Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

To πνεύμα ενός πρωταθλητή: Όταν η αναπηρία δεν σταματά μια τερματοφύλακα του χόκεϊ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φαίνεται είναι το πνεύμα του πρωταθλητή. Αυτή η εσωτερική δύναμη που δεν σταματά μια τερματοφύλακα του χόκεϊ να παρέχει επιτυχώς η τελευταία γραμμή άμυνας για την ομάδα της, παρά την αναπηρία που έχει. "Τους αρέσεις για όσα δεν μπορούν να κάνουν, που μπορώ να τους δείξω. Θα το κάνω δύο φορές τόσο καλά όσο μπορείτε και μπορώ να το κάνω μόνο με το ένα χέρι." Την ακούσατε σωστά, το ένα χέρι. 


Η Μέισι γεννήθηκε έτσι. Η Μέισι πάντα ήξερε ότι ήταν διαφορετική και ήταν περήφανη γι' αυτό. Όταν ήταν νεότερη, οι αυτοπροσωπογραφίες της περιελάμβαναν μόνο το ένα χέρι. Η Μέισι ενεργεί σαν να μην έχει αναπηρία όταν είναι εκεί έξω. Εκείνη δεν βλέπει τον εαυτό της με αναπηρία. Το ντύσιμο παρουσιάζει εμπόδια. Δεν έχει πρόβλημα στο να ταιριάξει τα εξαρτήματα της στολής της, αλλά χρειάζεται μια μικρή βοήθεια όταν πρόκειται για το δέσιμο των κορδονιών. 

Η Μέισι λέει, ότι δεν μπορεί να κρατήσει το ραβδί και το γάντι όπως και οι περισσότεροι τερματοφύλακες, αλλά δεν στερείται την αίσθηση του χιούμορ, όταν πρόκειται για οποιαδήποτε πιθανή δυσλειτουργική ντουλάπα, κυρίως όταν ο προπονητής της ή κάποιος άλλος θέλει να της κάνει πλάκα για να γελάσουν.

Η ιστορία της Μέιση φτάνει και πέρα από τα σύνορα του Νέου Μεξικού και έφτασε να γίνει τουλάχιστον ένα αστέρι στον άθλημά της. Η Μέισι πήρε πρόσφατα ένα email από τον ήρωα του χόκεϊ και κάτοχο του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου Mike Eruzione.  "Γεια σου Μέισι, είμαι ο Mike Eruzione, αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας χόκεϊ του 1980. Ήθελα απλώς να σε συγχαρώ για τις θυσίες και τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα που έχεις κάνει. Πολλά από τα ίδια πράγματα κάνουν τις ήττες μας ή το πιο σημαντικό, την ευτυχία. Ελπίζω να συνεχίσεις να απολαμβάνεις ό,τι θέλεις να ακολουθήσεις στη ζωή σου. Να θυμάσαι, πως πάντα πιστεύουμε, ότι κάναμε." Το εμπνευσμένο email δεν ήταν το μόνο δώρο. Λίγο μετά, η Μέισι έλαβε ένα πακέτο. Ο ολυμπιονίκης της απέστειλε ένα hockey jersey (στολή) των ΗΠΑ, υπογεγραμένο από τον ίδιο ως αρχηγό. Η Μέισι λέει ότι δεν έχει ολυμπιακές φιλοδοξίες τώρα, αλλά εκείνη πήρε το χρυσό μετάλλιο για το νικηφόρο της πνεύμα. "Απλά θέλω να δείξω στους ανθρώπους ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει." Και αυτό είναι μερικές φορές ότι έχει να κάνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε το βίντεο:




Το σχόλιό μας: Προσπάθησα ώστε η μετάφραση να είναι όσων τον δυνατόν πιο κοντά στη πραγματική έννοια όσων λέγονταν στο βίντεο, γιατί το κείμενο ήταν στα αγγλικά. 



Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.