Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Θερίζει» η ηπατίτιδα Ε στο Νότιο Σουδάν



Είκοσι έξι οι νεκροί.

Τουλάχιστον 1.050 Σουδανοί πρόσφυγες στο Νότιο Σουδάν έχουν προσβληθεί από Ηπατίτιδα Ε, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους και απειλεί αυτούς που συνεχίζουν να καταφθάνουν στους υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, περίπου 175.000 άνθρωποι έχουν ήδη καταφύγει στο Νότιο Σουδάν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στις πολιτείες του Μπλε Νείλου και του Νοτίου Κορντοφάν. Χιλιάδες ακόμα αναμένονται να φθάσουν στο Νότιο Σουδάν εντός των προσεχών εβδομάδων μετά τη λήξη της εποχής των βροχών.

«Μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι στους καταυλισμούς της πολιτείας του Άνω Νείλου», δήλωσε ο Έιντριαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στους πρόσφυγες εάν καταφθάσει νέο κύμα από τις πολιτείες του Νοτίου Κορντοφάν και του Μπλε Νείλου.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 26 από 16 που ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου. Ο ιός, ο οποίος μεταδίδεται μέσω μολυσμένης τροφής και νερού, προκαλεί βλάβες στο ήπαρ και μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Η Αρμοστεία απηύθυνε πρόσφατα επείγουσα έκκληση για να συγκεντρωθούν επιπλέον κεφάλαια ύψους 186 εκατ. δολαρίων για τις επιχειρήσεις αρωγής που διεξάγει στο Νότιο Σουδάν και έχει λάβει μόλις το 40% του ποσού.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσωπα πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών



Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο φωτογράφος Roman Sakovich για να παρουσιάσει τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό η χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Για να πετύχει τον σκοπό του δημιούργησε μια εντυπωσιακή συλλογή με γυναίκες και άντρες πριν και μετά τη χρήση των ναρκωτικών.














Διαβάστε περισσότερα...

Γιατροί αφαίρεσαν όγκο 21 κιλών από ασθενή


Η 71χρονη γυναίκα είχε παρατηρήσει ότι το στομάχι της μεγάλωνε συνέχεια.
Γερμανοί γιατροί αφαίρεσαν με επιτυχία έναν όγκο 21 κιλών από μια 71χρονη γυναίκα, η οποία πήγε στο νοσοκομείο παραπονούμενη ότι το στομάχι της μεγάλωνε συνέχεια.

Ο όγκος είχε διάμετρο 37 εκατοστών, δήλωσε ο γιατρός Ρίγκο Φόιτ, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που πραγματοποίησε την τρίωρη εγχείρηση για την αφαίρεση του όγκου σε νοσοκομείο στο Άλτενμπουργκ, στη νοτιοανατολική Γερμανία.

«Ακόμη και σε πανεπιστημιακά κέντρα για τον καρκίνο βλέπουν σπάνια όγκους αυτού του μεγέθους», σημείωσε ο Φόιτ, προσθέτοντας ότι η ασθενής είναι καλά και έχει βγει τώρα από το νοσοκομείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Πιο φτωχά αυτά τα Χριστούγεννα


Οι Έλληνες μειώνουν την πρόθεση τους να ξοδέψουν τα ίδια χρήματα με πέρυσι. Φέτος το μέσο ποσό που θα δαπανήσει κάθε Έλληνας καταναλωτής υπολογίζεται στα 407 ευρώ όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη φτάνει τα 591 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη 15η ετήσια έρευνα της Deloitte για τις καταναλωτικές τάσεις κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο του 2012, η οποία διενεργείται σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι Έλληνες παραμένουν ανάμεσα στους πιο απαισιόδοξους ευρωπαίους καταναλωτές τόσο για την οικονομία της χώρας όσο και για την αγοραστική τους δύναμη. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που δηλώνουν πως η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται. Αυτή η τάση παρατηρείται σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ελβετία, η Φιλανδία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Νότια Αφρική, η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά στην Ελλάδα το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνουν ότι έχουν λιγότερα χρήματα να δαπανήσουν φτάνει το 80%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ιστορική παρακαταθήκη από την Αρχαία Ελλάδα ο Μαραθώνιος»



Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Για 6η συνεχή χρονιά ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει την Έκθεση Αθλητισμού «ΑTHENS CLASSIC MARATHON EXPO 2012» στο πλαίσιο του 30ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε: «Ο Μαραθώνιος δρόμος, αποτελεί μία ιστορική παρακαταθήκη από την Αρχαία Ελλάδα, που σηματοδοτεί σημαντικά αξιακά φορτία.

