Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πιο πολλοί στο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε διεύρυνση των προϋποθέσεων ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος προχωρεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι δικαιούχοι πολίτες, καθώς οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα είναι περίπου 300.000 έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 1,2 εκατ. καταναλωτές.

Προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που ανήρτησε το πρωί το protothema gr., η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας γνωμοδότησε σήμερα υπέρ της τροποποίησης της Υπουργικής Απόφασης καθορισμού του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου “στο πλαίσιο της τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη ελαστικότητα: α) ως προς τα ανώτατα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων που προβλέπονται στην ισχύουσα υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του ΚΟΤ, καθώς και β) ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια ειδικά για την κατηγορία Δ΄ (άτομα με αναπηρία) σε συνάρτηση με τα αφορολόγητα όρια”, όπως αναφέρεται σχετικά.

Ειδικότερα, για τον καθορισμό εκ νέου των παρακάτω προϋποθέσεων για την ένταξη στο ΚΟΤ, κρίνεται εύλογη:
  1. Η αύξηση του ανωτάτου ορίου τετραμηνιαίας κατανάλωσης α) από 1000kWh για τις κατηγορίες χαμηλού εισοδήματος και ανέργων σε 1400kWh και β) από 1200kWh για τις κατηγορίες τρίτεκνων και ατόμων με αναπηρία σε 1600kWh.
  2. Η τροποποίηση του εισοδηματικού κριτηρίου για την ένταξη ατόμων με αναπηρία έτσι ώστε ως αφορολόγητο όριο για την ένταξή τους να λογίζεται το όριο των που προβλέπεται για την κατηγορία των τρίτεκνων το οποίο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το υφιστάμενο όριο της κατηγορίας των ατόμων με αναπηρία.

Να σημειώσουμε τέλος ότι, με βάση την κείμενη νομοθεσία, υποχρέωση παροχής κοινωνικού τιμολογίου έχουν και οι ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.  




Δείτε επίσης: 

Απόφαση Υ.ΠΕ.Κ.Α. ΑΠ Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6.8.2010 Εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου



Διευκρινίσεις από τον ΟΑΕΔ για την υπαγωγή των μακροχρόνια ανέργων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.