Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Το Βέλγιο παραχωρεί εδάφη στην Ολλανδία επειδή δεν μπορεί να τα... αστυνομεύσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συμφωνία μεταξύ του Βελγίου και της Ολλανδίας για παραχώρηση εδάφους βρίσκεται προ των πυλών και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2016.

Η κίνηση αυτή προκαλεί μεγάλη εντύπωση σε όλες τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, καθώς η ιστορία έχει διδάξει πως αντίστοιχες περιπτώσεις «παραχώρησης» εδαφών βρήκαν λύση μόνο μέσω πολέμων και διπλωματικών επεισοδίων.

Παρότι το Βέλγιο με την παραχώρηση αυτή θα χάσει ένα μικρό μέρος τους εδάφους του που βρίσκεται στον ποταμό Μεύση, ο δήμαρχος της πόλης Vise δήλωσε ότι «είναι πολύ φυσιολογικό να πραγματωθεί αυτή η συμφωνία».

Η εγκληματικότητα στην περιοχή αυτή ήταν αυξημένη καθώς οι αρχές δεν μπορούσαν να φτάσουν έγκαιρα.

«Γινόντουσαν πολλές καταγγελίες στην ολλανδική αστυνομία, η οποία απαντούσε πως δεν μπορούσε να επέμβει καθώς επρόκειτο για βελγικό έδαφος» δήλωσε αστυνομικός της περιοχής.

Οι ολλανδικές αρχές απαγορευόταν να φτάσουν στο σημείο καθώς άνηκε στο Βέλγιο, ενώ οι βελγικές αρχές χρονοτριβούσαν να φτάσουν εκεί γιατί έπρεπε να πάρουν ειδική άδεια από την Ολλανδία.

«Ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό» δηλώνουν οι ολλανδικές αρχές.

Ο Βέλγος ιστορικός Luc De Vos δήλωσε ότι «κάτι τέτοιο είναι πού λογικό να συμβεί ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ολλανδία και το Βέλγιο έχουν εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις ιδιαίτερα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.