Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Θέμα ημερών η ύλη των πανελλαδικών του 2016

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εισηγήσεις για διατήρηση της περσινής ύλης για πολλά μαθήματα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ύλη των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων του σχολικού έτους 2015-2016 σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Παιδείας στο newsbeast.gr. Μέχρι στιγμής έχουν γνωστοποιηθεί οι τίτλοι των σχολικών βιβλίων που θα έχουν οι μαθητές της Γ Λυκείου όπως και τα προγράμματα σπουδών των μαθημάτων για τα οποία σημειώνουμε ότι δεν ταυτίζονται με την εξεταστέα ύλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχουν εισηγήσεις για την ύλη που θέλουν να αφαιρούνται από τα Μαθηματικά Θετικής και Οικονομίας – Πληροφορικής το κεφάλαιο των Μιγαδικών καθώς και η Συνάρτηση – Ολοκλήρωμα.

Για τα υπόλοιπα μαθήματα όπως είναι τα Αρχαία, η Ιστορία Κατεύθυνσης, Ν. Γλώσσα, Φυσική, Βιολογία κ.α υπάρχουν εισηγήσεις για τη διατήρηση της περσινής ύλης.

Όσον αφορά τα μαθήματα των Λατινικών και της Χημείας Κατεύθυνσης έχουν ήδη ανακοινωθεί τα Προγράμματα Σπουδών ενώ έχει γίνει γνωστό ότι για τα Λατινικά θα υπάρχουν δυο σχολικά βιβλία που στην ουσία είναι τα βιβλία των Λατινικών της Β' Λυκείου του 2013-14 και της Γ' Λυκείου του 2014-15.
Α' και Β' Λυκείου

Για την Α' και Β' Λυκείου όπως φαίνεται δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην ύλη. Τα ωρολόγια προγράμματα των δυο τάξεων είναι τα ίδια με τα περσινά όπως και τα βιβλία.

Αναμένουμε από το υπουργείο Παιδείας εντός των επόμενων ημερών τις ανακοινώσεις ώστε να γνωρίζουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί την ύλη ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασίας τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.