Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Όλες οι εξελίξεις για την δολοφονία της 37χρονης μητέρας στην Κοζάνη


Κανένα στοιχείο για εμπλοκή του πεθερού της 37χρονης στη δολοφονία


Καμία εμπλοκή του πατέρα του 40χρονου δράστη στη δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου δεν φαίνεται να προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο πεθερός της άτυχης κοπέλας κρατείται από χθες το βράδυ στο Α.Τ. Κοζάνης με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς στην οικία του βρέθηκαν δυο κυνηγετικά οπλα, τα οποία και εξετάζονται.

Παράλληλα, υπάρχει και ο φόβος πιθανής βεντέτας, από συγγενείς της 37χρονης, με δεδομένες τις κάκιστες σχέσεις των δυο οικογενειών.

Να σημειωθεί πως στην οικία της οικογένειας (στην οποία διαμένουν άπαντες) βρέθηκε και επίσης εξετάζεται και ένα τσεκούρι, πιθανόν λόγω αγροτικών εργασιών.

--------

"Όταν βρήκαμε νεκρή την γυναίκα του ομολόγησε"


Το χρονικό της τραγικής υπόθεσης με την 37χρονη Ανθή παρουσίασε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου στη συνέντευξη Τύπου στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

Όπως είπε από την αρχή υπήρχαν υποψίες για το κοντινό της περιβάλλον, όμως η μαρτυρία ενός πλανόδιου ότι την είδε με μια σακούλα τρόφιμα άλλαξε την πορεία των ερευνών.

Όπως είπε, η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί διακριτικά τον σύζυγο.

«Τον φέραμε στην Ασφάλεια και έπεσε σε αντιφάσεις. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Ψάξαμε τα χωράφια και είδαμε ότι είχε οργώσει ένα χωράφι. Δεν υπήρχε λόγος να το φρεζάρει αυτή την εποχή το χωράφι. Με το που βρέθηκε το πτώμα μας είπε: «Παιδιά εγώ την στραγγάλισα και ας φάω ισόβια". Μπορεί να μην γλίτωσε η κοπέλα, αλλά για τη μνήμη της και για την κοινωνία βρήκαμε ποιος το έκανε».

Ο Ταξίαρχος είπε ότι το Σάββατο λογομάχησαν και ο 40χρονος σύζυγος την έπνιξε, καθώς η ίδια ήθελε να πάρει τα παιδιά και να φύγει. Μάλιστα είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν συνεργοί στην υπόθεση, ενώ το θύμα είχε αμυχές στο πρόσωπο και σημάδια ότι έφερε αντίσταση.





--------

Κάταγμα στο κρανίο της 37χρονης έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση


Τις δύσκολες, δραματικές ώρες που πέρασε η μητέρα τριών μικρών παιδιών, Ανθή, στα χέρια του συζύγου της, πριν αυτός την πνίξει και τη θάψει στο χωράφι του, αποκαλύπτει η νεκροψία - νεκροτομή.

Σύμφωνα με το Kozanimedia ο θάνατος της 37χρονης Ανθής, από το Βελβεντό, οφείλεται σε πνιγμονή, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής.

Εντοπίστηκε και κάταγμα στο κρανίο,πιθανότατα λόγω χτυπήματος από τον σύζυγό της και δράστη της δολοφονίας. Επίσης εντοπίστηκαν και εκχυμώσεις κοντά στα μάτια της 37χρονης, επίσης πιθανότατα λόγω χτυπημάτων.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου, κατά την παρουσίαση που έκανε, ανέφερε ότι ο σύζυγος, που ομολόγησε, την έπνιξε με τα χέρια του μετά από έντονο καβγά.

--------

Η στιγμή της εξόδου του φονιά από το δικαστήριο


Δείτε την αποχώρηση του συζυγοκτόνου από τα δικαστήρια της Κοζάνης. Ο 40χρονος, που δολοφόνησε με φρικτό τρόπο την 37χρονη σύζυγο του, μεταφέρεται με όχημα της αστυνομίας το οποίο συνοδεύουν άλλα δύο αυτοκίνητα.



--------

Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο συζυγοκτόνος


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 40χρονος δράστης του φρικτού εγκλήματος του Βελβεντού Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στο αυτοκίνητο του συζυγοκτόνου βρέθηκε ένα τσεκούρι.

Η υπεράσπιση του 40χρονου ζήτησε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο στον Ανακριτή.





--------

Αφέθηκε ελεύθερος ο πεθερός της 37χρονης


Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου, ο πεθερός της 37χρονης, ο οποίος είχε συλληφθεί, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δύο παλιές κυνηγετικές καραμπίνες, που δεν είχαν την απαιτούμενη νόμιμη άδεια, αφέθηκε ελεύθερος. «Ορίστηκε δικάσιμος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης και ήδη αφέθηκε ελεύθερος», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του 40χρονου.



--------

Τι αποκαλύπτουν οι χειριστές εκσκαφέων για τον συζυγοκτόνο


Οι χειριστές εκσκαφέων από τους οποίους ζήτησε ο συζυγοκτόνος να μετακινήσουν τις πέτρες από το χωράφι που βρέθηκε το πτώμα της Ανθής, μίλησαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

Ο ένας χειριστής ανέφερε ότι ο δράστης του είπε την περασμένη άνοιξη να μετακινήσει τις πέτρες από το χωράφι του αλλά τελικά δεν πήγε.

Ο δεύτερος χειριστής τόνισε ότι πριν από δύο μήνες περίπου του το ζήτησε γιατί τον εμπόδιζαν.

Δείτε το βίντεο απο το Ε



--------

Το συγκλονιστικό μήνυμα φίλης της 37χρονης στο Facebook

Από την στιγμή που βρέθηκε η σορός της 37χρονης σε χωράφι του συζυγοκτόνου, ο τοίχος της στο Facebook έχει γεμίσει από δεκάδες συγκινητικά μηνύματα ανθρώπων που τη γνώριζαν. Ένα που ξεχωρίζει είναι αυτό μιας φίλης της, η οποία ανέβασε το τραγούδι «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου» του Ορφέα Περίδη με το ακόλουθο σχόλιο:



--------

Τι γράφει στο Facebook o ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 37χρονης


Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 37χρονης, Αναστάσιος Θεοδωρίδης, αναφέρεται στην αίτια του θανάτου της Ανθής Λινάρδου.



--------

Προμελετημένο το έγκλημα ισχυρίζεται η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης


«Είμαστε βέβαιοι για το ότι πρόκειται για ένα σκηνοθετημένο έγκλημα» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης Ανθής.

