Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Δήλωση Ι. Βαρδακαστάνη προέδρου ΕΣΑμεΑ & EDF από τη Ν. Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 11.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1661

Όπως είναι γνωστό, αυτή την εβδομάδα βρίσκομαι στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, εκπροσωπώντας τα 80 εκ. Ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία στην 8η Σύνοδο της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Κρατών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Για αυτό τον λόγο και μόνο για αυτόν, δεν παρευρέθηκα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 10 Ιουνίου στη Ζάκυνθο.

Όμως παρακολουθώ με απέραντη θλίψη και οργή ταυτόχρονα τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και άλλων, σχετικά με την τύχη του ΚΔΑΠμεΑ στη Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζω ότι το ΚΔΑΠμεΑ χρηματοδοτείται μέχρι σήμερα και προγραμματίζεται να χρηματοδοτείται και στο μέλλον από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, με τη συμμετοχή και της χώρας.

Καθιστώ υπεύθυνους όλους αυτούς που έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε αυτό το σημείο και πρωτίστως τη δημοτική αρχή, αν υπάρξει επέμβαση των ευρωπαϊκών αρχών για αυτό το θέμα.

Η δημοτική αρχή, ανήμπορη και μοιραία, συμπεριφερόμενη ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, αδυνατεί να δώσει λύση στην υπόθεση του ΚΔΑΠμεΑ, η οποία, επισημαίνω, δεν είναι πια κτιριακού χαρακτήρα.

Έχει αποκτήσει κυρίως κοινωνικοπολιτική διάσταση. Η ενεργοποίηση από τη πλευρά της δημοτικής αρχής του κοινωνικού αυτοματισμού, εκθέτοντας κυρίως τους κατοίκους του Καλλιπάδου, αποτελεί όνειδος για την πολιτική και τη δημοτική ιστορία της Ζακύνθου.

Η συμπεριφορά από την άλλη του Σωματείου ΑμεΑ Ζακύνθου «οι Ποπολάροι» πηγάζει και εναρμονίζεται πλήρως με το δίκαιο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το Σύνταγμα της χώρας και τις επιταγές της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Εμείς ακούραστα και χωρίς να μετέχουμε στις διαμάχες των δημοτικών αρχόντων θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη λειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ, γιατί τις υπηρεσίες του τις έχουν ανάγκη δεκάδες άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στο νησί.
 Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.31 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.