Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Δολοφονίες που έγιναν λόγω… κοινωνικών δικτύων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημοσιεύσεις και φωτογραφίες που εξόργισαν τους θύτες.

Πολλοί από εμάς περνάμε πολύ χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα. Για κάποιους όμως γίνονται εθισμός και επηρεάζουν τη ζωή τους και τις αποφάσεις τους. Περνούν ατελείωτες ώρες βλέποντας φωτογραφίες, κάνοντας like ή σχολιάζοντας. Facebook, Twitter, Instagram και Snapchat είναι τα πιο γνωστά που άφησαν πίσω παλαιότερα όπως το My Space.

Κάποιοι φαίνεται ωστόσο πως έβαλαν τα κοινωνικά δίκτυα τόσο πολύ στη ζωή τους που είτε πήραν απόφαση ακόμη και σκοτώσουν κάποιον λόγω μιας δημοσίευσης ή έφτιαξαν εκεί μια «λίστα θανάτου».

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:


1. Η κοπέλα με τη «λίστα θανάτου»



Αρκετοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται για διάφορα πράγματα στα κοινωνικά δίκτυα, όπως εκδηλώσεις, ταινίες, συγκεκριμένο είδος μουσικής και φτιάχνουν λίστες για παράδειγμα στο Facebook για να έχουν πιο οργανωμένες τις ενημερώσεις τους. Η Alyssa Bustamante είχε φτιάξει όμως μια άλλη πιο μακάβρια λίστα με τα προφίλ αυτών που θέλει να σκοτώσει. Και δεν επρόκειτο για κάποιο είδος «αστείου» ή πλάκας αλλά πλέον η ίδια βρίσκεται σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα γιατί μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένα κορίτσι από τη γειτονιά της που είχε βάλει στη «λίστα».

2. Βρίζονταν στο Twitter και τον σκότωσε



Ο Jameg Blake και ο φίλος του Kwame Dancy προσέβαλαν για μέρες ο ένας τον άλλον στο Twitter. Και οι δύο ενδιαφέρονταν για την ίδια γυναίκα και αποφάσισαν ότι τα κοινωνικά δίκτυα ήταν ένας καλός τρόπος να χειριστούν το θέμα και να το δημοσιοποιήσουν βρίζοντας ο ένας τον άλλον. Ο Jameg αποφάσισε τελικά να φέρει τη σύγκρουση στον πραγματικό κόσμο και πυροβόλησε τον Kwame, σκοτώνοντάς τον. Στη συνέχεια έγραψε «R.I.P. Kwame» στο Twitter αμέσως μετά τη δολοφονία.

3. Οι φωτογραφίες του MySpace με τον «πρώην»



Μπορεί με την είσοδο του Facebook, το MySpace να έχασε τη δημοφιλία του αλλά μια φωτογραφία σε αυτό προκάλεσε ακόμη και φόνο. Ένα κορίτσι με το όνομα Sarah Ludemann έβγαινε με τον πρώην φίλο της Rachel Wade και ανέβαζε φωτογραφίες των δύο τους στο MySpace, πράγμα το οποίο εξόργισε τη Rachel. Τόσο πολύ ώστε της άφησε μήνυμα βρίζοντας τη Sarah και απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει. Κι αν ακούγεται σαν μια εφηβική παρόρμηση, τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά καθώς η Rachel μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη Sarah και τώρα εκτίει την ποινή της στη φυλακή.

4. Σκότωσε τον πατέρα του γιατί δεν τον άφηνε να μπει στο MySpace



Το να μην αφήνει ένας γονιός το παιδί του να μπει για πολλές ώρες στα κοινωνικά δίκτυα είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο για τον Hughstan Schlicker αυτό δεν ήταν μια απλή τιμωρία από τον μπαμπά του και εξαγριώθηκε όταν του απαγόρευσε να μπει στο MySpace. Έτσι τον πυροβόλησε και μετά δήλωσε ότι με την απαγόρευση ένιωσε σαν να μπαίνει ένα μαχαίρι στην καρδιά του…

5. Άλλαξε την κατάσταση της σε «ελεύθερη» και τη σκότωσε



Η Sarah Richardson θέλησε να χωρίσει από το σύζυγό της Edward, λέγοντας ότι αυτός αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Όταν εκείνη αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αλλάξει την κατάστασή της στο Facebook σε «ελεύθερη» τότε εκείνος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την απόρριψη και τη σκότωσε…

6. Τον σκότωσε για ένα «Poke»



Ο Richard Rovetto έκανε ένα θανάσιμο λάθος. Έκανε «poke» στην κοπέλα του Scott Humphrey στο Facebook. Τι κι αν ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ότι βγαίνει με τον Scott, ο τελευταίος συναντήθηκε μαζί του και τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του όταν το κεφάλι του χτύπησε στο πεζοδρόμιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.