Από το 490 π.Χ, που ο Φειδιππίδης έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα, για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης, μέχρι το 1896 στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης, μέχρι και σήμερα, χιλιάδες αθλητές τόλμησαν να διατρέξουν και να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους στα 42.195 μέτρα.

Ο Μαραθωνοδρόμος κουβαλάει στην ψυχή του, τεράστιες εσωτερικές δυνάμεις, καθώς υποβάλλει το σώμα του σε ακραίες καταστάσεις. Ουσιαστικά αναμετράται με την ίδια του τη φύση. Ξεπερνάει τα δικά του όρια, σωματικά, πνευματικά και ψυχικά.

Ο κότινος της νίκης εκτός από τους νικητές ανήκει σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η σημερινή μας εποχή με την πολυεπίπεδη κρίση, χρειάζεται αθλητές-πολίτες να οπλιστούν με τη δύναμη των αθλητών του Μαραθωνίου.

Μετά τα 30 χιλιόμετρα περίπου, ο Μαραθωνοδρόμος τρέχει με ελάχιστη ενέργεια καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα της γλυκόζης και υφίσταται μία απότομη εξάντληση. Στο τέλος καταναλώνει λίπος μόλις τα αποθέματα των υδατανθράκων στερέψουν και χρειάζεται πολλές ψυχικές δυνάμεις για να τερματίσει.

Από την πλευρά μου ως Υφυπουργός Αθλητισμού, καλωσορίζω όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στον 30ο Μαραθώνιο και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Όλοι μας θα χειροκροτήσουμε και τον τελευταίο αθλητή και αθλήτρια με θέρμη γιατί ο πολιτισμός του Μαραθωνίου δρόμου επιβάλει τον σεβασμό στον καθένα αθλητή ξεχωριστά».


Διαβάστε περισσότερα...

Για το ψωμί της ξενιτιάς


Ενδεικτικό της τάσης φυγής των Ελλήνων, η οποία φαίνεται ότι επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, αποτελεί και το γεγονός ότι οι χρήστες που συμπλήρωσαν το ευρωβιογραφικό το 2011 ανήλθαν στους 97.922, όταν μέχρι τον φετινό Σεπτέμβριο ο αριθμός αυτός έχει αγγίξει τους 115.187.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Εuropass, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι καταφεύγουν για να συμπληρώσουν το ευρωβιογραφικό που θα τους χαρίσει μια θέση εργασίας σε κάποιο άλλο κράτος, οι αιτήσεις Ελλήνων που κατατέθηκαν στο διαδικτυακό τόπο τα πέντε τελευταία χρόνια αγγίζουν τις 317.582.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΕ: Ξεκινά η απογραφή



Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών υπενθυμίζει ότι τη Δευτέρα 12/11/2012 θα ξεκινήσει η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού, με υποχρεωτική φυσική παρουσία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι 31/12/2012.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται, ο συνταξιούχος κατά την προσέλευση του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του.

Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στην ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, πλήν των παραπάνω αναφερομένων, και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.

Ο Ο.Α.Ε.Ε ζητά από τους συνταξιούχους του να προβούν στην απογραφή το αργότερο μέχρι 31/12/12, δεδομένου ότι παράλειψη απογραφής, συνεπάγεται αναστολή καταβολής της σύνταξης.



Διαβάστε περισσότερα...

Κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο για να φάνε


«Άστεγοι και πεινασμένοι κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο για να εξασφαλίσουν έστω και για ένα βράδυ στέγη και τροφή», αναφέρει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Κωστάρας στο ειδησεογραφικό πόρταλ του Αγρινίου aerasnews.gr.

Μια τρομακτική αποκάλυψη που δείχνει το μέγεθος της εξαθλίωσης συνανθρώπων μας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Aποφυλακίζεται για να "φύγει" ελεύθερος


Το δικαίωμα να πεθάνει ελεύθερος εξασφαλίζει για Έλληνα κρατούμενο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κάνοντας δεκτό το κατεπείγον αίτημα του κρατουμένου, που εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, να αρθεί η κράτησή του, το ευρωπαϊκό όργανο κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να του εγγυηθεί αξιοπρεπείς συνθήκες τέλους στη ζωή του.

