Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ερώτηση για τον συμψηφισμό οφειλών προμηθευτών του Δημοσίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατατέθηκε από 66 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Βαρουφάκη.
Ερώτηση για τον συμψηφισμό οφειλών προμηθευτών του Δημοσίου κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, 66 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Σταύρο Αραχωβίτη.

Οι βουλευτές αναφέρονται σε διάταξη που προβλέπει ότι για τους προμηθευτές του Δημοσίου που εμπίπτουν στις διατάξεις περί συμψηφισμού οποιασδήποτε οφειλής στο Δημόσιο, παρακρατείται το σύνολο του τιμολογίου μέχρι το ύψος της οφειλής και ο νόμος ουδεμία διάκριση κάνει εάν η οφειλή έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, εάν είναι στο καθεστώς ρύθμισης του νόμου 4321/2015 ή οποιουδήποτε άλλου ή εάν εξυπηρετείται κανονικά.

Οι 66 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι λόγω των συνεπειών των υφεσιακών πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, πάρα πολλές επιχειρήσεις βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να οφείλουν στο Δημόσιο όχι από επιλογή τους, αλλά λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.

«Συνέπεια του καθεστώτος αυτού, είναι πολλοί προμηθευτές που είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους να αρνούνται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου ή να αδυνατούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους», αναφέρουν οι βουλευτές και επισημαίνουν ότι ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι αφενός στους διαγωνισμούς να συμμετέχουν λιγότεροι προμηθευτές με συνέπεια να μειώνεται ο υγιής ανταγωνισμός και να αυξάνεται το κόστος για το Δημόσιο, αφετέρου πολλές υπηρεσίες να μην μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά ή υπηρεσίες για τη λειτουργία τους. Επικαλούνται μάλιστα τους τομείς της Υγείας και Δημόσιας Ασφάλειας που έχουν βρεθεί χωρίς προμηθευτές σε περιόδους αυξημένης ανάγκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.