογικών ορίων της ατμόσφαιρας. Μείωση η οποία είναι εμφανής» πρόσθεσε «και στις τελευταίες μετρήσεις των ερευνών που διενεργεί συνεχώς το Εθνικό Αστεροσκοπείο».

Τα αίτια της πυρκαγιάς

Αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, ο αρχιπύραρχος υπογραμμίζει ότι «τα εξαγόμενα από τις έρευνες συμπεράσματα, που διενεργεί το ανακριτικό της ΠΥ, αποκλείουν την εκδήλωση της εστίας στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου ή στον προαύλιο χώρου του. Συντείνουν στην εκδοχή του υπαίθριου εμπρησμού εκτός του συγκροτήματος, ο οποίος με τη συνέργεια του ισχυρού ανέμου που έπνεε στην περιοχή εξάπλωσε άμεσα τις φλόγες στους σωρούς των εύφλεκτων υλικών» δηλώνει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο διοικητής απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του έργου κατάσβεσης ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ η κατάσταση τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. «Από το πρωί δεν υπάρχει πουθενά φλόγα. Μόνο ελαφρύς καπνός ο οποίος θα συνεχίσει εξαιτίας της υπάρχουσας τεράστιας ποσότητας πρώτης ύλης στον υπαίθριο χώρο. Στο εσωτερικό του κτιριακού συγκροτήματος οι προσκληθείσες ζημιές και αλλοιώσεις διατηρούν μικροεστίες που ελέγχονται και αυτές. Με τη βοήθεια των σκαπτικών μηχανημάτων το σύνολο του καιόμενου όγκου έχει διαχωριστεί σε μικροποσότητες οι οποίες συνεχώς διαβρέχονται προκειμένου να σταματήσει εντελώς η εκροή καπνού».

Ο διοικητής υπογραμμίζει ότι η συνολική μονάδα καταλαμβάνει 45 στρέμματα εκ των οποίων τα 25 είναι υπαίθρια αποθήκη. Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην κατάσβεση είναι 20 Πυροσβεστικά οχήματα και άλλα τρία εθελοντών, 60 πυροσβέστες, 4 υδροφόρες της Περιφέρειας, 10 από τους ΟΤΑ και τρία σκαπτικά μηχανήματα.

Τέλος υπογραμμίζει ότι η Υπηρεσία έχει ασχοληθεί επαλειμμένα με τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και ότι βάση των δικογραφιών «τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εκδηλωθεί ισάριθμες πυρκαγιές στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων». Πληροφορίες αναφέρον ότι μετά από κάθε πυρκαγιά επεκτεινόταν ο χώρος των εγκαταστάσεων.

Ωστόσο ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του Θωμά Μπιζά πρώην συνδικαλιστικού στελέχους της ΠΟΕ-ΟΤΑ ειδικού στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Είναι απορίας άξιο πως εξαπλώθηκε η πυρκαγιά ταυτόχρονα σε όλη την έκταση και μάλιστα σε υλικά που από την φύση και θέση τους έπρεπε να σιγοκαίονται» επισημαίνει και συνεχίζει: «Η αρχική εκδήλωση της φωτιάς, σε όμορη αγροτική έκταση ΒΑ των εγκαταστάσεων μάλλον μπήκε για «ξεκάρφωμα». Η μάντρα ύψους τριών μέτρων και η υγρασία λόγω προηγούμενης βροχόπτωσης δεν ευνοούν τυχαία επέκταση».

Η «μεταμόρφωση» των απορριμμάτων

Επίσης στον εσωτερικό χώρο όπου μπήκε αμέσως ο κ Μπιζάς διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι οι σωροί δεν ήταν από καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά αλλά από σύμμεικτα απορρίμματα, τα οποία δεν είχαν επίσημο λόγο ύπαρξης εκεί. Λόγω της εμπειρίας του υπογραμμίζει ότι σε αυτή την πρακτική της «μεταφόρτωσης» των απορριμμάτων επιδίδονται μέχρι σήμερα τα περισσότερα από τα λεγόμενα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Δηλαδή πληρώνονται από τους πελάτες (εταιρείες, δήμους κ.α.), για παράδειγμα με 30 ευρώ τον τόνο, για να πάρουν τα απορρίμματά τους και στη συνέχεια ως πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης τα διοχετεύουν δωρεάν ως υπολείμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής. Σημειώνει ότι τα υλικά από τους μπλε κάδους (ανακυκλώσιμα) αποθέτονται χωρίς καμία επιβάρυνση στον ΧΥΤΑ. Διαφορετικά θα στοίχιζαν 60 ευρώ τον τόνο. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει ο κ. Μπιζάς, αναπαράγεται μια νοσηρή κατάσταση η οποία γιγαντώθηκε με την άγνοια ή ανοχή των ιθυνόντων κατά την τελευταία 20ετία.

«Για εμένα» τονίζει «οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί που έστησαν το άθλιο συγκεντρωτικό μοντέλο των απορριμμάτων και μπούκωναν τους τοπικούς δημάρχους με εκατοντάδες εκατομμύρια για να εξασφαλίσουν την ποθούμενη κοινωνική ανοχή στο έγκλημα της Φυλής. Είναι οι διοικήσεις του ΕΣΔΚΝΑ που υπηρέτησαν με πάθος αυτό το μοντέλο και έστησαν αυτό το έγκλημα. Είναι αυτοί που αντιδρούν σήμερα στην αποκεντρωμένη διαχείριση με ήπιες εγκαταστάσεις και μικρούς ΧΥΤΥ, αυτοί που βρίζουν την Βαλαβάνη γιατί δίνει 12 στρέμματα για πράσινο σημείο στο Ελληνικό».