«Η ζωή τους μαζί ήταν δύσκολη. Η Ανθή εδώ και καιρό έλεγε ότι θέλει να χωρίσει. Ο άνδρας της το γνώριζε, ήξερε ότι θα έφευγε η Ανθή, δεν ήταν κάτι που έμαθε την ημέρα εκείνη. Είχε όλο το χρόνο να το σκηνοθετήσει» πρόσθεσε η δικηγόρος.

Δείτε το βίντεο του ALPHA



--------

Το ξέσπασμα της μητέρα της 37χρονης - "Είναι τέρας" λέει για τον συζυγοκτόνο


Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε η μητέρα της 37χρονης Ανθής, που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του άνδρα της, εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, πως ο γαμπρός της «ήταν προκλητικός και επιθετικός» και πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο.

Επίσης, η μητέρα του θύματος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η κόρη της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: " Tην είχε χτυπήσει πίσω στο κεφάλι, δυνατό χτύπημα, μάλλον έπεσε αναίσθητη και μετά την έπνιξε ή στο στρώμα ή σε μαξιλάρι".

Ερωτώμενη αν έχει μιλήσει στον συζυγοκτόνο μετά την εξομολόγηση της απεχθούς του πράξης, η γυναίκα απάντησε αρνητικά. «Τι να πω στο τέρας; Το τέρας να δω;» είπε εξοργισμένη.

Όσον αφορά στα εγγόνια της, η γυναίκα ανέφερε πως βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με το δικηγόρο της οικογένειας προκειμένου να διεκδικήσει η ίδια την επιμέλειά τους.

Δείτε εδώ όσα αποκάλυψε η μητέρα του θύματος:




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλιστικό: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις


Γιατροί και οδοντίατροι ζητούν να αποσυρθεί το ασφαλιστικό


Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και οδοντίατροι ζητούν την απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, αναφέροντας ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των επιστημονικών φορέων και στην κοινή πορεία προς το υπουργείο Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Επίσης, την αντίθεσή τους εκφράζουν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά, (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που καλούν τα μέλη του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Σήμερα, σε συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, επανέλαβε, ότι το προσχέδιο για το ασφαλιστικό, έτσι όπως έχει παρουσιαστεί, «αποτελματώνει κάθε ατομική δραστηριότητα και οδηγεί τον ιατρικό κόσμο σε υπαλληλοποίηση, σε μετανάστευση και τους στερεί τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών και άλλων υποχρεώσεων τους.» Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ συνεδριάζει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες.

Το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, απορρίπτει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), που καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών φορέων, αναφέροντας ότι «η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο, συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)».

Απόσυρση του προσχεδίου ζητούν και οι οδοντίατροι, τονίζοντας ότι «αποσκοπεί στην εξόντωση των επαγγελματιών επιστημόνων οι οποίοι μετατρέπονται σε είλωτες του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, υποχρεούμενοι να καταβάλλουν εξωπραγματικές εισφορές και φόρους που φτάνουν και στο 65% του καθαρού εισοδήματος τους».

«Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση τη ληστρική υφαρπαγή οποιουδήποτε ύψους εισφορών με ανταπόδοση μετά από 40 χρόνια, ποσού μικρότερου από το μισό των δοθέντων εισφορών, σε σύνταξη», αναφέρει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, ενώ την έντονη δυσαρέσκεια του, εκφράζει και ο κλάδος των ελεύθερων επαγγελματιών φυσικοθεραπευτών.

----------

Το ΔΝΤ απέρριψε την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό


Ακολουθώντας μυστικά και κατά πόδας την περιοδεία Τσακαλώτου στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο Πολ Τόμσεν μετέφερε την απόρριψη των θέσεων της Αθήνας για το ασφαλιστικό από το ΔΝΤ, ενώ εκδήλωσε την απαισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

H παρουσία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μόνο τυχαία δεν ήταν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, ο κ. Τόμσεν πήρε την απόφαση να ακολουθήσει βήμα-βήμα την ευρωπαϊκή περιοδεία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Έκλεισε ραντεβού και συναντήθηκε – ή θα συναντηθεί- με ευρωπαίους εταίρους τους οποίους συνάντησε πρώτος ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ,ανάμεσά τους και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Bloomberg: Συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ «ψήνεται» στο Νταβός

Ο Πολ Τόμσεν θα εκπροσωπήσει το ΔΝΤ στο σημερινό Eurogroup ενώ υπολογίζεται ότι θα παραμείνει επί ευρωπαϊκού εδάφους μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, σκοπός των επισκέψεων Τόμσεν είναι να ενημερώσει μεταξύ άλλων τους ευρωπαίους εταίρους ότι το Ταμείο απορρίπτει τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Η διαφωνία αυτή είναι κομβικής σημασίας γιατί αποτελεί την ραχοκοκαλιά της πρώτης αξιολόγησης την οποία ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ δίνει μηδενικές πιθανότητες ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

Οι τεχνοκράτες του Ταμείου, μεταξύ άλλων, θεωρούν ότι η αύξηση των εισφορών των εργοδοτών θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ επιμένουν ότι θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό ύψους 2-3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2016.

Ενδεικτικό της αρνητικής στάσης του ΔΝΤ στο ζήτημα του ασφαλιστικού είναι και το γεγονός ότι τελικά η επικεφαλής του Ελληνικού προγράμματος Ντέλια Βελκουλέσκου δεν θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά θα αφιχθούν μόνο τα τεχνικά κλιμάκια και κάποια στιγμή αργότερα, ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, θα ακολουθήσει και η ίδια.

Μέχρι σήμερα το ΔΝΤ κρατούσε μια διπλωματική σιγή ιχθύος για τα ασφαλιστικό, απέφευγε να απαντήσει και σε δημοσιεύματα και σε φημολογίες γύρω από την τελική του στάση . Αυτό σχετίζεται άμεσα και με τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν στο εσωτερικό του ΔΝΤ για το αν θα συμμετέχει σ’ ένα τρίτο πρόγραμμα κάτι το οποίο θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τεχνοκράτες του Ταμείου, αν θα έπαιρναν εκείνοι την απόφαση, θα τάσσονταν κατά της συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η απόφαση είναι πολιτική καθώς αν το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον (σσ: προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η χθεσινή συνομιλία Λιού-Τσακαλώτου) επιμείνουν και πιέσουν τότε αυτό θα επηρεάσει την στάση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

----------

Παρατάθηκε η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

Μέχρι και 22 Ιανουαρίου.

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους έως την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας συνεδρίασε μετά το τέλος της πορείας που

πραγματοποίησαν οι δικηγόροι και άλλοι επιστημονικοί σύλλογοι κατά του επίμαχου νομοσχεδίου. Οι δικηγόροι οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα τους από την περασμένη Τρίτη θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ως την προσεχή Παρασκευή όποτε και θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Τα μέλη της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «επισφράγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. ασφαλιστικό σύστημα». Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι δικηγόροι :

«Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε και ζητεί να εκκινήσει καλόπιστα, νέος διάλογος από μηδενική βάση στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων».

