Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το μεταπτυχιακό δεν αρκεί στους φιλολόγους για εργασία στην Ειδική Αγωγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντική αύξηση των κατόχων σε σχέση με πέρυσι.

Ούτε το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή δεν εξασφαλίζει μια θέση εργασίας στους φιλολόγους αφού ο αριθμός των κατόχων των μεταπτυχιακών αυξήθηκε κατά 41%. Όπως είχαμε γράψει από τον Αύγουστο οι κάτοχοι των μεταπτυχιακών στην πολυπληθή ειδικότητα των φιλολόγων αναμενόταν να ξεπεράσουν τους 700.

Τα στοιχεία του Υπουργείου ήρθαν να μας επιβεβαιώσουν πλήρως αφού ο αριθμός των κατόχων μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή έφθασε τους 796 όταν το προηγούμενο έτος ήταν 563. Στην ανάλυση που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι 310 από τους εκπαιδευτικούς που πιθανόν να δαπάνησαν χρόνο και χρήμα για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή δεν έχουν προϋπηρεσία σε αυτήν ενώ πολλοί κάτοχοι μεταπτυχιακών είναι κάτω από τον αριθμό 600.

Το προηγούμενο σχολικό έτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών Φιλολόγων τόσο πλήρους ωραρίου όσο και μειωμένου ήταν περίπου 600. Αν λοιπόν διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα πολλοί εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό που εντάχθηκαν φέτος στους πίνακες δεν θα καταφέρουν να εργαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.): http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ02.50 ΕΑΕ, σχολ. έτους 2014-2015.

Το Υπουργείο καλεί τους εκπαιδευτικούς του ως άνω κλάδου, που υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτών σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 131370/Δ1/19.08.2014 (ΑΔΑ: ΒΔ7Υ9-7ΒΨ) εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου τους. Σε περίπτωση, δε, που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά την Τετάρτη 24/9/2014, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ορίζεται στην αρ. 151807/Δ2/23-9-2014 (ΑΔΑ: 6ΥΡΒ9-ΒΡΙ) εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.