Ο εν λόγω κρατούμενος εισήλθε στη φυλακή υγιής το 2008. Τρία χρόνια μετά διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο. Αυτό όμως δεν κινητοποίησε το σύστημα της φυλακής. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, σε εκείνο το σημείο η ασθένεια θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια απλή επέμβαση λέιζερ.

Ο ασθενής όμως αφέθηκε χωρίς οποιαδήποτε θεραπευτική παρέμβαση για περισσότερους από 14 μήνες, με αποτέλεσμα η νόσος να έχει προχωρήσει με ματαστάσεις σε στάδιο χωρίς επιστροφή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβητικό χωριό στον Πειραιά


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη με την υποστήριξη του NowDoctor (www.nowdoctor.gr) ως χορηγού επικοινωνίας, πρόκειται να δημιουργήσει ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το διαβήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κοραή, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η γιορτή στο επίκεντρό της θα έχει τις θεματικές «γειτονιές» που θα στεγάζονται στις τέντες που θα στηθούν στην Πλατεία Κοραή στις οποίες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και happenings, ενώ σε αίθουσες του ξενοδοχείου «ΘΕΟΞΕΝΙΑ», θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και ελεύθερη συζήτηση από ιατρούς και άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.

To NowDoctor είναι το νέο Ελληνικό εργαλείο στο διαδίκτυο, που επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ αναζήτηση ιατρικού ραντεβού με ένα κλικ από την οθόνη του υπολογιστή. Με το NowDoctor η διαδικασία αναζήτησης ιατρικού ραντεβού δεν κοστίζει τίποτα και ολοκληρώνεται σε λίγα μόλις λεπτά!

Οι γειτονιές

Στη «γειτονιά» του ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης από νοσηλευτές, παρουσία εξειδικευμένων ιατρών.

Στη γειτονιά της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ θα γίνουν κατά τη διάρκεια του διημέρου screening tests στα πόδια και στα μάτια ατόμων με διαβήτη

Στη γειτονιά της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ οι επισκέπτες θα μάθουν να μαγειρεύουν ακολουθώντας υγιεινές συνταγές, στη γειτονιά της ΑΘΛΗΣΗΣ θα μπορέσουν να δουν επίδειξη Maculele Capoeira, να παρακολουθήσουν με ποιο τρόπο ο χορός μπορεί να γίνει θεραπευτικό μέσο, να μυηθούν στην παραδοσιακή χορευτική έκφραση και να χορέψουν Ταγκό, χορούς latin και Ballroom.

Τέλος στη γειτονιά του ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους μικρούς επισκέπτες που θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας ένα face painting, κάνοντας μία βόλτα στον κόσμο του χορού με τραγούδια και παραμύθια και παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια με χειροτεχνία και θεατρικές προσεγγίσεις από την «Πολύμορφη» Kids.



Διαβάστε περισσότερα...

Δικαιούται την αναπηρική αλλά...


Ο 55χρονος Αντώνης Μάργαρης από την Αμαλιάδα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο "παλεύει"¨με την αναλγησία του κράτους, ώστε να μάθει γιατί δεν λαμβάνει την αναπηρική σύνταξη του ΙΚΑ που δικαιούται.

Κανείς δεν του δίνει σαφείς απαντήσεις, ενώ το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι ο φάκελος του με τα αποδεικτικά στοιχεία για την αναπηρία του έχει εξαφανιστεί.

Πατέρας ανηλίκων, ο Αντώνης Μάργαρης καταγγέλει ότι ο "φάκελος" του εστάλη στην Πάτρα και από τον περασμένο Ιούλιο δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση για το εάν θα πρέπει να ξαναπέρασει από επιτροπή ή αν θα λάβει την σύνταξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία-"Δεν έχουν φίλτρα για αιμοκάθαρση"


Αναγνώστης καταγγέλλει στο enikos.gr ότι στο Νοσοκομείο Καρδίτσας υπάρχει από χθες, έλλειψη στα φίλτρα αιμοκάθαρσης, με αποτέλεσμα να «κινδυνεύει η ζωή των ασθενών».

