Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Ιστορική παρακαταθήκη από την Αρχαία Ελλάδα ο Μαραθώνιος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Για 6η συνεχή χρονιά ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει την Έκθεση Αθλητισμού «ΑTHENS CLASSIC MARATHON EXPO 2012» στο πλαίσιο του 30ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε: «Ο Μαραθώνιος δρόμος, αποτελεί μία ιστορική παρακαταθήκη από την Αρχαία Ελλάδα, που σηματοδοτεί σημαντικά αξιακά φορτία.

Από το 490 π.Χ, που ο Φειδιππίδης έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα, για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης, μέχρι το 1896 στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης, μέχρι και σήμερα, χιλιάδες αθλητές τόλμησαν να διατρέξουν και να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους στα 42.195 μέτρα.

Ο Μαραθωνοδρόμος κουβαλάει στην ψυχή του, τεράστιες εσωτερικές δυνάμεις, καθώς υποβάλλει το σώμα του σε ακραίες καταστάσεις. Ουσιαστικά αναμετράται με την ίδια του τη φύση. Ξεπερνάει τα δικά του όρια, σωματικά, πνευματικά και ψυχικά.

Ο κότινος της νίκης εκτός από τους νικητές ανήκει σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η σημερινή μας εποχή με την πολυεπίπεδη κρίση, χρειάζεται αθλητές-πολίτες να οπλιστούν με τη δύναμη των αθλητών του Μαραθωνίου.

Μετά τα 30 χιλιόμετρα περίπου, ο Μαραθωνοδρόμος τρέχει με ελάχιστη ενέργεια καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα της γλυκόζης και υφίσταται μία απότομη εξάντληση. Στο τέλος καταναλώνει λίπος μόλις τα αποθέματα των υδατανθράκων στερέψουν και χρειάζεται πολλές ψυχικές δυνάμεις για να τερματίσει.

Από την πλευρά μου ως Υφυπουργός Αθλητισμού, καλωσορίζω όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στον 30ο Μαραθώνιο και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Όλοι μας θα χειροκροτήσουμε και τον τελευταίο αθλητή και αθλήτρια με θέρμη γιατί ο πολιτισμός του Μαραθωνίου δρόμου επιβάλει τον σεβασμό στον καθένα αθλητή ξεχωριστά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.