Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το ινδικό Mars Orbiter στην τροχιά του Άρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για πρώτη φορά η ινδική διαστημική υπηρεσία κατάφερε να θέσει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη το διαστημικό της σκάφος Mars Orbiter, όπως ανακοίνωσε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι.

«Σήμερα γράφτηκε ιστορία. Έχουμε τολμήσει να φτάσουμε στο άγνωστο και έχουμε επιτύχει το σχεδόν αδύνατο» είπε ο Ινδός πρωθυπουργός, που κατά τη διάρκεια της αποστολής καθόταν πίσω από τους επιστήμονες στην αίθουσα ελέγχου στο διαστημικό κέντρο Μπανγκαλόρ που βρίσκεται στη νότια Ινδία.

Η επιτυχία της Ινδίας λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς πρόκειται για μια χαμηλού κόστους διαστημική αποστολή αξίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, 74 εκατομμυρίων δολαρίων και καθιστά την Ινδία ως την πρώτη χώρα που καταφέρνει να εκτελέσει και να ολοκληρώσει μια τέτοιου μεγέθους αποστολή στην παρθενική προσπάθεια της.

Η Ινδία εισέρχεται πλέον στον κλειστό κύκλο των χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ευρώπη που έχουν αποστείλει με επιτυχία διαστημικά σκάφη σε τροχιά ή τα προσεδάφισαν στον Άρη. Όλοι τους όμως είχαν αρχικά αποτύχει αρκετές φορές μέχρι να τα καραφέρουν.

Δείτε το βίντεο του ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.