«Πολλοί από τους ασθενείς αναγκάστηκαν –μετά από πολλή ώρα αναμονής- να επισκεφθούν ιδιωτικές κλινικές. Αυτό ωστόσο δεν είναι λύση, αφού οι περισσότεροι εκ των ασθενών, δεν είναι σε θέση να αντέξουν το κόστος. Από ό,τι μας είπαν δε, στο Νοσοκομείο, δεν ξέρουν αν θα υπάρχουν φίλτρα ούτε τη Δευτέρα» σημειώνει ο αναγνώστης μας.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα


Σε νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών υπό το βάρος της μεγάλης αύξησης που παρουσιάζουν οι οφειλές αυτές από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έφθασε τα 10,169 δισ. ευρώ. Μάλιστα παρουσίασαν σημαντική αύξηση από τα τέλη Ιουλίου που ανέρχονταν σε 3,885 δισ. ευρώ γεγονός που αποδίδεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι στην καταβολή του φόρου εισοδήματος και άλλων φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους.

Μάλιστα η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα καταβολής δόσεων ακόμη και της τάξης των 50 ευρώ το μήνα από τους οφειλέτες ανάλογα με τις οικονομικές τους αντοχές. Επίσης θα προβλέπεται ότι χρήση της ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να φανούν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων που προέβλεπε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκαναν τους ασθενείς πειραματόζωα


Συνελήφθησαν με την κατηγορία, ότι μετέτρεπαν τους ασθενείς σε πειραματόζωα. Ο λόγος για εννέα καρδιολόγους, από την την Πάρμα και τη Μοντένα της Ιταλίας.

Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι ότι πραγματοποιούσαν πειράματα στους ασθενείς, χωρίς να τους ενημερώνουν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν ότι αυτό γινόταν εν αγνοία των καρδιοπαθών.

Οι εισαγγελείς, που ερευνούν την υπόθεση, τόνισαν ότι οι εννέα γιατροί δωροδοκούνταν από εταιρείες που παράγουν διαγνωστικά μηχανήματα.

Οι ασθενείς δεν το έμαθαν αυτό, αλλά όλα ξεκίνησαν όταν υπήρξαν δύο καταγγελίες, ότι ο θάνατος δύο ασθενών ίσως να συνδέεται με τις ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες δε είχαν από πουθενά έγκριση.


Διαβάστε περισσότερα...

«Κουμπαράς αλληλεγγύης» στην Κοζάνη



Για τους ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση.

Χρήματα από συλλόγους, εργασιακά σωματεία, φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες θα συλλέγει το επόμενο χρονικό διάστημα το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Κοζάνης προκειμένου να δημιουργήσει έναν «κουμπαρά αλληλεγγύης» για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών που πλήττονται από την κρίση.

Η επιλογή των οικογενειών θα βεβαιώνεται με έκθεση Κοινωνικών Λειτουργών, καθώς και της υπεύθυνης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Κοζάνης, ενώ θα επικυρώνεται από την επταμελή επιτροπή που ανέλαβε την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Το Γραφείο Εθελοντισμού δηλώνει ότι εγγυάται την εχεμύθεια, φερεγγυότητα και διαφάνεια της όλης διαδικασίας και γνωστοποιεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν χρήματα στο Λαογραφικό Μουσείο αλλά και στις τράπεζες: Αγροτική, Πειραιώς, Συνεταιριστική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Millennium και Probank.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα σέξι ημερολόγιο για καλό σκοπό



Η συγκινητική, αλλά και τσαχπίνικη πρωτοβουλία μιας βρετανίδας φοιτήτριας.

Η φοιτήτρια του πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Έιμι Μόρφουτ έπαθε σοκ όταν πληροφορήθηκε ότι η μητέρα της είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Παρόλο που η κατάσταση της γυναίκας δεν απειλούσε άμεσα τη ζωή της, η Έιμι ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του καρκίνου και αποφάσισε να κάνει κάτι για να συγκεντρώσει χρήματα για τους ασθενείς.

Η λύση βρέθηκε αμέσως! Ένα σέξι ημερολόγιο με φωτογραφίες της ίδιας της Έιμι και έξι συμφοιτητριών της.
Τα κορίτσια πόζαραν καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία τους με διάφορα αντικείμενα, όπως η βρετανική σημαία και τα χαρακτηριστικά καπέλα που φορούν οι φοιτητές στην αποφοίτηση.

