Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Στο εδώλιο ο πατέρας της Άννυ και ο Νίκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφτασε η ώρα που θα καθίσουν δίπλα δίπλα στο εδώλιο ο 27χρονος πατέρας – Χάνιμπαλ και ο 30χρονος φίλος του Νικολάι, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ πριν από έναν χρόνο στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Espresso", με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αίρεται και το τελευταίο πρόσκομμα για τον προσδιορισμό της δίκης τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Με το υπ’ αριθμόν 761/2016 βούλευμα οι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν την έφεση που είχε καταθέσει ο 30χρονος Νικολάι ή Νίκι (κατά κόσμον Νασίφ Αχμέντοφ) κατά του βουλεύματος που τον έστελνε στο εδώλιο.

Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Καλλιόπης Νταγιάντα, έκριναν την έφεση εν μέρει απαράδεκτη για τυπικούς λόγους και επικύρωσαν το βούλευμα που παραπέμπει τον ίδιον τον Σάββα (Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ), πατέρα της Άννυ, σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού.



«Ο εντολέας μου άσκησε το αναφαίρετο δικονομικό του δικαίωμα να προσφύγει ενωπίον του δικαστικού συμβουλίου. Έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ασκεί κάθε δυνατότητα που του δίνει ο νόμος. Το ίδιο θα πράξει και στο δικαστήριο προσβλέποντας σε μια δίκαιη δίκη» είπε η συνήγορός του Γιάννα Παναγόπουλου.

Η 25χρονη μητέρα

Εκτός των δύο βασικών κατηγορουμένων που αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το τι συνέβη στην άτυχη μικρούλα στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη η 25χρονη μητέρα του παιδιού Δημητρίνα Μπορίσκοβα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ο 60χρονος φίλος του ζευγαριού για ψευδορκία.

Ο συνήγορος της 25χρονης Σταύρος Γεωργίου θα καταθέσει σήμερα αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών για άμεσο προσδιορισμό της δίκης, καθώς στις 5 Οκτωβρίου 2016 λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

«Επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για το ακροατήριο. Το βούλευμα είναι ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ενοχής του Νικολάι. Αυτή η μητέρα έχει δικαίωμα να μάθει τι απέγινε το παιδί της», τόνισε στην Espresso ο κ. Γεωργίου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 27χρονου Παναγιώτης Χρυσικάκης επεσήμανε: «Ήρθη και το τελευταίο εμπόδιο για την άμεση εισαγωγή της υπόθεσης στο δικαστήριο. Το επιζητούσαμε διαρκώς, από τη στιγμή που περατώθηκε η ανακριτική διαδικασία. Μόνο στο πλαίσιο μιας ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί η αλήθεια σχετικά με τον τραγικό χαμό του παιδιού».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.