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια αποφάσισε:

α. Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, με αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών.

β. Την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας(22-1-2016), προκειμένου να αξιολογηθούν τυχόν μεσολαβούσες εξελίξεις και να ληφθεί απόφαση σχετικά με την συνέχιση της αποχής.

----------

Υπ. Εργασίας: Ασφαλιστικές εισφορές με βάση το πραγματικό εισόδημα


Τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το πραγματικό εισόδημα, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωσή του.

Το σημερινό σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους ασφαλισμένους -ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους- (μετά το 1993) – αναφέρει το υπουργείο- βασίζεται σε ασφαλιστικές κλάσεις οι οποίες ανεβαίνουν ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Πρόκειται για ένα ανελαστικό σύστημα γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στα χρόνια ασφάλισης χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη το πραγματικό εισόδημα και την εισφοροδοτική ικανότητα του ασφαλισμένου.

Επαγγελματίες χωρίς εργασία και εισόδημα υποχρεούνται σήμερα να πληρώνουν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και να υφίστανται υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση για πολλά χρόνια χωρίς να υπάρχει αντιστοίχηση με την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

Η πρόταση της κυβέρνησης για σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το πραγματικό εισόδημα (μετά την αφαίρεση των δαπανών) ανταποκρίνεται στην θεραπεία της παραπάνω αδικίας και υπήρξε πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στις γενικές αρχές για την ισονομία και δικαιοσύνη στο χώρο του ασφαλιστικού αλλά και στην ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία στους νέους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, εξασφαλίζοντας βέβαια την τήρηση αυτού που αποτελεί την ουσία των κανόνων για το νέο ασφαλιστικό, δηλαδή δίκαιους κανόνες, λύση για όλους με αναδιανομή και προστασία υπέρ των πιο αδύναμων κατηγοριών.

Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών η συγκρότηση επιτροπής από εμπειρογνώμονες που θα ορίσουν οι ανωτέρω φορείς υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και με συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομικών. Η Επιτροπή αυτή θα εξειδικεύσει την πρότασή μας προκειμένου να τεθούν ανώτατα όρια στην επιβάρυνση με βάση το άθροισμα των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα άδικα αποτελέσματα.

----------

Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν αύξηση εισφορών άνω του 13% εκτιμά ο Πετρόπουλος


Την εκτίμηση ότι η επιβάρυνση των αγροτών από εισφορές με το νέο Ασφαλιστικό θα είναι πολύ μικρότερη από τα όσα «λέγονται και γράφονται» εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος από το βήμα της Βουλής.

«Δεν θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών, δηλαδή δεν θα συμβεί να έχουμε μία δήμευση της αγροτικής περιουσίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν μια επιβάρυνση άνω του 13% σε σχέση με ό, τι καταβάλουν σήμερα» επεσήμανε ο κ. Πετρόπουλος.

Τόνισε ότι από την άλλη πλευρά, περίπου 1 εκατ. αγρότες θα καταβάλουν εισφορές σε χαμηλή κλίμακα.

Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη των αγροτών, ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος δεν κατοχύρωνε τη βασική σύνταξη.

«Εμείς προωθούμε μία εθνική σύνταξη για όλους, ένα εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν» συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης και έκδοσης εργοσήμου που αφορούν στην απασχόληση των εργατών γης, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι με το νέο σύστημα η δαπάνη του εργόσημου θα εκπίπτει από τα έσοδα του αγρότη, ώστε ο αγρότης να έχει κίνητρο, είτε απασχολεί Έλληνες, είτε ξένους εργάτες γης.

«Έχουμε τεράστια απώλεια εσόδων από τους Έλληνες που δουλεύουν και δεν έχουν κλήρο ή έχουν κλήρο και συμπληρώνουν το εισόδημά τους με απασχόληση στο κτήμα του συναδέλφου, του διπλανού αγρότη, και οι οποίοι δεν παίρνουν ασφαλιστικό ημερομίσθιο», κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας.

----------

Πότε θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό


Την αισιοδοξία του ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί χωρίς δυσκολία, εξέφρασε σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΟΣΑ.

«Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου, περίπτωση να μην είναι συμπαγής η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ελπίζουμε αντιθέτως να έχουμε και διεύρυνσή της», δήλωσε ο υπουργός.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατή η πρόβλεψή του να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία έως το τέλος Ιανουαρίου.

«Δεν προλαβαίνουμε για το τέλος του Γενάρη» εξήγησε, «γιατί θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση, δεν μπορεί να μπει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο όπως το ασφαλιστικό. Σκοπεύουμε να το καταθέσουμε μέσα στο Γενάρη, ώστε η ψηφοφορία να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου», τόνισε.

Στο ερώτημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εάν έχει ήδη κάποιες αντιδράσεις από τους θεσμούς για το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει και εάν θα συζητηθεί σήμερα στο Eurogroup, ο υπουργός απάντησε:

«Στο Eurogroup δεν θα γίνει σήμερα συζήτηση για το ασφαλιστικό, γιατί δεν έχει γίνει ακόμα διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Μπορεί ενδεχομένως να γίνει μια γενική αναφορά. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση από τους θεσμούς, για τις πάνω από τις 170 σελίδες που τους στείλαμε. Είναι η πρώτη φορά, που αυτοί έχουν να μεταφράζουν και όχι εμείς, όπως γινόταν μέχρι τώρα, που ερχόντουσαν έτοιμα από τις Βρυξέλλες τα σχέδια για τη νομοθέτηση. Το ασφαλιστικό είναι μια εθνική μεταρρύθμιση, την έχουμε θέση υπόψη των θεσμών για να έχουμε μια συζήτηση μαζί τους. Ελπίζουμε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι καλόπιστη, αλλά έχουμε εκ των προτέρων πει, ότι υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που εμείς θεωρούμε ότι είναι έξω από το τραπέζι όπως είναι η μείωση των κύριων συντάξεων».