Οι κοπέλες κατάφεραν να πετύχουν ένα αποτέλεσμα που είναι πολύ τσαχπίνικο και σέξι, αλλά όχι πρόστυχο. Και ελπίζουν το ημερολόγιό τους να κοσμήσει τα δωμάτια των συμφοιτητών τους και όχι μόνο! Είναι για καλό σκοπό!























Διαβάστε περισσότερα...

Ρομπότ αντί δασκάλων για αυτιστικά παιδιά



Μια ριζοσπαστική μέθοδος σε σχολείο της Βρετανίας.

Ένα δημοτικό σχολείο στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, δοκιμάζει μία νέα, ριζοσπαστική μέθοδο διδασκαλίας ειδικά για μαθητές με αυτισμό. Η διεύθυνση του σχολείου έχει «προσλάβει» δύο ρομποτάκια, τα οποία βοηθούν τους μαθητές να μάθουν πιο εύκολα.

Λόγω της κατάστασής τους τα παιδιά με αυτισμό δυσκολεύονται πολύ να ενταχθούν αποτελεσματικά σε κανονικές τάξεις διδασκαλίας, ενώ και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν.

Οι ειδικοί εντυπωσιάστηκαν όταν διαπίστωσαν ότι οι μαθητές ανταποκρίνονταν καλύτερα στα ερεθίσματα που τους έδιναν τα ρομπότ. Ο λόγος είναι ότι τα ρομπότ δεν έχουν συναισθήματα και έτσι τα παιδιά νιώθουν πιο άνετα μαζί τους, παρά με τους δασκάλους.

Τα ρομπότ είναι προγραμματισμένα να χορεύουν γνωστά ποπ τραγούδια, να παίζουν παιχνίδια, ακόμη και να κάνουν κινήσεις Τάι-Τσι!

Η μέθοδος εφαρμόζεται δοκιμαστικά στο σχολείο Τόπκλιφ, όπου το 255 των παιδιών έχουν κάποια μορφή αυτισμού.

Εάν η μέθοδος αποδειχθεί αποτελεσματική και σε βάθος χρόνου, θα εφαρμοστεί και σε άλλα σχολεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε εργασιακή εφεδρεία οδεύουν 1.109 εφοριακοί υπάλληλοι



Σε ποιες εφορίες μειώνεται το προσωπικό.

Υπεράριθμους χαρακτηρίζει εμμέσως 1.109 περίπου εφοριακούς απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με την οποία ανακαθορίζονται οι οργανικές θέσεις προσωπικού του κλάδου Εφοριακών των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).

Η απόφαση προβλέπει πως μετά την αναδιοργάνωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών θα πρέπει να υπηρετούν στο σύνολο των 114 Εφοριών που θα παραμείνουν ενεργές (από 240 σήμερα) 8.717 εφοριακοί υπάλληλοι, έναντι 9.826 εφοριακών σήμερα. Από αυτούς οι 4.128 θα πρέπει να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι 1.727 τεχνολογικής εκπαίδευσης και οι 2.840 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το υπεράριθμο προσωπικό των 1.109 υπαλλήλων θα οδηγηθεί σε εφεδρεία και θα αποχωρήσει βάσει των προβλεπόμένων με τη νέα διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, με την απόφαση Στουρνάρα οι θέσεις των εφοριακών ανά εφορία θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα εξής:


Δ.Ο.Υ.
ΣΥΝΟΛΟ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

1
Α΄ (Α΄,Β΄,Γ΄) Αθηνών - ΙΕ΄- ΚΒ΄
100
2
Δ΄ (Δ΄,Η΄) Αθηνών - Ι΄ - ΙΑ΄
105
3
ΣΤ΄(ΣΤ΄,Ζ΄) Αθηνών -Ε΄(Ε΄,Θ΄) - ΙΣΤ΄
95
4
ΙΒ΄ Αθηνών - Ζωγράφου
70
5
ΙΓ΄ Αθηνών - ΙΘ΄ - ΚΓ΄
100
6
ΙΔ΄ Αθηνών
45
7
ΙΖ΄ Αθηνών - ΙΗ΄
75
8
Αγ. Αναργύρων - Ιλίου - Ανω Λιοσίων
95
9
Αγ. Δημητρίου-Δάφνης
75
10
Αιγάλεω - Χαΐδαρίου
75
11
Αμαρουσίου
85
12
Βύρωνα
40
13
Γαλατσίου -  Κ΄ Αθηνών
60
14
Γλυφάδας
80
15
Ηλιούπολης - Αργυρούπολης
90
16
Α΄  - Β΄ Καλλιθέας
65
17
Κατοίκων Εξωτερικού
55
18
Κηφισιάς - Αγίου Στεφάνου
100
19
Ν. Ηρακλείου
40
20
Ν. Ιωνίας- Ν. Φιλαδέλφειας
75
21
Ν. Σμύρνης
50
22
Μοσχάτου
40
23
Π. Φαλήρου
70
24
Α΄ Περιστερίου
65
25
Β΄ Περιστερίου-Πετρούπολης
85
26
Μεγάλων Επιχειρήσεων
170
27
ΦΑΕ Αθηνών
180
28
Χαλανδρίου
85
29
Αγίας Παρασκευής - Χολαργού
90
30
Ψυχικού - ΚΑ΄ Αθηνών
85

ΣΥΝΟΛΟ
2445

ΝΟΜ. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

1
Αχαρνών
60
2
Παλλήνης -  Άνδρου
80
3
Κορωπίου - Λαυρίου - Κέας
60

ΣΥΝΟΛΟ
200

ΝΟΜ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

1
Ελευσίνας - Μεγάρων
85

ΣΥΝΟΛΟ
85




ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1
Α΄ (Α΄,Β΄) Πειραιά (Αίγινας-Πόρου-'Υδρας)
75
2
Γ΄ Πειραιά - Μήλου
60
3
Δ΄ Πειραιά - ΣΤ΄ Πειραιά
75
4
Ε΄ Πειραιά - Σαλαμίνας
90
5
ΦΑΕ Πειραιά
90
6
Πλοίων Πειραιά
63
7
Νίκαιας - Κορυδαλλού
100

ΣΥΝΟΛΟ
553




ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

1
Α΄  - Β΄ (Β΄,Γ΄) Θεσσαλονίκης
100
2
Δ΄ - Θ΄- Ι΄  Θεσσαλονίκης
110
3
Ε΄ Θεσσαλονίκης - Νεάπολης
110
4
ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης - Τούμπας
95
5
Ζ΄ Θεσσαλονίκης
85



6
Η΄ Θεσσαλονίκης
40
7
ΦΑΕ Θεσσαλονίκης
95

8
Αμπελοκήπων

85
9
Ιωνίας - Αγίου Αθανασίου
85
10
Καλαμαριάς
90
11
Λαγκαδά (Ζαγκλιβερίου-Σοχού)
40

ΣΥΝΟΛΟ
9
35




ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

1
Μεσολογγίου (Μεσολογγίου - Ναυπάκτου)
62

2
Αγρινίου ( Αγρινίου -Αμφιλοχίας-Αστακού-Βόνιτσας-
Θέρμου)
68

ΣΥΝΟΛΟ
130




ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

1
Ναυπλίου (Ναυπλίου-Κρανιδίου-Σπετσών)
60
2
Άργους
30

ΣΥΝΟΛΟ
90




ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


1
Τρίπολης (Τρίπολης-Δημητσάνας-Λεωνιδίου-
Μεγαλόπολης-Παραλίου Άστρους-Τροπαίων)
75

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

1
Άρτας
47

ΣΥΝΟΛΟ
47




ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ


1
Α΄  Πατρών (Α΄ Πατρών - Αιγίου - Ακράτας-
Καλαβρύτων-Κλειτορίας)
105
2
Γ΄ Πατρών (Γ΄ - Β΄ Πατρών -Κάτω Αχαΐας)
85

ΣΥΝΟΛΟ
190




ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

1
Λειβαδιάς
55
2
Θηβών
40

ΣΥΝΟΛΟ
95




ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

1
Γρεβενών (Γρεβενών- Δεσκάτης)
40

ΣΥΝΟΛΟ
40




ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1
Δράμας (Δράμας- Νευροκοπίου)
60

ΣΥΝΟΛΟ
60




ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

1
Ρόδου ( Ρόδου-Καρπάθου)
90
2
Κω (Κω-Καλύμνου-Λέρου)
55

ΣΥΝΟΛΟ
145




ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

1
Αλεξανδρούπολης (Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου)
75
2
Ορεστιάδας (Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου)
45

ΣΥΝΟΛΟ
120


Διαβάστε περισσότερα...