«Άθλιο κύκλωμα» στα απόβλητα

Αναφορικά με το τοξικό νέφος που κάλυψε το Θριάσιο, προσθέτει «μερικοί από εμάς το έχουμε δει και άλλες φορές στη περιοχή. Έχουμε δει και άλλο ΚΔΑΥ να καίγεται δίπλα στον ΧΥΤΑ Φυλής. Γνωρίζουμε και άλλα ΚΔΑΥ στην περιοχή που έχουν γίνει παράνομοι σταθμοί μεταφόρτωσης και έχουν στις εγκαταστάσεις τους στοιβαγμένους χιλιάδες τόνους σύμμεικτων σκουπιδιών. Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές αυτό το άθλιο κύκλωμα που μαζεύει κάθε είδους απόβλητα και τα βάζει στην Φυλή σαν υπολείμματα επεξεργασίας.

Αυτά τα κυκλώματα στο όνομα της ανακύκλωσης διακινούν εκατοντάδες χιλιάδες τόνους σύμμεικτων σκουπιδιών και κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ακριβώς λόγω του ΧΥΤΑ της Φυλής. Χρόνια ολόκληρα καταγγέλλουμε αλλά ματαίως. Δεν θα υπήρχαν όλοι αυτοί εκεί αν δεν υπήρχε εκεί η μεγαλύτερη χωματερή του σύγχρονου κόσμου» καταλήγει ο κ. Μπιζάς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας σκίουρος ανάμεσα στα μονοθέσια του Grand Prix


Τη λάμψη των πιλότων της F1 έκλεψε στο Grand Prix στο Μόντρεαλ του Καναδάένας σκίουρος, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα.





Ο σκίουρος παρά το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σημείο οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα που αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα δεν φοβήθηκε και κατέβηκε στην άσφαλτο.



Ο φωτογραφικός φακός και οι τηλεοπτικές κάμερες αποθανάτισαν το περιστατικό με τον σκίουρο να απομακρύνεται ανενόχλητος όταν το μονοθέσιο του Φελίπε Μάσα πλησίασε απειλητικά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αγαπημένο ζευγάρι των Simpsons χωρίζει


Ο Homer ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη φαρμακοποιό του.

Ο Homer και η Marge Simpson, ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια σε σειρά κινουμένων σχεδίων, παίρνουν διαζύγιο μετά από πολλά χρόνια γάμου! Την αποκάλυψη έκανε ο Αλ Τζιν, ο παραγωγός της σειράς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Variety που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

SIMPSONS

Σύμφωνα με τον Τζιν τα προβλήματα θα ξεκινήσουν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της πρεμιέρας του 27ου κύκλου της σειράς, όταν θα αποκαλυφθεί ότι ο Homer τόσα χρόνια πάσχει από ναρκοληψία, μία ασυνήθιστη νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανεξέλεγκτη υπνηλία, ακόμη κι έπειτα από επαρκή ύπνο. Ωστόσο ο Homer θα κινηθεί αστραπιαία καθώς θα ερωτευτεί την φαρμακοποιό του. Η αγωνία των τηλεθεατών θα επικεντρωθεί στο αν θα κρατήσει ο νέος έρωτας του Homer ή αν τελικά το ζεύγος Simpson θα τα ξαναβρεί.

Αυτή ήταν η δεύτερη σημαντική αποκάλυψη που έκανε ο Τζιν αυτή την εβδομάδα. Εκτός λοιπόν από το διαζύγιο στα νέα επεισόδια αναμένεται ο εχθρός της οικογένειας Σάιντσόου Μπομπ να σκοτώσει τον Bart Simpson στο ετήσιο επεισόδιο για την γιορτή του Χάλοουιν.

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου της σειράς στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox στις 27 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλύφθηκε μέρος του ελλείμματος του ΕΤΕΑ


Στα 50 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό, το οποίο αποφασίστηκε να διατεθεί από τον Λογαριασμό της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης που τηρείται στο ΑΚΑΓΕ (ΕΕΣΕΑ), για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του ύψους χρηματοδότησης του ελλείμματος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για το 2015, εκδόθηκε στις 22.5.2015.

Όπως, δε, αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Στρατούλη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αντίστοιχη ΚΥΑ στις 13.10.2014, ο λογαριασμός της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΕΣΕΑ) είχε χρηματοδοτήσει και μέρος του ελλείμματος του Φορέα για το 2014 με το ίδιο ποσό.

Το έγγραφο του κ. Στρατούλη διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει 12 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου, ζητώντας να ενημερωθούν για τις επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει, πάντως, στο έγγραφό του ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας σκοπός του λογαριασμού της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης είναι η κάλυψη ελλειμμάτων Φορέων και Κλάδων Επικουρικής Σύνταξης, καθώς και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων έως 31.12.2018.

Μετά την 1.1.2019 τα ποσά της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων μεταφέρονται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και αποτελούν έσοδό του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγρια κακοποίηση ταύρων σε ροντέο


Εικόνες- ντροπή που προκαλούν σοκ- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Ταύροι ξέπνοοι και εξαντλημένοι, υποφέρουν από αφυδάτωση και βγάζουν αφρούς από το στόμα ενώ τους χτυπούν με ηλεκτροφόρο σύρμα. Όλα αυτά τα υπέροχα καταγράφηκαν σε βίντεο σε ροντέο κοντά στο Νιου Τζέρζι στις ΗΠΑ.

Την κάμερα κρατά ο Stuart Chaifetz, ερευνητής για την οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων Showing Animals Respect & Kindness (SHARK).

«Αυτό που προκαλεί μεγάλη έκπληξη ήταν το πόσο ανοιχτά γινόταν όλη αυτή η κακοποίηση», δήλωσε ο Chaifetz, «ο ένας ταύρος που κατέρρευσε στην αρένα έδειχνε πως δεν άντεχε άλλο. Ένας άνδρας έπινε μπύρα ενώ χτυπούσε με ηλεκτροφόρο εργαλείο έναν άλλο ταύρο, είναι τρελό».