Σε άλλη παρατήρηση, ότι από διαρροές τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες που έχουν δει το νομοσχέδιο, ακούγονται σχόλια για «πολυπλοκότητα» στην απονομή συντάξεων και ότι δεν διαφαίνεται η «επί μακρόν βιωσιμότητα», ο κ. Κατρούγκαλος αντέκρουσε λέγοντας ότι συμβαίνει το «ακριβώς αντίθετο». Εξήγησε:

«Στο παρελθόν ορισμένες ενοποιήσεις, αρκετές από τις οποίες είχαν ενθαρρύνει και οι δανειστές μας, ήταν εικονικές. Δηλαδή έμπαιναν τα ταμεία στο ΙΚΑ, αλλά κρατούσαν τους δικούς τους κανόνες υπολογισμού της σύνταξης. Έτσι σήμερα το ΙΚΑ δίνει τις συντάξεις με 930 διαφορετικούς τρόπους. Εμείς αντίθετα προτείνουμε έναν και μόνο τρόπο υπολογισμού για όλους. Δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς, που σημαίνει μεγάλη απλοποίηση. Και ανάμεσα σε όλα τα άλλα καλά, έχουμε ισονομία, ισότητα και συντάξεις που θα βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα».

Απορρίπτοντας κάθε έννοια «πολυπλοκότητας» ο υπουργός πρόσθεσε:

«Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όλοι δίνουν για τη σύνταξή τους το 20% επί του πραγματικού τους εισοδήματος. Οι μισθωτοί στο μισθό τους, όλοι οι άλλοι στο πραγματικό τους εισόδημα.

Η σύνταξη βγαίνει με τρία απλά στοιχεία: το μέσο εισόδημα του καθενός, είτε μισθωτού είτε ελεύθερου επαγγελματία, τα χρόνια ασφάλισης και ένα συντελεστή αναπλήρωσης που θα είναι κοινός για όλους. Για πρώτη φορά λοιπόν ανάλογα με τις εισφορές που θα έχουμε δώσει και με τη δουλειά μας, θα έχουμε όλοι σύνταξη με τον ίδιο τρόπο.

Επιπλέον, για να βοηθήσουμε αυτούς που είναι πολύ καιρό έξω από την αγορά εργασίας, μακροχρόνια άνεργοι, ή με διακεκομμένο εργασιακό ιστορικό, προβλέπουμε και το νέο θεσμό της εθνικής σύνταξης. Θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και όχι από τις εισφορές και θα δίνει σε όλους τους συνταξιούχους μια σύνταξη βάσης, που θα είναι τέτοια ώστε να προστατεύει από τη φτώχεια, γιατί υπολογίζεται ακριβώς όπως υπολογίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη φτώχεια στο 60% του διάμεσου εισοδήματος».

«Επομένως η μεταρρύθμισή μας αποτελεί μια σημαντική τομή. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα έχουμε μια και μόνη ταχύτητα συνταξιούχων και μάλιστα με συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέληξε ο υπουργός.

Σχετικά με τη μελλοντική συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε:

«Εμείς θεωρούμε ότι σε ιδανικές συνθήκες οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να αποφασίζουν για την Ευρώπη. Από εκεί και μετά δεν θέτουμε ζήτημα παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, θα το αποφασίσει το ίδιο».

Στην ερώτηση εάν εκπροσωπώντας μια αριστερή κυβέρνηση μετά την έγκριση του νομοσχεδίου του, θα μπορεί να κοιτάξει με ικανοποίηση στα μάτια τον ελληνικό λαό, ο υπουργός απάντησε :

«Απολύτως έτσι. Είναι μια αριστερή μεταρρύθμιση, γιατί βασίζεται σε δυο βασικές αρχές της Αριστεράς: την ισότητα - ίδιοι κανόνες για όλους- και την κοινωνική δικαιοσύνη -γιατί είμαστε μεροληπτικοί υπέρ των αδύναμων, όπως ήταν πάντα η Αριστερά. Άλλωστε οι προσαρμογές που κάνουμε, η αναγκαστική δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση δηλαδή του συνταξιοδοτικού κόστους γίνεται ακριβώς για να δώσουμε ελπίδα στις συντάξεις, για να κρατήσουμε ζωντανό το συνταξιοδοτικό σύστημα. Είμαι πράγματι περήφανος για αυτή τη μεταρρύθμιση» κατέληξε ο Γ. Κατρούγκαλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikonomia.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιαπωνική εταιρεία φτιάχνει κούκλες του σεξ με τη μορφή παιδιών!


Ο ιδιοκτήτης λέει πως έτσι προστατεύει τα παιδιά από σεξουαλικές επιθέσεις.

Ιαπωνική εταιρεία κατασκευάζει κούκλες του σεξ που θυμίζουν παιδιά, υποστηρίζοντας πως αποτρέπει τους παιδόφιλους από το να προσεγγίσουν πραγματικά παιδιά.

Εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία ο Shin Takagi έχει στείλει σε πελάτες της σε όλο τον κόσμο ανατομικά ώριμες κούκλες που μοιάζουν με παιδιά έως και πέντε ετών!

Σε συνέντευξή του ο άνδρας περιγράφει πώς έστησε την ιαπωνική εταιρεία Trottla λόγω της δικής του έλξης προς τα παιδιά και την πεποίθησή του πως θα πρέπει να προστατεύονται.

«Πρέπει να δεχθούμε πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αλλάξουμε τα φετίχ κάποιου», τονίζει ο Takagi. «Βοηθάω τους ανθρώπους να εκφράσουν τις επιθυμίες τους, νόμιμα και ηθικά. Δεν αξίζει να ζεις αν πρέπει να ζεις με καταπιεσμένες επιθυμίες».

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Independent, υπάρχουν «θεραπείες» για την παιδοφιλία, όπως η γνωσιακή- συμπεριφορική θεραπεία και ο χημικός ευνουχισμός, μαζί με άλλες παρεμβάσεις που έχουν στόχο να πιέσουν τέτοιες τάσεις.

Ωστόσο, μετά- ανάλυση από τη Mayo Clinic διαπίστωσε πως οι χειρισμοί αυτοί «δεν αλλάζουν τον βασικό σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδόφιλου προς τα παιδιά».

Ο Takagi πιστεύει πως οι κούκλες που φτιάχνει- και στέλνει κυρίως σε «άνδρες που ζουν μόνοι»- σώζουν τα παιδιά από ενδεχόμενη σεξουαλική κακοποίηση. «Συχνά λαμβάνω επιστολές από αγοραστές. Μου γράφουν: χάρη στις κούκλες σου, συγκρατούμαι από το να διαπράξω ένα έγκλημα. Έχω τέτοιες δηλώσεις από γιατρούς, δασκάλους, ακόμα και celebrities», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Michael Seto, ψυχολόγο και σεξολόγο του Πανεπιστημίου του Τορόντο, υπάρχουν δύο διαφορετικοί «τύπο» παιδόφιλων. «Για ορισμένους παιδόφιλους, η πρόσβαση σε τεχνητή παιδική πορνογραφία ή παιδικές κούκλες του σεξ μπορεί να είναι ασφαλής διέξοδος για τις σεξουαλικές ορέξεις τους, μειώνοντας την πιθανότητα να αναζητήσουν παιδική πορνογραφία ή σεξ με πραγματικά παιδιά. Για άλλους, αυτά τα υποκατάστατα είναι πιθανό μόνο να επιδεινώσουν την αίσθηση ματαίωσης που τους διακατέχει».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» για προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας


Θα επωφεληθούν 27 χώρες εντός και εκτός Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σειρά προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών που βρίσκονται εκατέρωθεν των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα προγράμματα αυτά από τα οποία θα επωφεληθούν 27 χώρες εντός και εκτός ΕΕ -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- θα χρηματοδοτήσουν έργα που αφορούν κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την καταπολέμηση της φτώχειας, την εκπαίδευση και τη διαχείριση των συνόρων.

