Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Πρόγραμμα κατ’ οίκον βοήθειας σε ηλικιωμένους από το Γηροκομείο Ρεθύμνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, να νιώσουν την ανθρώπινη θαλπωρή και ουσιαστική φροντίδα.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την κατ΄ οίκον βοήθεια ηλικιωμένων ατόμων στηρίζει το Γηροκομείο Ρεθύμνου με στόχο άτομα της τρίτης ηλικίας, που δεν έχουν την απαραίτητη φροντίδα, να νιώσουν την ανθρώπινη θαλπωρή και ουσιαστική φροντίδα.

Για πάνω από 40 χρόνια, το Γηροκομείο Ρεθύμνου στηρίζει τα άτομα της τρίτης ηλικίας έχοντας κερδίσει την καταξίωση της τοπικής κοινωνίας. Η εφαρμογή για το σχέδιο της κατ΄ οίκον στήριξης, των ηλικιωμένων θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό αρχικά μέσα από εβδομαδιαίες επισκέψεις στα σπίτια όπου διαμένουν ηλικιωμένοι που χρήζουν βοήθειας. Σε πρώτη φάση η στόχευση των αρμοδίων εστιάζει στην εφαρμογή του προγράμματος εξυπηρέτησης ηλικιωμένων ατόμων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν πλήρως - και που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το γηροκομείο - με την κατ' οίκον παρουσία ενός νοσηλευτή και ενός κοινωνικού λειτουργού. Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του Γηροκομείου μοιάζει με το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, εν τούτοις, τόσο το προσωπικό του γηροκομείου όσο και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν υπηρεσίες σε πολλά επίπεδα όπως σε θέματα υγείας, εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών ή και απλά συντροφιάς, γεγονός που θα επιτρέψει όπως αναφέρουν από πλευράς της διοίκησης, την ανακούφιση γερόντων που ζουν μόνοι τους και μη αυτοεξυπηρετούμενων ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι σύντομα μετά και την ολοκλήρωση της επέκτασης ειδικής πτέρυγας του Γηροκομείου Ρεθύμνου, θα υπάρξει η δυνατότητα φιλοξενίας, μέριμνας και παροχής βοήθειας, σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.