Ο Chaifetz παρέδωσε το βίντεο στις Αρχές της κομητείας καθώς εκείνοι ελέγχουν το DREAM Park που φιλοξενεί το ροντέο, απειλώντας να δράσουν κατά των κακοποιήσεων που κατέγραψε.

Η κομητεία δήλωσε άγνοια και εξετάζει την υπόθεση. «Έχουμε την πεποίθηση πως η διοικήτρια του DREAM Park Florence Ale θα εξετάσει τις καταγγελίες», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Εντωμεταξύ το DREAM Park ανέστειλε τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί με το Rancho San Isidro, που διοικεί το ροντέο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

  


Διαβάστε περισσότερα...

«Καθετί έξω από το μυστήριο του γάμου είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή»


Αντίθετος με το σύμφωνο συμβίωσης ο Ιερώνυμος.

Δεν αναγνωρίζει το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί Μυστήριο μέγα για την Εκκλησία μας. Καθετί έξω από το Μυστήριο αυτό είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο η πολιτιστική ανάπτυξη της Ελευσίνας


Πρόσκληση συνεργασίας προς το δήμο της πόλης έκανε ο Νίκος Ξυδάκης.

Η συνολική ανάδειξη μνημείων διαφορετικών ιστορικών περιόδων, από το Ιερό της Δήμητρας, τη Ρωμαϊκή Γέφυρα και το υδραγωγείο έως τους μεταβυζαντινούς ναΐσκους, αλλά και ο προγραμματισμός ευρύτερων δράσεων, όπως η διαδρομή Κεραμεικού - Ελευσίνας, που συνδυάζει το οικολογικό με το αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ήταν μεταξύ των προτάσεων που έκανε η δημοτική αρχή της Ελευσίνας στον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Ξυδάκης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας, απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας με σκοπό την κατάρτιση ενός κεντρικού σχεδίου για την πολιτιστική ανάπτυξη της Ελευσίνας.

Συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, την Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Καλλιόπη Παπαγγελή και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου, ο αναπληρωτής υπουργός περιηγήθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και κατέγραψε τις ανάγκες συντήρησης του μουσείου. Άκουσε κατόπιν τις προτάσεις της δημοτικής αρχής της Ελευσίνας, η οποία έχει θέσει υποψηφιότητα και για την ανακήρυξή της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Προτάσεις που σχετίζονται με τις δυνατότητες οικονομικής στήριξης των Αισχυλείων, αξιοποίησης εγκαταλειμμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων για τη μεταφορά του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

«Η πόλη τα τελευταία χρόνια διεκδικεί τον εαυτό της και το μέλλον της. Τα Αισχύλεια έχουν δημιουργήσει παράδοση. Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου δεν πρέπει να είναι το τέλος, αλλά η αρχή», παρατήρησε ο υπουργός. Και συνέχισε: «Πρέπει να έχουμε μια συνολική θεώρηση, που θα επιτρέψει ώστε η πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης να αποτελέσει μοχλό της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής. Μπορούμε να συνεργαστούμε στη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου, που θα προβλέπει όχι μόνο την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων βιομηχανικών κτιρίων, αλλά και την ανάπτυξη του παράκτιου μετώπου και τη δημιουργία αλληλοτροφοδοτούμενων δραστηριοτήτων. Τη δημιουργία, δηλαδή, ενός ευρύτερου και προπαντός βιώσιμου πολιτιστικού κέντρου, όχι μόνο για την Ελευσίνα, αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Πολλές από τις απαιτούμενες δράσεις είναι δυνατό να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ που θα συζητηθεί τους επόμενους μήνες».

Την επόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού θα συναντηθεί εκ νέου με τον Δήμαρχο Ελευσίνας και τους συνεργάτες του προκειμένου να εξειδικεύσουν τον προγραμματισμό του κεντρικού σχεδίου πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Π. Παυλόπουλος τίμησε εκπαιδευτικούς στις ακριτικές περιοχές


Απονομή των «Βραβείων Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές» έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε 15εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα βραβεία έχει θεσπίσει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για το έτος 2014-2015.





Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη την Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, για το έργο της γενικότερα, αλλά και για την πρωτοβουλία την οποία παίρνει να βραβεύσει δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές.

«Στην εποχή μας, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ο δάσκαλος αποκτά και πάλι το νόημά του» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Ζούμε σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με τη σχέση ανθρώπου και οικονομίας. Γνωρίζετε ότι η δυτικού τύπου Δημοκρατία, η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και ο πολιτισμός της δύσης και ιδίως ο ευρωπαϊκός που κατάγεται από τον ελληνικό πολιτισμό, προϋποθέτουν ότι το οικονομικό σύστημα υπάρχει για να ενισχύει τον άνθρωπο, ώστε να γίνει σεβαστή η αξία του και να απελευθερωθεί ο άνθρωπος για να δείξει την προσωπικότητά του σύμφωνα με τις δυνατότητές του».



Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «δεν έχει νόημα η οικονομία και η ανάπτυξη αν δεν υπηρετούν τον άνθρωπο» και παρατήρησε ότι «Τα τελευταία χρόνια, σε παγκόσμια κλίμακα, μέσα από στρεβλώσεις που έχουν παρατηρηθεί και μέσα από την αλόγιστη και χωρίς φρένο κυριαρχία των αγορών, το οικονομικό επικρατεί του θεσμικού και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις τείνει να συνθλίψει τον άνθρωπο, ιδίως στα πρώτα του χρόνια, όταν πρέπει να διαμορφωθεί η προσωπικότητά του και όταν πρέπει να γίνει σεβαστή η αξία του».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος « Εκεί είναι ο ρόλος του δασκάλου. Να διαμορφώσει ψυχές, να διαμορφώσει προσωπικότητες, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντισταθούν και να δείξουν τις αξίες εκείνες που εμείς ως Έλληνες υπηρετήσαμε και οφείλουμε να υπηρετήσουμε μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο».