«Η διασυνοριακή συνεργασία έχει καθοριστική σημασία για την αποφυγή της δημιουργίας νέων διαχωριστικών γραμμών», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, τονίζοντας ότι αυτή η νέα χρηματοδότηση θα συμβάλει περαιτέρω σε μια «πιο ολοκληρωμένη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη στις γειτονικές παραμεθόριες περιοχές, καθώς και σε μια αρμονικότερη εδαφική συνεργασία κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Από την πλευρά της η Eπίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε πως «τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας αποτελούν απτά παραδείγματα, του πώς η ΕΕ βοηθά τους πολίτες να αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικό πνεύμα αλληλεγγύης και ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των τοπικών οικονομιών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, τα κονδύλια θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Γειτονίας (ΕΜΓ), ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε έργα που στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, έτσι ώστε να μειωθούν οι διαφορές στο βιοτικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν τα κοινά προβλήματα των περιοχών αυτών.

Οι συμφωνίες χρηματοδότησης μεταξύ των χωρών εταίρων και της ΕΕ θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2016, ενώ οι επιχορηγήσεις θα διατεθούν μέσω προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του 2016 ή στις αρχές του 2017.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα δίκη για τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου


Στο εδώλιο θα καθίσουν 36 άτομα.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν και πάλι 36 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε σήμερα δεκτή την αίτηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που είχε προτείνει να αναιρεθεί η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Εφετείου.

Οι αρεοπαγίτες, έκριναν ότι η επίμαχη εφετειακή απόφαση «δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία και για το λόγο αυτό την αναίρεσαν».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των 36 προσώπων είναι επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές, ακόμα και εφοπλιστές που φέρονταν να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις «μετοχές-φούσκες» του 1999 και αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη - Πυροβόλησαν ληστές και ξέχασαν να το αναφέρουν


Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς που υπηρετούν σε Τμήματα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης πέρασαν συνάδελφοι τους από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από ενημέρωση των αστυνομικών αρχών, ότι χθες το απόγευμα, μεταφέρθηκε σε κλινική της Θεσσαλονίκης άτομο, τραυματισμένο από βολίδα πυροβόλου όπλου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για έναν 32χρονο, ο οποίος από κοινού με τους δύο συνεργούς του, επιχείρησαν, να διαπράξουν κλοπή από όχημα, σε χώρο στάθμευσης σουπερ μάρκετ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι δύο αστυνομικοί, που εκτελούσαν περιπολία, μετά από σήμα του Κέντρου έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τα παραπάνω άτομα, τα οποία στην προσπάθεια τους να διαφύγουν με όχημα επιχείρησαν να χτυπήσουν τους αστυνομικούς.

Ο 28χρονος αστυνομικός πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του οχήματος, χωρίς να αντιληφθεί την κατάληξη της βολίδας, η οποία έπληξε τον 32χρονο, ενώ περαιτέρω οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το περιστατικό του πυροβολισμού.

Επιπλέον από τους «αδιάφθορους» συνελήφθη ο 32χρονος και ένας από τους δύο συνεργούς του ενώ ο τρίτος αναζητείται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο για τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. με το... μήνα - Πόσο θα πληρώνεις για τέλη τριμήνου


Ράλι... έκανε το 2015 η αγορά του αυτοκινήτου δίνοντας «ανάσα» και στα έσοδα του Δημοσίου. Πέρυσι κυκλοφόρησαν 116.168 νέα αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα του εξωτερικού) έναντι 102.359 το 2014, με τα καινούργια οχήματα να ανέρχονται σε 81.471 (αύξηση 7%), στοιχείο που αποτυπώνεται και στα τέλη κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα αυτοκίνητα που προμηθεύτηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 ήταν κατά 100.578 περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Συνολικά πληρώθηκαν τέλη κυκλοφορίας του 2016 για 5.412.900 οχήματα έναντι 5.312.900 οχημάτων που είχαν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Στα ταμεία του Δημοσίου εισέρρευσαν συνολικά 1,071 δισ. ευρώ από την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας, ποσό που είναι αυξημένο κατά 8,283 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας που είχαν καταβληθεί για το έτος 2015.

Τα έσοδα που θα είχε εισπράξει το Δημόσιο θα ήταν περισσότερα αν μέχρι την περασμένη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου που έληξε η προθεσμία δεν είχαν τεθεί σε ακινησία 114.000 αυτοκίνητα κυρίως μεγάλου κυβισμού, καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να πληρώσουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και για να γλιτώσουν από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες.

Τέλη κυκλοφορίας με το τρίμηνο

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη που προωθεί στη Βουλή σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων από ένα μήνα έως τρεις μήνες με καταβολή των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο διάστημα.

Πέρυσι αν κάποιος είχε καταθέσει πινακίδες, μπορούσε στη διάρκεια του έτους να τις πάρει πίσω καταβάλλοντας τόσα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, όσοι οι μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Με το νέο σύστημα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ 2.500 κυβικών το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004, και κατέθεσε στο τέλος Δεκεμβρίου στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, θα μπορεί να τις πάρει πίσω, για παράδειγμα, μόνο για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καταβάλλοντας 210 ευρώ (αντί για 840 ευρώ σε ετήσια βάση).

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η νομοθετική πρωτοβουλία για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 αποδείχθηκε θετική για τους πολίτες και τα δημόσια έσοδα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τέλη κυκλοφορίας του 2016 προμηθεύτηκαν επιπλέον 100.578 οχήματα και εισπράχθηκαν επιπλέον 8,283 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως τα οχήματα που προμηθεύτηκαν τέλη κυκλοφορίας για το 2015 σε σχέση με το προηγούμενο έτος ήταν κατά 59.874 λιγότερα και υπήρξε μείωση στα έσοδα του Δημοσίου κατά 17,227 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsonly.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναικεία επιχειρηματικότητα και παγκόσμια ανάπτυξη


Τι αναφέρει μελέτη που πραγματοποίησε η ICAP.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει επιτύχει αξιόλογη παρουσία στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, όπως επισημαίνεται σε μελέτη που πραγματοποίησε η ICAP. Ως εκ τούτου, τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, προσπαθούν να ενθαρρύνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, μέσω διαφόρων σχεδίων, κινήτρων και μέτρων προώθησης. Ωστόσο, οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν τη μειοψηφία επί του συνόλου των επιχειρηματιών.

