Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Νέο «ψαλίδι» στους μισθούς των στρατιωτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μειώσεις αναμένονται και για τους αποστράτους.

Νέος κύκλος ψαλιδίσματος του μισθολογίου των στρατιωτικών ξεκινάει με τη λήψη των νέων επώδυνων μέτρων που ψήφισε η Βουλή, όπως αναφέρει το Έθνος.

Αρχικά οι «χακί» μισθοί μειώνονται από 16,63% έως 0,93% σε ολόκληρη τη στρατιωτική βαθμίδα. Ωστόσο δεν υπολογίζονται άλλα δύο μεγάλα «ψαλιδίσματα» που θα επιφέρουν περαιτέρω μείωση του ετήσιου εισοδήματος των στρατιωτικών, που θα κυμανθεί από 15% έως 23%.

- Με την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας θα πληγεί κυρίως η βάση της στρατιωτικής πυραμίδας, από τους βαθμούς του αντισυνταγματάρχη μέχρι του λοχία. Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού θα επιφέρει πραγματική μείωση εισοδήματος από 5% έως 8%.

- Με την κατάργηση των «εκτός έδρας» που απαιτεί η τρόικα η απώλεια εισοδήματος ενός στρατιωτικού υπολογίζεται από 10% έως 15%. Κυρίως πλήττονται οι μικροί βαθμοί στον Έβρο και στα νησιά που μέχρι τώρα ελάμβαναν ως κίνητρο περισσότερα «εκτός έδρας».

Ανάλογες αναμένονται οι μειώσεις και στους απόστρατους, μια και οι συντάξεις θα προσαρμοστούν στο νέο μισθολόγιο των εν ενεργεία, καθώς επίσης θα ισχύσουν και για τους απόστρατους τα πλαφόν και οι περικοπές που αφορούν όλους τους συνταξιούχους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συντάξεις των στρατιωτικών θα υποστούν περαιτέρω μείωση άνω του 25% . Για παράδειγμα, ο συνταξιούχος που φέρει τον βαθμό του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ από 2.500 ευρώ θα κατέβει στα 1.700 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.