Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Το πολεμικό νεκροταφείο της Ιαπωνίας στα βάθη του ωκεανού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβρύχια ανάμνηση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Δείτε φωτογραφίες.

Στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, καλυμμένα με κοράλλια, παραμένουν εδώ και δεκαετίες τα απομεινάρια στρατιωτικών οχημάτων που ανήκαν στον οπλοστάσιο της Ιαπωνίας και έγιναν στόχος βομβαρδισμού των αμερικανικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τανκς και υποβρύχια μεταξύ άλλων, ήταν κάποτε στην «πρώτη γραμμή» της ιαπωνικής ναυτικής βάσης στη λιμνοθάλασσα Chuuk, στη Μικρονησία.

Οι αμερικανικές δυνάμεις χτύπησαν τη ναυτική βάση στις 17 Φεβρουαρίου του 1944 κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Hailstone. Η επιτυχία της έπαιξε βασικό ρόλο στο να κερδηθεί έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εκατόν ενενήντα μία χιλιάδες τόνοι πολεμικού υλικού βρίσκονται 24 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ανέγγιχτοι από τον Πόλεμο και μετά. Καλυμμένοι με φυτά της θάλασσας και κοράλλια είναι πλέον το «σπίτι» πολλών ειδών ψαριών και ειδών θαλάσσιας ζωής και αποτελούν ένα από 40 διαφορετικά ναυάγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που παραμένουν στα βάθη των θαλασσών.

Η Αμερικανίδα εκπαιδεύτρια καταδύσεων Brandi Mueller κατάφερε να φωτογραφίσει τον πολεμικό εξοπλισμό με μεγάλη λεπτομέρεια βουτώντας στα νερά της Μικρονησίας.

Η 32χρονη πέρασε μία εβδομάδα βουτώντας έως και πέντε φορές την ημέρα για να βγάλει αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες.

Εκτιμάται πως περισσότερα από 400 αεροσκάφη και 50 πλοία καταστράφηκαν κατά την επιχείρηση αυτή, η οποία κόστισε και τις ζωές 2000 Ιαπώνων στις 36 ώρες της αμερικανικής επίθεσης.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.