Μάλιστα, υπογράμμισε « Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλαμβάνω, άσχετα εάν κάποιοι θεωρούν ότι είναι μια εμμονική αντίληψη, η Ελλάδα θα πορευθεί στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη. Και μαζί με τους άλλους λαούς θα αγωνιστεί ώστε η Ευρώπη να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε, όπως οραματίστηκαν οι ιδρυτές της».

Τέλος, απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς ανέφερε «ο ρόλος σας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι κυρίαρχος, αν και ξέρω τις δυσκολίες μέσα στις οποίες εργάζεστε, αλλά να είστε υπερήφανοι γιατί η αποστολή σας μέσα από αυτές τις δυσκολίες είναι καθοριστική για τον Λαό και το Έθνος».



Σε επιστολή της προς τον ΠτΔ η βραβευθείσα εκπαιδευτικός, Κυριακή Αμαραντίδου, ευχαριστεί τον Προκόπη Παυλόπουλο γιατί «με την εμβληματική και βαρύνουσα παρουσία σας δίνετε όχι μόνο αίγλη, και λαμπρότητα στην τελετή αυτή, αλλά και μια ουσιαστική διάσταση ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και ότι η Ελληνική Πολιτεία ενδιαφέρεται και για τους πιο μακρινούς πολίτες του κράτους αυτού».



Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, καθώς και μέλη της ελληνικής επιτροπής της UNESCO.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστοδουλοπούλου: Αιτήσεις ιθαγένειας για 100.000 μετανάστες


«Συνολικά 40.000 πρόσφυγες θα διαμοιραστούν στις χώρες της Ευρώπης».

Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ιθαγένειας, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

«Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας, υπολογίζοντας ποιοι έχουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα και ποιοι έχουν παιδιά που φοιτούν ακόμα στα σχολεία και δεν έχουν υπερβεί το 23ο έτος της ηλικίας τους, υπολογίσαμε ότι είναι κοντά στις 100.000. Καλό είναι να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις αιτήσεις από αυτούς που έχουν τελειώσει την εκπαίδευση και μετά να πάμε στα μωρά», ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ιδίως στα νησιά του Αιγαίου, σημείωσε πως οι πρόσφυγες από τη Συρία αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν. « ...Έχασαν τα πάντα και αποφάσισαν έτσι πως με όσα χρήματα τους απέμειναν, θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να το λύσει μόνη της, είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και έχουμε κάνει μία καλή και εντατική δουλειά προς την Ευρώπη. Αυτό είναι το επιχείρημα που πιέζουμε την Ευρώπη και νομίζω ότι επειδή Δευτέρα-Τρίτη έχουμε τη σύνοδο των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Εμείς ζητάμε αναλογική κατανομή, να διαχυθούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι όλοι αυτοί δικής μας "ιδιοκτησίας", η θέση της χώρας μας είναι τέτοια που αποτελεί είσοδο για την Ευρώπη, πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι δεν θέλουν να μείνουν εδώ…» τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου. «Η Ευρώπη έχει πάρει την απόφαση, 40.000 πρόσφυγες που έχουν μπει από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο και εδώ και στην Ιταλία, θα διαμοιραστούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με μία κλείδα κατανομής που έχει αποφασίσει η Επιτροπή, με βάση το ΑΕΠ κάθε χώρας, την αγορά εργασίας της κ.τλ. Αυτό ονομάζεται μετεγκατάσταση, relocation και υποτίθεται ότι θα ληφθούν αυτές οι αποφάσεις στις 15 και 16 Ιουνίου» συμπλήρωσε η υπουργός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο διοικητής του ελληνικού νοσοκομείου που συγκλόνισε την ιταλική κοινή γνώμη


Βίντεο-συνέντευξη με τον διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρο Γιάνναρο, αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου»

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δηλώνει στη συνέντευξη ο διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει», προσθέτει.

«Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος, αναφερόμενος στα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης, και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη».

«Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» υπογραμμίζει, τέλος, στην συγκινητική του μαρτυρία, ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Instagram αλλάζει... πρόσωπο


Η «φτωχή» ιστοσελίδα του Instagram αποκτά νέο αέρα και ανανεώνεται χάρη στον ανασχεδιασμό της εταιρείας.

Με μεγαλύτερες φωτογραφίες και πιο μίνιμαλ περιβάλλον η νέα μορφή αρχίζει να εμφανίζεται στους περισσότερους χρήστες.

Στο προφίλ κάθε χρήστη εμφανίζονται τρεις φωτογραφίες σε κάθε σειρά σε αρκετά μεγαλύτερα thumbs σε σύγκριση με τα παλιότερα. Επιπλέον, στο newsfeed του χρήστη οι φωτογραφίες θα εμφανίζονται όπως και στα κινητά.

Στο επάνω μέρος έχει απομακρυνθεί το κολάζ και έχουν παραμείνει μόνο οι πληροφορίες του χρήστη.

Η μόνη διαφορά από το κινητό είναι πως δεν γίνεται να ανεβάσεις φωτογραφία μέσω της ιστοσελίδας.

