Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Μάρδας: Οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουνίου είναι καλυμμένοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, διαβεβαιώνοντας πως οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιουνίου θα καλυφθούν κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας δήλωσε πως «Τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε και τώρα το δεκαπενθήμερο που έχουμε κάποιους μισθούς και στο τέλος του μήνα».

Ερωτηθείς για την απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις, ο κ.Μάρδας είπε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει ακόμα σχηματίσει εικόνα του κόστους που θα έχει για τον προϋπολογισμό η ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας περικοπών στις συντάξεις.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε πως είναι πάγια αρχή να εφαρμόζονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας, ωστόσο επιδιώκεται η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας. «Επεξεργαζόμαστε κάποιες λύσεις, έτσι ώστε το κόστος της λύσης το οποίο θα βρεθεί να είναι τέτοιο, ώστε να μπορέσει να το σηκώσει ο προϋπολογισμός της χώρας.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων χρειάζονται προσεκτική μελέτη, διότι σε ορισμένα σημεία αφήνουν κάποια κενά. Οπότε, σύμφωνα με αυτά τα οποία βλέπουμε και με την ακρίβεια των όσων γράφονται, διαμορφώνονται οι πολιτικές, έχοντας υπόψη τους περιορισμούς και τα δεδομένα του προϋπολογισμού.

Για την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ δεν έχουμε ακόμα εικόνα του κόστους», ανέφερε ο κ.Μάρδας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.