Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας λογιστών και φοροτεχνικών κατά των προστίμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 12:00 στο Σύνταγμα και στο άγαλμα του Βενιζέλου Θεσσαλονίκη.

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώσεις λογιστών και φοροτεχνικών αντιδρώντας στα μεγάλα φορολογικά πρόστιμα που ισχύουν από τις αρχές του χρόνου. Οι συγκεντρώσεις θα διεξαχθούν στις 12:00 στο Σύνταγμα και στο άγαλμα του Βενιζέλου Θεσσαλονίκη.

Οι φοροτέχνες και οι λογιστές ζητούν την απόσυρση των διατάξεων σχετικά με τα φορολογικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα επιμένουν στα εξής:

1) Σε άμεση κατάργηση των άρθρων 53-60 του Ν.4174/2013 που αφορούν ουσιαστικά στο νέο ποινολόγιο και τη συνέργεια.

2) Στην κατάργηση του εξοντωτικού προστίμου για μη αναγραφή έστω και ενός ατόμου στην μηνιαία Α.Π.Δ. ύψους 10.550 ευρώ.

3) Στην κατάργηση της διάταξης Ν.4172/2013 (άρθρο 23 περιπτ.β') για τον τρόπο έκπτωσης δαπάνης με βάση τον τρόπο εξόφλησης, κάλυψη της παραπάνω διάταξης από το άρθρο 10 παρ.6 του Κ.Φ.Α.Σ.

4) Στην κατάργηση της μηνιαίας/τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης εσόδων-εξόδων.

5) Στην θεσμοθέτηση της παράτασης προθεσμιών παντός είδους για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. ασθένεια) σε πιστοποιημένους λογιστές-φοροτεχνικούς.

6) Στην υποβολή δηλώσεων-εντύπων από πιστοποιημένα λογιστικά-φορολογικά γραφεία.

7) Σε άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα του Ν.4172/2013 και επαναφορά αφορολογήτου ορίου τουλάχιστον στο ύψος του εισοδήματος φτώχειας όπως αυτό προσδιορίζεται από την Ε.Ε.

8) Στην υποβολή πιστωτικών και χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έως την τελευταία μέρα του μήνα/τριμήνου.

9) Στον επαναπροσδιορισμό των φετινών καταληκτικών ημερομηνιών υποχρεώσεων (δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, κ.λπ.) και ισόχρονη μετάθεση προθεσμιών σε περίπτωση μη λειτουργίας συστημάτων για οποιοδήποτε λόγο.

10) Την έγκαιρη έκδοση εγκυκλίων από τη Διοίκηση με σαφή προσδιορισμό οδηγιών και χρόνο προσαρμογής σε νέες διατάξεις όπου αυτό χρειάζεται.

11) Τη μείωση αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για αυτοκίνητα Ι.Χ. κάτω των 2.000 cc και κύριας κατοικίας έως 120 τ.μ.

12) Τη νομική κάλυψη από το Ο.Ε.Ε. πιστοποιημένων λογιστών-φοροτεχνικών.

13) Τη μη επιβολή οποιουδήποτε πρόστιμου για δηλώσεις ή υποχρεώσεις κ.λπ. των φορολογουμένων, στις περιπτώσεις υπαιτιότητας των Δ.Ο.Υ. ή άλλων υπηρεσιών (π.χ. επανυποβολή δηλώσεων Ε9 λόγω ασυμφωνίας των υποβληθεισών δηλώσεων και της ηλεκτρονικής βάσης της Γ.Γ.Π.Σ.).

14) Την εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου με τις πρακτικές άλλων Κρατών (Ε.Ε.και Αμερικής) σχετικά με το ύψος εισφορών όπου το ποσό συναρτάται με το ποσό εισοδήματος του επαγγελματία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.