Σκοπός της εταιρείας με αυτές τις αλλαγές είναι να αυξήσει την επισκεψιμότητα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται ο διάλογος για την διαχείριση αποβλήτων


Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεχιστεί ο διάλογος στις τοπικές κοινωνίες της χώρας για τη διαχείριση αποβλήτων, προκειμένου να εξειδικευτούν τα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης, καθώς και αυτά των Τοπικών Δημοτικών Σχεδίων Αποκεντρωμένης Διαχείρισης που πρέπει να συνταχθούν εντός 5 μηνών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η άμεση έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων είναι κατεπείγουσα υποχρέωση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί προϋπόθεση χρηματοδότησης των σχετικών έργων υποδομών και δράσεων στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, οι έως τώρα παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί για τον ΕΣΔΑ θα συμβάλουν στην υπέρβαση της σημερινής δυσμενούς κατάστασης και στην επιτυχία ενός σχεδιασμού με φιλοδοξίες, που προσβλέπει προς μια οικονομία και μια κοινωνία με μηδενικά απόβλητα, μια κοινωνία που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους.

Αν και η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για τον ΕΣΔΑ δεν μπορεί να παραταθεί τυπικά, από το Υπουργείο επισημαίνεται ότι αυτό δεν εμποδίζει τη συνέχιση του διαλόγου κατά την διαδικασία διαμόρφωσης του συνόλου των νομοθετικών, διοικητικών και θεσμικών ρυθμίσεων, που σε εφαρμογή του ΕΣΔΑ πρέπει να υιοθετηθούν.

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, το Υπουργείο όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να κλείσει τον διάλογο για το νέο ΕΣΔΑ, αλλά αντίθετα, επειδή θεωρεί ότι η κοινωνική συναίνεση, παρέμβαση και δράση είναι ο καταλύτης της επιτυχίας του, ενώ προγραμματίζει διασκέψεις, ημερίδες και πολύμορφες ενημερωτικές πρωτοβουλίες, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο των Επαγγελματικών, Επιστημονικών και κοινωνικών, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες του Μπακού στην ΕΡΤ


Οι ευρωπαϊκοί αγώνες του Μπακού στην ΕΡΤ.
Περισσότερες από 100 ώρες συνολικού προγράμματος από τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα μεταδοθούν από τις συχνότητες της ΕΡΤ, προκειμένου οι τηλεθεατές να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους Έλληνες και ξένους αθλητές που φιλοξενούνται στο Μπακού.

Για 17 ημέρες, από την Παρασκευή 12 μέχρι την Κυριακή 28 Ιουνίου και από την τελετή έναρξης ως την ολοκλήρωση των αγώνων, οι φίλαθλοι αναμένεται να παρακολουθήσουν συναρπαστικές στιγμές από είκοσι διαφορετικά αθλήματα, δεκαέξι εκ των οποίων συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη νεοσύστατη ευρωπαϊκή διοργάνωση που ξεπερνά τις 6.000 συμμετοχές από 50 χώρες, η ελληνική εκπροσώπηση αριθμεί 137 αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσα στους οποίους Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου, Ευρώπης, αλλά και άλλοι σημαντικοί πρωταθλητές μας, όπως οι Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας, Βάσω Μιλλούση (ενόργανη), Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα (πινγκ πονγκ), Γιάννης Αρζουμανίδης (πάλη), Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία).

Η ΕΡΤ θα παρακολουθεί τις προσπάθειες των αθλητών καθημερινά, ώστε να εντάξει στο πολύωρο καθημερινό της πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερη δράση.

Το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουνίου, στις 11:35 είναι προγραμματισμένη μια πρόγευση των αγώνων με τον αγώνα πόλο γυναικών της εθνικής μας ομάδας απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. Την ίδια ημέρα, στις 19.00 θα μεταδοθεί η τελετή έναρξης, της οποίας καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Το πρόγραμμα μεταδόσεων από την ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

11:35-12:50 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ (Γ) «ΕΛΛΑΔΑ-Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ» (Ζ)

19:00-21:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (Z)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:00-20:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ (Ζ)

20:30-22:15 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΑΛΗ Ε/Ρ ΤΕΛΙΚΟΙ 59, 71, 80, 98κ. (Μ)

22:15-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ (Α) «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΕΛΛΑΔΑ» (M)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-01:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΟΛΟ ΠΡΟΚΡ. (Μ)

01:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ COMBO ΠΡΟΚΡ. (Μ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:20-19:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ (Γ) «ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ» (Ζ)

21:30-22:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΟΜΑΔΙΚΟ (Α) ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (Μ)

22:30-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΑΛΗ ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ 66-75-85-130κ. (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-01:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΚΑΡΑΤΕ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:20-19:40 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ (Α) «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ» (Ζ)

19:40-21:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΙ (Ζ)

21:30-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-01:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΕΛΙΚΟΣ (Μ)

01:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ (Μ)

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-20:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ (Γ) ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ (Ζ)

ΖΑΠΙΝΓΚ ΜΕ ΠΑΛΗ 63 ΚΙΛΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ζ)

20:00-21:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ (Α) Β΄ΦΑΣΗ (Μ)

21:00-22:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΟΛΟ ΤΕΛΙΚΟΣ (Μ)

22:00-23:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ COMBO ΤΕΛΙΚΟΣ (Μ)

23:00-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ- ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (Α) ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ (Μ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-19:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΕΛΙΚΟΙ (Α) 57-65-74-97 (Ζ ή LIVE DELAY)

19:30-20:50 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΑΝΔΡΩΝ (Ζ)

20:50-22:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Μ)

22:00-22:40 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

22:40-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ (Γ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΝΣΑΜΠΛ (Μ)

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-19:45 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΑΛΗ ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΝΔΡΩΝ 86-125κ. (Ζ) &

ΖΑΠΙΝΓΚ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΑΝΔΡΩΝ (Ζ)

19:45-22:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ Α/Γ (Μ)

22:30-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 1Μ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ Α/Γ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-19:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΝΔΡΩΝ (Ζ ή LIVE DELAY)

