Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Νεκρός ο 22χρονος Σύρος που είχε χαθεί στον Αξιό ποταμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 22χρονος Σύρος πρόσφυγας ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα στον Αξιό ποταμό, στην περιοχή των Ευζώνων, όταν στην προσπάθειά του να διασχίσει κάθετα τον ποταμό, παρασύρθηκε από τα νερά.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χθες, γύρω στις 11 το πρωί, από αλβανικής καταγωγής βοσκό. Όπως έγινε γνωστό, η σορός του βρέθηκε σε παρόχθια περιοχή του Αξιού, κάτω από κορμό δένδρου, και σε απόσταση 1 με 1,5 χλμ από το αρχικό σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου αναγνωρίστηκε από τον 20χρονο αδελφό του, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Ο 22χρονος Ουαλίντ είχε φτάσει μαζί με τον αδελφό του και άλλους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ευρώπη –πιθανότατα- μέσω της «βαλκανικής οδού». Τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, η παρέα των Σύρων προσέγγισε από την πλευρά των Ευζώνων τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αλλά δεν μπόρεσε να εισέλθει στο έδαφος της γειτονικής χώρας κι έτσι οι αλλοδαποί υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν προς την Ειδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Σύρος στην προσπάθεια να κερδίσει χρόνο βούτηξε στα νερά του Αξιού, σε σημείο της ανατολικής όχθης του ποταμού, περίπου 200 μέτρα βόρεια από τη γέφυρα της Ειδομένης. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 22χρονος δεν έκανε σωστή εκτίμηση του ύψους των υδάτων στο σημείο εκείνο, ενώ, την ίδια ώρα, ο αδελφός του κατέθεσε ότι ο Ουαλίντ γνώριζε κολύμπι.

Μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Σύροι έκαναν μόνοι τους προσπάθειες να εντοπίσουν τον 22χρονο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ενημέρωσαν κάτοικο της Ειδομένης κι έτσι κινητοποιήθηκαν οι Αρχές. Εκτός από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στις έρευνες συμμετείχαν δύτες της 2ης ΕΜΑΚ και εθελοντές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.