Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Δεν περιέθαλψαν ετοιμόγεννη γυναίκα - Έλειπε ο γιατρός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμέτωποι με πειθαρχικές και προσεχώς με ποινικές κυρώσεις βρίσκονται τρεις γυναικολόγοι των νοσοκομείων Γρεβενών και Καστοριάς, οι οποίοι εμπλέκονται σε περιστατικό μη ιατρικής περίθαλψης επιτόκου γυναίκας. Το αποτέλεσμα ήταν η ασθενής να μεταβεί αναγκαστικά στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική, επωμιζόμενη και το οικονομικό βάρος.

Στο θέμα παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από καταγγελία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση διαμεσολάβησης, η γυναίκα αρχικώς πήγε στο νοσοκομείο Καστοριάς με έναρξη τοκετού και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Η εφημερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκομείου έκανε έκκληση για παροχή περίθαλψης, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, ωστόσο το νοσοκομείο Γρεβενών δεν δέχθηκε την ασθενή, με αποτέλεσμα εκείνη να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική.

Ύστερα από ενέργειες του Συνηγόρου του Πολίτη και του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – τμήμα Βορείου Ελλάδος, διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση από την οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους τριών γιατρών γυναικολόγων που ενεπλάκησαν στη διαδικασία μεταφοράς και, κυρίως, του εφημερεύοντος γυναικολόγου στο νοσοκομείο Γρεβενών για τον οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας και, όταν ενημερώθηκε, αρνήθηκε να βοηθήσει τη γυναίκα.

Τα δύο νοσοκομεία επέβαλαν πειθαρχικές ποινές στους τρεις γυναικολόγους, ενώ το πόρισμα της ΕΔΕ απεστάλη και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.

Στη σύνοψη διαμεσολάβησης, ο Συνήγορος του Πολίτη υπογραμμίζει το απαράδεκτο των ενεργειών των γιατρών, επισημαίνοντας ότι σε περιπτώσεις σοβαρής παράβασης καθήκοντος, θα πρέπει η διοίκηση να αποδίδει ανάλογες ποινές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.