19:30-21:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ (Μ)

23:00-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 3Μ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΔΡΩΝ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-01:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Μ)

01:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ (Μ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

14:00-18:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ Α/Γ (Z)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

12:30-17:20 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ (Ζ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-19:15 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ (Μ, 21/06)

19:15-20:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΤΕΛΙΚΟΣ (Μ, 21/06)

20:30-22:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (Μ)

22:00-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΜΕΙΚΤΟ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-20:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

22:30-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 Α (Μ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-20:10 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

20:10-21:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

21:00-22:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΝΔΡΩΝ (Μ)

22:30-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΙΤΣ ΣΟΚΕΡ «ΙΣΠΑΝΙΑ –ΙΤΑΛΙΑ» (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 (Μ)

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-20:10 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

20:10-21:45 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ Α/Γ (Μ)

21:45-22:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

22:30-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 (Μ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:00-20:10 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

20:10-21:45 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ Α/Γ (Μ)

21:45-22:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

22:30-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:45-20:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

22:30-23:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

23:30-24:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ (Μ)

24:00-02:00 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΙ (Μ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

22:30-00:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ (Μ)

00:30-02:30 ΜΠΑΚΟΥ 2015 ΒΟΛΕΪ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ (Μ)


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι περιλαμβάνει το «μίνι» - φορολογικό νομοσχέδιο


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης το «μίνι» - φορολογικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο αυτό έχει ως στόχο να διορθώσει μέρος των αδικιών που υπάρχουν στους φορολογικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί και ισχύουν τα τελευταία χρόνια, όπως είχε τονίσει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

Το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο ρυθμίζει ζητήματα φορολόγησης περιστασιακά απασχολούμενων με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα, αγροτών και κατοίκων εξωτερικού ομογενών, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική φορολογική επιβάρυνση, που επέφερε ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο οποίος ψηφίστηκε το 2013, αλλά μετέθετε την εφαρμογή του για ένα χρόνο μετά και επομένως θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος για τα εισοδήματα του 2014.

Ειδικότερα οι προς ψήφιση διατάξεις προβλέπουν:

• Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης κατοίκων εξωτερικού.

Επαναφορά φορολογικού καθεστώτος προηγούμενου ΚΦΕ (ν.2238/1994) για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και αποτροπή άδικης φορολόγησης κατοίκων εξωτερικού, κυρίως χιλιάδων Ελλήνων ομογενών, με βάση τις τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης (π.χ. δευτερεύουσα κατοικία, ΕΙΧ κ.λπ.). επειδή π.χ. απέκτησαν εισόδημα από τόκους καταθέσεων στη χώρα μας ύψους 1 ευρώ. Αντιμετώπιση αθρόας εκροής κεφαλαίων από τη χώρα μας που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς.

• Τρόπος φορολόγησης προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίων.

Η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων του φορολογούμενου που έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (π.χ. τόκοι/μερίσματα/εκμίσθωση ακινήτων) ή/και υπεραξία κεφαλαίου (π.χ. μετοχές), φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών/συνταξιούχων (προσκόμιση αποδείξεων για απαλλαγή) και όχι με συντελεστή 26%+προκαταβολή επομένου έτους, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.

• Περιστασιακά/ευκαιριακά απασχολούμενοι.

Το εισόδημα (εκτός από κεφάλαιο/υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου/αγροτική δραστηριότητα) έως 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 αυτής της κατηγορίας (άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.) και εφόσον αυτοί δεν είναι επιτηδευματίες, δηλαδή δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών, αντιμετωπίζονται φορολογικά, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, ως εισόδημα από μισθούς-συντάξεις υπολογιζόμενου του ποσού της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ (προσκόμιση αποδείξεων) και χωρίς να βεβαιώνεται προκαταβολή επόμενου έτους.

• Iδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων.

Δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς ανιόντες/κατιόντες/συζύγους.

Επίσης εισάγονται ρυθμίσεις για τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ, με στόχο οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπιστούν ως τις ομοειδείς κοινοτικές και να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής με ίσους όρους στους διαγωνισμούς για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου(ΤΑΠ)και θεσπίζεται απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην ελληνική βιομηχανία, απαλλαγή που εφαρμόζεται ήδη από την πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο νομοσχέδιο επιλύεται νομοθετικά και το ζήτημα της απαλλαγής από φόρο δωρεάς των χρηματικών ποσών και τυχόν έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων που καταβάλλονται στις οικογένειες των προσώπων που επλήγησαν από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic, ενώ επαναπροσδιορίζονται με το σωστό πλέον τρόπο τα καθαρά εισοδήματα και ο αναλογών φόρος για τα πρατήρια καπνοβιομηχανικών προϊόντων, για τη χρήση 2004.

• Ρύθμιση σχετικά με συμβολαιογράφους και τη προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ

Η προβλεπόμενη από την τροποποιούμενη διάταξη ακυρότητα των συμβολαίων μεταβίβασης της κυριότητας ή δικαιωμάτων επί ακινήτων χωρίς την προσκόμιση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ είναι σοβαρή συνέπεια, η οποία πλήττει τις συναλλαγές και είναι δυσανάλογη προς τον επιδιωκόμενο σκοπό. Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξορθολογίζονται οι συνέπειες από τη μη προσκόμιση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ ή τις ελλείψεις ή σφάλματα του πιστοποιητικού αυτού. Για τον αυτό λόγο κρίνεται αναγκαία και η άρση της ακυρότητας των συμβολαίων που συνετάγησαν μέχρι την ισχύ του παρόντος νόμου, στα οποία έχει μεν επισυναφθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ αλλά έχουν διαπιστωθεί παραλείψεις ή σφάλματα ως προς τα στοιχεία του ακινήτου που αναφέρονται σε αυτό. Επιπλέον, εξορθολογίζονται και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα σε βάρος συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων κ.λπ. και καθορίζονται ανάλογα με την αξία του μεταβιβαζομένου ακινήτου ή δικαιώματος σε αυτό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ ο νόμος για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης


Η ΠΕΔΕ ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του υπ. Παιδείας ως αντισυνταγματική.

Στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 4327/2015) για την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 διευθυντές εκπαιδευτικοί προσέφυγαν στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι το νέο νομοθετικό, πλαίσιο είναι αντισυνταγματικό και ζητούν να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων. Επίσης, ζητούν να έχει την ίδια τύχη και η εγκύκλιος με την οποία παρέχονται διευκρινήσεις αναφορικά με την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων.

Όπως λένε πρέπει να κριθεί αντισυνταγματικός ο επίμαχος καθώς «είναι αντίθετος προς τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε ευπάθεια στο iCloud της Apple


Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή των κωδικών πρόσβασης.

Αποδεικτικά στοιχεία ότι μια ευπάθεια στην εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Apple για φορητές συσκευές θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης χρηστών στο iCloud, παρουσιάζει σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα ένας ερευνητής από την Πράγα, ο Γιαν Σούσεκ.

Στην έκθεσή του αναφέρει λεπτομερώς πώς θα μπορούσε να στείλει σε κάποιον ένα email με κώδικα HTML, ο οποίος μοιάζει με το αναδυόμενο παράθυρο του iCloud που ζητά τους κωδικούς του χρήστη. Στη συνέχεια ο Σούσεκ λαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει τον κωδικό πρόσβασης.

Η ευπάθεια αυτή επιτρέπει σε απομακρυσμένο HTML περιεχόμενο να ενσωματώνεται σε ένα email και να αντικαθιστά το κανονικό περιεχόμενο του μηνύματος. Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο Σούσεκ, στη συνέχεια ανέπτυξε έναν λειτουργικό συλλέκτη κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιώντας HTML και CSS.

Ο ερευνητής ανακάλυψε την ευπάθεια αυτή τον Ιανουάριο και ειδοποίησε την Apple. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν υπήρχε διορθωτικό για το συγκεκριμένο σφάλμα στην αναβάθμιση iOS 8.1.2 του λειτουργικού της Apple, «οπότε αποφάσισε να δημοσιεύσει τα στοιχεία της έρευνάς του».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό PC World, στελέχη της Apple δεν προέβησαν οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο.

Η Apple έχει λάβει ορισμένα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας του iCloud, μετά από καταγγελίες πολλών διασημοτήτων ότι οι λογαριασμοί τους είχαν παραβιαστεί το περασμένο έτος. Οι χάκερ είχαν μαντέψει τους κωδικούς πρόσβασης των διασημοτήτων, πιθανόν απαντώντας στην ερώτηση ασφαλείας που ζητά η Apple όταν κάποιος χρήστης ξεχάσει το password του.

Ο Σούσεκ πάντως προειδοποιεί ότι η εταιρεία θα πρέπει να αναπτύξει διορθωτικό για την ευπάθεια αυτή, προκειμένου να αποφευχθεί η κλοπή ακόμα περισσότερων κωδικών πρόσβασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περισσότεροι από 17.000 οι άστεγοι στην Αθήνα


Από αύριο αρχίζει η καταβολή μηνιαίου επιδόματος στέγασης σε 1073 άτομα.

Από αύριο ξεκινάει να δίνεται το μηνιαίο επίδομα στέγασης, που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ έως 220 ευρώ και, σε πρώτη φάση, αφορά μόνο 1073 άτομα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη.

Όπως είπε η κ. Φωτίου, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας,που πρέπει να γίνει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος, που συνεχώς γίνεται και πιο δραματικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη υπάρχει μισό εκατομμύριο πολιτών με κόκκινα δάνεια.

«Παρά την ηρωϊκή προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες, τα πράγματα δεν προχωράνε. Είναι απίστευτες οι ελλείψεις που υπάρχουν, είτε οικονομικές, είτε σε επίπεδο δομών στα θέματα περίθαλψης», τόνισε η κ. Φωτίου.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Ακόμα, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει πλήρης και ακριβής εικόνα, ποιοι θα επωφεληθούν από αυτούς που έκαναν αιτήσεις μέχρι τις 30 Μαΐου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία και ζήτησαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κα Φωτίου, έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις και, όπως τόνισε, «το τραγικό είναι πως τα 140.000 άτομα ζητούν ρεύμα, ενώ 297.00 ζητούν σίτιση».

«Επιδότηση στέγης ζήτησαν 90.000 άτομα. Ωστόσο, θα δοθεί ένα επίδομα ενοικίου που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ - 220 ευρώ μηνιαίως σε 30.000 οικογένειες, δηλαδή μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων θα είναι δυνατό σε πρώτη φάση να καλυφθεί», σημείωσε.

Ακόμα η κα Φωτίου επεσήμανε ότι επιταχύνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ με κονδύλια ύψους 135 εκατ. ευρώ και αφορά τη σίτιση, ενώ έχουν δοθεί οι κάρτες ασφάλισης σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες ώστε να έχουν άμεσα πρόσβαση στο σύστημα υγείας και παράλληλα εξετάζεται και η κάρτα διαδρομών για ανέργους.

