Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Βραζιλία-Μουντιάλ: To τροπικό κλίμα θα δυσκολέψει τις ευρωπαϊκές ομάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 12 Ιουνίου ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στη Βραζιλία –η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ένα μεγάλο όμως εμπόδιο που οι ποδοσφαιρικές ομάδες καλούνται να υπερβούν είναι το κλίμα της χώρας, μια σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη των αγώνων που δεν θα πρέπει να υποτιμάται.

Η Βραζιλία βρίσκεται νότια του Ισημερινού και το κλίμα της είναι κυρίως τροπικό. Ειδικά στην διοργανώτρια πόλη Μανάους η οποία βρίσκεται μέσα σε τροπικό δάσος, καθώς και στις παράκτιες πόλεις Φορταλέζα, Νατάλ, Ρεσίφε, και Σαλβαδόρ, θα πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου τα μεσημέρια όπως επίσης και για συχνές τροπικές καταιγίδες χαρακτηριστικό των οποίων είναι οι καταρρακτώδεις βροχές, καθώς οι παράκτιες περιοχές της Βραζιλίας διανύουν την περίοδο των βροχών.



Εκτός όμως από τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, στις οποίες οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι σε γενικές γραμμές συνηθισμένοι, πραγματική πρόκληση τόσο γι’ αυτούς όσο και γενικότερα για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές ομάδες, αποτελεί η αποπνικτική ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα την αυξημένης σχετικής υγρασίας.

Σημαντικά πιο υποφερτή είναι η κατάσταση στον υποτροπικό νότο της Βραζιλίας όπου οι διοργανώτριες πόλεις Κουιάμπα, Μπραζίλια, Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μπέλο Οριζόντε διανύουν την ξηρή χειμερινή τους περίοδο , όπου ο υδράργυρος καταφέρνει μεν και εδώ να ανέρχεται στους 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως η υγρασία είναι σημαντικά πιο χαμηλή, ενώ μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει πολύ δροσιά έως και ψυχρούλα.



Μόνο το Σάο Πάολο, το Πόρτο Αλέγκρε και η Κουριτίμπα έχουν ένα εύκρατο και ζεστό κλίμα μιας και εκεί επικρατεί κατά κάποιον τρόπο χειμώνας αυτή την περίοδο και οι μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές κυμαίνονται συνήθως από 19 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών μάλιστα είναι πιθανές και μονοψήφιες θερμοκρασίες. Αν και η υγρασία είναι υψηλή ο αέρας δεν είναι αποπνικτικός λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών και της αυξημένης συννεφιάς ενώ συχνά-πυκνά κάνουν την εμφάνισή τους ομίχλες, βροχές ή και καταιγίδες, ό,τι δηλαδή συμβαίνει σε μας κατά τη διάρκεια της άνοιξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.