Η διεύθυνση οικονομικών ερευνών και κλαδικών μελετών της ICAP, παρουσιάζει βασικά διαρθρωτικά στοιχεία και οικονομικά μεγέθη για τις τρεις παρακάτω ομάδες-εταιρειών:

- Σύνολο εταιρειών: Αφορά 23.968 επιχειρήσεις όλων των κλάδων, που έχουν αντληθεί από τη βάση δεδομένων της ICAP Group και έχουν διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2014.

- Εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες: Περιλαμβάνονται 5.049 εταιρείες του παραπάνω συνόλου, οι οποίες διοικούνται από Γυναίκες (Διευθύνουσα Σύμβουλος, Γενική Διευθύντρια ή Διαχειρίστρια).

- Top 500 LWiB: Αφορά στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες βάσει του συνολικού κύκλου εργασιών τους το 2014 (που προέκυψαν από το δείγμα των 5.049 εταιρειών), οι οποίες διοικούνται από γυναίκες και παρουσιάζονται αναλυτικά στην έκδοση Leading Women in Business-2015.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα, στο συνολικό δείγμα (23.968) το ποσοστό των επιχειρήσεων που διευθύνονται από γυναίκες-ανώτατα στελέχη ανέρχονται σε 21,07% (5.049 εταιρείες). Στην αντίστοιχη περυσινή έκδοση που πραγματοποιήθηκε το 2014 (σε δείγμα 23,4 χιλ. εταιρειών) το ποσοστό των εταιρειών που διευθύνονταν από γυναίκες κυμαινόταν σε 19,6%. Παρατηρείται δηλαδή μικρή αύξηση της διείσδυσης των γυναικών στις υψηλόβαθμες θέσεις της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής κατά το τελευταίο έτος. Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών που διευθύνονται από γυναίκες διαχρονικά εντοπίζεται σε πολύ μικρές ή τις μικρές επιχειρήσεις. Παρατηρείται ότι όσο αυξάνει το μέγεθος των εταιρειών (βάσει ετήσιου κύκλου εργασιών και προσωπικού) τόσο περισσότερο μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής των εταιρειών που διοικούνται από γυναίκες.

Σε σχετικές δηλώσεις της η Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών Μελετών της ICAP Group ανέφερε: «Οι επιδόσεις των ελληνικών εταιρειών που διευθύνονται από γυναίκες ανώτατα στελέχη είναι εμφανώς καλύτερες σε σύγκριση με το σύνολο των εταιρειών, με κύριο χαρακτηριστικό την εντυπωσιακή βελτίωση της κερδοφορίας τους, το 2014/13. Ασφαλώς, η διείσδυση των γυναικών στις ανώτατες βαθμίδες διοίκησης των ελληνικών επιχειρήσεων υστερεί ακόμα σημαντικά σε σχέση με τους άνδρες. Σε αυτές τις συνθήκες οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την είσοδο των γυναικών σε θέσεις που σχετίζονται με τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την πορεία των επιχειρήσεων στη χώρα μας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα αστυνομικός έσωσε εγκαταλελειμμένο βρέφος θηλάζοντάς το


Η μητέρα του το εγκατέλειψε στο δάσος λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Η Luisa Fernanda Urrea είναι αστυνομικός στην πόλη La Marina της Κολομβίας αλλά είναι και νέα μητέρα. Όταν κάτοικοι κάλεσαν τις αρχές σε απομακρυσμένο μέρος μέσα σε δάσος, όπου είχαν εντοπίσει εγκαταλελειμμένο νεογέννητο, η νεαρή γυναίκα συνδύασε και τις δύο αυτές ιδιότητές της.

Το νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις μερικών ωρών, δεν είχε τραφεί καθόλου. Περιμένοντας τους εκπαιδευμένους νοσηλευτές και το ασθενοφόρο η νεαρή αστυνομικός θήλασε το βρέφος, ανταποκρινόμενη στην πείνα του αλλά και προστατεύοντάς το από την υποθερμία, όπως είπαν οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

«Είμαι νέα μητέρα που θηλάζει και αναγνώρισα την ανάγκη αυτού του νεογέννητου κοριτσιού για γάλα. Νομίζω κάθε γυναίκα θα είχε προσφέρει το γάλα της σε μια αντίστοιχη περίσταση», δήλωσε η ίδια.

Η 59χρονη Εdinora Jimenez περιέγραψε τη στιγμή που βρήκε το βρέφος. «Μάζευα πορτοκάλια όταν άκουσα το κλάμα του. Αρχικά νόμιζα πως ήταν γατάκι που έκλαιγε αλλά μετά πλησίασα και είδα πως ήταν ένα κοριτσάκι».

Το μωρό μετρούσε μόλις μερικές ώρες ζωής και έφερε ακόμα τμήμα του ομφάλιου λώρου.

«Το κοριτσάκι είχε μερικές γρατζουνιές και εμφάνιζε υποθερμία. Δέχθηκε όμως γρήγορα φροντίδα και πλέον είναι καλά», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας.

Στα χέρια των αρμοδίων υπηρεσιών, του κολομβιανού Ινστιτούτου Οικογένειας, το κοριτσάκι αναζητεί πια μια οικογένεια.

Η αστυνομία και οι υγειονομικές υπηρεσίες αναζητούν τη βιολογική μητέρα του που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κατηγορίες ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κύμα γρίπης σαρώνει την Ελλάδα - Τι φοβίζει τους επιστήμονες


Σε περίοδο επιτήρησης για τη εποχική γρίπη, η οποία ευθύνεται μέχρι στιγμής για τρεις θανάτους και 31 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς παρατηρούν φέτος την εμφάνιση του στελέχους Η1Ν1 της γρίπης σε νεότερους ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, τρεις άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της γρίπης στις 27 - 12 - 2015, στις 09 - 01 - 2016 και στις 11 - 01 - 2016. Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 35 ετών που κατέληξε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" στην Αθήνα και για άλλους δύο ασθενείς ηλικίας άνω των 70 ετών, με επιβεβαιωμένη γρίπη, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" της Αθήνας.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολόγιας Σωτήρης Τσιόδρας, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες φέτος, είναι το γεγονός ότι από τους 22 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται με επιπλοκές της γρίπης στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, αρκετοί είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών και έχουν προσβληθεί από το στέλεχος του ιού Η1Ν1. Όπως επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας, το στέλεχος του ιού έχει γίνει πιο επιθετικό για αυτό πλήττει συχνότερα και νέους ανθρώπους.

"Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή βαριά γρίπη θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στο γιατρό τους και να πάρουν αντιικά φάρμακα. Όσοι έχουν ηπιότερα συμπτώματα γρίπης καλό θα είναι να κάτσουν σπίτι τους, για να μην κολλήσουν και τους υπολοίπους", είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιόδρας. Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ο ιός Η3Ν2 (που εντοπίστηκε σε ασθενή με γρίπη στην Λάρισα) να είναι "μεταλλαγμένος", εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

"Το στέλεχος της εποχικής γρίπης Η3Ν2 που είχε εμφανιστεί από πέρυσι και για το οποίο δεν υπήρχε εμβολιαστική κάλυψη, καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό καλύπτει και το στέλεχος Η1Ν1". Όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσοι έχουν εμβολιαστεί φέτος με το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τους ανθρώπους που έχασαν μέχρι σήμερα τη ζωή τους από γρίπη στην Ελλάδα κανείς δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο ενώ από τους 31 που νοσηλεύτηκαν συνολικά σε ΜΕΘ μόνο δύο είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένουν σε επιφυλακή, παρατηρούν το φαινόμενο της εποχικής γρίπης που φαίνεται ότι άρχισε να τους απασχολεί πιο έντονα μετά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου και εκτιμούν ότι το κύμα της εποχικής γρίπης θα αρχίσει να κορυφώνεται από το τέλος του μήνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση


«Στην ανατροπή του καθεστώτος παθογένειας, αντιπαραγωγικότητας και πελατειακών σχέσεων που κυριάρχησε για δεκαετίες στο δημόσιο τομέα, με ευθύνη των κομμάτων του παραδοσιακού δικομματισμού», στοχεύει το νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή για τη Δημόσια Διοίκηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Βασικοί άξονες της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση είναι:

-Ο νέος τρόπος επιλογής ανώτερων στελεχών για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης μέσα από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

-Το νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού και δομών της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Δημοσίου.

-Το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με βάση αντικειμενικά προσόντα και μόνο.

«Θα πρέπει να υπογραμμιστεί η διαφορετική αντίληψη για τον Δημόσιο Τομέα που εισάγεται με την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση και που προωθεί την αξιοκρατία και την πλήρη αποκομματικοποίηση, και αυτό σε αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία», όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης:

«- Προώθησε ένα τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης, σχεδιασμένο για μαζικές απολύσεις και υπηρεσιακούς εκβιασμούς στο δημόσιο.

- Διαμοίρασε τις υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις με αναλογικά ποσοστά ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα, χωρίς καν να το κρύβει. (Το περίφημο 4-2-1)

- Ελάχιστες εβδομάδες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 προσπάθησε να καταστήσει πρακτικά αμετακίνητους τους διοικητές, που με καθαρά κομματικά κριτήρια είχε διορίσει σε δημόσιους οργανισμούς».

Το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να κυριαρχήσει στη διημερίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) που διοργανώνεται για τα 30 χρόνια λειτουργίας του με τίτλο «Δημόσια Διοίκηση, Δημοκρατική Διακυβέρνηση και Κοινωνική Αλληλεγγύη», στο αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ. Στη διημερίδα, θα απευθύνει ομιλία αύριο Πέμπτη στις 11:30 π.μ. ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τελειώνει η αγωνία για τις αιτήσεις μετεγγραφής φοιτητών


Το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα των αιτήσεων για μετεγγραφές σε τμήματα και σχολές των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής θα είναι διαθέσιμα μετά τις 17:00 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα δουν, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) με τα οποία υπέβαλαν την αίτησή τους, είτε μέσω σχετικού συνδέσμου που θα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Αθηνά Καστρινάκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πάπας προσευχήθηκε για τον Σουμάχερ


Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τον πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Πάπας προσευχήθηκε για τον Σουμάχερ

Τον Πάπα Φραγκίσκο επισκέφτηκε ο Ζαν Τοντ, πρόεδρος της FIA, πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της Ferrari και νυν ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Οδική Ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ.

«Τον ρώτησα αν ήθελε να πει μια προσευχή για αυτόν, και αυτός δέχθηκε με προθυμία» δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, στο ραδιόφωνο του Βατικανού.

«Ήταν μια ημέρα γεμάτη. Κυρίως, στην πραγματικότητα, ήρθαμε να μιλήσουμε για την οδική ασφάλεια και μπόρεσα να διακρίνω το θετικό τόνο της συζήτησής μας» πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μικρής Μελίνας


Εξέλιξη που προκαλεί ερωτηματικά στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το cretalive.gr.



Σύμφωνα με το cretalive.gr, η οικογένεια της Μελίνας, είχε ζητήσει η διενέργεια των ιστολογικών εξετάσεων να γίνει παρουσία της τεχνικής συμβούλου Ελπίδας Σπανουδάκη και των δικηγόρων της οικογένειας, Αντώνη Δαμανάκη και Γιώργου Κοκοσάλη, μαζί με δημόσιο ιατροδικαστή, προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε «σκιά». Ωστόσο, σύμφωνα με το cretalive.gr, τα δείγματα που είχαν ληφθεί εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Σχολή Αθηνών χωρίς να γνωρίζει κάτι η οικογένεια.

Η τεχνική σύμβουλος, Ελπίδα Σπανουδάκη πληροφορήθηκε την εξέλιξη αυτή, όταν θέλησε να πληροφορηθεί πότε θα γίνει η ιστολογική εξέταση. Ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, σύμφωνα με το cretalive.gr, απέστειλε φαξ στην Ιατροδικαστική Σχολή Αθηνών, σε μία προσπάθεια να «μπλοκαριστεί» η διαδικασία, αν δεν είναι παρούσα η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πέρασε" από τη Βουλή ο Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, στο σύνολό του και κατ' άρθρον, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την κύρωση του «Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη». Κατά του σχεδίου νόμου, τοποθετήθηκαν η Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Όπλο στα χέρια μας» χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής, την κύρωση του κοινωνικού χάρτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου.

