Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Δύο συνεχόμενες μεταμοσχεύσεις καρδιάς στο Ωνάσειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από 55 μήνες αναμονή, 43χρονος ασθενής με σύστημα υποστήριξης της αριστερής κοιλίας, έλαβε την περασμένη Πέμπτη, 3 Ιουλίου, δωρεά μοσχεύματος καρδιάς από δότη που νοσηλευόταν στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Στον ασθενή που έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια, η τοποθέτηση της συσκευής υποστήριξης της καρδιάς είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ στη λίστα αναμονής βρισκόταν από τον Ιανουάριο 2011.

Την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή, 4 Ιουλίου, ασθενής ηλικίας 59 ετών, που έπασχε κι εκείνος από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και έφερε διπλό σύστημα υποστήριξης της καρδιάς για 13 μήνες, δέχθηκε κι εκείνος μόσχευμα από δότη που νοσηλευόταν στο Παπαγεωργίου Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση του συστήματος υποστήριξης της καρδιάς έγινε τον Ιούνιο του 2013, ενώ ο ασθενής βρισκόταν στη λίστα από τον Μάιο 2013.

Η πορεία της υγείας των δύο ασθενών – ληπτών των καρδιακών μοσχευμάτων είναι πολύ καλή.

Από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Συνολικά από την έναρξη του Προγράμματος το 1995, το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει 128 μεταμοσχεύσεις καρδιάς σε 127 ασθενείς. Σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκονται σε αναμονή 27 άτομα, εκ των οποίων, 8 φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.