Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Ευθανασία σε δελφίνι που έπαθε ηλιακό έγκαυμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίστηκε από το υπόλοιπο κοπάδι και αποκλείστηκε στα ρηχά.

Τη χειρότερη κατάληξη είχε για ένα δελφίνι ο εντοπισμός του στον ποταμό Kennall στην Κορνουάλη της Βρετανίας με μία τεράστια φουσκάλα στην πλάτη του.

Το δελφίνι εντόπισε ένας άνδρας που έκανε καγιάκ στο ποτάμιο και κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για να φροντίσουν το όμορφο θηλαστικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, κρίθηκε πως η τεράστια φουσκάλα το έκανε πολύ ευάλωτο σε μολύνσεις κι έτσι αν το επέστρεφαν στο φυσικό του περιβάλλον θα υπέφερε σε έναν αργό και επώδυνο θάνατο.

Κι έτσι παρά τις προσπάθειες διάσωσής του από μέλη του British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), τελικά το δελφίνι θανατώθηκε.

Πιστεύεται πως το δελφίνι ανήκε σε ένα κοπάδι που κολυμπούσε κοντά στην παραλία στο κοντινό Mylor Harbour την Παρασκευή και το οποίο δεν ήθελε να γυρίσει στα βαθιά.

«Ο παθολόγος αναρωτήθηκε αν η φουσκάλα είχε προκληθεί από ηλιακό έγκαυμα», εξήγησε συντονιστής του BDMLR και πλέον αναμένεται το αποτέλεσμα της νεκροψίας.

«Πιστεύουμε πως το δελφίνι χωρίστηκε από το υπόλοιπο κοπάδι σε κάποιο σημείο κι επειδή οι παραπόταμοι έχουν ισχυρά ρεύματα μπορεί να αποκλείστηκε στα ρηχά με αποτέλεσμα να εκτεθεί πολύ στις ακτίνες του ήλιου. Η φουσκάλα κάποια στιγμή θα έσπαζε, τότε θα άφηνε εκτεθειμένη τη σάρκα από κάτω, κάτι που θα ήταν και επώδυνο αλλά και θα έκανε το δελφίνι ευάλωτο σε μολύνσεις. Έτσι δεν είχαμε την επιλογή να το αφήσουμε πίσω στα ανοιχτά, γιατί εκεί θα πέθαινε αργά και βασανιστικά…», πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.