Απαντώντας σε αιτιάσεις των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, η κ. Φωτίου ανέφερε, ότι στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και τον διεθνή συσχετισμό δύναμης, η Ελλάδα έχει ανάγκη συμμαχιών, και ανέφερε ως παράδειγμα ότι σε έξι περιπτώσεις που τέθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, η Επιτροπή έκρινε ότι το πρώτο μνημόνιο, ήταν αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομιμότητα και στον ευρωπαϊκό κοινωνικό Χάρτη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Χάρτης δεν έχει κυρωθεί εδώ και 20 χρόνια και εκτίμησε, ότι αποφεύγεται η κύρωσή του γιατί η σύγκρουση κεφαλαίου κι εργασίας, δημιουργεί συνθήκες οι οποίες είναι πλέον δυσμενέστερες για τον κόσμο της εργασίας και όλες οι κυβερνήσεις από το 1996 και μετά, εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Απαντώντας ειδικότερα στον Χρήστο Κατσώτη (ΚΚΕ), ο οποίος νωρίτερα είχε αναρωτηθεί εάν η αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης του άρθρου 6 συνιστά «απαγόρευση ή τη δυνατότητα επιβολής της ανταπεργίας εκ μέρους των εργοδοτών», η κ. Φωτίου είπε πως όσον αφορά ορισμένα από τα άρθρα της συνθήκης -και ειδικότερα εκείνα που αφορούν το δικαίωμα μονομερούς πρόσβασης στη διαιτησία σε περίπτωση αποτυχίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της ανταπεργίας των εργοδοτών- η Ελλάδα προχωρεί στην κύρωση με «επιφύλαξη», που σημαίνει ότι κατισχύει το εθνικό δίκαιο, το οποίο δίνει το δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, ενώ απαγορεύει το «lock out», εκ μέρους των εργοδοτών.

«Την τελευταία πενταετία η πολιτική αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κρατικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τις κυβερνήσεις που τις υπηρέτησαν, οδήγησαν την κοινωνία σε μια καταστροφή», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Δημήτριος Κουκούτσης και χαρακτήρισε την κύρωση του χάρτη «εμπαιγμό», από τη στιγμή κατά την οποία «ο Έλληνας εργαζόμενος δεν έχει τα δικαιώματα που αναφέρονται σε αυτόν».

Την εκτίμηση ότι «η αναγνώριση και η προστασία των δικαιωμάτων που αναφέρονται στον παρόντα Χάρτη έχουν μόνο διακηρυκτικό χαρακτήρα και αποτελούν ευχολόγιο χωρίς αντίκρισμα», έκανε στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος προσέθεσε ότι η πολιτική της ενίσχυσης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αποτελεί βασικό άξονα των αποφάσεων και των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταλόγισε επίσης στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη «συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ότι «αποφασίζουν και υλοποιούν πολιτικές που τσακίζουν στην κυριολεξία το σύνολο των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προχωράει η κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην Πάτρα


Δεν πρόκειται να υπάρξει όχληση διαμηνύει ο αντιδήμαρχος στους πολίτες που διαμαρτύρονται.

Τις αντιδράσεις κατοίκων του νοτίου διαμερίσματος της Πάτρας έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου να προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, μέσα στο χώρο του βιοτεχνικού πάρκου, που βρίσκεται κοντά στις παραγλαύκειες οδούς, οι οποίες ενώνουν την περιμετρική της Πάτρας με το νέο λιμάνι.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας δεκάδες κάτοικοι των νότιων συνοικιών.

«Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε στην κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, διότι είναι αίτημα πάρα πολλών πολιτών, οι οποίοι έχουν απελπιστεί, αφού οι εξαγγελίες άλλων δήμων της χώρας δεν υλοποιούνται», δήλωσε στο ΑΜΠΕ, αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων, ο Παύλος Στάμος είπε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία όχληση, διότι η κοντινότερη κατοικία απέχει 500 μέτρα από το βιοτεχνικό πάρκο, που είναι μία εγκατάσταση χαμηλής όχλησης».

Επίσης, πρόσθεσε, ότι το κέντρο αποτέφρωσης θα κατασκευαστεί σε μία έκταση 10 στρεμμάτων που βρίσκεται εντός δημοτικού οικοπέδου, όπου αρχικά είχε προβλεφθεί για κατασκευή βιολογικού καθαρισμού. Ακόμη ανέφερε ότι η νομοθεσία προβλέπει πράσινη ζώνη πέντε μέτρων και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να την κάνουμε μέχρι και 15 μέτρα και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει καμία όχληση προς τους κατοίκους.

Επίσης, είπε ότι δεν θα υπάρχει καμία ιδιαίτερη καμινάδα, αφού λειτουργούν κλίβανοι που έχουν ειδική καύση. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι αντιδρούν διότι όπως υποστηρίζουν «η περιοχή μας συνεχώς υποβαθμίζεται και θέλουν να μας μετατρέψουν σε πολίτες τρίτης κατηγορίας». Επίσης, δηλώνουν ότι είναι ιδιαιτέρα ενοχλημένοι με την στάση της δημοτικής αρχής, διότι όπως υποστηρίζουν, δεν τους ενημέρωσε έγκαιρα για τα σχέδια της περί της κατασκευής κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής υποστήριξαν ότι σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το βιοτεχνικό πάρκο βρίσκονται νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και κατοικίες. Επίσης, πρότειναν στη δημοτική αρχή να κατασκευάσει το κέντρο αποτέφρωσης στην βιομηχανική περιοχή της Πάτρας. Τελικά, η επιτροπή ποιότητας ζωής αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να εγκρίνει την πρόταση για την δημιουργία του κέντρου, η οποία στην συνέχεια θα εισαχθεί προς συζήτηση, σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικά με την κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, ο Παύλος Στάμος είπε ότι με βάση την μελέτη που έχει γίνει, το κόστος κατασκευής του έργου φθάνει περίπου τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά στη χρηματοδότηση, ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα αναζητηθούν πόροι από τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ πρόσθεσε ότι το κόστος μπορεί να αποσβεστεί μέσα σε περίπου 4 χρόνια, με βάση το κόστος για κάθε μια αποτέφρωση. Σήμερα, σύμφωνα με όσα είπε ο Παύλος Στάμος, μεταφέρονται από την Ελλάδα στην Βουλγαρία προς αποτέφρωση 3.000 σοροί. Εκεί, συνέχισε η κάθε αποτέφρωση κοστίζει περίπου 600 ευρώ, ενώ εμείς υπολογίζουμε ότι η κάθε καύση στο αποτεφρωτήριο, μπορεί να κοστίζει περίπου 400 ευρώ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνο προϊόν για την απώλεια βάρους


Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ενημέρωσαν τον ΕΟΦ.

Επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη, μπορεί να αποβεί το προϊόν Natureal, που προωθείται για την απώλεια βάρους, καθώς όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, περιέχει τη φαρμακευτική ουσία siboutramine χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία του.

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Εφίσταται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος επισημαίνει ότι η αγορά και χρήση προϊόντων από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...