Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Από σήμερα οι αιτήσεις για τα καλλιτεχνικά σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταληκτική ημερομηνία η 15η Ιουνίου.

Από σήμερα, 16 Μαΐου, ξεκινά για τους γονείς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη διαδικασία επιλογής μαθητών για φοίτηση στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις, ο γονέας/κηδεμόνας υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μαθητών για φοίτηση στην Α ́ Τάξη Καλλιτεχνικού Γυμνασίου δεν στερεί από τους υποψήφιους το δικαίωμα υποβολής αίτησης για φοίτηση σε Μουσικό ή Πειραματικό Γυμνάσιο. Επισημαίνεται ότι, όσον αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής οφείλουν να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

Η διαδικασία επιλογής μαθητών για φοίτηση στην Α ́ Τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016-2017, θα διενεργηθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 20 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016.

Για την επιλογή των μαθητών, συγκροτείται για κάθε Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και για κάθε μία από τις κατευθύνσεις «Επιτροπή Επιλογής Μαθητών» σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ' αριθμ.67798/Δ2/21-04-2016 Υπουργικής Απόφασης, η οποία ορίζεται με απόφαση της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο αριθμός των μαθητών που θα επιλεγούν για να φοιτήσουν στην Α ́ Τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου θα καθοριστεί με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα καλλιτεχνικής κατεύθυνσης (Θεάτρου-Κινηματογράφου, Χορού, Εικαστικών) δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 25 μαθητές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.