Μέσα στα σχέδια του υπουργείου, όπως ανέφερε, είναι και η αξιοποίηση 240 κτιρίων που είναι αυτή τη στιγμή αναξιοποίητα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα, διερευνά το νομικό πλαίσιο ώστε να ανταποκριθεί στις οικειοθελείς προσφορές που γίνονται από πολίτες που θέλουν να παραχωρήσουν είτε σπίτια είτε πολυκατοικίες για την κάλυψη των αναγκών των αστέγων.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για «άθλιους της σημερινής Ελλάδας, με νεοάστεγους να κοιμούνται στους δρόμους με μια κουβέρτα», και τόνισε ότι «η εικόνα αυτή είναι εικόνα απόλυτης εξαθλίωσης». Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής, για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου για τη χώρα προβλήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς 30μηνου


Ερώτηση βουλευτή της ΝΔ για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

Με την παράθεση της νομοθεσίας που διέπει τους διορισμούς εκπαιδευτικών οι οποίοι είχαν συμπληρώσει στις 30.6.2008 30 μήνες προϋπηρεσίας, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιόγιακα με θέμα εφαρμογή των νόμων που προβλέπουν απορρόφηση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που στις 30.6.2008 συμπλήρωσαν 30 μήνες προϋπηρεσίας.

Ο κ. Γιόγιακας απηύθυνε γραπτώς τρεις ερωτήσεις προς τον υπουργό Παιδείας.

1. Πόσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που είχαν ενταχθεί στις προβλέψεις του νόμου 3637/2008 (άρθρο 5, παρ.1) έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα;

2. Πόσοι εκπαιδευτικοί που είχαν ενταχθεί στις προβλέψεις των νόμων 3637/2008 (άρθρο 5. Παρ.1) και 3848/2010 (άρθρο 9) παραμένουν εκτός της επετηρίδας και δεν έχει εφαρμοστεί στην περίπτωσή τους η νομοθεσία;

3. Πότε θα ολοκληρωθεί η ένταξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 80110/Δ1/22-05-2014, όπως αναφέρεται παραπάνω η μεταβατική περίοδος παρατάθηκε ως και το σχολικό έτος 2014-15, που σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται;

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στη γραπτή του απάντηση αναφέρεται μεταξύ των άλλων στις διατάξεις του άρθρου 9 «Μεταβατικές διατάξεις» παρ.1,8 και 9 του Ν3848/2010 που σε συνδυασμό με το άρθρο 36 του Ν.4301/2014 ορίζουν:

«1. Κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011-12, οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γίνονται σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε 40% από την κατά την παράγραφο 2 ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.

2. Μέχρι και το σχολικό έτος 2015-16 όσοι εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν την 30η Ιουνίου του 2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, διορίζονται επιπλέον … κατά σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία. Ο αριθμός των διοριζομένων ανά σχολικό έτος και κατά κλάδο και ειδικότητα καθορίζεται με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταργούνται οι επιπλέον επιβαρύνσεις για εξετάσεις υψηλής καινοτομίας


Υπουργική απόφαση από Κουρουμπλή.

Τέλος στην επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων για τις διαγνωστικές εξετάσεις «υψηλής καινοτομίας» βάζει με υπουργική του απόφαση ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Με την απόφαση καταργήθηκε το εδάφιο 22 του άρθρου 3 απόφασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, στο οποίο αναφερόταν ότι: «δύναται να επιτρέπεται να εισπραχθούν για περιπτώσεις εξετάσεων υψηλής καινοτομίας επιπλέον συμμετοχές από τους ασφαλισμένους, όπως ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες, ψηφιοποιημένες μαστογραφίες».

Το εν λόγω εδάφιο, εκτιμά το υπουργείο Υγείας, ήταν «με σαφή περιθώρια διασταλτικής ερμηνείας, η οποία κατέληγε (ανάλογα με τον πάροχο) στην επιβάρυνση του ασφαλισμένου πέρα από την καθορισμένη νόμιμη συμμετοχή».

Με την νέα απόφαση δεν προκαλείται πλέον επιπρόσθετη επιβάρυνση στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις υψηλής καινοτομίας (όπως ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες, ψηφιοποιημένες μαστογραφίες), ενώ, οπως τονίζεται από το υπουργείο Υγείας, η «συμμετοχή» του ασφαλισμένου στις παρακλινικές εξετάσεις είναι σαφώς προσδιορισμένη και καθορίζεται στο 15% της αξίας του Κρατικού Τιμολογίου ή της εκάστοτε ασφαλιστικής τιμής της εξέτασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ όλο το προηγούμενο διάστημα γινόταν αποδέκτης πολλών καταγγελιών και παραπόνων ασφαλισμένων, που αφορούσαν την επιβολή επιπρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης από τους ιδιώτες παρόχους για διαγνωστικές εξετάσεις «υψηλής καινοτομίας».

Όπως προκύπτει από αυτές, οι ιδιώτες πάροχοι απαιτούσαν με αυθαίρετο τρόπο την επιπρόσθετη αυτή οικονομική επιβάρυνση, χωρίς να καθορίζεται από καμία κανονιστική πράξη το ύψος της ανά είδος εξέτασης υψηλής καινοτομίας. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ, σε «εφαρμογή» του σχετικού εδαφίου της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης, αναγκάζονταν να καταβάλλουν συμμετοχή που υπερέβαινε την αποζημίωση της εξέτασης με βάση το Κρατικό Τιμολόγιο (για παράδειγμα στην εξέταση της μαστογραφίας καλούνταν να καταβάλλουν ποσά 10-50 ευρώ για ψηφιοποιημένη μαστογραφία και 40-120 ευρώ για ψηφιακή μαστογραφία, ποσά που υπερβαίνουν την κοστολόγηση της εξέτασης με βάση το Κρατικό Τιμολόγιο (8,01 ευρώ)).

Πλέον και με τη νέα απόφαση του Υπουργού Υγείας δεν προβλέπεται επιπρόσθετη συμμετοχή του ασφαλισμένου ως ίσχυε μέχρι πρότινος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...