Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Αλεξιάδης σε τράπεζες: Μειώστε τις χρεώσεις για τα POS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση του αναπληρωτή υπουργού σε ερώτηση στη Βουλή.

Συστάσεις στα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να μειώσουν τις χρεώσεις στα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) και το ύψος των προμηθειών που παρακρατούν από τις συναλλαγές, απηύθυνε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιαδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Βασίλη Κόκκαλη.

Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους, προκειμένου να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και την εισφοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, όχι για να αυξήσει τα κέρδη κάποιων, τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για εναρμόνιση της πολιτικής των τραπεζικών ιδρυμάτων και των ιδιωτικών εταιρειών πώλησης των «POS» με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και σημείωσε ότι θα απευθυνθεί ο ίδιος απευθείας στις διοικήσεις των τραπεζών, προκειμένου να επεκταθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε, επίσης, ότι θα θεσμοθετηθεί σύντομα διάταξη, η οποία θα προβλέπει την ύπαρξη ενός ακατάσχετου λογαριασμού, ανά επιχείρηση, για τις ηλεκτρονικές εισπράξεις και τις εισπράξεις μέσω καρτών.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία των εσόδων και τόνισε ότι αντίθετα με τα έτη 2013 και 2014, στα οποία υπήρξε υστέρηση δημοσίων εσόδων κατά 1,5 δισ. ευρώ, το 2015 δημιουργήθηκαν επιπλέον έσοδα 39 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας είπε ότι «αντίθετα με τα όσα προέβλεπαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης», ήταν «κατά το δυνατόν δικαιότερα», υπήρξαν επιπλέον έσοδα 8 εκατ. ευρώ, ενώ κυκλοφορούν 100.000 αυτοκίνητα περισσότερο από πέρυσι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.